Παρασκευή, 21 Ιανουαρίου 2011

«Σε κώμα» η ΕΕ, λέει ο Ερντογάν!

ΠΈΜΠΤΗ, 20 ΙΑΝΟΥΑΡΊΟΥ 2011

«Σε κώμα» η ΕΕ, λέει ο Ερντογάν!του Γ. Δελαστίκ
Σοκάρισε υπέρ το δέον τους Γερμανούς μια τηλεοπτική συνέντευξη του Τούρκου υπουργού Εξωτερικών Αχμέτ Νταβούτογλου πριν από μερικές μέρες. «Ο επόμενος στόχος μας είναι να κάνουμε την Τουρκία, τη σοφή χώρα, τον σοφό της ανθρωπότητας και του κόσμου. Να την κάνουμε μια χώρα που η γνώμη της θα γίνεται σεβαστή, που έχει αρχές, μια χώρα που θα είναι η φωνή της ανθρώπινης συνείδησης και η οποία θα υπερασπίζεται τις αξίες της» υπογράμμισε μεταξύ πολλών άλλων ο Νταβούτογλου.
Η εφημερίδα «Φράνκφουρτερ Αλγκεμάινε» εξαπέλυσε αμέσως βίαιη φραστική επίθεση εναντίον της Αγκυρας. «Μεγαλείο και μεγαλομανία» ήταν ο τίτλος της ανάλυσής της. «Η τουρκική εξωτερική πολιτική κερδίζει σε σημασία και χάνει σε αίσθηση της πραγματικότητας» ξεκαθάριζε ο υπότιτλος.
Ανάλογο φυσικά και το περιεχόμενο. «Ο παθιασμένος ισχυρισμός του Νταβούτογλου είναι χαρακτηριστικός του μεγαλείου, αλλά επίσης και της μεγαλομανίας της διπλωματίας της Αγκυρας ή τουλάχιστον της υπερτίμησης του εαυτού της» γράφει η γερμανική εφημερίδα και συνεχίζει: «Στην Τουρκία κυριαρχεί μια αφελής αισιοδοξία γύρω από τον εαυτό της, που δεν γνωρίζει όρια... Κανείς δεν τολμάει να μιλήσει για το στρατηγικό μεθύσι της Τουρκίας γύρω από τη σημασία της»!
«Μεγαλομανία», «αφελής αισιοδοξία χωρίς όρια», «στρατηγικό μεθύσι» δεν είναι εκφράσεις συνηθισμένες στον γερμανικό Τύπο και δη σε μια εφημερίδα σαν τη σοβαρή «Φράνκφουρτερ Αλγκεμάινε».
Τα έγραψε μάλιστα αυτά η γερμανική εφημερίδα πριν περιοδεύσει ο Τούρκος πρωθυπουργός Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν την περασμένη εβδομάδα στα αραβικά κράτη του Κόλπου, όπου είπε πολλά πράγματα, προκαλώντας νέο σοκ στους Γερμανούς. Αυτή τη φορά ήταν η σειρά της επίσης δεξιάς εφημερίδας «Ντι Βελτ» να αντιδράσει με διακριτική ειρωνεία στις θέσεις του Ερντογάν:
«Σε έναν λόγο που έβγαλε στο Κουβέιτ σκιαγράφησε ποιες κατά τη γνώμη του δυνάμεις θα μπορούσαν στο μέλλον να «διαμορφώσουν ολόκληρο τον κόσμο»: η Τουρκία και οι αραβικές χώρες, αν βρουν τη δύναμη να προχωρήσουν σε μια «ένωση» ως κέντρο του μουσουλμανικού κόσμου» γράφει η «Ντι Βελτ» στην ανάλυσή της, που έχει τίτλο εμφανώς σαρκαστικό: «Με τον Ερντογάν η αναδιαμόρφωση του κόσμου»!
«Με τη νέα αδελφότητα βαδίζει ο (Τούρκος) πρωθυπουργός στα ίχνη της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας» υπογραμμίζει ο υπότιτλος, δίνοντας την πολιτική διάσταση του θέματος. Δύσκολα θα μπορούσε να κατηγορήσει κανείς τη γερμανική εφημερίδα για αντιτουρκική προκατάληψη στη συγκεκριμένη περίπτωση, αν λάβει υπόψη του τα όσα είπε στο Κουβέιτ ο Ερντογάν.
«Τούρκοι και Αραβες υπερασπίστηκαν από κοινού αυτές τις περιοχές την εποχή των σταυροφοριών» διακήρυξε. «Ανήκουμε στον ίδιο πολιτισμό.


