Ετικέτες

Τετάρτη 15 Μαΐου 2013

Αποκάλυψη La Libre Belgique για Παπανδρέου σε Ευρωπαίους: Όλοι οι αριθμοί μας είναι ψεύτικοι


undefined

Αίσθηση προκαλεί δημοσίευμα γαλλόφωνης εφημερίδας του Βελγίου για τον Γιώργο Παπανδρέου. Τι αποκαλύπτει πως είπε στους Ευρωπαίους ηγέτες το βράδυ της 10ης Δεκεμβρίου του 2010
Στην παράθεση διαλόγου του Γιώργου Παπανδρέου με Ευρωπαίους ηγέτες προχωρά η γαλλόφωνη εφημερίδα La Libre Belgique του Βελγίου, αποκαλύπτοντας τα όσα είπε το βράδυ της 10ης Δεκεμβρίου του 2010 οπότε και ανέφερε ότι όλοι οι αριθμοί της χώρας είναι ψεύτικοι.
Στο δημοσίευμα που φέρει τίτλο “Η Άγκελα Μέρκελ μέσα στην ελληνική παγίδα” σημειώνεται πως η Γερμανίδα καγκελάριος είναι βαθύτατα συγκλονισμένη από τα όσα αποκαλύπτονται το βράδυ της 10ης Δεκεμβρίου 2010.

Erdogan’s IMF Triumph Masks Surge in Private Debt: Turkey Credit


Turkey pays its last loan installment to the International Monetary Fund after a 52-year relationship, a triumph for Prime Minister Recep Tayyip Erdogan as government debt falls even as private borrowing surges.

Ρωσία – Ισραήλ: Δύο χώρες που έχουν πολλά μεταξύ τους να πούνε!


undefined
Σύμφωνα με σημερινά δημοσιεύματα στα ελληνικά blogs ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν απείλησε ευθέως τον Ισραηλινό πρωθυπουργό Μπέντζαμιν Νετανιάχου για το θέμα της Συρίας κατά την διάρκεια της σημερινής συνάντησης τους. Σε ένα βαθμό την ίδια άποψη είχε και η Ισραηλινή εφημερίδα DEBKA Files σε σχετικό της δημοσίευμα.

Καβγάς Τούρκων - Lego για την Αγιά Σοφιά

Τρίτη, 2 Απριλίου 2013


Πριν λίγους μήνες η τουρκική κοινότητα της Αυστρίας εξαπέλυσε σκληρή κριτική στην γνωστή βιομηχανία παιχνιδιών Lego κατηγορώντας την για ρατσισμό, αφού το παλάτι κακού ήρωα της σειράς που είναι αφιερωμένη στον «Πόλεμο των Άστρων» εμπνέεται από την Αγία Σοφία.

Το Καρκινογόνο Ακρυλαμίδιο στα επεξεργασμένα τρόφιμα


Η ανακάλυψη της τοξικής καρκινογόνας ακρυλαμίδης στην επεξεργασμένη τροφή του σύγχρονου ανθρώπου: Από πολλές δεκαετίες ήταν γνωστό ότι κατά το ψήσιμο πολλών τροφίμων (ιδιαίτερα κατά το τηγάνισμα, το κάπνισμα, το ψήσιμο στη σούβλα ή στα κάρβουνα, κ.λπ.), σχηματίζονται διάφορες καρκινογόνες και τοξικές ουσίες.

Οι περισσότερες από αυτές τις ουσίες είναι αποτέλεσμα της διάσπασης, συμπύκνωσης ή/και πολυμερισμού πρωτεϊνών, αμύλου, λιπών, σακχάρων, βιταμινών, πολυφαινολών και άλλων ουσιών που βρίσκονται στα τρόφιμα. Επίσης, κατά το ψήσιμο σε υψηλές θερμοκρασίες σχηματίζονται λόγω της πυρόλυσης πισσώδεις ουσίες, το γνωστό «καρβουνιασμένο» τμήμα των τροφίμων με σκούρο καφέ ή μαύρο χρώμα.

