Ετικέτες

Τετάρτη 25 Σεπτεμβρίου 2013

Rohani says Nazis committed ‘reprehensible’ crime against Jews, but did he disavow Holocaust denial?


In CNN interview, Iranian leader strikes markedly different tone than predecessor, but nonetheless refrains from acknowledging historical accuracy of Holocaust.

Iranian President Hassan Rohani on CNN
Iranian President Hassan Rohani givse interview to CNN, September 24, 2013. Photo by CNN Screenshot
In a new statement that is sure to stir widespread debate in Jewish circles, Iranian President Hassan Rohani has classified the Holocaust as a “reprehensible crime against humanity”, but added that it is “up to historians to reflect on its dimensions.”

Ο Κασιδιάρης έκανε μήνυση στον Πρετεντέρη -Τι απαντά ο δημοσιογράφος




Ο Κασιδιάρης έκανε μήνυση στον Πρετεντέρη -Τι απαντά ο δημοσιογράφος

Μήνυση στον δημοσιογράφο και παρουσιαστή εκπομπής του Mega, Γιάννη Πρετεντέρη, υπέβαλε στην Εισαγγελία Αθηνών, ο εκπρόσωπος και βουλευτής του κόμματος της Χ.Α, Ηλίας Κασιδιάρης.
O δημοσιογράφος είχε πολλές φορές αποκαλέσει τη ΧΑ «Καμόρα και Μαφία» και αυτό φέρεται να προκάλεσε την μήνυση.
“Αποκάλεσες την Χρυσή Αυγή Καμόρα και Μαφία και θα λογοδοτήσεις”, φέρεται να έχει καταθέσει ο βουλευτής της Χ.Α
Σε απάντηση του μέσα το δελτίο του σταθμού, ο μηνυθείς δημοσιογράφος, είπε επακριβώς: «Δεν παίρνω τίποτα πίσω. Τα εννούσα, δεν μας τρομάζουν».
Απειλές κατά δημοσιογράφων του Εθνους
Απειλή εναντίον του συνόλου του δημοσιογραφικού κόσμου θεωρεί η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Συντακτών (ΠΟΕΣΥ) τις απειλές της «Χρυσής Αυγής» κατά των δημοσιογράφων του «Εθνους» Μαρίας Ψαρρά και Λευτέρη Μπιντέλα, για τα αποκαλυπτικά ρεπορτάζ της δράσης των εγκληματιών νεοναζιστών.
Από το Μάιο, με αφορμή την υβριστική επίθεση του χρυσαυγίτη βουλευτή Κ. Μπαρμπαρούση κατά του δημοσιογράφου Πάνου Τσακανίκα, η ΠΟΕΣΥ καταδίκασε απερίφραστα το γεγονός τονίζοντας ότι « οι απειλές και οι εκφοβισμοί των ναζιστών δεν πτοούν κανένα δημοσιογράφο, αντιθέτως τους εξοργίζουν και συστρατεύονται όλοι εναντίον τους».
«Το ίδιο τονίσαμε με άλλες ανακοινώσεις και επαναλαμβάνουμε και σήμερα με οργή, για όλες τις απειλές των φονιάδων νεοναζιστών κατά δημοσιογράφων και έντυπων και ηλεκτρονικών Μέσων Ενημέρωσης», σημειώνεται στην ανακοίνωση.
Η ΠΟΕΣΥ αφού αρχικά καταδικάζει την κλήση του ΕΣΡ προς το Mega «για μη προσήκουσα προβολή των πολιτικών απόψεων της Χρυσής Αυγής», εκφράζει την ικανοποίησή της για τους δημοσιογράφους που τιμούν με τη δουλειά τους το επάγγελμα, αποκαλύπτοντας το σκοτεινό νεοναζιστικό παρακράτος, όπως είχαν ανοίξει αυτό το δρόμο άξιοι συνάδελφοί μας στη δεκαετία του ’60, με τη δολοφονία του Χρήστου Λαμπράκη και στη συνέχεια της χουντικής επταετίας.
Πηγή: Δημοσιογράφοι: «Δεν μας τρομάζουν οι απειλές των νεοναζί»-Ανακοίνωση της Πανελλήνιας Ένωσης Συντακτών | iefimerida.gr

Πηγή: www.iefimerida.gr

(Χυδαίος) Μιχαλολιάκος για Βορίδη, Λαζαρίδη: «Είναι Ιούδες, εξομώτες, Εφιάλτες και (πρώην) Κομμουνιστές»


(Χυδαίος) Μιχαλολιάκος για Βορίδη Λαζαρίδη: «Είναι Ιούδες, εξομώτες, Εφιάλτες κα

Χυδαία επίθεση στον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο της Ν.Δ. Μάκη Βορίδη και τον βουλευτή επικρατείας και σύμβουλο του Σαμαρά, Χρύσανθο Λαζαρίδη εξαπολύει ο Νίκος Μιχαλολιάκος με άρθρο του στο site της Χρυσής Αυγής.
Ο επικεφαλής των Ελλήνων νεοναζιστών εμφανώς αποσταθεροποιημένος από την αντίδραση της πολιτείας μετά τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα γράφει για τα δύο στελέχη της Νέας Δημοκρατίας:
Εκεί όμως όπου πραγματικά η όλη ιστορία θυμίζει φαρσοκωμωδία είναι όταν βλέπουμε ανάμεσα στους διώκτες μας να συμμετέχουν στο κυβερνητικό γλεντοκόπι και κάποιοι λιποτάκτες του εθνικιστικού στρατοπέδου, οι οποίοι τώρα παριστάνουν τους μεγάλους δημοκράτες ή εάν θέλετε νεοδημοκράτες. Δεν μας προξενεί καμία εντύπωση αφού πάντοτε οι εξωμότες από τον καιρό του Ιούδα και του Εφιάλτη ήταν εξαιρετικά χρήσιμοι στο αντίπαλο στρατόπεδο. Για να μη αδικήσουμε όμως τον πολυσυλλεκτικό «καμβά» της Ν.Δ. του Σαμαρά, εκτός από πρώην εθνικιστές και «φασίστες», υπάρχουν και πρώην κομμουνιστές, οι οποίοι και αυτοί παριστάνουν τους «ευαίσθητους δημοκράτες».
Προφανώς ο αρχηγός των Ελλήνων ναζιστών στον μεν Βορίδη χρεώνει την νομική επεξεργασία εξόντωσης της Χρυσής Αυγής, στον δε Λαζαρίδη την θεωρία των δύο άκρων. Αν και δεν τους κατονομάζει, οι χαρακτηρισμοί περί πρώην εθνικιστών και φασιστών αφορά τον Βορίδη και τα πρώην κομμουνιστών τον Λαζαρίδη λόγω της προέλευσης του από την Αριστερά.

Κασιδιάρης: ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και Αριστερά είναι εγκληματικές οργανώσεις



Κασιδιάρης: ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και Αριστερά είναι εγκληματικές οργανώσεις

Ο εκπρόσωπος της Χρυσής Αυγής Ηλίας Κασιδιάρης σε δηλώσεις του στη Βουλή υποστήριξε πως η Χρυσή Αυγή θα πάει στον εισαγγελέα προκειμένου να καταθέσει στοιχεία βάσει των οποίων η ΝΔ, το ΠΑΣΟΚ αλλά και τα κόμματα της Αριστεράς εμπλέκονται σε εγκληματικές πράξεις και τρομοκρατικές ενέργειες.
Η κίνηση αυτή της Χρυσής Αυγής έρχεται ως απάντηση στην προσπάθεια της κυβέρνησης, αλλά και των υπολοίπων κομμάτων να συνδέσουν τη δράση της Χρυσής Αυγής με εγκληματικές ενέργειες.
Η Χρυσή Αυγή κάνει μηνύσεις σε κανάλια και δημοσιογράφους

Ο Κυνικός και οι Γερμανικές Εκλογές


undefined
του Γεράσιμου Γ. Γερολυμάτου
Μας συμβαίνει κάτι φοβερό φίλοι μου, που χρήζει της άμεσης προσοχής μας. Πρόκειται για μια τερατώδη μετάλλαξη, που απειλεί τη συλλογική μας φυσιογνωμία.
Γερμανοποιούμαστε!
Αν και εξαμερικανισμένοι όντες, μέχρι προ τινος, τώρα πια ο εκγερμανισμός μας είναι ραγδαίος! Τόσο πολύ, που βάλαμε στην ζωή μας, ακόμη και τη σκοτεινή πλευρά των Γερμανών, αυτήν που οι ίδιοι έχουν απορρίψει. Τον Εθνικοσοσιαλισμό, των νεοναζί και των Ταγμάτων Εφόδου, που παρελαύνουν από τις οθόνες των ΜΜΕ, δυσφημώντας και βεβηλώνοντας την Ελληνική σημαία και την έννοια του πατριωτισμού.

Δημιουργία Γερμανοπολωνικού κράτους προτείνει ο Βαλέσα



ΣΕ ΛΙΓΟ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΘΑ ΜΟΙΑΖΕΙ ΜΕ LEGO

Σάλο προκαλεί στην Πολωνία η πρόταση του Λεχ Βαλέσα για δημιουργία ενός Γερμανοπολωνικού κράτους.

Δημιουργία Γερμανοπολωνικού κράτους προτείνει ο Βαλέσα

«Πρέπει να επεκτείνουμε την οικονομική και αμυντική μας συνεργασία καθώς και άλλες δομές για να δημιουργήσουμε ένα κοινό ευρωπαϊκό κράτος συγκροτούμενο από την Πολωνία και τη Γερμανία» δήλωσε την Τρίτη o πρωτεργάτης του Κινήματος Αλληλεγγύης και πρώην πρόεδρος της χώρας, σύμφωνα με το Ρωσικό πρακτορείο Itar Tass.

Τι έλεγε ο υπερεθνικιστής Πλεύρης για Χ.Α.: «Ψηφίστε ό,τι θέλετε, αλλά προς Θεού μην βάλετε τραμπούκους στο δημόσιο βίο – Χίλιες φορές Παπαρήγα παρά Μιχαλολιάκο»

\Τι έλεγε ο υπερεθνικιστής Πλεύρης για Χ.Α.: «Ψηφίστε ό,τι θέλετε, αλλά προς Θεού μην βάλετε τραμπούκους στο δημόσιο βίο - Χίλιες φορές Παπαρήγα παρά Μιχαλολιάκο»

«Κοιτάχτε, η αλητεία από εδώ και εμπρός έχει όνομα, η αλητεία από δω και μπρος έχει πρόσωπο. Τα είδατε… Προς Θεού, ψηφίστε ό,τι θέλετε, μην ψηφίσετε τραμπούκους, μην βάλουμε τον τραμπουκισμό στο δημόσιο βίο. Ξέρετε πόσο αντικομμουνιστής είμαι, χίλιες φορές ψηφίστε Παπαρήγα παρά Μιχαλολιάκο…

Πότε ένας υπερτασικός πρέπει να λάβει φαρμακευτική αγωγή







undefinedς
Οι θεραπευτικές μέθοδοι που διαθέτουμε για την αντιμετώπιση της αρτηριακής υπέρτασης είναι κυρίως δύο: α) η φαρμακευτική αγωγή και β) η αλλαγή του τρόπου ζωής.
Η μέθοδος που θα επιλέξει ο ιατρός εξαρτάται από το επίπεδο της μεγάλης και της μικρής πίεσης του ασθενούς καθώς και από τους παράγοντες κίνδυνου, την ενδεχόμενη ύπαρξη μεταβολικού συνδρόμου και την ύπαρξη βλαβών σε όργανα στόχους (αμφιβληστροειδής ματιού, νεφρός, μυοκάρδιο).

ΕΠΙΣΤΟΛΗ – ΚΟΛΑΦΟΣ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΥ ΚΑΘΗΓΗΤΗ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΚΑΘΕ ΕΛΛΗΝΑ ΝΑ ΝΤΡΕΠΕΤΑΙ. (ΑΦΟΥ ΟΙ “ΤΑΓΟΙ” ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΤΣΙΠΑ).

ΕΠΙΣΤΟΛΗ – ΚΟΛΑΦΟΣ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΥ ΚΑΘΗΓΗΤΗ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΚΑΘΕ ΕΛΛΗΝΑ ΝΑ ΝΤΡΕΠΕΤΑΙ. (ΑΦΟΥ ΟΙ “ΤΑΓΟΙ” ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΤΣΙΠΑ).

undefined«Εάν συμβεί κάτι τέτοιο, θα κοιτάζω τον εαυτό μου στον καθρέπτη και θα συνειδητοποιώ πόσο ανόητος και αιθεροβάμων ήμουν.   Θα έχω πετάξει στα αζήτητα όλη μου τη ζωή» 

 ΑΝΟΙΚΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ Στεφανου Γ. Μίλλερ,  Ομότιμου Καθηγητής του Πανεπιστημίου της Καλιφόρνιας στο Μπέρκλεϊ,  Ομότιμου Διευθυντή Ανασκαφών Νεμέας

Να μην συνηθίσουμε στην ύβρη!



 
 
 
 
 
 
Rate This

hub
Σε αντίθεση με την έννοια που η νεότερη και μετα-αρχαϊκή ανθρωπότητα αποδίδει στην λέξη ύβρη, ως ασέβεια προς οτιδήποτε πρεσβεύει κάποια κοινή αξία ή ταύτιση με κάθε είδους ενέργεια που θίγει την τιμή, το αξίωμα και την αξιοπρέπεια κάποιου, για τον αρχαιοελληνικό κόσμο η ὕβρις έχει αυστηρά πολιτικό χαρακτήρα. Η ὕβριςαποτελεί συστατικό στοιχείο του πολιτικού συστήματος των Αθηνών και η σημασία της μεταφέρεται μέσα από έναν εξίσου πολιτικό θεσμό, την Τραγωδία. (Δεν  είναι τυχαίο άλλωστε ότι με την πτώση του δημοκρατικού πολιτεύματος το 401 π.Χ. αμέσως μετά δηλαδή το τέλος του Πελοποννησιακού πολέμου, επήλθε και ο θάνατος της τραγωδίας, αλλά και της φιλοσοφίας.

Άκου λεβέντη …



 
 
 
 
 
 
1 Vote

Ο_ΤΟΛΜΩΝ_ΝΙΚΑΆκου λεβέντη, έχεις μπερδέψει την πούτσα με τη βούρτσα και τη ζώνη με τη γραβάτα … Υπηρέτησα στις ΕΙΔΙΚΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ και συγκεκριμένα στην 2η ΜΟΙΡΑ ΑΛΕΞΙΠΤΩΤΙΣΤΩΝ και ως ΕΠΙΛΟΧΙΑΣ ΛΟΧΟΥ και ως ΕΠΙΛΟΧΙΑΣ ΜΟΙΡΑΣ για όσους με γνωρίζουν και είμαι ΥΠΕΡΗΦΑΝΟΣ για αυτό !!!!!!!!!!!!!!!
Ξέρεις εμείς πως βλέπαμε ΚΑΙ ΠΩΣ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΤΩΡΑ τον οποιονδήποτε άλλο απλό φαντάρο , στρατιώτη που δεν έχει υπηρετήσει σε αυτά τα Ειδικά Σώματα Στρατού ?????
Σαν …αδελφή ΝΟΣΟΚΟΜΑ
Αν λοιπόν δεν έχεις υπηρετήσει σε κάποιο από αυτά τα ΤΙΜΗΜΕΝΑ ΣΩΜΑΤΑ απλά σου λέω : ΣΚΑΣΕ, ΒΟΥΛΩΣΤΟ και ΔΙΑΒΑΣΕ ΤΙ ΛΕΩ !!!!!!

ΛΟΓΙΑ ΕΝΟΣ TROLL-”ΑΝΕΜΟΥ”


ΑΝΕΜΟΣ είπε


Ομως ποιο εξυπνο απο σενα…
Αν βεβαια θεωρεις τον εαυτο σου εξυπνο…
Οσο για μενα δηλωνω χαζος μπροστα στν ιδιοφυια σου…
Τωρα αν οι βλακειες που χρεωνουν στη χρυση αυγη…..γυρισουν “μπουμερανγκ”
ΘΑ ΚΛΑΙΣ ΚΑΙ ΘΑ ΟΔΥΡΕΣΑΙ…
Επι ματαιω.. φυσικα…

ΑΝΕΜΟΣ είπε


Αμα γινει δημαρχος χρησαυγητης στην αθηνα… ΜΕΤΑΚΟΜΙΣΕ……
Μυριζεις παρα πολυ και θα σε ….”ανα”…καλυψουνε….
Αν και σε γνωριζουν, απο τωρα….
Βλεπεις ειναι και το φατσοβιβλιο…
Ολοκληρη…σφηκοφωλια….

Η ιερόδουλος που έγινε μια αδίστακτη πειρατίνα

Η ιερόδουλος που έγινε μια αδίστακτη πειρατίνα





Η ιστορία της Ching Shih και του «Στόλου με την Κόκκινη σημαία» με τους 70.000 πειρατές

Τι είναι η ολιβίνη – Βρέθηκε μεγάλο κοίτασμα στη Χαλκιδική



undefined
Ενδείξεις για μεγάλο κοίτασμα ορυκτού ολιβίνη στη Βάβδο ΧαλκιδικήςΜε τον όρο ολιβίνης (αγγλ. olivine) εννοείται ισόμορφη παράμιξη που προκύπτει από τα ορυκτά φορστερίτη (Mg2SiO4) και Φαϋαλίτη (Fe+22SiO4) και, επισήμως, δεν αποτελεί, ως παράμιξη, αυτοτελές ορυκτό.Ο ολιβίνης είναι βιομηχανικό ορυκτό που χρησιμοποιείται σαν πυρίμαχο υλικό. Το όνομά του προέρχεται από το ελαιοπράσινο (olive-green) χρώμα του.

Νέο εμβόλιο κατά του εθισμού στην κοκαΐνη!


Πολύ κοντά στη φάση της δοκιμής στους ανθρώπους είναι νέο εμβόλιο που υπόσχεται την αντιμετώπιση του εθισμού στην κοκαΐνη! Ο επικεφαλής της ερευνητικής ομάδας που το δημιούργησε κάνει λόγο για έναρξη της πειραματικής χορήγησής του σε ανθρώπους μέσα στη νέα χρονιά.
Ο εθισμός στην κοκαΐνη εκτιμάται ότι είναι από τους πιο δύσκολους στην αντιμετώπιση, κυρίως επειδή το ναρκωτικό επιδρά στα κέντρα ικανοποίησης του εγκεφάλου. «Σε περίπου 10 δευτερόλεπτα φτάνει στον εγκέφαλο και εκεί μπλοκάρει τη λήψη μερικών σημάτων που ανταλλάσσουν τα εγκεφαλικά κύτταρα και έτσι δημιουργεί την αίσθηση ευεξίας» εξηγεί ο δρ Ρόναλντ Κρίσταλ, του Ιατρικού Κολεγίου Weill Cornell.

Παράταση διδακτικού έτους για κάθε σχολείο που κάνει κατάληψη θέλει το υπουργείο Παιδείας


undefined
Στόχος της υπό συζήτηση πρότασης, σύμφωνα με δηλώσεις υψηλόβαθμου στελέχους του Υπουργείου Παιδείας, η προστασία των μαθητών από την απώλεια μαθημάτων και, συνακόλουθα, από την αναγκαστική προσφυγή τους στα φροντιστήρια…
Σύμφωνα με αποκλειστικές διασταυρωμένες πληροφορίες ο υπουργός Παιδείας Κ. Αρβανιτόπουλος έδωσε εντολή στο Νομικό Τμήμα του υπουργείου Παιδείας να ετοιμάσει Προεδρικό Διάταγμα το οποίο θα ορίζει ότι «στα σχολεία που γίνεται κατάληψη πάνω από 3 ημέρες θα παρατείνεται αντίστοιχα το διδακτικό έτος».

