Ετικέτες

Τρίτη 4 Μαρτίου 2014

Credit Suisse: Γιατί η Γερμανία κινδυνεύει να γίνει ο μεγάλος χαμένος της ουκρανικής κρίσης;



Περιορισμένες είναι οι επιπτώσεις της έντασης μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας για την παγκόσμια οικονομία, όμως, από τα στοιχεία που συγκέντρωσε η Credit Suisse προκύπτει ότι δεν ισχύει το ίδιο και για τη γερμανική οικονομία, η οποία κινδυνεύει να γίνει ο μεγάλος χαμένος αυτής της κρίσης. Η Angela Merkel, που τηρεί ειδικούς δεσμούς με τη Ρωσία και θεωρεί τον εαυτό της σαν τον ενδιάμεσο μεταξύ Ανατολής και Δύσης, βρίσκεται σε ιδιαίτερα δύσκολη θέση.

Ψυχρός πόλεμος τότε και τώρα!





Ο Ψυχρός Πόλεμος ήταν ο γεωπολιτικός, ιδεολογικός και οικονομικός αγώνας μεταξύ των δυο υπερδυνάμεων, ΗΠΑ και ΕΣΣΔ μετά το Β' Παγκόσμιο Πόλεμο. Κράτησε από το 1947, μέχρι την πτώση του τείχους του Βερολίνου στις 11 Νοεμβρίου 1989 και λίγο αργότερα την πτώση των κομμουνιστικών καθεστώτων στα άλλα κράτη επιρροής της ΕΣΣΔ.

Ονομαζόταν Ψυχρός Πόλεμος γιατί δεν διεξήχθη ποτέ ένοπλη σύγκρουση μεταξύ των ΗΠΑ και της ΕΣΣΔ. Ο "πόλεμος" έγινε με τη μορφή αγώνα επικράτησης σε διάφορους τομείς όπως τα συμβατικά και τα πυρηνικά όπλα, τα δίκτυα συμμαχιών, οικονομία και οικονομικούς αποκλεισμούς, προπαγάνδα, κατασκοπεία, πολέμους σε περιφερειακά κράτη, και τον ανταγωνισμό για την κατάκτηση του διαστήματος.

ΚΡΙΜΑΙΚΟΣ ΠΟΛΕΜΟΣ (1853 -1856)



Πηγή: http://tokoutsavaki.blogspot.gr/2014/03/1853-1856.html

Κριμαϊκός Πόλεμος

Ο Κριμαϊκός Πόλεμος (Οκτώβριος 1853 - Φεβρουάριος 1856) υπήρξε η ένοπλη σύγκρουση μεταξύ της Ρωσικής Αυτοκρατορίας από τη μία πλευρά και των συμμαχικών δυνάμεων της Βρετανικής Αυτοκρατορίας, της Αυτοκρατορίας της Γαλλίας, της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας και του Βασιλείου της Σαρδηνίας από την άλλη πλευρά.



Η σύρραξη, στην οποία έλαβαν μέρος οι μεγαλύτερες Ευρωπαϊκές δυνάμεις της εποχής, υπήρξε το αποτέλεσμα ενός μακρόχρονου ανταγωνισμού συμφερόντων ανάμεσα στις κύριες ευρωπαϊκές δυνάμεις, για επιρροή και εκμετάλλευση των ανατολικών εδαφών της παραπαίουσας Οθωμανικής Αυτοκρατορίας. Οι περισσότερες μάχες έλαβαν χώρα στη χερσόνησο της Κριμαίας, όμως πραγματοποιήθηκαν και μικρότερης έντασης εκστρατείες στη δυτική Ανατολία, τον Καύκασο, τη Βαλτική Θάλασσα, τη Λευκή Θάλασσα και τον Ειρηνικό Ωκεανό.

Το δεξί χέρι του Κάμερον συνελήφθη για παιδική πορνογραφία -Ηταν σύμβουλος καταπολέμησης αυτής της μάστιγας


4/3/14 | 0 σχόλια | 0 απαντήσεις | 26 εμφανίσεις
Το δεξί χέρι του Κάμερον συνελήφθη για παιδική πορνογραφία -Ηταν σύμβουλος καταπ
Οι Βρετανοί είχαν βάλει το… λύκο να φυλάει τα πρόβατα, όπως αποδείχθηκε. Στενός σύμβουλος του Ντέιβιντ Κάμερον, συνελήφθη για κατοχή υλικού παιδικής πορνογραφίας. Το αξιοσημείωτο, έως παράδοξο, είναι ότι ο συγκεκριμένος ήταν σύμβουλος της κυβέρνησης για τα φίλτρα, στο διαδίκτυο, που καταπολεμούν αυτή τη μάστιγα.