Μαριναλέντα: Το ισπανικό χωριό με τη μηδενική ανεργία


Μπορεί το 27% των Ισπανών να μην έχει δουλειά όμως στη Μαριναλέντα, ένα χωρίο 2.700 κατοίκων στην Ανδαλουσία, η ανεργία είναι μηδενική χάρη σε ένα μόνο άνθρωπο: τον δήμαρχό της, Χουάν Μανουέλ Σάντσεθ Γκορντίγιο.

Το Μαυσωλείο στην Κόκκινη πλατεία άνοιξε για τους επισκέπτες


Το Μαυσωλείο του Λένιν στην Κόκκινη πλατεία της Μόσχας στις 15 Μαΐου θα ανοίξει και πάλι για τους επισκέπτες. Ολοκληρώθηκε η μεγάλη ανασυγκρότηση του μνημειακού συγκροτήματος, η οποία άρχισε πέρυσι το Δεκέμβριο.

Απάντηση ΣΟΚ πρώην δημάρχου για την επιστράτευση εκπαιδευτικών


Δια στόματος Γεωργίου Καραϊσκάκη δίνει την απάντησή του στην ελληνική κυβέρνηση ο πρώην Δήμαρχος Καισαριανής και εκπαιδευτικός κ. Θανάσης Μπαρτσώκας.

«Μόλις πριν λίγο πήρα την πρόσκληση της επιστράτευσης.

Άρθρο-Σοκ στην Κύπρο, στο Ρώσικο RT σχετικά με τις ευθύνες ΗΠΑ-Γερμανίας-Τρόικας και όχι μόνο


Κατονομάζουν ως «προβοκάτορα της τρόικας» τον Βγενόπουλο!

Patrick Henningsen is a writer, investigative journalist, and filmmaker and founder of the news website 21stCentury Wire.com .

1.jpg


Reuters / Yorgos Karahalis

Η Δαμόκλειος Σπάθη κρέμεταιπάνω από την Κύπρο 2 Απριλίου του 2013

Patrick Henningsen είναι συγγραφέας, δημοσιογράφος ερευνητής, κινηματογραφιστής και ιδρυτής της ειδησεογραφικής ιστοσελίδας 21stCentury Wire.com .

Ένα γράμμα για τους εκπαιδευτικούς

Vaso Kalama 

 Οι γονείς μου είναι εκπαιδευτικοί.Η περίοδος των πανελληνίων ήταν πάντα τεράστιο θέμα στο σπίτι μας. Σε πυρετώδεις ρυθμούς έτρεχαν πάντα να κάνουν ότι καλύτερο για τους μαθητές τους, να βρουν παραπάνω ασκήσεις μέχρι και τελευταία στιγμή να τους διδάξουν, να του ξε-αγχώνουν να τους εμψυχώνουν κλπ. Όταν έβγαιναν τα αποτελέσματα με έπαιρναν πάντα καταχαρούμενοι να μου ανακοινώσουν πόσοι μαθητές τους πέρασαν και σε ποιες σχολές (άγνωστα για μένα παιδιά και μάλιστα πολλές φορές βαριόμουν να ακούω κιόλας).
Συμμετείχαν σε όλες τις κινητοποιήσεις και σε όλες τις απεργίες του κλάδου. Στην απεργία του 1988 (4 χρονών με θυμάμαι να κοιμάμαι πάνω στα έδρανα των πολύωρων συνεδριάσεων της ΟΛΜΕ ), το 1991 με τη δολοφονία του Νίκου Τεμπονέρα, το 1997 με τις μεταρρυθμίσεις του Αρσένη, το 1998 με το διαγωνισμό του ΑΣΕΠ, το 2006 κλπ

Τα ραντεβού σε καιρό κρίσης

Τρίτη, 14 Μαΐου 2013


Την ίδια στιγμή που μια νέα γνωριμία μάς προκαλεί να ερωτευτούμε, απογειώνοντάς μας στα σύννεφα, η γενικότερη κρίση μας προσγειώνει απότομα στη γη. Δες πώς μια καινούργια σχέση μπορεί να ευδοκιμήσει με τους νέους όρους του παιχνιδιού που επιβάλλει το οικονομικό στραπάτσο.

Ελεύθερες Σχέσεις


Το θέμα είναι πραγματικά περίπλοκο αλλά και πολύ επικίνδυνο. Αυτοί που μπλέκονται σε τέτοιες καταστάσεις δεν αντιλαμβάνονται ότι όσο ρίσκο έχει μια σχέση που ξεκινάει χωρίς όρους άλλο τόσο ρίσκο έχει μια σχέση που ξεκινάει με όρους! 

Συριακό: Επιτάχυνση της διεθνούς προσπάθειας για ειρηνευτική διάσκεψη


Πίεση προς Άσαντ από αραβικό κόσμο και Δύση, αυτοσυγκράτηση συνιστά η Ρωσία
Στιγμιότυπο από παλαιότερη συνάντηση των «Φίλων της Συρίας» στην Κωνσταντινούπολη.
Στην Ιορδανία θα πραγματοποιηθεί την ερχόμενη εβδομάδα η συνάντηση των «Φίλων της Συρίας» , κρατών τα οποία στηρίζουν τη συριακή αντιπολίτευση, με αντικείμενο την διεθνή ειρηνευτική διάσκεψη μεταξύ Δαμασκού και ανταρτών, την οποία προβλέπει το αμερικανορωσικό σχέδιο.
Την σχετική είδηση επιβεβαίωσαν την Τρίτη, σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters, ιορδανοί αξιωματούχοι.
«Η διάσκεψη για την ειρήνευση στη Συρία θα βρεθεί στο επίκεντρο της συνάντησης», δήλωσε ανώνυμη ιορδανική πηγή, η οποία προσδιόρισε ως χρόνο της συνάντησης τα μέσα της ερχόμενης εβδομάδας.

Εισαγγελική παρέμβαση για τα περί επικίνδυνων φυτοφαρμάκων σε φρούτα – λαχανικά

undefined
Φωτογραφία αρχείου.
Εισαγγελική παρέμβαση προκάλεσαν οι καταγγελίες περί ύπαρξης επικίνδυνων φυτοφαρμάκων σε φρούτα και λαχανικά που πωλούνται στη χώρα μας.
Το θέμα ήρθε στην επικαιρότητα κατόπιν δημοσιοποίησης σχετικής έρευνας του ελληνικού γραφείου της Greenpeace, σύμφωνα με την οποία 27 διαφορετικές χημικές δραστικές ουσίες εξαιρετικής τοξικότητας, αλλά και ύποπτες για καρκινογενέσεις εντοπίστηκαν σε μήλα, μπανάνες, αχλάδια, πατάτες, καρότα και κολοκύθια.

«Ρατσιστικός λόγος και Γενοκτονίες» - Ο κ. Σαμαράς ενώπιον των ευθυνών του


Αν τελικά περάσει το νομοσχέδιο, εκτός από τους πράκτορες του τουρκικού προξενείου και της τουρκικής πρεσβείας, που υπονομεύουν το ζήτημα της αναγνώρισης και διεθνοποίησης της Γενοκτονίας, και η κ. Ρεπούση θα έχει πρόβλημα. Θα αποχαιρετίσει τη Βουλή και θα χαιρετίσει τον Κορυδαλλό!

Του Κώστα Πικραμένου*
Στην Ελλάδα υπάρχει νομικό πλαίσιο ποινικής δίωξης εκφοράς ρατσιστικού λόγου (Ν. 927/1979) το οποίο όμως ΔΕΝ εφαρμόζεται στην πράξη. Επιπλέον με το Ν. 2910/2001,  καταργήθηκε το άρθρο 4 του Ν. 927/1979 και οι εισαγγελείς ΜΠΟΡΟΥΝ ΑΥΤΕΠΑΓΓΕΛΤΑ να ασκήσουν ποινικές διώξεις.
Αν λοιπόν είχαμε πιστή εφαρμογή του Νόμου ,  οι Χρυσαυγίτες (Μιχαλολιάκος και σια) καθώς και οι εγκάθετοι του Προξενείου Κομοτηνής  θα βρίσκονταν πίσω από τα κάγκελα της φυλακής.  Αλλά δυστυχώς, ΕΔΩ είναι …Yunanistan!!!
Συγκεκριμένα ο Ν. 927/1979 προβλέπει ότι:

