Ετικέτες

Δευτέρα 20 Ιανουαρίου 2014

Προλάβαμε τους Ιάπωνες: Ελληνες ερευνητές δημιούργησαν την πρώτη κλίμακα μέτρησης για τσουνάμι


«Προλάβαμε τους Ιάπωνες»: Ελληνες ερευνητές δημιούργησαν την πρώτη κλίμακα μέτρη
Μπορεί η Ιαπωνία να έχει βιώσει μεγάλες καταστροφές από τσουνάμι, ωστόσο η δημιουργία της πρώτης κλίμακας μέτρησης της συγκεκριμένης φυσικής καταστροφής έχει άρωμα ελληνικό.
Οπως αναφέρει σχετικό άρθρο της εφημερίδας Ελευθεροτυπία, η ερευνητική ομάδα από το Εργαστήριο Τεκτονικής και Γεωλογικών Χαρτογραφήσεων, του Πανεπιστημίου Αθηνών, με επικεφαλής τον καθηγητή Δυναμικής Τεκτονικής και Εφαρμοσμένης Γεωλογίας και πρόεδρο της Ελληνικής Γεωλογικής Εταιρίας, Ευθύμη Λέκκα, δημιούργησε την πρώτη παγκόσμια κλίμακα για τσουνάμι που θα αποτελέσει ένα πολύτιμο εργαλείο ενάντια σε μελλοντικές καταστροφές.
Η κλίμακα τους δημοσιεύθηκε στο έγκριτο σεισμολογικό περιοδικό «Bulletin of the Seismological Society of America» την επονομαζόμενη «Βίβλο» της παγκόσμιας επιστημονικής έρευνας.
Οπως αναφέρει χαρακτηριστικά ο κ. Λέκκας «προλάβαμε τους Ιάπωνες. Τη δημιουργήσαμε πρώτοι. Πριν από τη δική μας, υπήρχαν κάποιες ελάχιστες αναφορές για κλίμακα, οι οποίες βασίζονταν σε πολύ παλιά δεδομένα. Είχαν μια κλίμακα σε 3 βαθμούς, η οποία αφορούσε τσουνάμι όπως αυτό του 1927. Ούτε μέσα είχαν ούτε εργαλεία για να τα εκτιμήσουν».

Η μεγάλη ανατροπή: Η βασίλισσα Ελισάβετ παραδίδει τα σκήπτρα στον Κάρολο και την Καμίλα


20/1/14 | 0 σχόλια | 0 απαντήσεις | 26 εμφανίσεις
Η μεγάλη ανατροπή: Η βασίλισσα Ελισάβετ παραδίδει τα σκήπτρα στον Κάρολο και την Καμίλα
Ενας «εσωτερικός ανασχηματισμός» εντός των ανακτόρων του Μπάκινγχαμ στέλνει το σήμα ότι η Μεγάλη Βρετανία ετοιμάζεται για μια μεγάλη αλλαγή.Επειτα από 62 χρόνια στο θρόνο, όπως όλα δείχνουν, η Ελισάβετ ετοιμάζεται να παραδώσει τα… σκήπτρα στον Κάρολο.
Η 88χρονη βασίλισσα Ελισάβετ άρχισε να μεταβιβάζει μέρος των εξουσιών της στον πρίγκιπα Κάρολο, ενώ είναι χαρακτηριστικό ότι από εδώ και στο εξής η μονάρχης θα έχει το ίδιο γραφείο τύπου με τον Κάρολο, τα δύο παιδιά του και την δούκισσα του Κέιμπριτζ, Κέιτ Μίντλετονμ, ενώ από εδώ και στο εξής, στις επίσημες προσκλήσεις από το εξωτερικό θα ανταποκρίνεται ο πρίγκιπας Κάρολος, αφού η Ελισάβετ σταματά τα ταξίδια.

Το γυμνό στη σοβιετική ζωγραφική…


 
 
 
 
 
 
Rate This


Pyotr Konchalovsky Woman on a River Bank

Aristarkh Lentulov In the Artist’s Studio

Alexander Shevchenko: Reclining Nude with Apples

Vitaly Tikhov: Mother and Daughter Bathing

Aleksandr Gerasimov Russian Communal Bath

Alexander Deyneka: Model

Igor Grabar Flora
Boris Chaliapin: Model in Black Stockings
Arkadii Plastov Tractor Drivers
Pavel Sokolov-Skalya: Forest Beauty
Spring (Old Village Bath)Vladimir Gavrilov: Warm Evening

Aleksandr Mendelevich Egidis: Nude Model in the Studio

Vasili Nechitailo: Nude Masha

Geli Korzhev: Nude in the Bathroom
Alexei Pavlovich Solodovnikov: At the Beach
Πηγή. http://mauroflight.wordpress.com/2014/01/08

Ισλαμική οργάνωση πίσω από τις επιθέσεις στο Βόλγκογκραντ





Μέσω βίντεο που ανέβασε στο Διαδίκτυο, ισλαμική οργάνωση ανέβαλε την ευθύνη για τις δυο βομβιστικές επιθέσεις αυτοκτονίας που στοίχισαν τη ζωή σε 34 ανθρώπους στo Βόλγκογκραντ της Ρωσίας και απείλησε να πραγματοποιήσει επίθεση με στόχο τους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες του Σότσι.

Σε μια προειδοποίηση προς τον πρόεδρο Βλαντίμρ Πούτιν για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του επόμενου μήνα, ένας άνδρας εμφανίζεται να λέει στα ρωσικά: “Εάν πραγματοποιήσετε τους Ολυμπιακούς θα λάβετε ένα δώρο από εμάς για εσάς και τους τουρίστες που θα έλθουν”.

“Το δώρο αυτό θα είναι για το μουσουλμανικό αίμα που χύνεται κάθε ημέρα στον κόσμο, στο Αφγανιστάν, τη Σομαλία, τη Συρία, παντού. Αυτή θα είναι η εκδίκησή μας”, τονίζει στο βίντεο ο άνδρας.
Σύμφωνα με το βίντεο, τις επιθέσεις στο Βόλγκογκραντ πραγματοποίησαν δύο άνδρες ονόματι Σουλεϊμάν και Αμπντουραχμάν για λογαριασμό της οργάνωσης Βιλαγιάτ Νταγκεστάν, η οποία έχει διασυνδέσεις με την ιρακινή Ανσαρ αλ-Σούνα.

H έλλειψη πίστης στις κυβερνήσεις παγκοσμίως δείχνει αποτυχία της πολιτικής.



undefined
20.1.2014
Σύμφωνα με το 2014 Edelman Trust Barometer ,σε έρευνα απο τον Οκτώβριο ώς και τον Νοέμβριο του 2013, εδώ και 14 χρόνια είναι η πρώτη φορά που παγκοσμίως η διαφορά πίστης/εμπιστοσύνης στο θέμα πολιτικής παγκοσμίως έχει ξεπεράσει τον διψήφιο αριθμό μονάδων (14) σε σχέση με αυτόν σε επιχειρηματικά πεδία.

Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΗΤΙΚΗ ΣΗΜΑΙΑ

2 Σχόλια to “Καλώς την και ας άργησε…H Ryanair ξεκίνησε στην Ελλάδα, με διαφημιστικά για…”Ανεξάρτητη Κρήτη”!!! (βίντεο)”



undefined
Η σημαία αυτή δεν συμβολίζει την αυτονομία της Κρήτης .. Είναι Εθνικό ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΣΥΜΒΟΛΟ και συμβολίζει τον αγώνα των Κρητών κατά της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας και της απελευθέρωσης της Κρήτης .. Είναι η σημαία της ανεξαρτησίας ( και όχι αυτονομίας ) της Κρήτης μας και έγινε η πρώτη σημαία που υιοθέτησε η κοινοπολιτεία .. Την σημαία αυτή την υιοθέτησε επίσημα ο Πρίγκιπας Γεώργιος της Ελλάδας , όταν τέθηκε επικεφαλής της Κρητικής Πολιτείας ..Ότι αξία έχουν για την Ελλάδα οι σημαίες του απελευθερωτικού αγώνα ( που δεν ήταν και λίγες ) την ίδια εθνική αξία έχει ΚΑΙ αυτή η σημαία ..
Να μην αφήνετε τους διάφορους προβοκάτορες να σας παρασύρουν και να καπηλεύονται τα εθνικά μας σύμβολα ..

Πολύ καλή ανάλυση για τις ιδέες και την πολιτική του Farage.

Πολύ καλή ανάλυση για τις ιδέες και την πολιτική του Farage.
Όπως έχω πει πολλά μπορείς να του πεις, αλλά σίγουρα αν δεν υπήρχε αυτή η αυταρχική ΕΕ και η πλήρης υποταγή των πολιτικών στις μερκαντιλιστικές προσταγές της Γερμανίας, πολλές φωνές τύπου Farage θα έμεναν στο περιθώριο και στο 3%.
'Μπορεί καννίβαλος ποτέ να εκπροσωπήσει τάχα/ όλους τους φίλους τους παλιούς που έχει στην στομάχα;' Κύματα συμπάθειας αναμεταξύ των Ελλήνων χρηστών του διαδικτύου έχει προκαλέσει η στάση του Νάιτζελ Φαράζ και οι δηλώσεις του εναντίον της Γερμανικής Ευρώπης, και για την αντιπαράθεση που είχε με τον κουΐσλινγκ Αντώνη Σαμαρά στο ευρωκοινοβούλιο. Κι όμως, αυτό που πραγματικά συμβαίνει, είναι ότι διάφορα όρνεα τριγυρνούν πάνω από το κεφάλι της γονατισμένης χώρας μας, για να παίξει ο καθείς το δικό του παιχνίδι εντυπωσιασμού. Έτσι μας προέκυψε και αυτός ο φωνακλάς προστάτης. Ποιος είναι στην πραγματικότητα;

Η αρχαία Ελληνική πόλη Ίκαρος στον Περσικό Κόλπο


Στη γνωστή-άγνωστη αρχαία Ελληνική πόλη Ίκαρος, που ιδρύθηκε τον 4ο αιώνα π.Χ. με εντολή του Μεγάλου Αλεξάνδρου στο νησάκι Φαϊλάκα, στον Περσικό Κόλπο, στο σημερινό Κουβέιτ, οι πρώτες ανασκαφές ξεκίνησαν το 1957 και συνεχίζονται μέχρι σήμερα.

Έχει ανασκαφεί ένας ναός της Αρτέμιδος και ερείπια κτηρίων. Το σημαντικότερο εύρημα έως σήμερα είναι μία στήλη στα Ελληνικά. Σημαντικό επίσης εύρημα είναι ένα πανέρι με υπολείμματα ψαριών, στο ένα μάλιστα έχουν διατηρηθεί τα λέπια.

ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΟΤΑ ΤΟΥ ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑ ΣΤΙΣ ΜΙΖΕΣ ΤΟΥ ΣΗΜΕΡΑ


Κωνσταντίνος Χολέβας –Πολιτικός Επιστήμων

Το εξάμηνο αυτό η χώρα μας ασκεί την Προεδρία της Ευρωπαϊκής Ένωσης και μάς δίδεται η ευκαιρία  να τιμήσουμε έναν σπουδαίο οραματιστή της ευρωπαϊκής συνεργασίας και ενοποιήσεως. Τον Κερκυραίο Ιωάννη Καποδίστρια, ο οποίος έδρεψε δάφνες ως Υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας στις αρχές του 19ου αιώνος και έβαλε τα θεμέλια της ελεύθερης Ελλάδας ως πρώτος Κυβερνήτης.

Ο Καποδίστριας με τον ασκητικό και λιτό τρόπο της ζωής του και με τη γενναιοδωρία του αποτελεί άριστο πρότυπο πολιτικού και κυβερνήτη. Στην Ελλάδα  σήμερα ακούμε και διαβάζουμε πολλά και δυσάρεστα για μίζες και διαφθορά. Καλό είναι να ξαναδιαβάσουμε όλοι, πολίτες και πολιτικοί, τη βιογραφία του Ιωάννη Καποδίστρια.

«Ηλεκτροδυναμικό μαστίγιο» για την κατάρριψη διαστημικών σκουπιδιών

Το νέο σύστημα «καθαρισμού» αποτελείται από αγώγιμες ίνες και θα αλληλεπιδρά με το γήινο μαγνητικό πεδίοΤο ηλεκτροφόρο «μαστίγιο» θα επιβραδύνει τους παλιούς δορυφόρους μέχρι να τεθούν εκτός τροχιάς. Credit: (NASA)
Τόκιο 
Η Ιαπωνική Διαστημική Υπηρεσία θα εκτοξεύσει τον επόμενο μήνα το πρωτότυπο ενός συστήματος για τον εκτροχιασμό παλιών δορυφόρων και άλλων διαστημικών σκουπιδιών: ένα «μαστίγιο» από αγώγιμες ίνες, το οποίο θα αλληλεπιδρά με το γήινο μαγνητικό πεδίο και θα επιβραδύνει τα σκουπίδια μέχρι να τεθούν εκτός τροχιάς.

Αθήνα 19 Ιανουαρίου 1952: Η Ελλάδα στους δρόμους για την Κύπρο μας!




Αθήνα 19 Ιανουαρίου 1952: Η Ελλάδα στους δρόμους για την Κύπρο μας! (Σπάνιο φωτογραφικό ντοκουμέντο)
Αθήνα 19 Ιανουαρίου 1952. Οι φοιτητές διαδηλώνουν στους δρόμους της Αθήνας υπέρ της ένωσης της Κύπρου με την Ελλάδα. Σύντομα χιλιάδες λαού παλισιθώνουν τις τάξεις τους και όλη η Αθήνα γίνεται μιά μεγάλη διαδήλωση για το Εθνικό μας ζήτημα…

Κρατάει σαράντα χρόνια αυτή η ιστορία -Για την ένοπλη πάλη και την τρομοκρατία

Του Γιώργου Καραμπελιά 
 
Κρατάει σαράντα χρόνια αυτή η ιστορία
Η φυγή του Χριστόδουλου Ξηρού, μετά τις δολοφονίες των δύο χρυσαυγιτών και τους πυροβολισμούς στο σπίτι του Γερμανού πρέσβη, ήλθε να φέρει και πάλι στο προσκήνιο της ελληνικής πολιτικής ζωής το ζήτημα της τρομοκρατίας. Και κρατάει σαράντα χρόνια αυτή η ιστορία.

Ειδικά για όσους από εμάς –σε όλη την Ευρώπη– δεν ανήκα(ου)ν σε κανέναν από τους κατεστημένους πολιτικούς χώρους, η επίδραση του τρομοκρατικού φαινόμενου υπήρξε καταλυτική. Η τρομοκρατία υπήρξε ένας από τους βασικότερους παράγοντες που οδήγησαν στην αποσύνθεση του μεγάλου απελευθερωτικού κινήματος που εγκαινιάστηκε σε όλη την ήπειρο με το κίνημα του 1968, ενισχύοντας τις καθεστωτικές δυνάμεις και επιταχύνοντας τη μετάλλαξη του παλιού κινήματος αμφισβήτησης σε θεραπαινίδα του συστήματος – όπως θα γίνει με τους Πράσινους.

Η Ελλάδα δεν εξάγει μόνον οπωροκηπευτικά αλλά και συστήματα αλουμινίου για ευρωπαϊκές αυτοκινητοβιομηχανίες



Ελευθέριος Ταφρόγλου, πρόεδρος της  Πανελλήνιας Ένωσης Αλουμινίου
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΣΤΟ TIMETV
H  Ελλάδα δεν είναι μία χώρα η οποία παράγει μόνον ποιοτικά αγροτικά προϊόντα. Διαθέτει μία βιομηχανία υψηλής τεχνογνωσίας η οποία εξάγει υψηλής ποιότητας βιομηχανικά προϊόντα που χρησιμοποιούνται από μεγάλες ευρωπαϊκές βιομηχανίες.
Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση ελληνικών επιχειρήσεων μεταποίησης αλουμινίου τα προϊόντα των οποίων χρησιμοποιούνται στα εργοστάσια της BMW  και της Mercedes.  Το γεγονός αυτό μας αποκάλυψε στη διάρκεια της συνομιλίας μας ο κ. Ελευθέριος Ταφρόγλου, πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Αλουμινίου.

Κωνσταντινούπολη: Μεγάλη διαδήλωση για την επέτειο δολοφονίας του Αρμένιου δημοσιογράφου Χραντ Ντινκ




Απαίτηση να διελυκανθούν οι συνθήκες θανάτου του Χραντ Ντινκ

“Είμαστε όλοι Αρμένιοι”, γράφει το πανώ που κουβαλούσαν οι διαδηλωτές στην Κωνσταντινούπολη
Πολυάριθμοι διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν σήμερα στην Κωνσταντινούπολη για την έβδομη επέτειο της δολοφονίας του αρμενικής καταγωγής τούρκου δημοσιογράφου Χραντ Ντινκ.
«Το κράτος φονιάς πρέπει να δώσει λογαριασμό», φώναζαν πολλές χιλιάδες διαδηλωτές που συγκεντρώθηκαν στην πλατεία Ταξίμ.

Ανακαλύφθηκε ο πρώτος εξωπλανήτης αερίων που έχει ίδια μάζα με τη Γη





Διεθνής ομάδα αστρονόμων ανακάλυψε τον πρώτο εξωπλανήτη που έχει ίδια μάζα με τη Γη και περιστρέφεται γύρω από ένα κόκκινο νάνο που αποτελεί το μητρικό του άστρο. Παραδόξως, ο KOI – 314c αν και έχει ίδια μάζα με τη Γη , είναι 60% μεγαλύτερος σε διάμετρο, πράγμα που σημαίνει ότι αποτελείται από μία πυκνή μάζα αερίων.

Επιστολή πρώην νεοδημοκράτισσας προς Σαμαρά και ΝΔ:




“Αναξιοπιστίας το ανάγνωσμα”…
Λάβαμε και δημοσιεύουμε την επιστολή αναγνώστριάς μας. Νομίζουμε ότι είναι ενδεικτική των…
μεγάλων αλλαγών που συντελούνται στην ελληνική κοινωνία τα τελευταία χρόνια.
Ολόκληρη η επιστολή
“Υπολογίζω σε σένα γιατί εσύ μπορείς να κάνεις τη διαφορά για
Περισσότερη διάχυση ευημερίας

ΥΠΟΘΕΣΗ ΠΑΣΤΙΤΣΙΟΥ (ΜΙΚΡΗ ΣΥΛΛΟΓΗ ΑΡΘΡΩΝ)

 


Ο Παστίτσιος και τα τέρατα…



1 Vote


Τι είναι η εξύβριση θρησκεύματος κατ’ εξακολούθηση; Είναι να παραφράζεις το όνομα ενός εκλιπόντος μοναχού, που δεν είναι καν άγιος, να γράφεις κείμενα σατιρικά υποδυόμενος τον μοναχό με το παραφρασμένο όνομα, να αναρτάς φωτογραφίες με  ρασοφόρο, που στη θέση του προσώπου έχει ένα κομμάτι παστίτσιο. Αν διαπράξεις όλα αυτά τα φοβερά, τρως δέκα μήνες φυλακή από το Α’ Αυτόφωρο Μονομελές Πλημμελειοδικείο της Αθήνας, όσο έφαγε δηλαδή ο Φίλιππος Λοΐζος, γνωστός στον πανελλήνιο ως Γέροντας Παστίτσιος.
-
Η διαιώνιση ενός νόμου που τιμωρεί την εξύβριση θρησκεύματος είναι από μόνη της ντροπή και όνειδος. Είναι έσχατη μορφή περιορισμού της ελευθερίας του λόγου κι ακόμη χειρότερο, φανερώνει το σφιχτό εναγκαλισμό του κράτους με την Εκκλησία, εν έτη 2014. Κατάλοιπα θρησκευτικού φονταμενταλισμού, που μπορεί  να  στείλουν ανθρώπους στη φυλακή, να τους λερώσουν το ποινικό μητρώο, να τους στιγματίσουν.

Ανακαλύφθηκε ο πρώτος εξωπλανήτης αερίων που έχει ίδια μάζα με τη Γη

Διεθνής ομάδα αστρονόμων ανακάλυψε τον πρώτο εξωπλανήτη που έχει ίδια μάζα με τη Γη και περιστρέφεται γύρω από ένα κόκκινο νάνο που αποτελεί το μητρικό του άστρο. Παραδόξως, ο KOI - 314c αν και έχει ίδια μάζα με τη Γη , είναι 60% μεγαλύτερος σε διάμετρο, πράγμα που σημαίνει ότι αποτελείται από μία πυκνή μάζα αερίων.