ΠΛΕΟΝΑΣΜΑ 1943 και ΠΛΕΟΝΑΣΜΑ 2013 (των νέων Γερμανοτσολιάδων)




Η χώρα που έχει επιλέξει συνειδητά να πέφτει από τα σύννεφα 24 ώρες το 24ωρο και 365 μέρες το χρόνο σοκαρίστηκε ακόμα μία φορά από τις πρόσφατες δηλώσεις της Κριστίν Λαγκάρντ.

Σύμφωνα με τα λεγόμενα της Γαλλίδας διευθύντριας του ΔΝΤ “όλοι πανηγυρίζουμε το πρωτογενές πλεόνασμα της Ελλάδας, το πρώτο αν δεν κάνω λάθος από το 1943″. Το γεγονός ότι το 1943 η χώρα ήταν υπό γερμανική κατοχή δεν έχει καμία σημασία στη σημερινή αποπολιτικοποιημένη πολιτική, όπου το μόνο πράγμα που πρέπει να μας ενδιαφέρει είναι τα νούμερα και η κυρία Λαγκάρντ το ξέρει καλά.

Η Σπαρτιατική Ξυήλη



Ξυήλη
Η ξυήλη ή στην δωρική διάλεκτο ξυάλη, απετέλεσε επί δεκαετίες πραγματικό αίνιγμα όσον αφορά στον οπλισμό των Σπαρτιατών. Το ερώτημα που προκύπτει είναι το εξής: ήταν η ξυήλη, όπλο που χρησιμοποιείτο από τους Σπαρτιάτες οπλίτες και κυρίως από τους
«όμοιους», ή απλώς κάποιο εργαλείο;

Η ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΤΟΥΣ ΚΑΙ Η ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΑΛΛΩΝ...


Έτσι αλλάζουν το πελατειακό Κράτος που μόλις μας χρεοκόπησε.
  • Νόμος περί ΜΗ Ευθύνης Υπουργών.
  • Νόμος απαλλαγής από το χαράτσι της ΔΕΗ.
  • Νόμος απαλλαγής των μελών του ΤΑΙΠΕΔ για τις ενέργειές τους.
  • Νόμος απαλλαγής των δημόσιων λειτουργών για τις ενέργειές τους.

Η απορία του αιώνα: Γιατί δεν κάνουν “δικοινοτική/διζωνική με πολιτική ισότητα” στην Ουκρανία;;

Π. Ήφαιστος
Η κρίση της Ουκρανίας είναι ιδανική περίπτωση για να θυμηθούμε και να υπογραμμίσουμε ότι η συμφορά που πλήττει την Ελλάδα και την Κύπρο δεν είναι τυχαία. Τα αίτια είναι η τύφλωση για τις προϋποθέσεις που συγκροτούν και συγκρατούν ένα κράτος, τύφλωση για τον ανελέητα ανταγωνιστικό χαρακτήρα του κρατοκεντρικού διεθνούς συστήματος, τύφλωση για τις στρατηγικές των ηγεμονικών δυνάμεων, τύφλωση όσων κομμουνιστών ή φιλελεύθερων πίστεψαν στην μια ή άλλη εκδοχή ένωσης του πλανήτη και σίγουρα τύφλωση για τον ρόλο του εθνικού συμφέροντος στο άναρχο διεθνές σύστημα και τύφλωση για τον εξαρτημένο χαρακτήρα των διεθνών θεσμών..

Ουκρανία: Οι γκάφες των ΗΠΑ, της ΕΕ και της Ελλάδας συνεχίζονται

"Οι Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις διαθέτουν πολλά Ρωσικά οπλικά συστήματα, όπως και η Κύπρος. Αν υπάρξει απαγόρευση πώλησης Ρωσικών όπλων στην ΕΕ, η Ελλάδα όπως και η Κύπρος δεν θα μπορέσουν να αγοράσουν σύντομα όπλα απο τις ΗΠΑ ή την ΕΕ παρά μόνο με εγγύηση τα κοιτάσματα υδρογονανθράκων τους."
Του Καθ.Δρ.Γ.Ζουγανέλη
Είναι γεγονός ότι οι ΗΠΑ θέλουν να ελέγχουν τη ροή της ενέργειας προς την ΕΕ και ιδιαίτερα πρός τη Γερμανία που είναι η ατμομηχανή της ΕΕ. Αυτό είναι αναγκαίο, αφού η ανάπτυξη μιας χώρας εξαρτάται απο το κόστος της ενέργειας που χρησιμοποιεί και το ποσό στο οποίο μπορεί να έχει πρόσβαση. Η Γερμανία λοιπόν δεν επιθυμεί να χάσει κανένα αγωγό φυσικού αερίου είτε αυτός προέρχεται απο την Ρωσία είτε αυτός προέρχεται απο τη Τουρκία.

Οι ΗΠΑ επιθυμούν να ελέγχουν τα πάντα και αυτό το προωθούν με ταχύτητα, καθότι η Ρωσία αυξάνει καθημερινά τις δυνατότητες της ενώ έχει και ένα τεράστιο αριθμό Αμερικανικών ομολόγων, που ανα πάσα στιγμή μπορεί να διαθέσει όπως θέλει και να ρίξει το Αμερικανικό Χρηματιστήριο, όπως και η Κίνα.

Ποιοι είναι οι Ναζί στην ουκρανική κυβέρνηση; Δείτε φωτογραφίες και βιογραφικά

του Τιερί Μεϊσάν, Δίκτυο Βολταίρος (Γαλλία)            (μτφ. Κριστιάν)
Η κυβέρνηση της Ουκρανίας, που προήλθε από το πραξικόπημα, αναγνωρίστηκε από τις δυτικές δυνάμεις. Περιλαμβάνει πολλά μέλη από ρητά ναζιστικές οργανώσεις, μεταξύ των οποίων τρεις ηγέτες, οι οποίοι διακρίθηκαν πραγματοποιώντας  ψευδείς εικόνες επιθέσεων και βασανιστηρίων για να πειστεί η δυτική κοινή γνώμη για τη σκληρότητα και βαρβαρότητα του δημοκρατικά εκλεγμένου προέδρου, Βίκτορ Γιανουκόβιτς. Ο αναπληρωτής γραμματέας του Εθνικού Συμβουλίου Ασφαλείας διεκδικεί και σχέσεις του με την Αλ-Κάιντα.

Σύροι Ισλαμιστές προς Χριστιανούς: Πληρώστε για την πίστη σας ή θα εκτελεστείτε!

Μόνο το 2013, περισσότεροι από 70.000 Χριστιανοί έχασαν τη ζωή τους στη Συρία
«Προστασία» καλούνται, ουσιαστικά, να πληρώσουν οι Χριστιανοί στη Συρία, στο πλαίσιο των απηνών διωγμών που υφίστανται από τους ριζοσπάστες ισλαμιστές... Στην πραγματικότητα, οι σύροι Χριστιανοί καλούνται να επιλέξουν μεταξύ του εξισλαμισμού τους και της δολοφονίας τους αν δεν μπορούν να πληρώσουν το φόρο...

Σημειώνεται ότι, μόνο το 2013, περισσότεροι από 70.000 Χριστιανοί έχασαν τη ζωή τους στην σπαρασσόμενη από τον εμφύλιο χώρα.

Ειδικότερα, στην πόλη Αρ- Ρακά στο βόρειο τμήμα της Συρίας, μέλη της ομάδας «Ισλαμικό Κράτος του Ιράκ και της Ανατολής» έχουν δηλώσει ότι θα «παρέχουν προστασία » στους Xριστιανούς μόνο αν οι τελευταίοι πληρώνουν ένα «φόρο» για το δικαίωμά τους να διατηρήσουν την πίστη τους - αλλιώς, οι ισλαμιστές δεν εγγυώνται ότι δεν θα χάσουν τη ζωή τους. Το ύψος του «φόρου» κυμαίνεται από 1 έως 4 δηνάρια .

«Θρυλική, απόρθητη Σεβαστούπολη»

Βίκτορ Λιτόβκιν, ειδικά για τη RBTH
Η ιστορία της πόλης που ίδρυσε η Μεγάλη Αικατερίνη. Το ιδιαίτερο καθεστώς που τη διέπει από την εποχή Χρουστσόφ και οι συμφωνίες με την Ουκρανία. Πόσο σημαντική είναι, στρατηγικά, για τη Ρωσία η κύρια βάση του Στόλου της Μαύρης θάλασσας και γιατί τη χρειάζεται.

Ο τίτλος του κειμένου προέρχεται από τον ύμνο της Σεβαστούπολης, η οποία φέρει επίσης τον τίτλο: «Πόλη της ρωσικής δόξας». Πηγή: Ricardo Marquina

Ποια είναι η διατροφική αξία του χαλβά




Η λέξη «χαλβάς» συνήθως παραπέμπει στον χαλβά που παρασκευάζεται από ταχίνι (δηλαδή αλεσμένο σουσάμι) και συνηθίζουμε να τρώμε την Καθαρά Δευτέρα και κατά τη διάρκεια της Σαρακοστής.
Γνωστός και ως χαλβάς «του μπακάλη», αποτελεί ένα πολύ ιδιαίτερο γλύκισμα, καθώς προέρχεται από έναν από τους πιο υγιεινούς ξηρούς καρπούς, το σουσάμι.

Εν Αθήναις.....αμόλα καλούμπα



Καθαρή Δευτέρα και το ξυπνητήρι βάραγε πρωϊ....
Τζάτζαλα μάτζαλα χαρταετός επισκευασμένος ο περσινός....και ποδαράτο
για το ορεινό Γαλάτσι στου θείου το σπίτι.