Καμμένος: Θα είμαστε παρών στις πρωτοβουλίες κατά του ναζισμού


undefined
Με κύριο αντικείμενο την αντιμετώπιση «της ναζιστικής βίας» συνεδρίασε κεκλεισμένων των θυρών, υπό την προεδρία του Πάνου Καμμένου, η Κοινοβουλευτική Ομάδα των Ανεξάρτητων Ελλήνων.
Σύμφωνα με τα όσα είπε ο κ. Καμμένος στους βουλευτές, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες «θα συμμετέχουν σε όλες τις πρωτοβουλίες για την αντιμετώπιση του ναζιστικού φαινομένου και της βίας».
Ο πρόεδρος του κόμματος, αναφερόμενος στις πολιτικές εξελίξεις, επιτέθηκε στην κυβέρνηση με αφορμή τις πράξεις νομοθετικού περιεχομένου.

Γνωστό μοντέλο κάνει αποκαλύψεις για τον χώρο της μόδας



Σοκαριστικές είναι οι νέες αποκαλύψεις για τα όσα συμβαίνουν πίσω από τα φώτα του λαμπερού χώρου του μόντελινγκ. Μετά τις αποκαλύψεις στις Vogue ότι κάποια μοντέλα έτρωγαν μέχρι χαρτοπετσέτες για να ξεχάσουν την πείνα τους, έρχονται τώρα και οι μαρτυρίες της 27χρονης Katia Elizarova για τα όσα σκληρά συμβαίνουν όταν σβήνουν τα φώτα.
Σε συνέντευξή της στους Times, η Katia αποκαλύπτει ότι πολλά κορίτσια αναγκάζονται να κάνουν κονσομασιόν για να βρουν ένα πιάτο φαΐ να φάνε.

Καμμένος: Θα είμαστε παρών στις πρωτοβουλίες κατά του ναζισμού


Με κύριο αντικείμενο την αντιμετώπιση «της ναζιστικής βίας» συνεδρίασε κεκλεισμένων των θυρών, υπό την προεδρία του Πάνου Καμμένου, η Κοινοβουλευτική Ομάδα των Ανεξάρτητων Ελλήνων.

Σύμφωνα με τα όσα είπε ο κ. Καμμένος στους βουλευτές, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες «θα συμμετέχουν σε όλες τις πρωτοβουλίες για την αντιμετώπιση του ναζιστικού φαινομένου και της βίας».

Αφγανιστάν: Πηγή αποσταθεροποίησης για την Κεντρική Ασία

Αφγανιστάν: Πηγή αποσταθεροποίησης για την Κεντρική Ασία


Γιούρι Πανίγεφ
Τον κώδωνα του κινδύνου κρούουν Ρωσία και γειτονικές χώρες για τις εξελίξεις στο Αφγανιστάν, ενόψει της αποχώρησης αμερικανο-ΝΑΤΟϊκών στρατευμάτων από τη χώρα
Αφγανιστάν: Πηγή αποσταθεροποίησης για την Κεντρική Ασία
Στην εκτίμηση ότι οι σοβαρότερες προκλήσεις και απειλές προέρχονται σήμερα από το Αφγανιστάν, κατέληξαν την περασμένη Δευτέρα στο Σότσι οι ηγέτες των χωρών του Οργανισμού Συμφώνου Συλλογικής Ασφάλειας (ΟΣΣΑ), στον οποίο περιλαμβάνονται: Αρμενία, Λευκορωσία, Καζακστάν, Κιργιστάν, Ρωσία, Τατζικιστάν.

Σύμφωνα με τον υπουργό Εξωτερικών της Ρωσίας, Σεργκέι Λαβρόφ, οι μελλοντικές εξελίξεις στο Αφγανιστάν προκαλούν ανησυχία, καθώς η επικείμενη μείωση της παρουσίας των ξένων στρατιωτικών δυνάμεων, θα οδηγήσει σε περαιτέρω επιδείνωση της κατάστασης στη χώρα με αρνητικές επιπτώσεις στην ευρύτερη περιοχή.
Ναρκοεμπόριο και ισλαμικός φονταμενταλισμός
Στη διάσκεψη κορυφής, του Συμβουλίου Συλλογικής Ασφάλειας, αναφέρθηκε ρητά ότι το Αφγανιστάν αποτελεί σήμερα ζώνη αστάθειας, πηγή επέκτασης των ιδεών του ισλαμικού φονταμενταλισμού, βάση των ένοπλων ομάδων τρομοκρατικών και εξτρεμιστικών οργανώσεων, αλλά και στρατοπέδων εκπαίδευσης ανταρτών, ανάμεσα στους οποίους υπάρχουν εκπρόσωποι από χέρες μέλη του ΟΣΣΑ. Επιπλέον, στις βόρειες περιοχές της χώρας λειτουργούν πάνω από δυο χιλιάδες εργαστήρια παρασκευής ναρκωτικών, που διοχετεύονται μέσω της κοιλάδας της Φεργκανά (Ουζμπεκιστάν), του Κιργιστάν και του Καζακστάν προς τη Ρωσία, και από εκεί στη Δυτική Ευρώπη.
Για τον λόγο αυτό, το Συμβούλιο αποφάσισε σειρά μέτρων που αποσκοπούν στη μείωση της αρνητικών επιπτώσεων που θα προέρχονται από το Αφγανιστάν μετά το 2014. Μεταξύ αυτών, την ενίσχυση της αποτελεσματικότητας της φύλαξης των συνόρων Τατζικιστάν και Αφγανιστάν, με την παροχή στρατιωτικοτεχνικής βοήθειας στο Τατζικιστάν. Έγινε λόγος ακόμη για την ενίσχυση της συνοριακής γραμμής με επιπρόσθετα οπλικά συστήματα και -εφόσον αυτό καταστεί αναγκαίο- με συνοριοφύλακες από τις χώρες του ΟΣΣΑ και κυρίως από τη Ρωσία.

Σε κοινή τροχιά Yandex και Ευρωπαϊκός Οργανισμός Ατομικών Ερευνών

Η “Στέγη” και το “καπάκι”


Η “Στέγη” και το “καπάκι”
Γελοιογραφία του Νιγιάζ Καρίμοφ

Ματριόσκα, κολχόζ, σπούτνικ, περεστρόικα. Σε διάφορες περιόδους η ρωσική γλώσσα τροφοδοτούσε  άλλες γλώσσες με πρωτότυπες λέξεις που δεν μπορούν να μεταφραστούν. Το ίδιο έγινε πρόσφατα με άλλη μία ρωσική λέξη που μπήκε στα αγγλικά στη μεταγραμμένη της μορφή: krysha. Η λέξη αυτή, γενικά, δεν είναι καινούργια και σημαίνει απλώς “στέγη”, roof. Όταν όμως πριν από δύο χρόνια αυτή η λέξη χρησιμοποιήθηκε ευρέως στη δικαστική διαμάχη Αμπραμόβιτς και Μπερεζόβσκι, στο Λονδίνο, προέκυψε η ερώτηση, γιατί μια λέξη που σημαίνει μια απλή υλική κατασκευή μεταφέρεται στον τομέα των κοινωνικών και οικονομικών σχέσεων, και τι δηλώνει σ' αυτή την περίπτωση.

Η Ρωσία στο CERN


Ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Πυρηνικών Ερευνών (CERN) υποστήριξε το αίτημα της Ρωσίας να γίνει συνδεδεμένο μέλος. Επόμενο βήμα, να γίνει τακτικό μέλος.
Η Ρωσία στο CERN
Το Συμβούλιο του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Πυρηνικών Ερευνών (CERN) στήριξε το αίτημα της Ρωσίας να της χορηγηθεί το καθεστώς συνδεδεμένου μέλους. Την είδηση μετέδωσε το ITAR-TASS επικαλούμενο δηλώσεις του διευθυντή του διεθνούς τμήματος του υπουργείου Παιδείας και Επιστημών της Ρωσίας, Γεβγκένι Ουγκρινόβιτς.

Ρόμπερτ Φισκ: Μόσχα, το πιο ισχυρό ανάχωμα της Δαμασκού



Ο αρθρογράφος εξηγεί πως η Συρία άφησε την εξωτερική πολιτική της στη Ρωσία
Ρόμπερτ Φισκ: Μόσχα, το πιο ισχυρό ανάχωμα της Δαμασκού
Ο σύρος υπουργός Εξωτερικών Ουαλίντ Μουαλέμ και ο ρώσος ομόλογός του, Σεργκέι Λαβρόφ, στη διάρκεια της επίσκεψης του πρώτου, στις 9 Σεπτεμβρίου, στη Μόσχα
Λονδίνο.   Το πώς η εξωτερική πολιτική της Συρίας αφέθηκε εξ’ ολοκλήρου στα χέρια της Μόσχας εξηγεί σε άρθρο του ο γνωστός βρετανός αρθρογράφος στην εφημερίδα The Independent. «Η συριακή αποστολή στη Μόσχα έφυγε από τη Δαμασκό τη νύχτα της 7ης Σεπτεμβρίου, τόσο για να μάθει ποιά θα ήταν η μοίρα της όσο και για να διαπραγματευθεί» γράφει ο Φίσκ.

Η αντίληψη της δημοκρατίας σύμφωνα με τον πρόεδρο Ρούσβελτ


Υπάρχουν άνθρωποι που αμφιβάλλουν. Υπάρχουν άνθρωποι που πιστεύουν πως η δημοκρατία ως μορφή διακυβέρνησης και ως πλαίσιο ζωής είναι περιορισμένη ή μετρημένη από έναν τύπο μυστικού και τεχνητού πεπρωμένου -όπου, για έναν ανεξήγητο λόγο, η τυραννία και η δουλεία συνιστούν το ανερχόμενο κύμα του μέλλοντος-, ενώ η ελευθερία είναι μια παλίρροια που υποχωρεί. Όμως εμείς οι Αμερικανοί γνωρίζουμε ότι δεν είναι αλήθεια. [...]
Η δημοκρατία δεν πεθαίνει.
Το γνωρίζουμε γιατί την έχουμε δει να αναγεννιέται και να κερδίζει έδαφος.
Γνωρίζουμε ότι είναι αθάνατη γιατί βασίζεται στην ελεύθερη πρωτοβουλία άντρων και γυναικών που έχουν ενωθεί σε ένα συλλογικό καθήκον – ένα καθήκον που αναλαμβάνεται και οδηγείται από την ελεύθερη έκφραση μιας ελεύθερης πλειοψηφίας.
Το γνωρίζουμε γιατί η δημοκρατία, μόνη απ’ όλες τις μορφές διακυβέρνησης, χρησιμοποιεί την πλήρη ισχύ της πεφωτισμένης βούλησης των ανθρώπων.
Το γνωρίζουμε γιατί η δημοκρατία έχτισε…. έναν πολιτισμό χωρίς όρια, ικανό για απεριόριστες προόδους προς βελτίωση των συνθηκών ζωής. [...]

Ο γερμανικός «οδηγός» για μετανάστες, Θρησκευτικά

Κωνσταντίνος Χολέβας

undefined
Η εκλογική επιτυχία της κυρίας Μέρκελ και ο κομβικός ρόλος που διαδραματίζει η Γερμανία στην Ευρώπη μού φέρνουν στον νου τη συζήτηση για την πολυπολιτισμικότητα. Το ερώτημα που τίθεται είναι αν οι μετανάστες που ζουν σε μια ευρωπαϊκή χώρα, ιδίως οι ασιατικής προελεύσεως, μπορούν να ζουν σε κόσμους παράλληλους χωρίς να ενσωματώνονται και χωρίς να σέβονται την Ιστορία, τον πολιτισμό και την ταυτότητα του λαού που τους φιλοξενεί. Η πολυπολιτισμική αντίληψη, η οποία ενθουσιάζει ορισμένους συμπατριώτες μας, απαντά ότι θα πρέπει εμείς, οι Ελληνες ορθόδοξοι, να κάνουμε εκπτώσεις και υποχωρήσεις για να μη θίγονται οι μετανάστες.

Να αλλάξουμε τα βιβλία Ιστορίας, να κατεβάσουμε τις εικόνες του Χριστού από τα σχολεία και τα δικαστήρια, να μετατρέψουμε το μάθημα των Θρησκευτικών από ορθόδοξο σε θρησκειολογικό, γενικότερα να μην επιμένουμε στην ελληνικότητά μας. Η αντίθετη άποψη προτείνει ως λύση την ενσωμάτωση - ένταξη εκείνων των μεταναστών που θέλουν και μπορούν. Να κάνουν δηλαδή οι φιλοξενούμενοι τις απαραίτητες υποχωρήσεις και όχι οι φιλοξενούντες.

Στη Γερμανία υπό την επίδραση των ιδεών των Οικολόγων - Πρασίνων, οι οποίοι συγκυβέρνησαν με τους Σοσιαλδημοκράτες του Σρέντερ, άρχισε προ είκοσι ετών να επικρατεί η πολυπολιτισμική άποψη. Τελικά δημιουργήθηκαν γκέτο Τούρκων, Αράβων, Πακιστανών κ.ά., οι οποίοι ούτε γερμανικά μάθαιναν ούτε έδειχναν διάθεση ενσωματώσεως στις θεμελιώδεις αξίες της γερμανικής κοινωνίας. Στις 17 Οκτωβρίου του 2010 η Ανγκελα Μέρκελ δήλωσε δημοσίως ότι στη Γερμανία η πολυπολιτισμικότητα απέτυχε πλήρως. Είπε: «Είχαμε την αυταπάτη να νομίζουμε ότι Γερμανοί και ξένοι εργάτες θα ζούσαμε ευτυχισμένοι ο ένας δίπλα στον άλλο. Κοροϊδεύαμε τον εαυτό μας λέγοντας ότι οι αλλοδαποί δεν θα παραμείνουν. Η τάση έως τώρα ήταν να αποδεχόμαστε την πολυπολιτισμική αντίληψη. Αλλά αυτή η αντίληψη έχει αποτύχει, έχει αποτύχει πλήρως».

Συσπειρώνεται πολιτικά η Γερμανία κατά της Ευρώπης


Γιώργος Ντελαστίκ
undefined Δεν είχε φανεί όταν γράφονταν αυτές οι γραμμές η σύνθεση από πλευράς κομμάτων της νέας γερμανικής κυβέρνησης μετά τις χθεσινές βουλευτικές εκλογές, καθώς δεν υπήρχαν σχεδόν οριστικά αποτελέσματα, αλλά ήταν ήδη απολύτως βέβαιο ότι η Ανγκελα Μέρκελ θα συνεχίσει να είναι καγκελάριος, όπως ακριβώς αναμενόταν.
Oχι επειδή οι χριστιανοδημοκράτες σημείωσαν κάποιο εκπληκτικό αποτέλεσμα, αλλά επειδή οι σοσιαλδημοκράτες σημείωσαν τη δεύτερη χειρότερη εκλογική επίδοση της ιστορίας τους (!) και οι Ελεύθεροι Δημοκράτες έμειναν για πρώτη φορά από το… 1949, που ιδρύθηκε η Δυτική Γερμανία, εκτός κοινοβουλίου, η Μέρκελ φλέρταρε με την αυτοδυναμία, αν και εντελώς οριακά.

Αυτή είναι η αστυνομικός που συνέλαβε τον δράστη


Την τιμή της Αστυνομίας και ολόκληρης της Ελλάδας έσωσε την περασμένη Τρίτη ένα πανέμορφο κορίτσι. Η Αγγελική της ομάδας ΔΙΑΣ η οποία συνέλαβε τον δολοφόνο Χρυσαυγίτη, Γιώργο Ρουπακιά, λίγες στιγμές μετά τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα.Φανταστείτε μόνο τι θα είχε γίνει αν αυτή η κοπέλα δεν έπιανε τον εγκληματία. Θα είχε καεί η Αθήνα, όχι μόνο η Νίκαια. Θα έβρισκαν ευκαιρία οι ακραίοι αναρχοαυτόνομοι να διαλύσουν την πρωτεύουσα, να αναστήσουν τα Δεκεμβριανά δήθεν ζητώντας δικαιοσύνη.
Ο άγγελος της ομάδας ΔΙΑΣ έκανε απλά τη δουλειά του, και τους χάλασε τα σχέδια. Όπως αναφέρει σε ρεπορτάζ της η εφημερίδα Έθνος:
«Γεννήθηκε το 1989 στη Νίκαια, στη γειτονιά του Π. Φύσσα. Είναι νέα και μοντέρνα, σαν όλα τα κορίτσια της ηλικίας της. Ωστόσο, τις ώρες που άλλες γυναίκες κάνουν shopping στα μαγαζιά, η Αγγελική περιπολεί στους δρόμους της Αθήνας

Financial Times: Οι Σκοπιανοί δεν έχουν καμία σχέση με τον Μέγα Αλέξανδρο – Ήρθαν χίλια χρόνια μετά στα Βαλκάνια


undefined
Για το εάν ο Μέγας Αλέξανδρος έχει όντως σχέση με τους Σκοπιανούς και το «μακεδονικό» ζήτημα γράφουν οι Financial Times οι οποίοι επισημαίνουν πως δεν τίθεται τέτοιο θέμα καθώς ο Μακεδόνας βασιλιάς ήταν Ελληνικής καταγωγής.

Σε άρθρο του στους FT, ο Stephen Schwartz, εκτελεστικό μέλους του Δ.Σ. Του κέντρου Ισλαμικού Πλουραλισμού των ΗΠΑ, επισημαίνει πως έχοντας ζήσει επί σειρά ετών στα Σκόπια αναφέρεται στο ζήτημα της ονομασίας της ΠΓΔΜ λέγοντας:

23 Σεπτεμβρίου 1821, ημέρα Παρασκευή: Η Άλωση της Τριπολιτσάς και ο Κολοκοτρώνης



undefined
Η Άλωση της Τριπολιτσάς: Από τις κορυφαίες στιγμές της Επανάστασης του ’21, κατά την οποία αναδείχθηκε ο στρατηγικός νους του Θεόδωρου Κολοκοτρώνη.

Από τις πρώτες μέρες του εθνικού ξεσηκωμού, ο Κολοκοτρώνης είχε συλλάβει την ιδέα της πολιορκίας και της άλωσης της Τριπολιτσάς (σημερινής Τρίπολης), επειδή κατείχε στρατηγική θέση και ήταν το διοικητικό κέντρο της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας στον Μοριά.
Στην Τριπολιτσά είχε την έδρα του ο Μόρα-Βαλεσί, ο στρατιωτικός διοικητής της Πελοποννήσου, με όλο το χαρέμι και τα πλούτη του, εκεί ζούσε ο μισός τουρκικός πληθυσμός της Πελοποννήσου και την υπερασπιζόταν σημαντικός αριθμός ενόπλων σωμάτων. Με λίγα λόγια ήταν μια επικίνδυνη εχθρική εστία, η οποία εάν δεν εξουδετερωνόταν θα ήταν μια διαρκής απειλή για τις επαναστατημένες επαρχίες της Πελοποννήσου.

Luis Sepulveda: Να μάθουμε να ζούμε με τις απουσίες!