Ο μύθος της Αλκυόνης και οι Αλκυονίδες ηλιόλουστες μέρες του Ιανουαρίου



Αλκυονίδες Μέρες (Halcyon Days): Οι Αρχαίοι Ελληνες είχαν παρατηρήσει τις λίγες μέρες καλοκαιρίας που παρουσιάζονται το χειμώνα
Ποιες είναι οι “Αλκυονίδες Μέρες”;

ΜΥΣΤΙΚΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΕΠΙΣΤΗΜΗ ΣΤΗΝ ΠΥΘΑΓΟΡΙΚΗ ΠΑΡΑΔΟΣΗ


undefined

Στόχος αυτής της μελέτης είναι να δείξει ότι κατά τον έκτο και πέμπτο αιώνα π.Χ. αναπτύχθηκαν μέσα στην ΓΙυθαγορική σχολή δύο διαφορετικό και ριζικά αντίθετα μεταξύ τους συστήματα στοχασμού. Θα μπορούσαμε αντίστοιχα να τα ονομάσουμε μυστικιστικό και επιστημονικό σύστημα. Όλες οι σύγχρονες ερμηνείες του Πυθαγορισμού, που έχω υπόψη μου, επιχειρούν να συνδυάσουν τα χαρακτηριστικά γνωρίσματα και των δύο συστημάτων σε μια σύνθετη παρουσίαση, η οποία, όπως είναι φυσικό, δε μπορεί να κρατήσει τον ενιαίο χαρακτήρα της. Η σύγχυση αυτή έχει τις ρίζες της στον Αριστοτέλη, ο οποίος κάνει λόγο γενικά για “τους Πυθαγορείους” χωρίς διαφοροποιήσεις, μολονότι σε κάποια σημεία η φράση “ορισμένοι Πυθαγόρειοι” δηλώνει ότι είχε υποπέσει στην αντίληψή του η ύπαρξη διαφορετικών ρευμάτων μέσα στη σχολή.

«Εκδικητικότητα» και «Εκδίκηση» στον Όμηρο



(Ως δραματουργικός όρος)
Από τις σημαντικότερες παραμέτρους , η εκδικητικότητα και η εκδίκηση, που αποκαλύπτουν αληθινές πλευρές, το αληθινό ήθος της Ομηρικής Ποίησης.
Επίδειξη υψηλής τεχνικής και σύνθετης αφήγησης η πραγμάτευση του σημαντικότατου αυτού δραματικού στοιχείου της Εκδικητικότητας στα Ομηρικά Δραματικά Αριστουργήματα.
.
Οδυσσέας, Αχιλλέας, Μενέλαος:
Aυτά τα Ομηρικά πρόσωπα, ως (!) ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΚΟΙ (πλέον) ΧΑΡΑΚΤΗΡΕΣ (όχι ως (!)ΗΡΩΕΣ του μυθιστορικού ΤΡΩΙΚΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ) επωμίζονται την… διεκπεραίωση του θέματος.

Η Κληρονομιά του Τρομοκράτη και Κομουνιστή Μαντέλα


14/12/13 | 0 σχόλια | 0 απαντήσεις | 7 εμφανίσεις
του Μάριου Ευρυβιάδη* Ένα ακόμη κείμενο προς τιμήν του αγωνιστή της ελευθερίας Νέλσον Μαντέλα είναι πλεονασμός. Και ειλικρινά τι περισσότερο διαφωτιστικό θα μπορούσε να προσθέσει κανείς σε όλα αυτά που γράφηκαν και γράφονται; Δύο όμως δηλώσεις από δυο ηγέτες, έναν εν ενεργεία και έναν πρώην, έγιναν αφορμή για το κείμενο που ακολουθεί.    

Η πολιτική λογοκρισία εντός της κοινότητας των οικονομολόγων



smith-marx-schumpeter-keynes
Γιατί οι μελέτες των οικονομολόγων καταλήγουν πάντα υπέρ των
νεοφιλελεύθερων πολιτικών ή πώς τα οικονομικά έγιναν οικονομικά
Γιώργος Καλλής
Κατά τη διάρκεια των προηγούμενων εκλογών άκουσα σε μια ραδιοφωνική εκπομπή τον Ανδρέα Ανδριανόπουλο να αναρωτιέται: «Μα οι οικονομολόγοι του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. πού τα έμαθαν αυτά τα οικονομικά; Στα πανεπιστήμια που ξέρω εγώ», είπε, «δεν διδάσκονται τέτοια πράγματα».