Σπίτι...τέλος πάντων...κάτι μεταξύ παράγκας και αυθαίρετου δωματίου μετά
εξωτερικής κουζίνας και καμπινέ κτισθέντα εν μια νυκτί με την γειτονιά
να φυλάει τσίλιες για πολιτσμάνο.
Μικρός ο θείος μικρή η θεία και τον κουτσούβελο εξάδερφο κάπου έπρεπε
να απαγγιάσουν.

Ύβρις-Άτη-Νέμεσις-Τίσις



Η ιστορία του ανθρωπίνου είδους επαναλαμβάνεται ξανά και ξανά, πλήρως προβλέψιμη πλέον.

Όπως φαίνεται, ξαναφτάσαμε στο σημείο όπου η Ύβρις έχει φέρει την Άτη και αυτή με τη σειρά της θα φέρει τη Νέμεση και, τελικά, την Τίση.
Και όταν φθάνει η Τίση, που είναι η καταστροφή, έρχονται και οι τίτλοι τέλους για τον ίδιο τον άνθρωπο που με την Ύβρη που διέπραξε προκάλεσε την Άτη, δηλ. την εξ επίτηδες τύφλωσή του από τους Θεούς ώστε να διαπράξει νέες ύβρεις που θα επιφέρουν την επέμβασή τους και εκδίκησή τους μέσω της Νέμεσης.

Αμερικανοτουρκικά και Ασφάλεια στη Μεσόγειο: Γιατί οι ΗΠΑ στρέφονται κατά του Ερντογάν







Του ΜΑΡΙΟΥ ΕΥΡΥΒΙΑΔΗ

Στις αμερικανοτουρκικές σχέσεις συμβαίνει κάτι για το οποίο δεν καταγράφεται προηγούμενο στην μεταπολεμική εποχή, από τότε δηλαδή που οικοδομήθηκε η μέχρι σήμερα προνομιακή στρατηγική σχέση ανάμεσα σε Ουάσινγκτον και Άγκυρα.

Την περίοδο αυτή βρίσκεται σε εξέλιξη και κλιμακώνεται μια συντονισμένη επίθεση κατά της τουρκικής κυβέρνησης που επικροτείται από την αμερικανική κυβέρνηση. Kαι είναι το τελευταίο, η σιωπηρή συναίνεση και ενθάρρυνση της αμερικανικής κυβέρνησης προς την κατεύθυνση αυτή, που είναι πρωτόγνωρο και χωρίς προηγούμενο. Το ερώτημα είναι τι σηματοδοτεί και αν σηματοδοτεί το οτιδήποτε θετικό η εξέλιξη αυτή για τη Μεσόγειο και για εμάς, ειδικά.

"Οι Αμερικανοί μέσα, οι Ρώσοι έξω, οι Γερμανοί κάτω"






Του Κώστα Ράπτη




Η ψυχροπολεμική τάξη πραγμάτων στην Ευρώπη, της οποίας εγγυητής ήταν το ΝΑΤΟ, είχε ως στόχο, όπως το έθεσε ο πρώτος γ.γ. της Συμμαχίας, λόρδος Ismey, να κρατά “τους Αμερικάνους μέσα, τους Ρώσους έξω και τους Γερμανούς κάτω”. Κάθε προσπάθεια αναβίωσης κλίματος ψυχροπολεμικής αντιπαράθεσης, όπως την παρακολουθούμε τις ημέρες αυτές με την ουκρανική κρίση, δεν μπορεί παρά να αποβλέπει και στα τρία αυτά σκέλη.


Δυόμιση δεκαετίες μετά την πτώση του Τείχους του Βερολίνου, η “διατλαντική σχέση” αποτελεί φάντασμα του εαυτού της. Οι δύο πυρηνικές δυνάμεις της Γηραιάς Ηπείρου βρίσκονται σε πλήρη υποχώρηση: η Γαλλία έχει μεν εγκαταλείψει τον "γκωλισμό" της επιστρέφοντας στο στρατιωτικό σκέλος του ΝΑΤΟ, αλλά έχει χάσει και τον ρόλο του πολιτικού “κινητήρα” της ευρωπαϊκής ενοποίησης στο πλαίσιο του πάλαι ποτέ “γαλλογερμανικού άξονα” και επιχειρεί να υπενθυμίσει τον ρόλο της με στρατιωτικές περιπέτειες στις αφρικανικές πρώην αποικίες της. Η Βρετανία έχει τεθεί “υπνοβατώντας” σε τροχιά εξόδου από την Ε.Ε., γεγονός που μειώνει το ειδικό της βάρος στα ευρωπαϊκά πράγματα, και άρα τη χρησιμότητα της "ειδικής σχέσης" της με τις ΗΠΑ, ενώ αγωνίζεται να διατηρήσει την εδαφική της ακεραιότητα απέναντι στον σκωτσέζικο αυτονομισμό.