Εχουμε κοινή ιστορία» πρόσθεσε και καθόρισε τους πολιτικούς στόχους του παρόντος: «Σήμερα πρέπει να δώσουμε νέα ζωή στη χιλιόχρονη αδελφικότητά μας, να γίνουμε μια πολιτική, οικονομική και πολιτιστική ένωση... Αυτή η περιοχή έχει το δυναμικό να αναμορφώσει ολόκληρο τον κόσμο» ισχυρίστηκε.
Λίγα 24ωρα αργότερα, με συνέντευξή του στο αμερικανικό περιοδικό «Νιούζγουικ», ο Ερντογάν προειδοποιούσε απειλητικά την ΕΕ ότι η Τουρκία δεν είναι μια χώρα που θα παραμείνει στην πόρτα της Ευρώπης ως «υποτακτικός ικέτης» και χλεύαζε τη Γηραιά Ηπειρο λέγοντας μεταξύ άλλων:
«Οι ευρωπαϊκές αγορές εργασίας και τα συστήματα κοινωνικής ασφάλισης βρίσκονται σε κωματώδη κατάσταση. Οι ευρωπαϊκές οικονομίες βρίσκονται σε στασιμότητα. Οι ευρωπαϊκές κοινωνίες είναι σχεδόν γηριατρικές»!
Κατέληξε δε στο συμπέρασμα ότι η Τουρκία είναι πολύ ισχυρή και γι’ αυτό δεν τη θέλουν οι Ευρωπαίοι! «Μερικές φορές απορώ αν η ισχύς της Τουρκίας είναι εμπόδιο στην ένταξή της στην ΕΕ. Αν όντως είναι έτσι, πρέπει να αναρωτηθεί κανείς για τους στρατηγικούς υπολογισμούς της Ευρώπης», είπε χαρακτηριστικά.
Αγκυρα
Βαθμιαία αλλαγή προσανατολισμού
Οι υπερβολές περί «νεοοθωμανισμού» της Αγκυρας δεν πρέπει να κρύβουν από τα μάτια μας μια νέα πραγματικότητα: Μετά από τόσα χρόνια εξουσίας της μετριοπαθούς ισλαμικής κυβέρνησης του Ερντογάν, η τουρκική εξωτερική πολιτική επιδιώκει όλο και περισσότερο να χρησιμοποιήσει τη μουσουλμανική θρησκεία ως μέσο προσέγγισης και σφυρηλάτησης πολιτικών συμμαχιών της Αγκυρας με τα αραβικά κράτη, το Ιράν, τις χώρες της Κ. Ασίας, το Πακιστάν. Οι πολιτικά εγκληματικές κατακτήσεις χωρών όπως το Ιράκ και το Αφγανιστάν από τις ΗΠΑ και την Ευρώπη διευκολύνουν τα μέγιστα την «ισλαμοποίηση» της τουρκικής εξωτερικής πολιτικής, προσδίδοντάς της ευρύτατη λαϊκή βάση.

"Ομολογία" Τούρκου

Με ένα εντυπωσιακά ειλικρινές άρθρο, που δηµοσιεύεται στην έγκυρη εφηµερίδα SABAH, από τον Engin Ardiç,γνωστό συγγραφέα και δηµοσιογράφο στην Τουρκία στηλιτεύεται ο Τουρκικός τρόπος εορτασµού της πτώσης της Κωνσταντινούπολης στις 29 Μαϊου…

Στο εν λόγω άρθρο ο συγγραφέας παρουσιάζει µία σειρά από αλήθειες για τις οποίες το Κεµαλικό καθεστώς εδώ και δεκαετίες προσπαθεί να καταπνίξει. Αξίζει να παρατεθεί
µεταφρασµένο το πλήρες κείµενο, από την συγκεκριµένη διεύθυνση της Τουρκικής εφηµερίδας Sabah το οποίο έχει ως εξής:
” Τούρκοι συµπατριώτες, σταµατήστε πιά τίς φανφάρες καί τίς γιορτές γιά τήν…..
Άλωση, αρκετή ßία έχουµε δώσει στήν Ανατολή µε τίς πράξεις µας…”

« ΑΝ οργανωνόταν στην Αθήνα συνέδριο µε θέµα «Θα πάρουµε πίσω την Πόλη»…

ΑΝ έφτιαχναν µακέτα µε τα τείχη της πόλης και τους στρατιώτες µε τις πανοπλίες τους να επιτίθενται στην Πόλη… (όπως εµείς στην Τουρκία κάνουµε κάθε χρόνο !)

ΑΝ ένας τύπος ντυµένος όπως ο περίφηµος Έλληνας νικηφόρος και σχεδόν µυθικός Διγενής Ακρίτας έπιανε τον δικό µας Ulubatlι Hasan και τον γκρέµιζε κάτω…

ΑΝ ξαφνικά έµπαινε στην πόλη κάποιος ντυµένος Αυτοκράτορας Κωνσταντίνος πάνω σε ένα λευκό άλογο και δίπλα του άλλος ως Λουκάς Νοταράς, ως Γεώργιος Φραντζής κι έµπαιναν ως
αντιπρόσωποι της πόλης… ( όπως εµείς στην Τουρκία κάνουµε κάθε χρόνο !)

ΑΝ έφτιαχναν µια χάρτινη Αγία Σοφία που δεν είχε µιναρέδες αλλά Σταυρό…

ΑΝ έκαιγαν λιßάνι και έλεγαν ύµνους, θα µας άρεσε;

Δεν θα µας άρεσε, θα ξεσηκώναµε τον κόσµο, µέχρι που
θα καλούσαµε πίσω τον πρέσßη µας από την Ελλάδα.
Τότε, γιατί το κάνετε εσείς αυτό, κάθε χρόνο;
Πέρασαν 556 χρόνια και γιορτάζετε (την Αλωση) σαν να ήταν χθες;
Γιατί κάθε χρόνο τέτοια εποχή, ( µ΄ αυτές τις γιορτές πού κάνετε ) διακηρύσσετε σε όλο τον κόσµο ότι: «αυτά τα µέρη δεν ήταν δικά µας, ήρθαµε εκ των υστέρων και τα
πήραµε µε τη ßία».
Για ποιο λόγο άραγε φέρνετε στη µνήµη µια υπόθεση 6 αιώνων;
Μήπως στο υποσυνείδητό σας υπάρχει ο φόßος ότι η Πόλη κάποια µέρα θα δοθεί πίσω;
Μην φοßάστε, δεν υπάρχει αυτό που λένε µερικοί ηλίθιοι της Εργκενεκόν περί όρων του 1919.
Μη φοßάστε, τα 9 εκατοµµύρια Ελλήνων δεν µπορούν να πάρουν την πόλη των 12 εκατοµµυρίων, και αν ακόµα την πάρουν δεν µπορούν να την κατοικήσουν.
Κι οι δικοί µας που γιορτάζουν την Άλωση είναι µια χούφτα φανατικοί µόνο που η φωνή τους ακούγεται δύσκολα. Ρε σεις, αν µας πούνε ότι λεηλατούσαµε την Πόλη τρεις µέρες και τρεις νύχτες συνεχώς τι θα απαντήσουµε;
Θα υπερασπιστούµε τον εαυτό µας στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωµάτων ή θα αφήσουµε το θέµα στους ιστορικούς; Αντί να περηφανευόµαστε µε τις πόλεις που κατακτήσαµε, ας
περηφανευτούµε µε αυτές που ιδρύσαµε, αν υπάρχουν. Αλλά δεν
υπάρχουν. Όλη η Ανατολή είναι περιοχή µέ τήν ßία κατακτηµένη…
Ακόµα και το όνοµα της Ανατολίας δεν είναι αυτό που πιστεύουν (ana=µανα, dolu=γεµάτη) αλλά προέχεται από την ελληνική λέξη η Ανατολή.
Ακόµα και η ονοµασία της Ισταµπούλ δεν είναι όπως µας λέει ο Ebliya Celebi «εκεί όπου υπερτερεί το Ισλάµ» τραßώντας τη λέξη από τα µαλλιά, αλλά προέρχεται από το «εις την Πόλιν».
Εντάξει λοιπόν, αποκτήσαµε µόνιµη εγκατάσταση, τέλος η νοµαδική ζωή και γι’ αυτό ο λαός αγοράζει πέντε – πέντε τα διαµερίσµατα. Κανείς δεν µπορεί να µας κουνήσει, ηρεµήστε πια…
Οι χωριάτες µας ας αρκεστούν στο να δολοφονούν την Κωνσταντινούπολη χωρίς όµως πολλές φανφάρες…».

ENGİN ARDIÇ

Δολοφονία Πάλμε

"Σοβαρο" δημοσιευμα "σοβαρης" και "εγκυρης" εφημεριδας! (εδω γελαμε για ωρες!).Μα γιατι αυτη η "σουπα" εχει την "γευση" των "πιατων" του Δρ. Γκαιμπελς;Μα τοσο πολυ τους ποναει τους Γερμαναραδες- Αυστριακους οτι τους εκαναν οι ΣΕΡΒΟΙ κατα κυριο λογο και στους ΔΥΟ Παγκοσμιους Πολεμους;Τελικα οι Γερμανοι η ορισμένοι απο αυτους ειναι σαν τους Βουρβωνους:ουτε εμαθαν τιποτε (απο τα γεγονοτα του παρελθοντος ουτε ξεχασαν τιποτε (απο τις κακες τους συνηθειες π.χ. την συκοφαντια οπως αποδεικνυεται και απο το αρθρο)

Ιστορία...

Ενας απο τους λογους που η ρωμαικη αυτοκρατορια στην Δυση διατηρηθηκε για τοσο μεγαλο διαστημα ( πειπου 6 αιωνες στην Βορειο Αφρικη, περιπου 5 αιωνες στην Γαλλλια- Βελγιο , χωρες της Ιβηρικης χερσονησου και 360 χρονια στην Αγγλια- Ουαλλια) ηταν οτι οι Ρωαμιοι "επεισαν" τους ντοποιυς να ξεχασουν την δικη ταυτοτητα και να υιοθετησουν αυτην των "Ρωμαιων" μεσω της χρησης της λατινικης κυριως και της προσπαθειας για επιβολη του ελληνορωμαικου πολιτισμου εις βαρους των πολιτισμικων παραδσεων των ντοπιων.
Απο τοι φαινεται αυτο το μοντελο μαλλον αρεσει σε καποιους απο την αλλη πλευρα του Ατλαντικου και σε αλλα "κεντρα εξουσιας" γιατι εχουμε:
1)Καταργηση της αναγραφης του θρησκευματος στις ταυτοτητες
2) προταση για υιοθετηση της αγγλικης ως δευτερη γλωσσα
3)Υιοθετηση των βιβλιων απο ενα υποπτο κεντρο το με σκππο να ¨ξεχασουμε" την εθνικη μας ιστορια αλλα να δεχτουμε μια αλλη της εκδοχη προς το συμφερον των αμερικανων- τουρκων βεβαιως βεβαιως
4)"Καταργηση" τεχνιεντως της διδασκαλιας της δικης μας ΙΣΤΟΡΙΑΣ ωστε να ειναι η πιο ευκολη η πραγματοποιηση του σημειου υπ. αριθμον 3 (απο την στιγμη που τα μονα βιβλια τα οποια θα "κυκλοφορουν" θα ειναι τα βιβλια των γνωστων κεντρων και δεν θα υπαρχει αντιλογος) 
Ολα αραγε αυτα ειναι απλα "συμπτωση" με το παραδειγμα που ανεφερα παραπανω;Μαλλον οχι και οποιος θελει ας μου αποδειξει οτι σφαλλω

Εναντίον του Μιχαλόλιακου (Κώστας)

Κώστας είπε...

Μερικά σχόλια είναι πιο αηδιαστικά και από τους ναζι της χρυσης αυγής...Ντροπή σας ρε όσοι δικαιολογείτε το ναζισμό. Ο παππούς μου σκότωνε ναζί στα βουνά για να μην υπάρχουν άνθρωποι σαν κι εσάς σήμερα. Όσο για τη μαρφίν κοίτα κάτι συμπτώσεις, ακόμα να τους βρούνε...Τι μυρίζει, τι μυρίζει, παρακράτος που γυρίζει :)

Ανωνύμου του Έλληνος 2

Κάποια υποκείμενα έχουν το θράσος να μιλάνε για Μαρφίν;
Αλήθεια, πως δε πιάσανε κανέναν φοιτητή, κατά προτίμηση γιο μάνας "καταζητούμενης" για τη RAF;
Ρε, δε φτάνει που φάγατε τα παιδιά,
φτύνετε και στους τάφους τους;

Καλά σας έκανε το indymedia
και έβγαλε τη λίστα πληρωμής από την ΚΥΠ του 1982 των "συνεργατών"
Μιχαλολιάκου και Πλεύρη.

@ 9.23 π.μ.
ο μόνος λόγος που ο μιχαλολιακος
δεν έχει το λουκ σκινχεντ,
είναι ότι δεν τον κολακεύει.
Βλέπεις,
ανήκει στο γνωστό και "τιμημένο" παράρτημα της αρείας φυλής: "μογγολομαυριδερή μοσχαροκεφαλή"

Ανωνύμου του Έλληνος

Πέσαν οι μάσκες...
Ιδού ο "Έλληνας", ο οποίος υπερασπίζεται τους Έλληνες αλλά δεν έχει κανένα πρόβλημα να χρησιμοποιήσει το ναζιστικό τυπικό χαιρετισμό, ξεχνώντας ότι κάποιοι άλλοι που χαιρετούσαν σαν τον εν λόγω κύριο έσφαζαν σαν τα αρνιά Έλληνες δεξιούς, αριστερούς, ουδέτερους, ενήλικους, ανήλικους και αγέννητους (στην κοιλιά της μάνας τους!) ως αντίποινα για τους προκληθέντες μώλωπες σε ομοϊδεάτες τους στρατιώτες!
Το μισό μου σόι είναι δεξιοί και το μισό μου σόι είναι αριστεροί: αν τολμούσα να χαιρετίσω ναζιστικά, θα με είχαν αποκληρώσει και οι μεν και οι δε! Οι Έλληνες δεν μπορούν να είναι φασίστες και οι φασίστες δεν μπορούν να είναι Έλληνες, όταν ο ελληνικός λαός έχει νιώσει στο πετσί του τι σημαίνει φασισμός! (Καλάβρυτα, Δίστομο, Κομμένο, Ανώγεια, Παραμυθιά κτλ.)
Προς προηγούμενο σχολιαστή: Πολιτική θέση είναι η θέση που έχει σχέση με τον πολίτη (άνθρωπο) και την πολιτεία. Η θέση που στρέφεται κατά του πολίτη και της πολιτείας είναι κάθε άλλο παρά πολιτική. Ο φασισμός ουσιαστικά είναι η εφαρμογή του νόμου της ζούγκλας σε ανθρώπινες πολιτείες. "Ο θάνατος σου η ζωή μου".
Εγώ προτιμώ να παραμένω άνθρωπος...