Ετικέτες

Τετάρτη 25 Σεπτεμβρίου 2013

Ο Κυνικός και οι Γερμανικές Εκλογές


undefined
του Γεράσιμου Γ. Γερολυμάτου
Μας συμβαίνει κάτι φοβερό φίλοι μου, που χρήζει της άμεσης προσοχής μας. Πρόκειται για μια τερατώδη μετάλλαξη, που απειλεί τη συλλογική μας φυσιογνωμία.
Γερμανοποιούμαστε!
Αν και εξαμερικανισμένοι όντες, μέχρι προ τινος, τώρα πια ο εκγερμανισμός μας είναι ραγδαίος! Τόσο πολύ, που βάλαμε στην ζωή μας, ακόμη και τη σκοτεινή πλευρά των Γερμανών, αυτήν που οι ίδιοι έχουν απορρίψει. Τον Εθνικοσοσιαλισμό, των νεοναζί και των Ταγμάτων Εφόδου, που παρελαύνουν από τις οθόνες των ΜΜΕ, δυσφημώντας και βεβηλώνοντας την Ελληνική σημαία και την έννοια του πατριωτισμού.
Έπειτα, είναι και η πολιτική μας γερμανοποίηση! Θα βγει ή δεν θα βγει η Μέρκελ; Και αν βγει, θα είναι καλή μαζί μας; Αγωνιά ο Έλληνας για το αποτέλεσμα των Γερμανικών εκλογών. ΜΜΕ, πρωτοσέλιδα, πάνελ, για τις Γερμανικές Εκλογές! Πλήρης ταύτιση, σε βαθμό που να αναρωτιέσαι, αν είσαι λίγο έξυπνος, μα γιατί κάνουμε ΚΑΙ στην Ελλάδα εκλογές; Πεταμένα λεφτά είναι!
Και να, που επιτέλους άκουσε η Παναγιά η Κανάλα τις προσευχές των κυβερνώντων και επανεξελέγη η Άντζι μας! Το κορίτσι μας! Ο θησαυρός μας! Τώρα όμως άλλη αγωνία! Η σύνθεση της συμμαχίας! Δεν βγήκαν οι Φιλελεύθεροι του Ρέστλερ, οι Πράσινοι δε θέλουν, μόνη μας ελπίδα οι σοσιαλιστές! Καθηλωμένοι και κάθιδροι αναμένουμε το αποτέλεσμα, αν και πήραμε τις πρώτες κρυάδες, παρά τους εορτασμούς!
Θυμάμαι τα δικά μας στις προηγούμενες εκλογές και μου φαίνονται σαν αστεία μαθητικά σκετσάκια! Θα πάει ο Φώτης με τον Μπένυ, και αν ναι, θα πάνε με τον Σαμαρά; Και τι θα κάνει ο εξάδελφος του Κώστα, που έχει κουμπάρο τον Πέτρο τον κουνιάδο της Μαρίας;;; Ένα τέτοιο πράγμα, δηλαδή! Σε σχέση με το Βερολίνα, μια ομάδα της πέμπτης κατηγορίας! Τσικό!
Το πιο όμορφο, αλλά και το πιο απλό πράγμα τελικά, είναι, να είσαι ο εαυτός σου!
Ας ξαναγίνουμε Έλληνες, λοιπόν, με ότι σημαίνει αυτός ο πολιτισμός.
peritexnisologos.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου