Ετικέτες

Τρίτη 1 Νοεμβρίου 2011

Περιμένουν ψυχρολουσία από τη Χάγη;


Περιμένουν ψυχρολουσία από τη Χάγη;

Περιμένουν ψυχρολουσία από τη Χάγη;
Εφημερίδα: REAL NEWS – ΣΕΛ.30

Η ανήθικη κερδοσκοπία του κ. Τρισέ


Η ανήθικη κερδοσκοπία του κ. Τρισέ

Του Σταυρου Λυγερου
Αν και οι λεπτομέρειες για τη διαγραφή μέρους του ελληνικού χρέους δεν έχουν ακόμα δημοσιοποιηθεί, θεωρείται δεδομένο ότι από το «κούρεμα» δεν θα εξαιρεθεί μόνο το δάνειο της τρόικας, αλλά και τα ελληνικά ομόλογα ονομαστικής αξίας 62 δισ. που η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ) έχει αγοράσει στη δευτερογενή αγορά σε πολύ χαμηλότερη τιμή. Την εξαίρεση αυτή προέβλεπε και η απόφαση της 21ης Ιουλίου 2011. Εξαίρεση σημαίνει πως όταν τα ελληνικά ομόλογα λήξουν, η ΕΚΤ θα εισπράξει την ονομαστική αξία τους, αποκομίζοντας κέρδος της τάξεως του 30-45%!

Ενταση και διακοπές στις παρελάσεις – Οι αντιδράσεις ανά πόλη


Ενταση και διακοπές στις παρελάσεις – Οι αντιδράσεις ανά πόλη

undefined
Από διαμαρτυρίες σημαδεύτηκαν οι παρελάσεις σε διάφορες πόλεις της χώρας μας, αμαυρώνοντας την εθνική μας επέτειο.
Στην Αθήνα η παρέλαση των μαθητών έγινε υπό την προστασία ισχυρής δύναμης της αστυνομίας, ενώ μαθητές σχολείων πέρασαν μπροστά από την εξέδρα των επισήμων με μαύρα περιβραχιόνια.
Άλλοι μαθητές, δύο σχολείων, έστρεψαν αλλού το βλέμμα τους όταν πέρασαν μπροστά από την εξέδρα, ενώ οι συμμαθητές τους άλλου σχολείου, σήκωσαν το χέρι τους σε σχήμα γροθιάς τυλιγμένη σε μαύρο περιβραχιόνιο. Οι μουσικοί της μπάντας του Δήμου έβαλαν μαύρες κορδέλες στα μουσικά τους όργανα.

Φθινόπωρο του 1936, συνεδρίαση του Ανωτάτου Ναυτικού Συμβουλίου

Πληρώνουμε και το ΟΧΙ του 1940;

Μια σύντομη συγκριτική επισκόπηση: ΕΠΙΣΤΡΑΤΕΥΣΗ 1940 — ΕΠΙΣΤΡ ΑΤΕΥΣΗ 1974


Μια σύντομη συγκριτική επισκόπηση: ΕΠΙΣΤΡΑΤΕΥΣΗ 1940 — ΕΠΙΣΤΡ ΑΤΕΥΣΗ 1974

Αναρτήθηκε από τον/την olympiada στο Οκτωβρίου 28, 2011
ΕΠΙΤΡΑΤΕΥΣΗ 1940 ΕΠΙΣΤΡΑΤΕΥΣΗ 1974
Απόλυτα Επιτυχής, σχεδιασμένη από το Μεταξά από καιρόΑνεπιτυχής, απροετοίμαστη, έγινε για τα "μάτια του κόσμου"
Ηθικό Στρατιωτών ακμαιότατο, με το "χαμόγελο στα χείλη" και με ζητωκραυγέςΚλάματα και μουρμούρα. Γκρίνια και κακομοιριά
Ο Ιωάννης Μεταξάς με το ΟΧΙ, αν και δικτάτορας, αγαπήθηκε από τον κόσμο και ο λαός ξέχασε ότι ήταν υπό δικτατορικό καθεστώς
Ο Μεταξάς είχε αγαστή συνεργασία με τον Βασιλιά και τους επιτελάρχες ΓΕΣ/ΓΕΝ/ΓΕΑ
Η χούντα του Ιωαννίδη δεν μπόρεσε να κάνει το αυτονόητο: ΝΑ ΣΤΕΙΛΕΙ ΣΤΡΑΤΟ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ ή να μπουκάρει στην Τουρκία από τον Έβρο ή από τη Μικρασιατική Ακτή
Η χούντα του Ιωαννίδη δεν μπορύσε να επιβληθεί ούτε στους αρχηγούς των επιτελείων ΓΕΣ/ΓΕΝ/ΓΕΑ
Οι δουλειές του λαού στην ύπαιθροσυνεχίστηκαν κανονικά από τους μη επιστρατευμένουςΟι Έλληνες το πρώτο που σκέφτηκαν ήταν να αδειάσουν μαγαζιά και σουπερ-μάρκετ απο μακαρόνια, ρύζια, αλεύρια, κονσέρβες (Στην Τουρλωτή ήμουνα παιδί 10 χρονών και σε λίγες ώρες άδειασαν τα μαγαζιά από τα πάντα. Δεν έμεινε ούτε κόκκος ρυζιου)
Οι Ηπειρώτισσες κουβαλούσαν εφόδια στο στρατό και ό,τι άλλο μπορούσαν. Οι Ελληνίδες έστελναν άντρες, αρραβωνιαστικούς, φίλους στο μέτωπο σαν Σπαρτιάτισσες «η ταν η επί τας»Οι γυναίκες ανάβανε καντήλια στις εκκλησιές να μην γίνει τίποτα και κλαίγανε σαν μικρά παιδιά.
Αυτοί που έφτασαν στις μονάδες τους βρήκαν έτοιμα στολές, χλένες, όπλα. Το καθεστώς Μεταξά τα είχε όλα ετοιμάσει μήνες για την μεγάλη ώραΑυτοί που έφτασαν στις μονάδες τους , μερικοί, δεν έβρησκαν ούτε στολή ( που να βρεθούν στολές στους καλοζωισμένους ‘Έλληνες του ’74 με τα στομάχια και τις κοιλούκες)
Την πολιτική-στρατιωτική ηγεσία απασχολούσε μόνο η αντίστασηΤην πολιτική-στρατιωτική ηγεσία απασχολούσε πως να μην εμπλακούμε σε ελληνοτουρκικό πόλεμο
Από το 1936 έως το 1940 ο Μεταξάς μάζευε όπλα, τανκς, κανόνια και έφτιαξε και την περίφημη γραμμή Μεταξά.Τα τανκς μας και γενικά πολύ μεγάλο μέρος του υλικού είχε πουληθεί στο Ισραήλ
Οι καλλιτέχνες, οι δημοσιογράφοι, οι πνευματικοί άνθρωποι στάθηκαν στο πλευρό του καθεστώτος με πατριωτικά τραγούδια, άρθρα στις εφημερίδες, γελοιογραφίες, επιθεωρήσεις στο ΘέατροΟι καλλιτέχνες, οι δημοσιογράφοι, οι πνευματικοί άνθρωποι δεν έκαναν τίποτα απολύτως για να ενισχύσουν το ηθικό των επιστρατευμένων, Δεν τους ενδιέφερε να χαθεί η Κύπρος παρά να ξανάρθει η Δημοκρατία (σεβαστό αυτό, αλλά δεν έπρεπε να μείνουν μόνο σε αυτό)
Οι καιρικές συνθήκες διεξαγωγής του πολέμου το χειμώνα του 1940 ήταν απείρως δυσκολότερες από αυτές του 1974. Οι στρατιώτες υπέφεραν από κρυοπαγήματαΤον Ιούλιο του 1974, αν τελικά πολεμούσαμε τον εισβολέα οι καιρικές συνθήκες θα ήταν ευνοϊκότερες από αυτές του 1940.
Η διαφορά δυνάμεων με τους Ιταλούς ήταν πολύ μεγάλη υπέρ των Ιταλών φυσικάΗ Τουρκία του 1974 είχε πεπαλαιωμένα όπλα και η διαφορά δυνάμεων δεν ήταν τόσο σημαντική
Είχαμε μικρότερη εμπερία από τον Ιταλικό στρατό που συνεχώς πολεμούσε σε διάφορα μέτωπαΕίχαμε μεγαλύτερη εμπειρία από τον εχθρό. Η Τουρκία του 1974 είχε να βρεθεί σε πόλεμο από το 1922 δηλαδή 52 χρόνια, ενώ η Ελλάδα το 1974 είχε να βρεθεί σε πόλεμο από το 1949 (λήξη εμφυλίου), άρα μόνο 25 χρόνια από τον τελευταίο μας πόλεμο
Τελικά ο Ελληνισμός μετά από θυσίες ΚΕΡΔΙΣΕ στο τέλος του πολέμου τα ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑΟ Ελληνισμός έχασε τη μισή ΚΥΠΡΟ, ενώ το σχέδιο της ένωσης εγκαταλείφτηκε για πάντα. Δεύτερη εθνική τραγωδία μετα από αυτήν του 1922
Νίκος Μαστοράκης

Mετανάστες στο εξωτερικό φεύγουν οι νέοι επιστημονες


Mετανάστες στο εξωτερικό φεύγουν οι νέοι επιστημονες



Ουρά έξω από το κτίριο της Πολυτεχνικής σχολής στη Θεσσαλονίκη, όπου μιλούσε ο εκπρόσωπος του γερμανικού ΟΑΕΔ, έκαναν εκατοντάδες φοιτητές και επαγγελματίες γιατροί και μηχανικοί για μια πιθανή θέση εργασίας στη Γερμανία. Η δήλωση του... 
γερμανού υφυπουργού Εργασίας Ράλφ Μπραουκσιέπε ότι η χώρα του χρειάζεται 100.000 μηχανικούς κινητοποίησε δεκάδες φοιτητές και απόφοιτους που έσπευσαν χθες στο φουαγιέ της Πολυτεχνικής Σχολής, όπου πραγματοποιήθηκε η "Ημέρα ενημέρωσης για σπουδές και έρευνα στη Γερμανία".
Ο εκπρόσωπος του γερμανικού ΟΑΕΔ (Bundesagentur fur Arbeit) Ραλφ Κτσάτσεκ δεν προλάβαινε να ενημερώνει τους ενδιαφερόμενους, όχι μόνο μηχανικούς αλλά και γιατρούς, που επίσης έχουν μεγάλες πιθανότητες να βρουν δουλειά στη Γερμανία.

Η στρατηγική του Βυζαντίου μάθημα για τις ΗΠΑ


ΤΡΊΤΗ, 6 ΑΠΡΙΛΊΟΥ 2010

Η στρατηγική του Βυζαντίου μάθημα για τις ΗΠΑ



 Ο ιστορικός Εντουαρντ Λούτβακ προτείνει να διδαχθούν από τη διπλωματία του

Συνέντευξη στον Δημητρη Δεληολανη  


Αν οι Ηνωμένες Πολιτείες θέλουν να διατηρήσουν την παγκόσμια ηγεμονία τους, πρέπει να διδαχθούν από το Βυζάντιο. Να χρησιμοποιήσουν με επιδεξιότητα ένα αρτιότατο δίκτυο πληροφοριών σε συνδυασμό με τη διπλωματία και, μόνο σε έσχατες περιπτώσεις, έναν καλά εκπαιδευμένο επαγγελματικό στρατό. Αυτοί οι ευφυείς χειρισμοί, που διατήρησαν κραταιά τη Βυζαντινή Αυτοκρατορία επί μία χιλιετία.

ΝΕΑ ΣΕΝΑΡΙΑ ΣΤΗΝ ΓΕΙΤΟΝΑ Ανησυχία στην Τουρκία για νέο, μυστικό Άξονα Ελλάδας-Ισραήλ



ΠΈΜΠΤΗ, 28 ΙΑΝΟΥΑΡΊΟΥ 2010

ΝΕΑ ΣΕΝΑΡΙΑ ΣΤΗΝ ΓΕΙΤΟΝΑ Ανησυχία στην Τουρκία για νέο, μυστικό Άξονα Ελλάδας-Ισραήλ

Όλα ξεκίνησαν από την επίσκεψη του Έλληνα αρχηγού του Γενικού Επιτελείου Αντιναυάρχου Ναυτικού Γεώργιου Καραμαλίκη στο Ισραή

Τελευταίας γενιάς μαχητικά αεροσκάφη F-35 αποκτά το Ισραήλ



ΠΑΡΑΣΚΕΥΉ, 17 ΣΕΠΤΕΜΒΡΊΟΥ 2010

Τελευταίας γενιάς μαχητικά αεροσκάφη F-35 αποκτά το Ισραήλ

Η ισραηλινή κυβέρνηση ενέκρινε την αγορά από τις Ηνωμένες Πολιτείες μαχητικών αεροσκαφών F-35 Lightning II.

Τα F-35 είναι μαχητικά αεροσκάφη πέμπτης γενιάς, πολλαπλών ρόλων και χαμηλής παρατηρησιμότητας, δεν είναι δηλαδή εύκολο να εντοπιστούν ραντάρ αεροσκαφών ή εδάφους.

Το πρωθυπουργικό γραφείο του Μπέντζαμιν Νετανιάχου περιορίστηκε να δηλώσει ότι τα αεροσκάφη «θα ενισχύσουν σημαντικά τις Ένοπλες Δυνάμεις του Ισραήλ», χωρίς να δώσει άλλες λεπτομέρειες.Πληροφορίες του Associated Press αναφέρουν ότι το Ισραήλ σχεδιάζει να αποκτήσει 20 τέτοια μαχητικά, έναντι 3 δισ. δολαρίων, τα οποία θα αρχίζει να παραλαμβάνει το 2015.

http://www.tovima.gr

Τα ματωμένα μονοπάτια της Mossad



ΔΕΥΤΈΡΑ, 8 ΜΑΡΤΊΟΥ 2010

Τα ματωμένα μονοπάτια της Mossad

Μέιρ Νταγκάν
Του Γιώργου Βλαβιανού
Ηταν στις αρχές του Ιανουαρίου όταν δύο μαύρες λιμουζίνες πέρασαν την πύλη κτιρίου που δεσπόζει του λόφου στις βόρειες συνοικίες του Τελ Αβίβ το αρχηγείο της Μοσάντ, των ισραηλινών μυστικών υπηρεσιών, που είναι γνωστό με το όνομα «Μιντράσα».

Τι είπαν! Dr.J.Goebbels 11/2/1940 vs Α.Μerkel 26/10/2011 !


Τι είπαν! Dr.J.Goebbels 11/2/1940 vs Α.Μerkel 26/10/2011 !

Αναρτήθηκε από τον/την netakias στο Οκτωβρίου 29, 2011
σ.σ.netakias ΒΟΗΘΗΣΤΕ! ΣΤΕΙΛΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΕ ΟΣΟΥΣ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ! ΔΙΑΔΟΣΤΕ ΤΟ! ΝΑ ΜΗΝ ΜΑΣ ΛΕΝΕ ΤΡΕΛΟΥΣ ΚΙ ΑΠΕΙΘΑΡΧΟΥΣ!

«Δεν ρίξαμε τους Έλληνες στη θάλασσα»


«Δεν ρίξαμε τους Έλληνες στη θάλασσα»

Αρθρο του Ενγκίν Αρνίτς στη «Σαμπάχ».
«ΑΠΟ ΜΙΚΡΑ παιδιά όταν ακούγαμε «τους ρίξαμε στη θάλασσα» είχαμε την εντύπωση ότι στην παραλία της Σμύρνης οι Έλληνες στρατιώτες έπεφταν στη θάλασσα φωνάζοντας «βοήθεια» ή ότι οι δικοί μας στρατιώτες τους κυνηγούσαν με τις λόγχες και αυτοί έπεφταν στη θάλασσα για να σωθούν.

Αλεξανδρούπολη: Παρέλασαν Ρώσοι στρατιώτες


Αλεξανδρούπολη: Παρέλασαν Ρώσοι στρατιώτες


ΜΝΗΜΕΙΟ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΡΩΣΟΥΣ ΝΕΚΡΟΥΣ ΤΟΥ 1877- 1878
Με την ανέγερση μνημείου τίμησε σήμερα η Αλεξανδρούπολη, έπειτα από 133 χρόνια, τους Ρώσους στρατιώτες που πέθαναν στην περιοχή, κατά τη διάρκεια του Ρωσοτουρκικού πόλεμου 1877-1878. Τα εγκαίνια του νεόκτιστου μνημείου έγιναν το μεσημέρι σε χώρο που παραχώρησε η Ιερά Μητρόπολης Αλεξανδρούπολης, δίπλα στο εκκλησιαστικό μουσείο, παρουσία των τοπικών αρχών, Ρωσικής αντιπροσωπείας και πλήθους κόσμου.

Αν ήμουν Ελληνας!


Αν ήμουν Ελληνας!

 Αν ήμουν από την Ελλάδα θα ανησυχούσα. Θα είχα τον νου μου στη στρατιωτική μηχανή που διοικούσε τη χώρα έως το 1974 και η οποία δεν αποκλείεται να αναζητεί την ευκαιρία για να εκδικηθεί!