Ετικέτες

Τρίτη 4 Μαρτίου 2014

Ύβρις-Άτη-Νέμεσις-Τίσις



Η ιστορία του ανθρωπίνου είδους επαναλαμβάνεται ξανά και ξανά, πλήρως προβλέψιμη πλέον.

Όπως φαίνεται, ξαναφτάσαμε στο σημείο όπου η Ύβρις έχει φέρει την Άτη και αυτή με τη σειρά της θα φέρει τη Νέμεση και, τελικά, την Τίση.
Και όταν φθάνει η Τίση, που είναι η καταστροφή, έρχονται και οι τίτλοι τέλους για τον ίδιο τον άνθρωπο που με την Ύβρη που διέπραξε προκάλεσε την Άτη, δηλ. την εξ επίτηδες τύφλωσή του από τους Θεούς ώστε να διαπράξει νέες ύβρεις που θα επιφέρουν την επέμβασή τους και εκδίκησή τους μέσω της Νέμεσης.

Ποια είναι η ύβρις του σύγχρονου ανθρώπου; Μα φυσικά το γεγονός της αποθράσυνσής του και της αλαζονείας του να το παίζει Θεός και ν’ αποφασίζει για το ποιος ζει και ποιος πεθαίνει.
Τυπικό παράδειγμα, η απόφαση της παγκόσμιας ελίτ να μειωθεί ο υπερπληθυσμός της γης («σαν πολλοί δεν μαζευτήκαμε στον πλανήτη;»), όπως εκφράζεται άμεσα ή έμμεσα μέσα από ένα πλήθος ενεργειών: πόλεμοι και συρράξεις, πανδημίες, λοιμοί, τεχνητές δημοσιονομικές κρίσεις και πτωχεύσεις κρατών που αναγκάζουν στη λήψη σκληρότατων και απάνθρωπων μέτρων, ακραίες φιλελεύθερες οικονομικές πολιτικές που φτωχοποιούν όλο και μεγαλύτερα τμήματα του πληθυσμού, καταστροφή του περιβάλλοντος και της υγείας των κατοίκων του πλανήτη με τον ένα ή τον άλλο τρόπο (ακραία καιρικά φαινόμενα, μεταλλαγμένα τρόφιμα, εκτεταμένη χρήση δηλητηρίων όπως το φθόριο και το χλώριο, τάχα για το καλό της δημόσιας υγείας, χορήγηση υπερβολικών δόσεων ζάχαρης και αλατιού μέσω των βιομηχανίας τροφίμων, φάρμακα που αντί να καταπολεμάνε την πάθηση αντίθετα την επιτείνουν ή και σε πολλές περιπτώσεις προκαλούν ανεπανόρθωτη ζημία, χρήση κινητών τηλεφώνων, εκπομπή ηλεκτρομαγνητικής ακτινοβολίας, κ.λ.π.).
Και ο άνθρωπος διαπράττοντας την Ύβρη, προκαλεί την οργή των Θεών, που στέλνουν στον Υβριστή την Άτη, το θόλωμα του νου, και γίνεται ακόμη περισσότερο αυθάδης και αλαζόνας, έκφυλος και διεστραμμένος, ανατρέποντας κάθε ηθική και κοινωνική τάξη και διασαλεύοντας τη γενικότερη ισορροπία του κόσμου.
Ο άνθρωπος στις μέρες μας έχει γίνει, περισσότερο από ποτέ, χυδαίος και άθλιος, νομιμοποιεί τώρα τη διαστροφή και την παρέκκλιση: το φυσιολογικό διώκεται και λοιδορείται ενώ το ανώμαλο και η παρεκτροπή της φύσης αποθεώνεται και εξυμνείται: ομοφυλοφιλία, καταστροφή της οικογένειας, παιδοφιλία, κτηνοβασία, θρησκευτικός φανατισμός, αχαλίνωτη βία και έγκλημα ενθαρρύνονται, νομιμοποιούνται και κοινωνικοποιούνται.
Γινόμαστε θεατές της εκμετάλλευσης ανθρώπου από άνθρωπο, απίστευτης απανθρωπιάς που έχει το θράσος έως και κόμμα παιδόφιλων να νομιμοποιεί ως «συνταγματικό», να ενθαρρύνει την παραβατικότητα αφήνοντας ατιμώρητες έκνομες και ανήθικες μορφές συμπεριφοράς, να  προπαγανδίζει το «δικαίωμα στη διαφορετικότητα» σε ανθρώπους με σύγχυση σεξουαλικής ταυτότητας και να εξυμνεί το ανθρώπινο δικαίωμα «της ομοφυλοφιλίας και του τρανσεξουαλισμού», την ώρα που αδιαφορεί παντελώς για το ανθρώπινο δικαίωμα στην υγεία, την παιδεία, τη στέγαση, στο στοιχειώδες δικαίωμα της εργασίας και της αξιοπρεπούς ζωής.
Παιδιά πεθαίνουν στη σημερινή Ελλάδα των μνημονίων, των ΔΝΤ και της ευθείας προτεκταροποίησης της χώρας από ξένες δυνάμεις που υπαγορεύουν σε κυβερνήσεις ποιοι θα ζήσουν και ποιοι θα πεθάνουν (λέγε με «μέτρα ισοδυνάμου αποτελέσματος»), επειδή τα ασφαλιστικά ταμεία δεν καλύπτουν πια τα φάρμακά τους, και άλλα κινδυνεύουν να μισερωθούν και να μείνουν ανάπηρα γιατί δεν μπορούν να κάνουν μια ένεση, αλλά κατά τα άλλα το ανθρώπινο δικαίωμα της έκφρασης της διαφορετικότητας, που θέλουν κάποιοι με το στανιό να την καθιερώσουν ως κανόνα, είναι υπεράνω του δικαιώματος σε ένα πιάτο φαγητό, που οι nouveau-pauvres της παγκοσμιοποίησης στερούνται και ψάχνουν στα σκουπίδια, σαν τα ζώα, για να βρουν να φάνε.
Δυο παγκόσμιοι πόλεμοι τον προηγούμενο αιώνα, εκατόμβες νεκρών, πυρηνικά ολοκαυτώματα, κρεματόρια ανθρώπων, λείψανα και κουφάρια νέων ανθρώπων σε όλες τις ηπείρους από πολέμους και ασιτία, δεν στάθηκαν ικανά να διδάξουν και να συνετίσουν την ανθρωπότητα.
Θυμάστε την περίφημη εξάλειψη της πείνας του τρίτου κόσμου, που με τόσο πάθος προπαγάνδιζαν οι υποκριτές σε περασμένες δεκαετίες, πριν το politically correctness αντικαταστήσεις φραστικά (και όχι ουσιαστικά βέβαια) τις «υπανάπτυκτες» χώρες με το πιο σικάτο «λιγότερο αναπτυγμένες»; Τελικά, και ίσως χάριν της εξίσωσης και της ισότητας (politically correctness και αυτή με απαρχές στην Γαλλική επανάσταση), αφού δεν μπόρεσε να εξαλειφθεί (οι Μ.Κ.Ο. τελικά αποδείχτηκε ότι μοιράζονταν μίζες με τους τοπικούς φύλαρχους), επεκτάθηκε τελικά και στο δεύτερο αλλά και πρώτο κόσμο».
Η «Αφρικανοποίηση» έφθασε τελικά και στο κατώφλι της Ευρώπης και, συγκεκριμένα, στις χώρες του Νότου, Ελλάδα, Ισπανία, Πορτογαλία, όπου η φτώχεια και η εξαθλίωση απλώνονται όπως η πανούκλα το μεσαίωνα, εξολοθρεύοντας αθώους ανθρώπους.
Η Άτη, λοιπόν, στην οποία βρισκόμαστε σε αυτό το στάδιο ως ανθρωπότητα, στοχεύει στη διάπραξη (από την πλευρά του ανθρώπου) μιας πολύ μεγάλης ανοησίας, ενός σοβαρότατου σφάλματος, που θα προκαλέσει τη βίαιη επέμβαση των Θεών/Θεού με την ενεργοποίηση της Νέμεσης, και εν τέλει της Τίσης.
Ποια θα είναι αυτή η μεγάλη ανοησία, άραγε, που επίκειται σύντομα, όπως καταλαβαίνει όποιος έχει, πλέον, αφυπνιστεί,;
Μήπως τα γεγονότα της Ουκρανίας, όπου το σχοινί που τεντώνεται εκατέρωθεν, με την αλαζονεία των Δυτικών και την απροκάλυπτη πια επαναδραστηριοποίηση των ναζί, θα πυροδοτήσει αντιδράσεις με απρόβλεπτες συνέπειες;
Εκτός και αν το σχέδιο είναι να φθάσουν τα πράγματα σε τόσο οριακό επίπεδο που θα είναι επιβεβλημένη η εμφάνιση του ψευτοσωτήρα, για να επιβάλλει, φαινομενικά, την παγκόσμια ειρήνη αλλά στην πραγματικότητα να εγκαταστήσει επίσημα την σκοτεινή βασιλεία του! Οι γραφές φαίνεται ότι έχουν αρχίσει να επαληθεύονται…
Σε κάθε περίπτωση, οι αρχαίοι έχουν δίκιο: η Νέμεσις θα επακολουθήσει και η Άτις θα είναι η χαριστική βολή, γιατί, όπως φαίνεται, η ανθρωπότητα (με κάποιες φωτεινές εξαιρέσεις, φυσικά) μάλλον ξεπέρασε τα όριά της…

Εκάτη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου