Ετικέτες

Τρίτη 1 Νοεμβρίου 2011

Αλεξανδρούπολη: Παρέλασαν Ρώσοι στρατιώτες


Αλεξανδρούπολη: Παρέλασαν Ρώσοι στρατιώτες


ΜΝΗΜΕΙΟ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΡΩΣΟΥΣ ΝΕΚΡΟΥΣ ΤΟΥ 1877- 1878
Με την ανέγερση μνημείου τίμησε σήμερα η Αλεξανδρούπολη, έπειτα από 133 χρόνια, τους Ρώσους στρατιώτες που πέθαναν στην περιοχή, κατά τη διάρκεια του Ρωσοτουρκικού πόλεμου 1877-1878. Τα εγκαίνια του νεόκτιστου μνημείου έγιναν το μεσημέρι σε χώρο που παραχώρησε η Ιερά Μητρόπολης Αλεξανδρούπολης, δίπλα στο εκκλησιαστικό μουσείο, παρουσία των τοπικών αρχών, Ρωσικής αντιπροσωπείας και πλήθους κόσμου.

Προηγήθηκε τρισάγιο στη μνήμη των πεσόντων στρατιωτών και τοποθέτηση των οστών στο Μνημείο, από τον Μητροπολίτη Αλεξανδρουπόλεως ‘Ανθιμο και από τον Αρχιεπίσκοπο Ροστώφ, Μερκούριο, που εκπροσώπησε τον Πατριάρχη Μόσχας και πασών των Ρωσιών Κύριλλο. Λίγο πριν από τα εγκαίνια, στην μαθητική και στρατιωτική παρέλαση που έγινε στην κεντρική λεωφόρο της Αλεξανδρούπολης, συμμετείχε και άγημα Ρώσων πεζοναυτών, του ρωσικού πολεμικού πλοίου Caesar Kunikov, οι οποίοι με τη συνοδεία στρατιωτικής μπάντας, παρέλασαν και απέδωσαν τιμές για τον εορτασμό της εθνικής μας επετείου.
Το Ρωσικό άγημα που παρέλασε πριν ξεκινήσει η διέλευση των ελληνικών στρατιωτικών τμημάτων, έτυχε θερμού χειροκροτήματος από τον κόσμο, ενώ όπως δήλωσε ο γενικός πρόξενος κ. Ποπόφ, είναι η πρώτη φορά που Ρώσοι συμμετέχουν σε παρέλαση εθνικής επετείου στην Ελλάδα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου