Ετικέτες

Κυριακή 13 Σεπτεμβρίου 2015

Εκλογές Επιλογής Διαχειριστή – Eντολoδόχου Δανειστών



Κώστα Δημ. Χρονόπουλου
(Αρθρογράφου -Σχολιογράφου) Αδυνατώ να παρακολουθήσω το σκεπτικό των πολιτικών μας.
Πιθανώς επειδή δεν είμαι τόσο …. «Δημοκράτης» όπως εκείνοι, ή, όσο οι καιροί απαιτούν, υποκριτής, ή ιθαγενής/ υπήκοος. Ούτε και υπάκουος.
Διανύουμε μια περίεργη προεκλογική περίοδο με αχρείαστες εκλογές στις 20/ Σεπτ/2015.

Ολοκληρώνεται η Ρωσική Βάση στην Συρία Προκαλώντας Έντονη Ανησυχία στην Άγκυρα


ΟΛΟΚΛΗΡΩΝΕΤΑΙ Η ΡΩΣΙΚΗ ΒΑΣΗ ΣΤΗΝ ΣΥΡΙΑ ΠΡΟΚΑΛΩΝΤΑΣ ΕΝΤΟΝΗ ΑΝΗΣΥΧΙΑ ΣΤΗΝ ΑΓΚΥΡΑ
Τέλος του μηνός Σεπτεμβρίου θα είναι έτοιμη η νέα ρωσική βάση στην Συρία, μια εξέλιξη που προκαλεί μεγάλη ανησυχία στην Τουρκία αλλά και σε άλλες φιλοαμερικανικές χώρες της περιοχής, όπως Ιορδανία και Σαουδική Αραβία.
Όπως αναφέρουν οι δημοσιογραφικές πληροφορίες από την Άγκυρα, προχωρούν με εντατικό ρυθμό οι εργασίες ώστε στα τέλη του μηνός να είναι έτοιμη η νέα ρωσική βάση στην περιοχή Cebele, (Jablah), της Συρίας .Ήδη έχουν πραγματοποιηθεί περίπου 100 πτήσεις των ρωσικών μεταγωγών αεροσκαφών τύπου Antonov AN-124, που μεταφέρουν στρατιωτικό υλικό και Ρώσους στρατιωτικούς στην περιοχή δημιουργώντας μια από τις πιο ισχυρές στρατιωτικές βάσεις στην Μέση Ανατολή. Συγκεκριμένα οι Ρώσοι έχουν μεταφέρει στην βάση τεθωρακισμένα οχήματα μεταφοράς προσωπικού, νέα υπερσύχρονα οχήματα ηλεκτρονικού πολέμου, παρακολούθησης και τηλεπικοινωνιών, ενώ σε πρώτη φάση ήδη οι Ρώσοι έχουν εγκαταστήσει στη βάση περίπου 100 «ειδικούς» Ρώσους στρατιωτικούς.

Η ρωσική απάντηση στο Mistral


Ύστερα από την άρνηση της Γαλλίας να πουλήσει στη Ρωσία τα δυο πλοία κλάσης Mistral, η Ρωσία παρουσίασε δυο σχέδια σκαφών τα οποία, όπως δηλώνουν οι σχεδιαστές και ανώτεροι αξιωματούχοι, μπορούν να αντικαταστήσουν τα γαλλικά πλοία.
Στα μέσα Ιουνίου, στο φόρουμ «Στρατός-2015», που διεξήχθη στα περίχωρα της Μόσχας, παρουσιάστηκε η μακέτα του πολλαπλού ρόλου αποβατικού πλοίου Priboi. Ο εκπρόσωπος του Πολεμικού Ναυτικού είπε ότι αυτή είναι η ρωσική απάντηση στο Mistral.

Το ΠΝ αποκαλεί το συγκεκριμένο σχέδιο «ξεχωριστό», καθώς αυτό δεν θα έχει τα τεχνικά χαρακτηριστικά και συστήματα των γαλλικών πλοίων, ενώ όλος ο εξοπλισμός και τα οπλικά συστήματα θα είναι εγχώριας κατασκευής. Όσον αφορά τα χαρακτηριστικά του, το Priboi θα είναι μικρότερο από το Mistral. Το εκτόπισμά του δεν θα είναι 21 αλλά 14 χιλ. τόνοι, και, αντί 16 ελικοπτέρων, θα φέρει 8. Αναμένεται ότι ο σχεδιασμός του θα ολοκληρωθεί στα τέλη του 2016. Τότε θα ληφθεί και η απόφαση αν θα υπάρξει κρατική παραγγελία για το συγκεκριμένο πλοίο. Από το ΠΝ δηλώνουν ότι είναι επιθυμητή η απόκτηση 4 τέτοιων σκαφών.

Οι τέσσερις Έλληνες επιστήμονες που κήρυξαν μάχη κατά του καρκίνου


Επιστήμονες με πεδίο ερευνών σημείο αναφοράς στην καταπολέμηση της ασθένειας

cure
O όρος «καρκίνος» δεν ήταν άγνωστος στους αρχαίους Έλληνες. Έχουν μάλιστα γίνει αρκετές αναφορές σε ιατρικά κείμενα της εποχής τόσο από τον Ιπποκράτη όσο και από άλλους γιατρούς της αρχαιότητας, σύμφωνα με την αναφορά του Ξενοφώντα στα απομνημονεύματά του.
Γράφει ο Γιώργος Λαμπίρης
Στην πραγματικότητα οι αρχαίοι Έλληνες πίστευαν ότι η νεοπλασία, την οποία ονόμασαν καρκίνο, είχε πολλά κοινά με τον κάβουρα (καρκίνο), σε  ό,τι αφορά την εξωτερική του εμφάνιση. Παρομοίαζαν ουσιαστικά το γυναικείο μαστό όταν αυτός αναπτύσσει όγκο και οι φλέβες διογκώνονται, με τα πόδια ενός καβουριού.

Βρετανία: Νέος ηγέτης των Εργατικών ο ακροαριστερός Τζέρεμι Κόρμπιν




Ο μαρξιστής Τζέρεμι Κόρμπιν είναι ο νέος ηγέτης του κόμματος των Εργατικών στη Βρετανία, μετά από σχετική ψηφοφορία το Σάββατο.
Ο ριζοσπάστης και ευρωσκεπτικιστής Κόρμπιν, 66 ετών, επικράτησε άνετα με ποσοστό 59,5% έναντι των Ιβέτ Κούπερ και Αντι Μπέρναμ, δύο πρώην υπουργών, αλλά και της Λιζ Κένταλ, σε ένα αποτέλεσμα που, όπως αναφέρει το πρακτορείο Reuters, δεν αποκλείεται να φέρει πιο κοντά την έξοδο της Βρετανίας από την Ευρωπαϊκή Ενωση.

Στέφανος Γρανίτσας 1880 – 1915


Στέφανος Γρανίτσας

Δημοσιογράφος, συγγραφέας και πολιτικός, γνωστός για τη συλλογή των χρονογραφημάτων του Τα άγρια και τα ήμερα του βουνού και του λόγγου, που διαβάστηκαν από γενιές ελληνοπαίδων μέσα από τα σχολικά αναγνώσματα.
Ο Στέφανος Γρανίτσας γεννήθηκε στη Γρανίτσα της Ευρυτανίας το 1880. Καταγόμενος από φτωχή αγροτική οικογένεια, σπούδασε νομικά στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και αρκετά νωρίς στράφηκε στη δημοσιογραφία, συνεργαζόμενος με τις εφημερίδες Αστραπή, Εστία, Πατρίς και Χρόνος ως αρχισυντάκτης. Το 1902 αποφοίτησε από τη Σχολή Εφέδρων Αξιωματικών Κερκύρας και ονομάσθηκε έφεδρος Ανθυπολοχαγός Πεζικού.

Τίτος Φλάβιος Βεσπασιανός 39 – 81


Τίτος Φλάβιος Βεσπασιανός

Πιο γνωστός ως Τίτος (Titus). Ρωμαίος αυτοκράτορας από το 79 έως το 81. Γεννήθηκε στη Ρώμη στις 30 Δεκεμβρίου του 39 και ήταν γιος του αυτοκράτορα Βεσπασιανού και της Δομιτίλης της Πρεσβυτέρας.
Από το 61 έως το 63 συμμετείχε στις εκστρατείες στη Βρετανία και τη Γερμανία. Το 64 επέστρεψε στη Ρώμη και παντρεύτηκε την Αρεκίνα Τέρτουλα, κόρη του πρώην διοικητή της πραιτοριανής φρουράς, η οποία πέθανε ένα χρόνο αργότερα. Δεν πέρασε πολύς καιρός και τέλεσε νέο γάμο με τη Μαρκία Φουρνίλα, κόρη επιφανούς οικογενείας της Ρώμης, με την οποία απέκτησε μία κόρη, την Ιουλία Φλαβία. Ο Τίτος χώρισε τη γυναίκα του, επειδή η οικογένειά της αντιπολιτευόταν το θρόνο και δεν ξαναπαντρεύτηκε ποτέ.

Κάρολος Κουν 1908 – 1987


Κάρολος Κουν

Δημιουργός τέχνης και παιδαγωγός του θεάτρου. Γεννήθηκε στις 13 Σεπτεμβρίου 1908 στην Προύσα. Ο πατέρας του, Ερρίκος Κοέν, πάμπλουτος έμπορος και κοσμοπολίτης, ήταν κατά το ήμισυ έλληνας χριστιανός και κατά το άλλο ήμισυ γερμανοπωλονοεβραίος. Η μητέρα του, Μελπομένη Παπαδοπούλου, ήταν ελληνίδα χριστιανή ορθόδοξη.
Οι γονείς του απουσίαζαν συχνά από το σπίτι, κάποια στιγμή χώρισαν και πολύ αργότερα η μητέρα του ξαναπαντρεύτηκε ένα μακρινό συγγενή της. Μοναχικό παιδί, ο Κάρολος μεγάλωσε σ' ένα αστικό σπίτι, με πρωσογερμανίδα γκουβερνάντα, μ' έναν παπά και μια καθηγήτρια πιάνου ανάμεσα στους κατ' οίκον διδασκάλους.

Αλμανάκ Βασική Έκδοση 13 Σεπτεμβρίου

Προβάλλονται μόνο τα σημαντικότερα!
μ. Χ.
1503
Ο Μιχαήλ Άγγελος αρχίζει την κατασκευή του «Δαυίδ», του γλυπτού αριστουργήματός του.

German Girls Must Cover Arms and Legs to Appease Syrian “Refugees”


So many nonwhite invaders from the Middle East have entered Germany over the past few months that a school headmaster in Bavaria has been forced to ask female pupils to cover up their arms and legs—for their own protection against local Syrian “refugees.”
In a letter sent to parents, Martin Thalhammer, head of the Wilhelm-Diess-Gymnasium in the town of Pocking, Bavaria—which has a normal population of around 15,000—female pupils have been asked to refrain from wearing “revealing clothes” because “refugee accommodation” has been set up next to the school’s gym.