Μεσαία βαθμίδα εγκληματικότητας και τρομοκρατίας στην Ελλάδα λέει η ΗΤΗ.





Με σημερινή έκθεση της, η συμβουλευτική/ασφαλιστική εταιρία της ΗΤΗ , με έδρα σε Ν.Υόρκη ΗΠΑ, δίνει μέσες πιθανότητες εκδήλωσης τρομοκρατικών χτυπημάτων και εγκληματικότητας για την Ελλάδα.


Η εταιρία παρέχει συμβουλευτικές υπηρεσίας ασφάλειας και υπηρεσιών υγείας στους ταξιδιώτες. Θυμίζουμε επίσης πως ειδική προσοχή δίνεται σε αυτές τις συμβουλές από ξένους επιχειρηματίες και αντίστοιχες επιχειρήσεις για κίνηση επενδύσεων και σχεδιασμούς σε τρίτες χώρες.

Παραθέτουμε την έκθεση όπως δόθηκε σήμερα στην δημοσιότητα.

πηγή: http://www.hthworldwide.com/tools/securityPDF.cfm?cntry_id=71

Η προειδοποίηση των αγωνιστών της ΕΟΚΑ και ο ρόλος τους


20140303-111321.jpg
Του Σάββα Ιακωβίδη
Οι αγωνιστές δεν δικαιούνται πια να σιωπούν και να ανέχονται. Ή απλώς να χειροκροτούν…
Οι αγωνιστές της ΕΟΚΑ 1955-1959 ήταν η ένοπλη αποτύπωση τού υπέρ ελευθερίας αγώνα του κυπριακού Ελληνισμού κατά της αγγλικής κατοχής και αποικιοκρατίας. Οι ωραίοι νέοι της Κύπρου, που ανέβαιναν στο ικρίωμα της αγχόνης, οι αγωνιστές που δεινοπαθούσαν στα βουνά και στις λαγκαδιές, οι ήρωες που ανατινάζονταν ή αυτοθυσιάζονταν σε κρησφύγετα, οι απλοί Έλληνες της Κύπρου, όλος ο λαός, ήταν η ένσαρκη εξεικόνιση της αποφασιστικότητας ενός κόσμου να απαιτήσει αξιοπρέπεια, ελευθερία, τιμή και εθνική αποκατάσταση. Ένας ήταν ο στόχος του αγώνα της ΕΟΚΑ: Αυτοδιάθεση-Ένωση με τη Μητέρα Ελλάδα. Ο στόχος δεν επιτεύχθηκε. Δεν ευθύνονται οι αγωνιστές και ο ήρωας κυπριακός
Ελληνισμός. Όμως, πέτυχαν να εκδιώξουν τους Βρετανούς δυνάστες και να παραδώσουν στον λαό την Κυπριακή Δημοκρατία. Αυτήν τη Δημοκρατία σήμερα οι αγωνιστές…

Διαμελισμός της Ουκρανίας, μετά Κύπρος και μετά… Ελλάδα;


Διαμελισμός της Ουκρανίας, μετά Κύπρος και μετά... Ελλάδα;
-Το αδίσταχτο σχέδιο ΗΠΑ – Γερμανίας για την εκμετάλλευση του ορυκτού μας πλούτου -Ο ρόλος της Ρωσίας και οι γεωπολιτικές ανακατατάξεις
Είναι προφανές ότι οι δυτικοί (αμερικανογερμανοί) δεν κρατούν πλέον ούτε τα προσχήματα και επιδιώκουν με κάθε τρόπο να επιβάλουν τα συμφέροντά τους.

Η Μόσχα αντιστρέφει τους ρόλους στο Κίεβο

Τιερί Μεϊσάν, στην Al-Watan (Συρία)            (μτφ. Κριστιάν)
Ενώ οι ηγέτες του ΝΑΤΟ περιχαίρονται για το πραξικόπημα στο Κίεβο, και το παρουσιάζουν ως μια ακόμη επανάσταση στην κοινή γνώμη τους, η κατάσταση αντιστρέφεται στο έδαφος. Στη θέση μιας κυβέρνησης κακοποιών, που καλλιεργεί τις προκλήσεις μεταξύ Ουάσιγκτον και Μόσχας, ήρθε τώρα η σειρά των πρακτόρων των ΗΠΑ να ασκήσουν την εξουσία και να διαχειρίζονται τις ταραχές που οι ίδιοι οργάνωσαν.
 Ωστόσο, η χώρα χρεοκόπησε και κανείς απολύτως, οποίος και να είναι, θα καταφέρει να την ανακάμψει γρήγορα. Η Ρωσία μπορεί πλέον να υπερασπιστεί τα συμφέροντά της, χωρίς να έχει να αναλαμβάνει το παθητικό των προηγουμένων είκοσι ετών διαφθοράς.

Αυτομόλησε ο αρχηγός του ναυτικού της Ουκρανίας - Η Διοίκηση Πεζοναυτών παραδίδεται στους Ρώσους

REUTERS/BAZ RATNER
Κόσμος παρακολουθεί ένα πλοίο του ρωσικού ναυτικού να μπαίνει στο λιμάνι της Σεβαστούπολης στην Κριμαία.
Αυτομόλησε ο αρχηγός του ναυτικού της Ουκρανίας και ορκίστηκε πίστη στο λαό της Κριμαίας, την ώρα που το Κίεβο έχει θέσει σε συναγερμό τις ένοπλες δυνάμεις θεωρώντας ότι η Ρωσία της έχει κηρύξει τον  πόλεμο.
Σημειώνεται ότι ο αντιναύαρχος Ντενις Μπερεζόφσκι είχε διοριστεί το Σάββατο στη θέση του επικεφαλής του ουκρανικού ναυτικού από την μεταβατική κυβέρνηση του Κιέβου.
Σήμερα ο Μπερεζόφσκι εμφανίζεται σε βίντεο να ορκίζεται ενώπιον του νέου πρωθυπουργού του Κιέβου Σεργκέι Ακσενόφ, πίστη στο λαό της Κριμαίας.

Οι Ρώσοι αναλυτές δεν «βλέπουν» πόλεμο Ρωσίας - Ουκρανίας

Ανατόλι Καραβάεφ, Κονσταντίν Νόβικοφ, Gazeta.ru
Τι προβλέπουν ειδικοί για την κρίση. Δεν είναι καν υπολογίσιμη δύναμη ο Ουκρανικός επαγγελματικός στρατός, τονίζουν, αλλά η Ρωσία δεν επιδιώκει εχθροπραξίες, ούτε να επιτεθεί σε ένα έθνος 40 εκατομμυρίων ανθρώπων, παρά μόνο να προστατεύσει τους ρωσόφωνους που απειλούνται από τους εξτρεμιστές.

Η εμπλοκή των ΗΠΑ στην αποσταθεροποίηση της Ουκρανίας



 Η ΑΠΟΔΕΙΞΗ: Οι πρωταγωνιστές με την συντονίστρια κ. Νούλαντ
Γράφει ο Ιωάννης Αθ. Μπαλτζώης*
http://www.analystsforchange.org
Τα τραγικά  γεγονότα που λαμβάνουν χώρα στην Ουκρανία, που όπως φαίνεται είναι ο προάγγελος ακόμη πιο δραματικών εξελίξεων όχι μόνο στην περιοχή, αλλά και για όλο τον κόσμο δεν είναι τυχαία, ή ξαφνικά, αλλά προσχεδιασμένα, κατευθυνόμενα και χρηματοδοτούμενα!!
Ήδη μετά την φυγή του εκλεγμένου προέδρου της χώρας Γιανουκόβιτς στην Ρωσία και την ανάληψη της διακυβέρνησης της χώρας από το μπλοκ της αντιπολίτευσης, που πρωτοστατούσε στις διαδηλώσεις, με τις καταλήψεις, τις καταστροφές και με τραγικό αποτέλεσμα τον θάνατο περίπου 100 ανθρώπων είχαμε την άμεση εμπλοκή της Ρωσίας, με την εισβολή και κατάληψη στρατηγικών σημείων (αεροδρόμια  κλπ) στην Κριμαία.

Αυτοί έταζαν δουλειά στον Καναδά σε Έλληνες άνεργους




Στη δημοσιότητα έδωσε πριν από λίγο η Αστυνομία τα στοιχεία ταυτότητας και τις φωτογραφίες κατηγορούμενων, οι οποίοι φέρονται ότι εξαπατούσαν πολίτες με το πρόσχημα της εύρεσης εργασίας.

Οι γυναίκες στην Ελλάδα πληρώνονται 15% λιγότερο από τους άνδρες Εργασία




Οι εργαζόμενες γυναίκες στην Ελλάδα αμείβονται κατά μέσο όρο κατά 15% λιγότερο σε σχέση με τους άνδρες, σε σχέση με 16,4% στην Ευρωπαϊκή Ένωση, σύμφωνα με τα στοιχεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής που δόθηκαν σήμερα στη δημοσιότητα, με αφορμή την Ευρωπαϊκή Ημέρα Μισθολογικής Ισότητας που διοργανώνεται, σε ευρωπαϊκό επίπεδο, στις 28 Φεβρουαρίου για τέταρτη συνεχή χρονιά.

Στους “κουζουλούς πολεμιστές » της 115 Π.Μ ο Διοικητής των United States Air Forces in Europe & Africa !





