Ετικέτες

Τετάρτη 9 Μαρτίου 2016

‘Oλα ήταν ένα τραγικό λάθος!



Του Δημήτρη Κωνσταντακόπουλου
Η χώρα έχει εμπλακεί στη δίνη πολύ σοβαρών διεθνών προβλημάτων με παγκόσμια σημασία. Θέλουν να την κάνουν νέο ιστορικό “παράδειγμα” για την εποχή του ανερχόμενου χρηματοπιστωτικού ολοκληρωτισμού που ανατέλλει. Απειλείται με καταστροφή ως χώρα πια. Όπως πάμε, οι ‘Ελληνες θα έχουν τη μοίρα των Εβραίων επί του αυτοκράτορα Τίτου, να διασκορπισθούν δηλαδή στα πέρατα της Γης, χωρίς συνείδηση καν τι τους συνέβη.
Η πάσης φύσεως ηγεσία όμως της χώρας δεν αντιλαμβάνεται καν το διεθνές περιβάλλον. Δεν το ξέρει καθόλου, δεν έχει δουλέψει, όπως δεν δούλεψε και για τίποτα και ποτέ στη ζωή της, και το διαβάζει συστηματικά λάθος. ‘Ολες οι στρατηγικές της παραδοχές είναι εσφαλμένες και συχνά υποβολιμιαίες. Εκλαμβάνει τις επιθυμίες της για πραγματικότητες, φτιάχνοντας σχήματα όχι γιατί στέκονται κάπου, αλλά γιατί νομίζει ότι την εξυπηρετούν. Εκμεταλλευόμενοι ένα περιβάλλον απίστευτης διανοητικής και ηθικής παρακμής, οι “πράκτορες επιρροής” των ξένων δυνάμεων μπορούν πολύ εύκολα να χειραγωγήσουν και τους ‘Ελληνες πολιτικούς και τις κρατικές υπηρεσίες και τους υπόλοιπους θεσμούς της χώρας.

ΠΛΥΣΗ ΕΓΚΕΦΑΛΟΥ ΜΕ ΤΗΝ «ΕΞΟΔΟ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ»




ΓΕΡΑΣΙΜΟΣ ΛΙΒΙΤΣΑΝΟΣ
Αποδεχθείτε μειώσεις συντάξεων, φόρους, απολύσεις και κάθε είδους μέτρο για να τελειώνετε όσο το δυνατόν γρηγορότερα με την επιτήρηση, το μήνυμα των «θεσμών». Ελλάδα, η μόνη χώρα εντός μνημονίου. Είναι όμως έτσι τα πράγματα;
Τα συγχαρητήρια για την Κύπρο έδωσαν και πήραν στην συνέντευξη τύπου που ευγενώς παραχώρησαν μετά την λήξη των εργασιών του Eurogroup οι Γέρουν Ντάισελμπλουμ, Πιέρ Μοσκοβισί και Κλάους Ρέκλινγκ.

Ο εμετός της εβδομάδας..



Η φωτογραφία αυτή αποτυπώνει με ακρίβεια την απόλυτη χυδαιότητα που διέπει τα »ιθύνοντα» κλιμάκια της ελληνικής κοινωνίας.
Πρόκειται για »φιλάνθρωπους» οι οποίοι θέλησαν να κάνουν την καθημερινή τους αγαθοεργία επισκεπτόμενοι για διανομή τροφίμων τους πρόσφυγες στο στρατόπεδο συγκέντρωσης του Πειραιά,
     ..και είπαν να
απαθανατίσουν την μεγάλη στιγμή.

Η ανακατάληψη της Κρήτης από το Νικηφόρο Φωκά - 961 μ.Χ.-

 
 
 
του Θάνου Δασκαλοθανάση
 
 

              Η απώλεια της Κρήτης αλλά και της Σικελίας ήταν οδυνηρή για το Βυζάντιο. Η Μεσόγειος είχε πάψει να θεωρείται βυζαντινή λίμνη, η κυριαρχία στη θάλασσα ήταν δείγμα ισχύος κι αυτή η διασάλευση της θαλασσοκρατίας απειλούσε τη παγκοσμιότητα της αυτοκρατορίας.
           Οι Άραβες εδραίωσαν τη παρουσία τους στο νησί και με τον εποικισμό και με την οργάνωση του νέου εμιράτου. Οχύρωσαν και επέκτειναν την περιοχή κοντά στη αρχαία Κνωσό, τον ονομαζόμενο Χάνδακα, που είχε σπουδαία γεωγραφική θέση προσφέροντας διέξοδο προς το Αιγαίο πέλαγος και τις υπόλοιπες περιοχές που αποτελούσαν στόχο των Αράβων. Μαζί με τις πειρατικές τους επιδρομές που τους απέφεραν πολλά πλούτη, αναπτύχτηκαν οικονομικά, εμπορικά αλλά αποτέλεσαν και ένα σημαντικό πολιτικό και πολιτιστικό κέντρο του ευρύτερου αραβικού κόσμου.

Τομπρούκ

Τομπρούκ


Τομπρούκ
ΣΤΑΘΗΣ
Οι αποικιοκράτες επιστρέφουν στη Λιβύη. Γερμανοί αξιωματικοί θα αναλάβουν την εκπαίδευση του στρατού της μίας από τις δύο κυβερνήσεις (φυλάρχων) που λυμαίνονται τη χώρα. Μετά το 1943 και την αναχώρηση του Ρόμελ, το Αφρικακόρπς ξανάρχεται. Μαζί του και οι Βρετανοί (στρατιωτικοί) σε αγαστή συνεργασία με την άλλη κυβέρνηση φυλάρχων καθώς και με την ιταλική κυβέρνηση, η οποία ετοιμάζεται και αυτή να περάσει (και στρατιωτικώς) απέναντι.
Το Ισλαμικό Χαλιφάτο είναι ένας χρήσιμος εχθρός. Από στρατιωτική άποψη, η Δύση θα μπορούσε να διαλύσει (στο έδαφος) τις συμμορίες του ISIS στη Λιβύη σε τρεις ημέρες και στη Συρία σε δέκα. Το ISIS όμως προσφέρει ανεκτίμητες υπηρεσίες. Στον μεν μουσουλμανικό κόσμο παραμυθιάζει τις μάζες με την προοπτική της ανασύστασης του κραταιού χαλιφάτου από την Καζαμπλάνκα ως το Σεράγεβο, στη δε Δύση δίνει το πρόσχημα των κινήσεών της σε αυτήν τη σκακιέρα, πρόσχημα που της έδιναν άλλωστε και όλες οι προηγούμενες μαριονέτες της, από τους Αδελφούς Μουσουλμάνους ως τους Ταλιμπάν και την Αλ Κάιντα.

Η ΡΩΣΙΚΗ ΕΚΣΤΡΑΤΕΙΑ ΣΤΗΝ ΣΥΡΙΑ -58:ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΤΟΥ ΙΚ ΚΑΙ ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΒΑΡΒΑΡΟΤΗΤΑ Μικρή συλλογή άρθρων)

Α)Χάνει το ISISτην πρωτεύουσά του;

Φήμες για εξέγερση των κατοίκων της Ράκα ενάντια στο Ισλαμικό Κράτος

Ταραχές ξέσπασαν την Κυριακή στη ντε φάκτο πρωτεύουσα της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος, πόλη Ράκα στη Συρία, μεταξύ των κατοίκων και των τζιχαντιστών.