 
 
 
 
 
 
1 Vote


Απόσπασμα από το βιβλίο του Λουίς Σεπούλβεδα «η τρέλα του Πινοσέτ». Ένα κείμενο αφιερωμένο σε όσους «τόλμησαν να θελήσουν να πραγματώσουν τα όνειρά τους» και για αυτό θυσιάστηκαν. Το «να μάθουμε να ζούμε με τις απουσίες» δεν είναι όμως απλά μια συντροφιά για όσους πενθούν, αλλά ένα μικρό μανιφέστο για συνέχιση του αγώνα για τη ζωή.
“Απ’ όλους όσοι μας λείπουν, μένουν κάτι λίγες φωτογραφίες, φέτες ζωής που καταψύχονται τη στιγμή του “κλικ”, ενώ η ζωή συνεχίζεται, η ίδια ζωή που μας μάζευε όλους στον κήπο του σπιτιού, δίπλα στην ψησταριά, με την αυλόπορτα ανοιγμένη διάπλατα· σ’ ένα πάρκο με το παιδί καθισμένο στα πόδια μας, το ίδιο αυτό παιδί που ψάχνει σήμερα· σε μια συγκέντρωση αναγκαία όσο η χαρά, και μαζί με άλλους που επίσης μας λείπουν. Είναι επικίνδυνες αυτές οι φωτογραφίες, ανατρεπτικές όπως καθετί ανησυχητικό, διαπεραστικές όπως η δίψα για ζωή, βλάσφημες όπως κάθε πίστη σε οτιδήποτε· κυρίως, όμως, είναι φωτογραφίες ανδρών και γυναικών που κρατούν αποφασιστικά τη μοίρα τους στα χέρια τους, περήφανα ένοχοι για τα νιάτα τους και για τη λαχτάρα τους για δικαιοσύνη.

«Βαθύ λαρύγγι» καίει τη Χρυσή Αυγή – Τι στοιχεία έχει στα χέρια του ο εισαγγελέας


«Βαθύ λαρύγγι» καίει τη Χρυσή Αυγή - Τι στοιχεία έχει στα χέρια του ο εισαγγελέας
Ραγδαίες αναμένεται να είναι τις επόμενες ώρες οι εξελίξεις στην έρευνα του αντιεισαγγελέα του Αρείου Πάγου Χαράλαμπου Βουρλιώτη για την έκνομη δραστηριότητα της Χρυσής Αυγής. Πληροφορίες θέλουν τον ανώτατο δικαστικό να έχει συλλέξει ήδη στοιχεία τα οποία αναμένεται να οδηγήσουν στη στοιχειοθέτηση του αδικήματος της σύστασης εγκληματικής οργάνωσης. Η υπόθεση αναμένεται να «δέσει» με την κατάθεση πρώην στελέχους του νεοναζιστικού μορφώματος που κατά πληροφορίες έχει ήδη δεχθεί να καταθέσει στον αντεισαγγελέα.
Σύμφωνα με πληροφορίες πρόσωπο-κλειδί από τους κόλπους της Χρυσής Αυγής εμφανίζεται πρόθυμο να καταθέσει στον αντιεισαγγελέα και να αποκάλυψει λεπτομερώς τα όσα ο ίδιος είδε και βίωσε στους κόλπους της νεοναζιστικής οργάνωσης.

Μετά τη μαντινάδα, ο Σμαραγδής πέρασε να εισπράξει


Σύμφωνα με καταγγελία του πρώην προέδρου του Ελληνικού Κέντρου Κινηματογράφου, Γιώργου Παπαλιού, δύο μέρες μετά τη μαντινάδα του στο Σαμαρά, ο Σμαραγδής ζήτησε και έλαβε 50.000 ευρώ, έπειτα και από παρέμβαση του υπουργείου Πολιτισμού. 
Στις 17 του περασμένου Αυγούστου, ο Α. Σαμαράς απένειμε τιμητική πλακέτα στο σκηνοθέτη, Γιάννη Σμαραγδή, για τη συνεισφορά του στην έβδομη τέχνη και ειδικότερα για την προβολή της περιοχής της Πύλου στην ταινία του, «Ο Θεός αγαπάει το χαβιάρι». Αντάλαξαν φιλοφρονήσεις και ο Σμαραγδής έφτασε στο σημείο να απαγγείλει μέχρι και μία μαντινάδα, εξαιρετικά αφιερωμένη στον πρωθυπουργό:
«Σαν ήλιος βγήκες φωτεινός / στς Αμερικής τ' αλώνι / κι έλαμψες και ήρθες νικητής / και σ' αγαπάμε όλοι».
Η μαντινάδα προκάλεσε αν μη τι άλλο γέλιο. 

ΕΠΙΠΛΕΟΝ 11.500 ΕΥΡΩ ΥΠΕΡΩΡΙΕΣ ΣΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΟΥ ΑΝΤΩΝΗ ΜΕΡΚΕΛ ΣΑΜΑΡΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΜΗΝΑ ΑΥΓΟΥΣΤΟ…


Posted: 23 Sep 2013 11:22 PM PDT
Στις 14 Σεπτεμβρίου 2013 είχα γράψει: ΤΟ ΠΑΡΤΙ ΔΕ ΣΤΑΜΑΤΑ: 25.500 ΕΥΡΩ ΓΙΑ ΥΠΕΡΩΡΙΕΣ ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ ΣΤΑ ΚΟΜΜΑΤΟΣΚΥΛΑ ΤΟΥ ΜΑΞΙΜΟΥ…
Νόμιζα πως είχα τελειώσει με τις υπερωρίες του Μαξίμου αλλά…έκανα λάθος.
Χτες, κατά λάθος, έπεσα πάνω στις υπερωρίες της Γενικής Γραμματείας Συντονισμού, η οποία ανήκει μεν στον Πρωθυπουργό έχει όμως διαφορετική “διαύγεια” από τη Γενική Γραμματεία του Πρωθυπουργού.
Οπότε έχει δικούς του διορισμούς, δικά του έξοδα και δικές του υπερωρίες στα δικά του διορισμένα κομματόσκυλα, ΠΑΝΤΑ ΧΩΡΙΣ ΑΣΕΠ.
Οπότε, προσθέστε στα 25.500 ευρώ της προηγούμενης ανάρτησης άλλα 11.500 ευρώ.
Ναι, όλα αυτά για τον μήνα Αύγουστο, μήνα διακοπών για τους περισσότερους.
Εδώ οι αποφάσεις:

Οι Έλληνες έκοψαν το φαγητό;



Σύμφωνα με έρευνα του Ινστιτούτου Έρευνας Λιανεμπορίου Καταναλωτικών Αγαθών, το 2012 υπήρξε συρρίκνωση της συνολικής αγοράς του λιανεμπορίου τροφίμων κατά 12,4% σε σχέση με το 2011. Η μείωση του τζίρου ήταν 2,7 δισ. ευρώ.
Πριν βιαστούμε να φτάσουμε στο συμπέρασμα πως οι Έλληνες πεθαίνουν της πείνας -και χωρίς να αμφισβητώ πως υπάρχουν πολλές οικογένειες που αναγκάστηκαν να μειώσουν το φαγητό τους-, θα πρέπει να μάθουμε πόσοι Έλληνες πήραν ξανά στα χέρια τους ένα μέρος της καθημερινής τους διατροφής.
Αυτή η έρευνα θα είχε μεγάλο ενδιαφέρον.

ΜΙΑ ΛΗΣΤΕΙΑ, ΜΙΑ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ ΕΝ ΨΥΧΡΩ ΚΑΙ ΟΙ ΜΠΑΤΣΟΙ, ΤΑ ΓΟΥΡΟΥΝΙΑ ΚΑΙ ΟΙ ΔΟΛΟΦΟΝΟΙ…



Βρείτε τις διαφορές. 
Οι μεν εναντίον των τραπεζών ο δε εναντίον Ελλήνων πολιτών.
Οι μεν άλλαξαν πρόσωπο μετά τη σύλληψη ο δε…κύριος με τα όλα του.
Οι μεν αφαίρεσαν χρήματα από τα ταμεία της τράπεζας ο δε αφαίρεσε τη ζωή ενός νέου ανθρώπου.
Όχι, οι μπάτσοι, συγνώμη η Ελληνική Αστυνομία, δεν έχει καμία σχέση με τους ναζιστές…γιατί απλά είναι το ίδιο νόμισμα.
Πάντα ήταν.
Οι μπαχαλάκηδες δεν ήταν ποτέ αναρχικοί, ούτε καν αριστεροί.
Ήταν ή μπάτσοι ή πληρωμένοι από την ΕΛ.ΑΣ. χρυσαυγίτες. Τότε οι δεύτεροι αυτή τη δουλειά έκαναν, ως συμμορία πουλούσαν υπηρεσίες προστασίας σε φοβισμένους Έλληνες αλλά και στην ΕΛ.ΑΣ, ως μπαχαλάκηδες.
Άλλωστε, τα αποτελέσματα των ενεργειών τους βόλευαν ΠΑΝΤΑ την εκάστοτε κυβέρνηση.
Όπως έγινε και με τη Μαρφίν που σήμερα πολλοί προπαγανδίζουν ότι έγινε από αναρχικούς και αριστερούς, δηλαδή από το “άλλο άκρο”. 
Τόσα χρόνια απαξίωσαν τους αγώνες των εργαζομένων και έδωσαν σήμερα το επιχείρημα στους ακροδεξιούς του Μαξίμου να μιλούν για τα δυο άκρα.
Αυτοί, οι κουστουμάτοι κυβερνώντες παρέα με τους ολιγάρχες, είναι και τα δυο άκρα μαζί.
Πάντοτε ήταν.
Εσύ ήσουν τυφλός…κι εγώ.

ΛΕΦΤΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ, 1,543 ΕΥΡΩ ΓΙΑ ΤΑ ΕΞΟΔΑ ΤΟΥ ΤΣΑΤΣΟΥ ΤΟΥ ΣΚΑΙ, ΣΥΓΝΩΜΗ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΥ, ΙΩΑΝΝΗ ΝΤΣΟΥΝΟ...

Posted: 24 Sep 2013 08:40 AM PDT
Μας δουλεύουν ψιλό γαζί.
Την ώρα που πετσοκόβουν τη ζωή μας αυτοί ξοδεύουν τα ευρώ σαν να μην έχει αύριο.
Εδώ, στη σημερινή απόφαση, είναι μια περίπτωση ενός κλασσικού τσάτσου ενός κλασσικού Πρωθυπουργού- μαριονέτα.
Στις 16 Σεπτεμβρίου 2013 το ελληνικό κράτος ξόδεψε 1543 ολόκληρα ευρώ για ποιον λόγο λέτε?
Μα για να πληρώσει τα εισιτήρια του ιδιώτη δημοσιογράφου(λέμε και καμιά μαλακία να περάσει η ώρα) Ιωάννη Ντσούνου. Μα ποιος είναι τέλος πάντων αυτός που ο ίδιος ο Πρωθυπουργός της χώρας πληρώνει τα αεροπορικά του εισιτήρια και τη διαμονή και όλα?

Η Σομαλική Ισλαμιστική τρομοκρατική οργάνωση Al-Shabaab και οι κίνδυνοι για την Ελλάδα



undefined
23.09.2013

ΤΟΥ ΑΝΔΡΕΑ ΜΠΑΝΟΥΤΣΟΥ - http://www.rimse.gr/


Στον απόηχο της τρομοκρατικής επίθεσης της Σομαλικής Ισλαμιστικής τρομοκρατικής οργάνωσηςAl-Shabaab σε εμπορικό κέντρο του  Ναϊρόμπι της Κένυα με τραγικό απολογισμό σύμφωνα με τις τελευταίες εκτιμήσεις άνω των 60 νεκρών, το RIMSE θα εξετάσει τη πιθανή απειλή που συνιστά η δραστηριότητα αυτής της τρομοκρατικής ομάδας στην Ελλάδα λόγω της ύπαρξης της Σομαλικής Μουσουλμανικής κοινότητας μεταναστών ( η συντριπτική πλειοψηφία των οποίων είναι παράνομοι) που διαβιεί στο κέντρο της Αθήνας ( το RIMSE εκτιμάει τον αριθμό τους στα 3000 άτομα περίπου).

Ελλάδα η Βαϊμάρη της Ευρώπης



Ένα κείμενο για τις αιτίες ανόδου του φασισμού.
Η Ελλάδα, η Κύπρος και άλλα τμήματα της Ευρώπης και του κόσμου οπισθοδρομούν σε συνθήκες Μεσοπολέμου. Είναι κοινότυπο πια αλλά και πολύ μεγάλη αλήθεια για να την προσπερνάμε.

Βεβαίως, απ’ τα ερείπια της γερμανικής Δημοκρατίας τής Βαϊμάρης μέχρι σήμερα υπάρχει απόσταση. Kαταστάσεις και πράγματα όμως μπορεί να φέρνουν κοντά τις εποχές.Όπως η Ακροδεξιά και η σπασμωδία τού “συνταγματικού τόξου”.

Σήμερα στην Ευρώπη και σ’ ολόκληρο τον κόσμο, οι “αγορές”, υπερσυντηρητικά επιτελεία διεθνών κερδοσκόπων εντείνουν την εκμετάλλευση των κοινωνιών. Καταργούν το κράτος δικαίου και την κοινωνική συνοχή, με τη συμβολή αποδυναμωμένων κυβερνητικών μηχανισμών και ανήμπορων διεθνών οργανισμών.

Νομικές και διαχειριστικές δομές με διεθνή εμβέλεια και ισχύ “κυβερνούν” παράλληλα με τους εθνικούς/υπερεθνικούς θεσμούς και ορίζουν αυθαίρετα την οικονομική πορεία κρατών και ολόκληρων περιοχών τού κόσμου. Χωρίς πολιτική νομιμοποίηση.