Ετικέτες

Δευτέρα 20 Ιανουαρίου 2014

Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΗΤΙΚΗ ΣΗΜΑΙΑ

2 Σχόλια to “Καλώς την και ας άργησε…H Ryanair ξεκίνησε στην Ελλάδα, με διαφημιστικά για…”Ανεξάρτητη Κρήτη”!!! (βίντεο)”



undefined
Η σημαία αυτή δεν συμβολίζει την αυτονομία της Κρήτης .. Είναι Εθνικό ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΣΥΜΒΟΛΟ και συμβολίζει τον αγώνα των Κρητών κατά της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας και της απελευθέρωσης της Κρήτης .. Είναι η σημαία της ανεξαρτησίας ( και όχι αυτονομίας ) της Κρήτης μας και έγινε η πρώτη σημαία που υιοθέτησε η κοινοπολιτεία .. Την σημαία αυτή την υιοθέτησε επίσημα ο Πρίγκιπας Γεώργιος της Ελλάδας , όταν τέθηκε επικεφαλής της Κρητικής Πολιτείας ..Ότι αξία έχουν για την Ελλάδα οι σημαίες του απελευθερωτικού αγώνα ( που δεν ήταν και λίγες ) την ίδια εθνική αξία έχει ΚΑΙ αυτή η σημαία ..
Να μην αφήνετε τους διάφορους προβοκάτορες να σας παρασύρουν και να καπηλεύονται τα εθνικά μας σύμβολα ..

==============
(..) Ο πρίγκιπας Γεώργιος της Ελλάδας ορίστηκε Ύπατος Αρμοστής Κρήτης με τριετή θητεία. Στις 9 Δεκεμβρίου 1898 έφθασε στη Σούδα με τη ρωσική ναυαρχίδα “Νικόλαος Α΄”, συνοδευόμενη και από πλοία των άλλων Δυνάμεων, όπου του επιφυλάχθηκε αποθεωτική υποδοχή. Τον υποδέχτηκαν στη Σούδα οι ναύαρχοι Ποττιέ, Νόελ, Σκρύδλωφ και Μπέτολλο, και ο ενθουσιώδης κρητικός λαός. Ο πρόεδρος του συμβουλίου των ναυάρχων, ο Γάλλος ναύαρχος Ποττιέ, του παρέδωσε επίσημα στο Διοικητήριο Χανίων τη διοίκηση της Κρήτης, ενώ τα ευρωπαϊκά πολεμικά, έξω από το λιμάνι, χαιρέτιζαν με κανονιοβολισμούς την ύψωση της κρητικής σημαίας.
Σε σύντομο διάστημα ο Γεώργιος ανέθεσε σε επιτροπή από 16 μέλη (12 χριστιανούς και 4 μουσουλμάνους), με πρόεδρο τον Ιωάννη Σφακιανάκη, τη σύνταξη σχεδίου Συντάγματος που θα ενέκρινε η Κρητική Συνέλευση, η οποία συγκροτήθηκε στις 9 Ιανουαρίου 1899, ενώ ταυτόχρονα προκηρύχθηκαν για τις 24 του ίδιου μήνα εκλογές των πληρεξουσίων. Στις 8 Φεβρουαρίου έγινε η πρώτη συνεδρίαση της Κρητικής Συνελεύσεως που αποτελείτο από 138 χριστιανούς και 50 μουσουλμάνους. Η Συνέλευση, με πρόεδρο τον Σφακιανάκη, ψήφισε το Σύνταγμα της Κρητικής Πολιτείας. Μετά την επικύρωσή του από τον Ύπατο Αρμοστή και την έγκρισή του, με ελάχιστες μεταβολές, από τις Μεγάλες Δυνάμεις, το Σύνταγμα δημοσιεύτηκε στις 16 Απριλίου 1899 στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως.
Στις 27 Απριλίου 1899, ο Ύπατος Αρμοστής όρισε Συμβούλιο του Ηγεμόνα (δηλαδή κυβέρνηση) από τους Κρητικούς αρχηγούς συνιστώμενη από πέντε Ανώτερες Διευθύνσεις, αντίστοιχες με τα σημερινά Υπουργεία. Οι σύμβουλοι με τις διευθύνσεις τους ήταν: Ελευθέριος Βενιζέλος της Δικαιοσύνης, Μανούσος Κούνδουρος των Εσωτερικών, Νικόλαος Γιαμαλάκης της Δημοσίας Εκπαιδεύσεως και των Θρησκευμάτων, Κωνσταντίνος Φούμης των Οικονομικών και Χασάν Σκυλιανάκης της Δημοσίας Ασφαλείας(..)
http://el.wikipedia.org/wiki/%CE%9A%CF%81%CE%B7%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%AE_%CE%A0%CE%BF%CE%BB%CE%B9%CF%84%CE%B5%CE%AF%CE%B1

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου