Ετικέτες

Πέμπτη 19 Σεπτεμβρίου 2013

Πέραμα, Μελιγαλάς και τώρα ο νεκρός νέος στο Κερατσίνι


undefined
Συγκλονιστικός ήταν ο χθεσινός πολιτικός αποχαιρετισμός στον Παύλο Φύσσα, τον γνωστό στις γειτονιές του Πειραιά αντιφασίστα τραγουδιστή, τον οποίον δολοφόνησε ένα πασίγνωστο στις ίδιες γειτονιές ανθρωπόμορφο κτήνος της Χρυσής Αυγής, το οποίο καθημερινά βρισκόταν στα γραφεία αυτού του πολιτικού κόμματος στη Νίκαια. Περίπου 20.000 άτομα διαδήλωσαν σε μια πρωτοφανή για το Κερατσίνι συγκέντρωση.
Ο δολοφόνος, κολοσσιαίας σωματικής διάπλασης, έσφαξε εν ψυχρώ τον Π. Φύσσα με επαγγελματικό τρόπο στη μέση του δρόμου, κατεβαίνοντας από αυτοκίνητο, υπό τα βλέμματα δεκάδων κατοίκων. Συμπεριφέρθηκε σαν εκτελεστής που εκτελούσε εντολή και είχε προεπιλεγεί επειδή ήταν αποφασισμένος να πάει στη φυλακή. Δεν προσπάθησε καν να καλύψει το πρόσωπό του ή το όπλο του εγκλήματος.

“Αριστερή Πρωτοβουλία”: “Τσακίστε ΤΩΡΑ το νεοναζισμό”!


19/9/13 | 0 σχόλια | 0 απαντήσεις | 26 εμφανίσεις
aristeri-prwtovoulia-pasokΗ “Αριστερή Πρωτοβουλία” εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση με αφορμή τη δολοφονία στο Κερατσίνη.
“Είχαμε προειδοποιήσει πολλές φορές. Κάποιοι μας αγνόησαν. Προτίμησαν να συμβιβαστούν με τα ασυμβίβαστα.
Η δολοφονία ενός νέου ανθρώπου από μέλος της Χρυσής Αυγής αποτελεί μαχαιριά στην καρδιά της δημοκρατίας και ενός πολιτικού συστήματος που αποδείχθηκε πολύ ανεχτικό στις προκλήσεις των εκπροσώπων του νεοναζισμού.
Δεν αρκούν ούτε οι φραστικές καταδίκες ούτε οι «δήθεν» δηλώσεις.
Ποιοι και γιατί οδήγησαν το νεοναζιστικό μόρφωμα να αποτελεί πόλο έκφρασης της οργής και της αγανάκτησης ενός μέρους του κόσμου;

«Τα έκανε όλα για το χαρτζιλίκι της Χρυσής Αυγής»


Τι ανέφεραν στο «vima.gr» στενοί φίλοι του δράστη Γ. Ρουπακιά που δολοφόνησε τον Παύλο Φύσσα – Τα νέα άγνωστα στοιχεία της δικογραφίας
«Τα έκανε όλα για το χαρτζιλίκι της  Χρυσής Αυγής»
(ICON PRESS / ΚΩΣΤΑΣ ΜΠΑΛΤΑΣ)
«Ο Γιώργος έπαιρνε μεροκάματα από την “Χρυσή Αυγή” όπως και άλλα μέλη της οικογένειάς του. Δούλευε στο κυλικείο των γραφείων του κόμματος, όπως και η γυναίκα του που δούλευε σαν καθαρίστρια αλλά και η κόρη του. Συμμετείχε σε διανομή τροφίμων της “Χρυσής Αυγής” αλλά και σε άλλες κινήσεις της τοπικής οργάνωσης και έπαιρνε λίγα χρήματα. Παλιά υποστήριζε άλλο πολιτικό κόμμα και μας έλεγε ότι πήγε στην Χρυσή Αυγή για το χαρτζιλίκι. Ισως η οικονομική εξάρτηση από την τοπική οργάνωση τον ώθησε να πάει στο σημείο της συμπλοκής. Ομως είναι αδιανόητο ότι τράβηξε μαχαίρι και σκότωσε τον άτυχο άνθρωπο. Ο Γιώργος μάς έδειχνε πάντα ότι ήθελε να αποφεύγει τους καυγάδες…».

Πρυτάνευσε η λογική – Η Χρυσή Αυγή εξηγεί γιατί αποφάσισε να ματαιώσει τη συγκέντρωση στη Νίκαια [ανακοίνωση]


Η Χρυσή Αυγή εξηγεί γιατί αποφάσισε να ματαιώσει τη συγκέντρωση στη Νίκαια [ανακοίνωση]
Δεν ήθελε να δώσει «πάτημα» σε όσους εκμεταλλεύονται τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα για να αποκομίσουν «πολιτικό όφελος». Αυτό το λόγο επικαλέστηκε η Χρυσή Αυγή για να εξηγήσει την αποφασή της να ματαιώσει την προγραμματισμένη για το βράδυ της Παρασκευής συγκέντρωση στην Τ.Ο. Νίκαιας.

Πρυτάνευσε η λογική – Η Χρυσή Αυγή εξηγεί γιατί αποφάσισε να ματαιώσει τη συγκέντρωση στη Νίκαια [ανακοίνωση]


Η Χρυσή Αυγή εξηγεί γιατί αποφάσισε να ματαιώσει τη συγκέντρωση στη Νίκαια [ανακοίνωση]
Δεν ήθελε να δώσει «πάτημα» σε όσους εκμεταλλεύονται τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα για να αποκομίσουν «πολιτικό όφελος». Αυτό το λόγο επικαλέστηκε η Χρυσή Αυγή για να εξηγήσει την αποφασή της να ματαιώσει την προγραμματισμένη για το βράδυ της Παρασκευής συγκέντρωση στην Τ.Ο. Νίκαιας.
Στη σχετική της ανακοίνωση η Χρυσή Αυγή αναφέρει πως «ως δύναμη πολιτικής ευθύνης» αναβάλει την εκδήλωση «για να μην δώσει πάτημα σε όσες δυνάμεις επιδιώκουν την αποσταθεροποίηση και σε όσους εκμεταλλεύονται ένα τραγικό και καταδικαστέο συμβάν για να αποκομίσουν πολιτικά οφέλη».
Φωτογραφία: Eurokinissi
Πηγή: Η Χρυσή Αυγή εξηγεί γιατί αποφάσισε να ματαιώσει τη συγκέντρωση στη Νίκαια [ανακοίνωση] | iefimerida.gr http://www.iefimerida.gr/node/122617#ixzz2fLfpl0Wi

Εφαρμόζεται σχέδιο ανωμαλίας στην Ελλάδα


Εφαρμόζεται σχέδιο ανωμαλίας στην Ελλάδα
Του Κώστα Χαρδαβέλλα
Η δολοφονία του οπαδού της ΑΝΤΑΡΣΥΑ στο Κερατσίνι είναι ίσως η έναρξη ενός σχεδίου σκοτεινών κύκλων που θέλουν να οδηγήσουν την Ελλάδα σε μία προεμφυλιακή κατάσταση, ούτως ώστε να είναι πλήρως αποδυναμωμένη τους επόμενους μήνες κρίσιμων διαπραγματεύσεων και για την οικονομία της και για τη γεωστρατηγική της θέση στη Μεσόγειο.

Διεθνή ΜΜΕ: «Νεοναζιστική τρομοκρατία στην Ελλάδα»


Φωτογραφία: Αλέξανδρος Κατσής / FosPhotos
Η δολοφονία του Παύλου Φύσσα από τον χρυσαυγίτη, Γιώργο Ρουπακιά, χθες το βράδυ στο Κερατσίνι έχει κάνει τον γύρο των ΜΜΕ σε όλη την Ευρώπη. Οι εφημερίδες κάνουν λόγο για «νεοναζιστική τρομοκρατία στην Ελλάδα», «για κυνήγι αριστερών» και για «ερείσματα για την απαγόρευση της ΧΑ».
Η Süddeutsche Zeitung του Μονάχου τιτλοφορεί το σχετικό της άρθρο: «Δολοφονία αριστερού ακτιβιστή σοκάρει την Ελλάδα».«Εδώ και καιρό», γράφει η εφημερίδα, «η ακροδεξιά Χρυσή Αυγή βάλει εναντίον μεταναστών, ομοφυλόφιλων και αριστερών. Τώρα ένας οπαδός τους μαχαίρωσε έναν αριστερό ράπερ μετά από μια πολιτική συζήτηση».

Ποιος ήταν ο Παύλος Φύσσας που δολοφονήθηκε στο Κερατσίνι


 
Σοκ προκαλεί η εν ψυχρώ δολοφονία του 34χρονου Παύλου Φύσσα έξω από καφετέρια στο Κερατσίνι.
9c520248a9569d63e4a1af4b904f0dac XL
Όπως έγινε γνωστό ο 34χρονος ανήκε στον αριστερό χώρο, ήταν γνωστός στην περιοχή για την αντιφασιστική του δράση και δέχτηκε τη δολοφονική επίθεση από ομάδα ακροδεξιών, ενώ ο δράστης της επίθεσης ομολόγησε το έγκλημα και παραδέχθηκε ότι ανήκε σε συγκεκριμένο πολιτικό χώρο.
Οι πρώτες πληροφορίες ανέφεραν μάλιστα πως το ίδιο το θύμα αναγνώρισε και υπέδειξε τον δράστη.

Η Δημοκρατία πέθανε εκεί που γεννήθηκε! Οι Ελληνες τρελάθηκαν» – Καυστικά σχόλια αναγνωστών στη Libération για το φόνο στο Κερατσίνι


«Η Δημοκρατία πέθανε εκεί που γεννήθηκε! Οι Ελληνες τρελάθηκαν» - Καυστικά σχόλια αναγνωστών στη Libération για το φόνο στο Κερατσίνι

 

Η είδηση της δολοφονίας του αντιφασίστα ράπερ Παύλου Φύσσα από μέλος της Χρυσής Αυγής στο Κερατσίνι έχει κάνει το γύρο του κόσμου με τα μεγαλύτερα ΜΜΕ να κάνουν λεπτομερείς αναφορές του χρονικού του φόνου και να καταδικάζουν την ανοχή του ελληνικού κράτους απέναντι στις δολοφονικές πρακτικές του νεοναζιστικού κόμματος.

Ο θάνατος της Δημοκρατίας, οι φασίστες και η Ελλαδομογγολία

Μέρκελ Σωκράτης Χριστοφοράκος


Του Γιάννη Ντάσκα
«Η Δημοκρατία πέθανε εκεί που γεννήθηκε» είναι ο τίτλος της σημερινής «Λιμπερασιόν» και αναφέρεται όχι μόνο στη δολοφονία του Παύλου Φύσσα από το φασιστοειδές στο Κερατσίνι.Ο επικεφαλής των γερμανών οικονομολόγων, Χάνς Βέρνε Ζιν παρομοιάζει την Ελλάδα με τη… Μογγολία. Και γράφει στη στήλη που διατηρεί σε ένα γερμανικό περιοδικό (Wirtschafs Woche) ότι η Μογγολία και η Ελλάδα έχουν ένα κοινό χαρακτηριστικό: εξάγουν προϊόντα που δεν παράγουν. Η Μογγολια εξάγει φυσικούς πόρους και η Ελλάδα εξάγει ομόλογα.Η Χρυσή Αυγή και τα φασιστοειδή που γεμίζουν τις βιτρίνες της Ελλάδας δεν ήρθαν με… τσαμπουκά από το πουθενά.Τα έφεραν βρομιάρηδες σαν αυτόν τον οικονομολόγο Ζιν που ξαφνικά (το γερμανο- φασιστοειδές αυτό) ανακάλυψε τη… Μογγολία και μας παρομοιάζει!!!
Την Ελλάδα!!!

“ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΑΝΤΙΟ” ΣΤΗΝ ΕΓΚΛΩΒΙΣΜΕΝΗ ΕΛΛΗΝΟΚΥΠΡΙΑ ΤΗΣ ΚΕΡΥΝΕΙΑΣ


undefined
Κηδεύτηκε στην κατεχόμενη Κερύνεια, μέσα σε ατμόσφαιρα οδύνης, η τελευταία εγκλωβισμένη Ελληνοκύπρια, η Αγγελική Καρεφυλλίδη-Γιασάρ, η οποία απεβίωσε σε ηλικία 85 χρονών στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας, ύστερα από σύντομη ασθένεια.
Από το 1974 η Αγγελική ήταν ο «φύλακας άγγελος» της εκκλησίας του Αγίου Γεωργίου Πάνω Κερύνειας, η οποία κτίστηκε το 1952, τη χρονιά του γάμου της. Μετά την εγκατάλειψη της Κερύνειας από τους κατοίκους της, ανέλαβε την ευθύνη της διάσωσης της εκκλησίας και κρατούσε τα κλειδιά της.
Η σορός της Αγγελικής μεταφέρθηκε στην αγαπημένη της πόλη, στην οποία έζησε αρμονικά 62 χρόνια με τον τουρκοκύπριο σύζυγό της Σαμί. Παρόντες στην εξόδιο ακολουθία, που ψάληκε στον ναό του Αγίου Γεωργίου Πάνω Κερύνειας και στην ταφή στο κοιμητήριο, ήταν πολλοί Ελληνοκύπριοι και Τουρκοκύπριοι.
Πηγή :  makeleio.gr

Ο Μιχαλολιάκος προκαλεί -Κάνει ομιλία την Πέμπτη στη γειτονιά του δολοφονηθέντος

undefined
Τα μέλη και τους οπαδούς της Χρυσής Αυγής καλεί σε ανοιχτή συγκέντρωση ο αρχηγός του ακροδεξιού κόμματος Νίκος Μιχαλολιάκος την Πέμπτη στις 19:00 στα γραφεία της Τοπικής Οργάνωσης Νίκαιας.
Στη συγκέντρωση θα μιλήσει ο Νίκος Μιχαλολιάκος και ο βουλευτής της Χ.Α Γιάννης Λαγός. Μάλιστα στην προκλητική τους ανακοίνωση υποστηρίζουν «οι ομιλίες θα αφορούν την τρέχουσα πολιτική επικαιρότητα και την μαύρη προπαγάνδα που προσπαθεί το σάπιο πολιτικό κατεστημένο να δημιουργήσει εις βάρος της Χρυσής Αυγής.

Η Αίγυπτος παίζει το “χαρτί” της Γενοκτονίας των Αρμενίων απέναντι στην προκλητική στάση του Ερντογάν!


 

undefined
Ένας Αιγύπτιος δικηγόρος,  προσέφυγε σε Δικαστήριο του Καΐρου, ζητώντας από την αιγυπτιακή δικαιοσύνη να αναγνωρίσει την Γενοκτονία των Αρμενίων.
Με τη σειρά του το δικαστήριο όρισε ως δικάσιμο της υπόθεσης την 5η Νοεμβρίου 2013.
Να σημειωθεί ότι ο προσωρινός Πρόεδρος της Αιγύπτου, Αντίλ Μανσούρ, πριν λίγες ημέρες στο λογαριασμό του στο Twitter είχε γράψει ότι η χώρα του θα αναγνωρίσει τη Γενοκτονία των Αρμενίων, κάτι που δεν έχει επαληθευθεί μέχρι σήμερα.

Μόνο κάποιες διορθώσεις


φασισμοςΌλα έχουν ειπωθεί. Τότε, πριν από καμιά δεκαετία όταν μαχαίρωναν κάποιον έξω από το Πολυτεχνείο. Όταν κυνηγούσαν μετανάστες με ρόπαλα και μαχαίρια. Όταν δολοφονούνταν ένας νεαρός Πακιστανός στα Πετράλωνα. Όταν γεροδεμένοι τραμπούκοι εμφανίζονταν δίπλα στα ΜΑΤ όποτε χρειαζόταν. Όταν χτυπούσαν γυναίκες σε ζωντανή σύνδεση. Όταν αποκαλυπτόταν ότι ο αρχηγός τους ήταν έμμισθος της ΚΥΠ. Όταν αυξάνονταν τα ρατσιστικά χτυπήματα στα σπίτια μεταναστών στο Πέραμα. Όταν επιτέθηκαν σε συνδικαλιστές του ΚΚΕ με ρόπαλα. Όταν ρήμαζαν γραφεία και σπίτια μεταναστών και προσφύγων. Όταν προκαλούσαν μέσα και έξω από τη Βουλή με όσα έλεγαν και έπρατταν. Όταν προανήγγειλαν χτυπήματα στο Πέραμα για να προστατέψουν τα συμφέροντα των εφοπλιστών.
Πολλά τα “όταν”. Ας μην προσθέσουμε άλλο ένα. Δύσκολα, άλλωστε, να βρεις όρεξη να γράψεις. Τα γραπτά και τα λόγια τέτοιες ώρες είναι λίγα και δεν μπορούν ούτε να αρχίσουν να εκφράζουν αυτά που όλοι θέλουμε να πούμε. Αν κάτι πρέπει να κάνουμε τώρα είναι να διορθώσουμε κάποιες ανακρίβειες:

Άνοιξε η πρώτη ιδιωτική τράπεζα ωαρίων



Η κλινική πληρώνει τις δότριες λόγω της μεγάλης ζήτησης
Η πρώτη τράπεζα ανθρώπινων ωαρίων άνοιξε σήμερα τις πύλες της στη Μ. Βρετανία, με σκοπό της να βοηθήσει τον ολοένα αυξανόμενο αριθμό των γυναικών που έχουν καθυστερήσει τη μητρότητα, αλλά θέλουν κάποια στιγμή να αποκτήσουν παιδιά.

Το «τυχαίο γεγονός» που έγινε για να μας χωρίσουν πάλι…


undefined
Ακόμη ένας νεκρός. Αυτή τη φορά ο θάνατος ήρθε μέσα από το αδιανόητο μίσος που τα τελευταία χρόνια με ιδιαίτερη σπουδή έσπειραν οι «ταγοί».
Ένας θάνατος που όλοι περιμέναμε και όλοι τον απευχόταν.
Ένας θάνατος που από μερικούς είχε προαναγγελθεί πως θα συμβεί για να φέρει την πόλωση, την όξυνση, την διχόνοια και (οι σχεδιαστές του ελπίζουν) την εμφύλια σύγκρουση.
Ένας θάνατος που συνέβη σε μία κρίσιμη χρονική καμπή, όπως έγινε και με τα θύματα της Marfin.

Βενιζέλος: «Να αντιμετωπιστεί η Χρυσή Αυγή ως εγκληματική οργάνωση»


«Να αντιμετωπιστεί η Χρυσή Αυγή ως εγκληματική οργάνωση» ζήτησε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, υπουργός Εξωτερικών και πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος, μετά τη συνάντηση που είχε στο Μέγαρο Μαξίμου με τον πρωθυπουργό, Αντώνη Σαμαρά.

Από την πλευρά του, ο υπουργός Οικονομικών, Γιάννης Στουρνάρας, είπε ότι δεν βλέπει νέα μέτρα στον ορίζοντα.

«Ύβρις η παρουσία της Χρυσής Αυγής στο Κοινοβούλιο»


Ο Μανώλης Γλέζος, αποκάλεσε ως μία «από τις μελανότερες σελίδες της Ελληνικής Δημοκρατίας» την είσοδο της Χρυσής Αυγής στο Ελληνικό Κοινοβούλιο.

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ σημειώνει σε ανακοίνωσή του: «Δεν πρόκειται απλώς για μια οργάνωση φασιστική ή ναζιστική. Είναι ένα κόμμα στην ουσία του αντεθνικό, με χαρακτηριστικά εγκληματικής οργάνωσης, που δεν διστάζει να βυσσοδομεί χυδαία, εκμεταλλευόμενο τα ένστικτα μιας κοινωνίας που καταρρέει.

Το αυγό του φιδιού !!!



undefined
Οταν ο Σταύρος Θοδωράκης έκανε “πρωταγωνιστή” τον Μιχαλολιάκο, όταν ο άλλος ο καράφλας (δεν θυμάμαι το όνομα του) τον άφησε για μία ώρα (!) να μιλάει μόνος του και να ξεδιπλώνει την ναζιστική του επιχειρηματολογία, όταν ο Παπαδάκης “έστησε” μία εκπομπή, μόνο και μόνο για τα νούμερα τηλεθέασης, όπου ο Κασιδιάρης πλάκωσε στις φάπες την Κανέλλη και έκανε μούσκεμα την Δούρου, προσπάθησα, από δώ μέσα και απ’ αλλού, να περάσω το μήνυμα: 

Ο Μουσικοσυνθέτης Μάνος Χατζιδάκις (1925 – 1994)


Η μεγαλύτερη μουσική ιδιοφυΐα της Ελλάδας, ο Μάνος Χατζιδάκις, γεννήθηκε στις 23 Οκτωβρίου του 1925 στην Ξάνθη, «τη διατηρητέα κι όχι την άλλη, τη φριχτή, που χτίστηκε μεταγενέστερα από τους εσωτερικούς της ενδοχώρας μετανάστες», όπως έλεγε και ο ίδιος. Ήταν γιος του δικηγόρου Γεωργίου Χατζιδάκι και της Αλίκη Αρβανιτίδου. Μετά τον χωρισμό των γονιών του, το 1932, ο Μάνος Χατζιδάκις με τη μητέρα του και την αδελφή του εγκαθίστανται οριστικά στην Αθήνα.

Εν τω μεταξύ, από τα τέσσερά του χρόνια έχει αρχίσει μαθήματα πιάνου με δασκάλα την Αλτουνιάν, γνωστή μουσικό της Ξάνθης, αρμενικής καταγωγής. Παράλληλα διδασκόταν βιολί και ακορντεόν.

Το εβραϊκό κράτος η ο μεγάλος σφετερισμός του ανεστραμμένου παραδείγματος


JSS (Ισραήλ)        (μτφ. Κριστάν)
undefined
Εικόνα επιλογής του ιστολογίου
Για 65 χρόνια, το Ισραήλ είναι θύμα ενός απίθανου σφετερισμού, αυτού του ανεστραμμένου παραδείγματος. Η Γη των Εβραίων είναι εβραϊκή εδώ και 5.000 χρόνια, ενώ το Ισλάμ μετρά μόνο 1.400 χρόνια ιστορίας. Και ενώ οι Μουσουλμανοάραβες της Αραβικής Χερσονήσου, από τον έβδομο αιώνα, εισέβαλαν και κατέλαβαν στρατιωτικά τη Γη των Εβραίων και άλλες χώρων ακόμη, όπου δεν είχαν δουλειά και όπου επέβαλαν το Ισλάμ με τη δύναμη του σπαθιού.

Κωνσταντίνος Καραθεοδωρή «Η ενσάρκωση της ελληνικής ευφυΐας»

 ΜΠΟΥΤΑΤΟΣ ΧΡΗΣΤΟΣ
Αφιέρωμα για τα 140 χρόνια της γέννησης του
Ο Κωνσταντίνος Καραθεοδωρή υπήρξε μια δεσπόζουσα φυσιογνωμία στον κόσμο των μαθηματικών και ένας από τους επιφανέστερους θετικούς επιστήμονες του κόσμου όπως συνομολογούν οι μεγαλύτεροι μαθηματικοί του 20ου αιώνα. Διακρίθηκε για τις μελέτες του πάνω στο λογισμό των μεταβολών, ενώ είχε σημαντική συνεισφορά στους τομείς της θεωρίας των μιγαδικών συναρτήσεων, των πραγματικών συναρτήσεων, της θεωρίας του μέτρου και ολοκλήρωσης. Η συχνή ανταλλαγή επιστολών με τον Αϊνστάιν, μαρτυρά τη συμβολή του στη θεμελίωση της Θεωρίας της Σχετικότητας. Η ιστορία του είναι συγκλονιστική διότι δείχνει το μεγαλείο του Έλληνα και ταυτόχρονα την τύχη του Ρωμιού.

Γαλλία, ΗΠΑ και Βρετανία υπέρ “ισχυρής και υποχρεωτικού χαρακτήρα” συμφωνίας στον ΟΗΕ για τα χημικά



16.09.13
Ο πρόεδρος της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ και οι υπουργοί Εξωτερικών των ΗΠΑ Τζον Κέρι και της Βρετανίας Ουίλιαμ Χέιγκ θεωρούν “κρίσιμης σημασίας” την επίτευξη συμφωνίας επί “ισχυρής και υποχρεωτικού χαρακτήρα” απόφασης του ΟΗΕ για τη Συρία, ανακοίνωσε η γαλλική προεδρία.
Κατά τη διάρκεια συνάντησής τους στο Μέγαρο των Ηλυσίων στο Παρίσι, στην οποία συμμετείχε και ο υπουργός Εξωτερικών της Γαλλίας Λοράν Φαμπιούς, ζήτησαν να υπάρξει ένα “συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα” για τον έλεγχο και την καταστροφή του χημικού οπλοστασίου του συριακού καθεστώτος.

Ο Φρανσουά Ολάντ δήλωσε κατά τη διάρκεια της συνάντησης ότι οι τρεις σύμμαχοι πρέπει “να τηρήσουν την αυστηρή γραμμή που επέτρεψε την εκκίνηση αυτής της διπλωματικής διαδικασίας”, έγινε γνωστό από το περιβάλλον του.
“Αν ο Άσαντ δεν συμμορφωθεί προς τους όρους αυτού του πλαισίου, συμφωνήσαμε όλοι – και αυτό περιλαμβάνει και τη Ρωσία – ότι θα υπάρξουν συνέπειες”, δήλωσε ο Κέρι.
Ο Φαμπιούς προειδοποίησε για “σοβαρές συνέπειες” αν το συριακό καθεστώς δεν σεβαστεί τις υποσχέσεις του για τα χημικά όπλα, ενώ ανακοίνωσε επίσης ότι ενισχύεται η στήριξη της συριακής αντιπολίτευσης.

Κερατάκια στον Κάμερον.



Posted: 17 Sep 2013 02:54 AM PDT
undefined17.09.13
Τι το ήθελε ο πρωθυπουργός της Βρετανίας να καλέσει στη Ντάουνινγκ Στριτ την Εθνική ομάδα ράγκπι της Αγγλίας για να συγχαρεί τους διεθνείς για την επιτυχία τους κόντρα στην Αυστραλία; Ξινή του βγήκε η συνάντηση.
Ένας από τους διεθνείς, ο 22χρονος Μάνου Τουιλάγκι, τη στιγμή της οικογενειακής φωτογραφίας, βρήκε σωστό και αστείο να κάνει… κερατάκια στον Βρετανό πρωθυπουργό.

Εμείς να υπενθυμίσουμε πως ανάλογο αστείο είχε γίνει και στον Μπάρακ Ομπάμα όταν υποδέχθηκε τις αθλήτριες της ομάδας μπάσκετ του Πανεπιστημίου του Κονέκτικατ για να τις συγχαρεί για την κατάκτηση ου όγδοου κολεγιακού πρωταθλήματος. 

Spiegel: Ο φόβος του «τζιχάντ» κατέχει τον Πούτιν


Posted: 17 Sep 2013 03:32 PM PDT
18.09.2013

«Όποτε ο Βλαντίμιρ Πούτιν προτείνει κάτι, η Δύση βυθίζεται στις σκέψεις. Πρόσφατο παράδειγμα αποτελεί το άρθρο του ρώσου προέδρου στους «New York Times» σχετικά με το να τεθούν τα χημικά όπλα της Συρίας υπό διεθνή έλεγχο. Αμέσως, οι γερμανικές ταμπλόιντ τον χαρακτήρισαν κυνικό και υποκριτή.

Τουρκικό δικαστήριο: “Οι ισλαμιστές αποκτούσαν χημικά από δικές μας εταιρείες”


undefined
Σε επίσημη θεσμική παραδοχή,προχώρησε ουσιαστικά η Τουρκία, ότι οι ισλαμιστές αντάρτες προμηθεύονται από την τουρκική επικράτεια απαραίτητα συστατικά για την κατασκευή χημικών όπλων, όπως προέκυψε από δίωξη τουρκικού δικαστηρίου στην περιφέρεια Χατάι.
Επιβεβαιώνεται ότι ομάδες σουνιτών ανταρτών , συνδεόμενες με την Αλ Κάιντα, είχαν παραγγείλει συστατικά απαιτούμενα για την κατασκευή χημικών όπλων, όπως προέκυψε από την δικογραφία στην οποία ένας Σύρος κατηγορούνταν, για την δημιουργία εμός δικτύου υποστήριξης προς εύρεση χημικών όπλων για λογαριασμό των ισλαμιστών ανταρτών.

«Σοσιαλισμός των ηλιθίων» ή «πρόθυμοι των σφαγείων»; Του Νίκου Μπογιόπουλου


«Πάντα πίστευα ότι ο αντιαμερικανισμός είναι ο σοσιαλισμός των ηλιθίων».
Το έγραψε χτες στα «Νέα» ο κ. Πρετεντέρης. Ο οποίος είναι τόσο ταραγμένος με τα τεκταινόμενα στη Συρία, που λίγο απέχει να ζητήσει να καταταγεί στα βομβαρδιστικά του Ομπάμα για να σώσει το συριακό λαό…
*
Ο κ. Πρετεντέρης είναι ο ίδιος που, για λογαριασμό της τάξης (τι μπανάλ λέξη!) που σώζει τους λαούς βομβαρδίζοντάς τους, έγραφε λίγο παλιότερα ότι όσοι Ελληνες διαμαρτύρονταν εναντίον του Κλίντον και κατά της επέμβασης στη Γιουγκοσλαβία ήταν «Δέκα Καραγκιόζηδες και πενήντα σαλεμένοι» («Βήμα», 11/11/1999).

Ξυπνήστε το πάθος στη σχέση σας


Έχετε μακροχρόνια σχέση και έχει σβήσει το πάθος που νιώθατε στην αρχή; Δε θέλετε να κάνετε σεξ τόσο συχνά και το ίδιο διαπιστώνετε και από το σύντροφο σας; Αν δε σας κερατώνει ή δε σας βαρέθηκε στο χέρι και των δυο σας είναι να το συζητήσετε και να αναθερμάνετε τη σχέση σας.

Είτε είστε άντρες είτε είστε γυναίκες, αρχίστε να προσέχετε τον εαυτό σας. Φροντίστε το σώμα σας ώστε να είναι ποθητό στο σύντροφό σας. Βάλτε κρέμες, αρώματα, πηγαίνετε γυμναστήριο ώστε να γίνετε πιο θελκτικοί στο σύντροφο σας.

Τα κακομαθημένα παιδιά


18/9/13 | 1 σχόλια | 0 απαντήσεις | 50 εμφανίσεις
paidiaΣτα άκρα ο διχαστικός λόγος.- Κίνδυνος εμφύλιου διχασμού.-
 Του ΠΑΝΤΕΛΗ ΣΑΒΒΙΔΗ
Δανείζομαι τον τίτλο από ένα βιβλίο ιστορίας που διαβάζω τελευταία και το οποίο βρίσκω ενδιαφέρον. Αναδεικνύει ανάγλυφα τις προσπάθειες συγκρότησης και εξέλιξης του ελληνικού κράτους και με λίγη προσοχή, μπορεί εύκολα κανείς να καταλάβει τις παθογένειές του.
Επειδή, όμως, η στήλη δεν προορίζεται για άσκηση ιστορίας, εκείνο που έχει σημασία να επισημανθεί, είναι ότι από τη δεκαετία του 1830 μέχρι σήμερα γίνεται μια ανεπαρκής προσπάθεια να συγκροτηθεί ελληνικό κράτος με δομές δυτικές. Δυστυχώς –ευτυχώς θα έλεγαν κάποιοι- αυτό, ακόμη, δεν κατέστη δυνατόν.

Σβόμποντα: «Απαράδεκτη η ελληνική προεδρία αν δεν αντιμετωπίσει τη Χρυσή Αυγή»




Απάντηση Βαγγέλη Βενιζέλου


13065287_GJ8Y8580.limghandler


Ο επικεφαλής της σοσιαλιστικής ομάδας στο Ευρωκοινοβούλιο Χάνες Σβόμποντα




Αναφερόμενος στη δολοφονία του Παύλου Φύσσα, ο Χάνες Σβόμποντα έκανε λόγο για «απαράδεκτη από κάθε άποψη ενέργεια».«Το μίσος ξενοφοβικών μελών της Χρυσής Αυγής φτάνει μέχρι το να σκοτώσει πολιτικούς αντιπάλους. Είναι σοκαριστικό και απαράδεκτο από κάθε άποψη αυτό το περιστατικό σε μια χώρα της Ευρωπαϊκής Ενωσης. Οι θανατηφόρες επιθέσεις σε ξένους και αριστερούς δεν θα λύσουν το πρόβλημα των κοινωνικών ανισοτήτων, καθώς και των οικονομικών προβλημάτων της Ελλάδας. Είναι πολύ σημαντικό η ελληνική κυβέρνηση και το κοινοβούλιο να καταλήξουν σε σοβαρές προτάσεις για το πώς θα σταματήσουν αυτές τις εξτρεμιστικές επιθέσεις, συμπεριλαμβάνοντας την πιθανότητα απαγόρευσης του κόμματος» είπε ο επικεφαλής των σοσιαλιστών στο Ευρωκοινοβούλιο.«Αν η ελληνική κυβέρνηση και ο Πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς δεν μπορέσουν να σταματήσουν τη γεμάτη μίσος συμπεριφορά της Χρυσής Αυγής και άλλων φασιστικών ομάδων, θα είναι μια απαράδεκτη προεδρία της ΕΕ και δεν θα φέρει καμία πρόοδο στην Ευρώπη ή την Ελλάδα».

Πέθανε ο ηθοποιός Μιχάλης Γιαννάτος


1195207_h0597381.limghandler
Την τελευταία του πνοή άφησε το βράδυ της Τρίτης, ο ηθοποιός Μιχάλης Γιαννάτος.Ο Μιχάλης Γιαννάτος γεννήθηκε στην Κωνσταντινούπολη το 1941 και το 1965 πήγε στη Δραματική Σχολή του Ντίνου Δημόπουλου.H πρώτη επαγγελματική του εμφάνιση ήταν στην ταινία «Οι στιγματισμένοι» του Γιώργου Ζερβουλάκου, με πρωταγωνιστές τους Γιώργο Φούντα και Μάρω Κοντού.Μαθητής ακόμα, έπαιξε με τον Μάνο Κατράκη στο θεατρικό «Καπετάν Μιχάλης».
Συμμετείχε σε 27 ξένες κινηματογραφικές παραγωγές, μεταξύ των οποίων «Το Εξπρές του Μεσονυκτίου», «Το Μαντολίνο του Λοχαγού Κορέλι», το «Μόναχο».
Ο Μιχάλης Γιαννάτος μιλούσε πέντε γλώσσες και συμμετείχε στις περισσότερες ταινίες του Θόδωρου Αγγελόπουλου.
Έπαιξε, επίσης, στην «Πολίτικη κουζίνα» του Τάσου Μπουλμέτη, στην ευρωπαϊκή συμπαραγωγή «Ο τελευταίος άρχοντας των Βαλκανίων» και συνολικά σε 100 ταινίες (ελληνικές και ξένες) και σε περίπου 100 τηλεοπτικές σειρές.
tanea.gr