2014-02-18-usafe-115pm_0017Η φήμη των «κουζουλών» της 115 Π.Μ έκανε τον Διοικητή της Διοίκησης Αμερικανικών Αεροπορικών Δυνάμεων Ευρώπης και Αφρικής [United States Air
Forces in Europe (USAFE), Air Forces Africa (AFAFRICA)], Πτέραρχος Frank Gorenc να βγεί εκτός προγράμματος και να πετάξει μέχρι την Σούδα ,εξάλλου οι κολακευτικές αναφορές του προσωπικού της 494th Fighter Squadron ,του κέντρισαν το ενδιαφέρον για τους Παλαβούς Έλληνες που στή υπηρετούν δύο από τους καλύτερους πιλότους πολεμιστές του ΝΑΤΟ !

Δυστυχισμένη Ουκρανία: Ευρώπη, ΗΠΑ, ΔΝΤ δεν θέλουν πραγματικά να παρέμβουν


2/3/14 | 2 σχόλια | 0 απαντήσεις | 190 εμφανίσεις
ukrania-polemos-660Πρόκειται για μια γιγαντιαία παρτίδα σκάκι που παίζεται μεταξύ της Ευρωπαϊκής Ενωσης και της Ρωσίας, με στοίχημα την σταθερότητα της Ουκρανίας, η οποία βρίσκεται μεταξύ πτώχευσης και διχοτόμησης.
«Αλίμονο, οι Ευρωπαίοι, οι οποίοι δεν είναι καλοί παίκτες σε φυσιολογικές συνθήκες, στην προκειμένη περίπτωση παρακολουθούν ανίκανοι τον αντίπαλό τους. Γιατί η Μόσχα ξέρει να διαιρεί τα κράτη μέλη της ΕΕ. Κι αυτό μας εμποδίζει να σκεφτόμαστε πολλές κινήσεις εκ των προτέρων» δηλώνει ευρωπαίος διπλωμάτης στην εφημερίδα Liberation και στον εξαιρετικά έγκριτο ανταποκριτή της στις Βρυξέλλες Jean Quatremer.
Οι Ρώσοι σκέπτονται πολιτικά, οι Ευρωπαίοι όχι
Ωστόσο, η ευρωπαϊκή ένωση, που βρίσκεται στην πρώτη σειρά της ουκρανικής κρίσης γιατί αφορά έναν άμεσο γείτονά της δεν θα έπρεπε να επιτρέπει στον εαυτό της κανένα λάθος βήμα. «Αν χάσουμε το παιχνίδι στην μεταβατική περίοδο της πολιτικής αλλαγής στην Ουκρανία και βρεθούμε με την Μόσχα στην πλάτη, τελείωσε» αναφέρει άνθρωπος από το στενό περιβάλλον του γάλλου προέδρου Φρανσουά Ολάντ.
«Οι Ρώσοι σκέπτονται πολιτικά, αντίθετα με τους Ευρωπαίους είναι πανίσχυροι στο να προκαλέσουν βλάβη: αν το θελήσουν, ακόμη κι αν δεν αποφασίσουν να παρέμβουν στρατιωτικά μπορούν να διαλύσουν την Ουκρανία» προσθέτει.
Ενας διπλωμάτης των Βρυξελλών τονίζει: «Βρισκόμαστε ανάμεσα σε διασταυρούμενα πυρά γιατί δεν έχουμε προσδιορίσει μια στρατηγική απέναντι στη Ρωσία, όπως, για παράδειγμα, η δημιουργία μιας ζώνης ελεύθερων ανταλλαγών ή μια ζώνη κοινής ασφάλειας».

Αυτή είναι η ρωσική στρατιωτική παρουσία στην Κριμαία




Γράφει ο Δρ Ιωάννης Παρίσης,
Υποστράτηγος ε.α., Διδάκτωρ Πολιτικής Επιστήμης






Η κρίση στην Ουκρανία και ειδικώς τα όσα συμβαίνουν στη Χερσόνησο της Κριμαίας, έδωσαν αφορμή σε σχόλια και συζητήσεις σχετικά με την παρουσία της Ρωσίας στην περιοχή αυτή. Η δημοσίευση αυτή αποσκοπεί στο να δώσει μια εικόνα και μια σύντομη πληροφόρηση στο θέμα αυτό.

Διαβόητο τρομοκράτη επιστρατεύουν κατά της Μόσχας οι Ουκρανοί


01.03.2014

Ακόμα και τον υπ'αριθμόν ένα τρομοκράτη επιστρατεύουν οι Ουκρανοί εθνικιστές για να δράσει κατά της Ρωσίας. Σύμφωνα με διεθνή πρακτορεία η ακροδεξιά ομάδα, “Δεξιός Τομέας” κάλεσε τον Ντόκου Ουμάροφ, που βρίσκεται στην κορυφή της λίστας με τους πιο επικίνδυνους ισλαμιστές, να βρίσκεται σε ετοιμότητα. Ο Ντμίτρι Γιάρος, επικεφαλής του “Δεξιού Τομέα” σε κείμενο που ανάρτησε στο τόπο κοινωνικής δικτύωσης Vkontakte, ανέφερε ότι “πολλοί ένοπλοι Ουκρανοί υποστήριξαν τους Τσετσένους μαχητές στον αγώνα τους κατά των Ρώσων”, τονίζοντας ότι “ήρθε η ώρα να υποστηρίξουν την Ουκρανία τώρα”.

ΔΑΠΑΝΗ 202.800 ΕΥΡΩ ΓΙΑ ΤΗΛΕΦΩΝΑ ΣΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ Η ΑΛΛΙΩΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΜΠΑΛΤΑΚΟΣ...


Μπορεί να μην το ξέραμε αλλά σήμερα θα το μάθουμε κι αυτό.
Η Γενική Γραμματεία της Κυβέρνησης των ακροδεξιών μαριονετών ξόδεψε, στις αρχές του 2014, 202.800 ευρώ μόνο για παροχή τηλεπικοινωνιακών υπηρεσιών.
Η απόφαση δεν αναγράφει την εν λόγω περίοδο που αφορούν τα 200 χιλιάρικα αλλά αν υποθέσουμε ότι η απόφαση υπεγράφη στις 3 Ιανουαρίου 2014, το ποσό μάλλον αφορά όλο το έτος.

Ολλανδία: Ορκος… πίστης στις τράπεζες



Wisselbankσημ.Αμετανόητου: Πέρασε στα ψηλά.Ας αναρωτηθούμε ΟΛΟΙ μας αν αυτοί οι χρόνοι που περνούμε είναι οι “Εσχατοι”…και δεν το λέω με πνεύμα δογματικό ή εσχατολογικής σοβαροφάνειας…προσωπικά αν εξαιρέσω τις μυστικές δοξασίες κάποιων στοών προς το “χρήμα”…δεν έχω ξαναδιαβάσει τέτοια είδηση.
Υπενθυμίζω ιστορικώς ότι:  οι Ολλανδοί α) με την Εταιρεία Ανατολικών Ινδιών και β) με την Wisselbank τον 17ο αιώνα,  προώθησαν και εφηύραν πολλά από τα κολπάκια του χρηματοπιστωτικού συστήματος και των ανωνύμων εταιρειών
Αυτό ΟΜΩΣ δεν είναι κόλπο…αλλά περνάει μάλλον στη σφαίρα της μεταφυσικής…μου θυμίζει τον Νίκολας Σάξον όταν έγραφε το κεφάλαιο για το Σίτι του Λονδίνου στα “Offshore,τα νησιά των θησαυρών”:“μας έχει κυριεύσει κάτι το δαιμονικό.Οι θεσμοί το κρατούν ζωντανό αλλά είναι τμήμα όλων μας”
***
Ο όρκος θα γίνει υποχρεωτικός για όλους τους υπαλλήλους των τραπεζών της Ολλανδίας από το β’ εξάμηνο, ενώ οι παραβάτες του θα τιμωρούνται. Πρωτοφανής κίνηση για τη χώρα που έδωσε 95 δισ. ευρώ σε τραπεζικές διασώσεις.
«Ορκίζομαι ότι θα κάνω ό,τι είναι ανθρωπίνως δυνατό για να διατηρήσω και να ενισχύσω την εμπιστοσύνη στον κλάδο των χρηματοοικονομικών υπηρεσιών. Μα τον Θεό!».

La nouvelle stratégie de guerre de l’OTAN


Mondialisation.ca, 28 février 2014

Une Pinotti[1] rayonnante de joie, pour sa première sortie à l’OTAN (le rêve d’une vie), a participé à la réunion des ministres de la défense qui s’est tenue les 26-27 février au quartier général de Bruxelles.
Premier point à l’ordre du jour l’Ukraine, avec qui –soulignent les ministres dans leur déclaration- l’OTAN a un « partenariat distinctif » dans le cadre duquel elle continue à « l’assister pour la réalisation des réformes ». Prioritaire « la coopération militaire » (passe-partout avec lequel l’OTAN a pénétré en Ukraine). Les ministres «félicitent les forces armées pour n’être pas intervenues dans la crise politique » (en laissant ainsi le champ libre aux groupes armés) et réaffirment que pour « la sécurité euro-atlantique » une « Ukraine stable » (c’est-à-dire stable sous l’OTAN) est fondamentale.
Les ministres ont ainsi traité le thème central de la Connected Forces Initiative, qui prévoit une intensification de l’entraînement et des manoeuvres qui, conjointement à l’emploi de technologies militaires toujours plus avancées, permettra à l’OTAN de maintenir une grande «promptitude et efficience dans le combat ». Pour vérifier la préparation, se déroulera en 2015 une des plus grandes manoeuvres OTAN « live », avec la participation de forces terrestres, maritimes et aériennes de toute l’Alliance. La première d’une série, que l’Italie s’est offerte d’accueillir.