Ετικέτες

Δευτέρα 20 Ιανουαρίου 2014

Επιστολή πρώην νεοδημοκράτισσας προς Σαμαρά και ΝΔ:




“Αναξιοπιστίας το ανάγνωσμα”…
Λάβαμε και δημοσιεύουμε την επιστολή αναγνώστριάς μας. Νομίζουμε ότι είναι ενδεικτική των…
μεγάλων αλλαγών που συντελούνται στην ελληνική κοινωνία τα τελευταία χρόνια.
Ολόκληρη η επιστολή
“Υπολογίζω σε σένα γιατί εσύ μπορείς να κάνεις τη διαφορά για
Περισσότερη διάχυση ευημερίας

Περισσότερη ισονομία
Περισσότερη ποιότητα και βάθος δημοκρατίας
Περισσότερες προοπτικές για τους νέους ανθρώπους
Περισσότερες ευκαιρίες για όλους
Περισσότερη υπερηφάνεια γι’ αυτό που είμαστε
Περισσότερη αισιοδοξία
Θα ήταν τιμή μου αν με ψήφιζες, αλλά σε καλώ να ψηφίσεις όποια και αν είναι η προτίμησή σου. Ζητώ τη συμμετοχή σου και ύστερα τη ψήφο σου . Σε θέλω κοντά μου αλλά κυρίως σε θέλω μαζί μας. Γιατί εσύ μπορείς να κάνεις τη διαφορά….”
Όχι αγαπητέ αναγνώστη, με τα προαναφερθέντα δεν ζητάω τη ψήφο σου, απλά αναπαράγω την επιστολή που είχε στείλει το πολιτικό γραφείο του τότε βουλευτή και νυν πρωθυπουργού της Νέας Δημοκρατίας, κ. Αντώνη Σαμαρά, προς τα μέλη της παράταξης για την συμμετοχή τους στις εσωκομματικές εκλογές για την ανάδειξη Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας από τη βάση.
Οι τότε Νεοδημοκράτες πιστέψαμε πως κάτι άρχιζε να αλλάζει, ειδικά αφού τον εκλέξαμε πρόεδρο της παράταξης και ανακοίνωσε τα Ζάππεια – τα ισοδύναμα. Μέχρι που ένα βράδυ μάθαμε για τη συγκυβέρνηση Παπαδήμου και την ταπεινωτική επιστολή υποταγής στη Γερμανία, στην οποία δήλωνε πως θα τηρήσει τα μνημόνια.
Μέχρι εκεί ακόμα υπήρχαν νεοδημοκράτες, γιατί δεν είχαν κατανοήσει πως το κεντροδεξιό κόμμα του Κωνσταντίνου Καραμανλή, το οποίο κατάφερε να ενώσει τους Έλληνες, βάζοντας ένα τέλος στον δραματικό εμφύλιο που πέρασε η πατρίδα μας, είχε αλλάξει. Κατάντησε να έρχονται σήμερα βουλευτές, που φέρουν το τίτλο «νεοδημοκράτες», να σπιλώνουν όλους εμάς με τις ακροδεξιές – δεν θέλω να πω φασιστικές- θεωρίες των δύο άκρων. Να κατηγορούν δηλαδή την αξιωματική αντιπολίτευση σαν κόμμα που στηρίζει τρομοκράτες! Οι ψηφοφόροι του Σύριζα, δηλαδή σχεδόν ο μισός πληθυσμός της Ελλάδας, να στηρίζει ένα κόμμα τρομοκρατικό! Πόσο πιο χαμηλά θα πέσετε για τη καρέκλα σας; Ντροπή σας! Γιατί αν θέλετε σας παραθέτω και εγώ σαν πρώην Νεοδημοκράτισσα το εξής: είναι γνωστό σε όλους πως δύο κόμματα υπήρξαν στην Ελλάδα όσο θυμάμαι την πρόσφατη ιστορία, που είχαν κομματικά στελέχη που διέπραξαν δολοφονίες, αυτές του Τεμπονέρα και του Φύσσα!
Όσο και αν θέλετε να κρυφτείτε πίσω από τη λασπολογία σας, ο κόσμος σας έχει πάρει χαμπάρι, το μόνο που σας νοιάζει είναι η καρέκλα σας. Γιατί αν ενδιαφερόσασταν για τη πατρίδα, θα είχατε παραιτηθεί. Το χρέος του βουλευτή είναι να υπηρετεί τα συμφέροντα του λαού και όσο και αν λέτε πως δεν σας αρέσουν αυτά που ψηφίζετε, δεν πείθετε κανέναν πλέον.
Στη κεντροδεξιά παράταξη του Κωνσταντίνου Καραμανλή έμαθα και τηρούσα όσο μπορούσα το πατρίδα, θρησκεία, οικογένεια. Στην αριστερά γνώρισα στη πράξη την αλληλεγγύη, συντροφικότητα, ανθρωπιά και συλλογικότητα, έννοιες δηλαδή που δεν υπάρχουν ούτε στο λεξιλόγιό σας! Τι να πρωτοθυμηθεί κανείς απ’ όσα έχει πει ο πρωθυπουργός; Το “όσους «λαθρομετανάστες» έχουμε, αντίστοιχα έχουμε άνεργους”; Ντρέπομαι για εσάς κύριε Σαμαρά και μόνο που το αναφέρω!
Και κάτι ακόμα, έχω ζητήσει δημόσια συγγνώμη από τους συμπολίτες μου για την στήριξή μου στην παράταξη της Νέας Δημοκρατίας – αν και το έκανα καθαρά και μόνο για ιδεολογικούς λόγους, ουδέποτε αποδέχτηκα ρουσφέτια και διορισμούς προς όφελος οικείων και δικό μου- εδώ και πάρα πολλά χρόνια. Από εσάς δεν ζητάω κύριοι της Συγγρού την συγγνώμη σας, γιατί ψεύτικη θα είναι, ζητάω να παραιτηθείτε μπας και ο ελληνικός λαός δει άσπρη μέρα!
Αέρα λοιπόν να φύγει η χολέρα της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ!
Λιάνα Κωνσταντίνου
Μέλος του Σύριζα από κοινωνική και ιδεολογική πεποίθηση!
Πρώην τομεάρχης περιβάλλοντος βορειοανατολικής Αττικής Νέας Δημοκρατίας (λόγω παραπλάνησης)…
Πηγή: left.gr . Από:nonews-news..gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου