Ετικέτες

Πέμπτη 18 Φεβρουαρίου 2016

Käthe Kollwitz…



F1.large

Θεωρείται μια από τις σημαντικότερες γερμανίδες γλύπτριες και χαράκτριες του 19ου-20ού αιώνα.
Η Καίτε Κόλλβιτς (1867-1945), με τα μνημειώδη και διαχρονικά αντιπολεμικά έργα της, τις προσωπογραφίες και τις αυτοπροσωπογραφίες της, αποτύπωσε με συγκλονιστικό τρόπο τα θύματα της καταπίεσης, του πολέμου, της φτώχιας, της εκμετάλλευσης, και γενικότερα τις συνθήκες ζωής της εργατικής τάξης αλλά και της ζωής απλών, καθημερινών γυναικών.

ΠΕΡΙ ΔΙΟΝΥΣΙΟΥ ΣΟΛΟΜΟΥ



Ευρέθη άνθρωπος που κατήγγειλε δημοσίως τον Διονύσιο Σολομό, ως Εβραίο, Ομοφυλόφιλο, Μεθύστακα και Ελευθεροτέκτονα. Ο άνθρωπος αυτός, σύμφωνα με τις εντολές που ακολουθεί πιστά από τ’ αφεντικά του, λίγα είπε. Το ότι κρατάει ελέω Ολιγαρχών ένα μικρόφωνο, δεν τον απαλλάσσει, όμως, απ’ το βαρύ ιστορικό ατόπημα που διέπραξε.

«Ο Μακιαβελισμός του Ερντογάν»



ερντογαν

Οι τουρκικές αρχές δήλωσαν πως η έκρηξη προκλήθηκε από παγιδευμένο αυτοκίνητο που οδηγήθηκε πλησίον στρατιωτικού λεωφορείου που μετέφερε προσωπικό της ηγεσίας των Ενόπλων Δυνάμεων της Τουρκίας.

Η τρομοκρατική επίθεση στην Τουρκία με τους τουλάχιστον 28 νεκρούς και πάνω από 60 τραυματίες έχει στοιχεία «Μακιαβελισμού» σύμφωνα με πολλούς αναλυτές.