Τό μαγαζί καταρρέει…



undefined
Συνεχής η πτωτική πορεία της τριτοκοσμικής μειονοτικής εκπαίδευσης στη Θράκη…
Πολλές φορές έχουμε γράψει στο «Προξενείο-Στοπ» για τη μεγάλη πληγή της (πρωτοβάθμιας) μειονοτικής εκπαίδευσης στη Θράκη, που αποτελεί βασικό παράγοντα για τη διαιώνιση της γκετοποίησης της μειονότητας και της μορφωτικής και πνευματικής της υστέρησης. Αυτό τα τελευταία χρόνια το αντιλαμβάνονται ευτυχώς και οι ίδιοι οι μουσουλμάνοι, που επιλέγουν ολοένα και περισσότερο για τα παιδιά τους τα δημόσια δημοτικά σχολεία. Χαρακτηριστικό επί του ζητήματος και το παρακάτω άρθρο, που αναδημοσιεύουμε από τον τρέχοντα «Αντιφωνητή»

Ο Ιβάν Σαββίδης στην Βουλή για την Γενοκτονία των Ποντίων


sabbidis_470946981.jpg
Ο Ιβάν Σαββίδης την Τετάρτη 15 Μαΐου 2013 θα επισκεφτεί την Βουλή προσκεκλημένος του Αδωνι Γεωργιάδη για να συζητήσουν για την ημέρα μνήμης της Γενοκτονίας των Ποντίων.

Κατά καιρούς πολλοί έχουν γράψει για πολιτικές βλέψεις του Ιβάν Σαββίδη στην Ελλάδα, ωστόσο ο ιδιοκτήτης της ΠΑΕ, την Τετάρτη αναμένεται να περάσει το κατώφλι της Βουλής αλλά για λόγους εθνικούς.

Γιάννης Μιχελάκης: Να διδάσκεται στα σχολεία η Γενοκτονία του Ποντιακού Ελληνισμού!


undefined
Ο βουλευτής Επικρατείας της ΝΔ, Γιάννης Μιχελάκης, κατέθεσε ερώτηση προς τον Υπουργό Παιδείας κ. Αρβανιτόπολο, ζητώντας να διδάσκεται στα σχολεία η Γενοκτονία του Ποντιακού Ελληνισμού!

Ωμή παραβίαση συνταγματικής επιταγής και απαγόρευση πωλήσεως του βιβλίου «Παρακαταθήκες Αετών», από το βιβλιοπωλείο του Πολυκαταστήματος της Πολεμικής Αεροπορίας



Απίστευτο, και όμως αληθινό! Εν έτει 2013, και την δημοκρατία λειτουργούσα ακόμη στην χώρα μας, το ΓΕΑ επιβάλλει λογοκρισία σε βιβλίο ανωτάτου αξιωματικού ε.α.
Συγκεκριμένα, άκριτοι και αδέξιοι γραφειοκράτες του Επιτελείου της Αεροπορίας, παραβιάζοντας συνειδητά τις «περί λογοκρισίας» επιταγές του Συντάγματος και την περί Τύπου ισχύουσα νομοθεσία, απαγόρευσαν – με σχετικό έγγραφό τους, το οποίο είναι στην διάθεση οιουδήποτε αρμοδίου φορέα – την πώληση του υπόψη βιβλίου από το Πρατήριο της Αεροπορίας, με τον χαλκευμένο, διάτρητο, ασυνάρτητο και …ανόητο  ισχυρισμό, ότι δήθεν στο βιβλίο «…διατυπώνονται εκτιμήσεις, αντιλήψεις, συμπεράσματα και αξιολογήσεις που απηχούν προσωπικές απόψεις και βιώματα του συγγραφέα από τον υπηρεσιακό του βίο και ως τέτοια δεν είναι εφικτό να αποτελέσουν επίσημη θέση της Πολεμικής Αεροπορίας, η οποία οφείλει να μην υιοθετεί απόψεις   πέραν των συγκεκριμένων δογμάτων της …» (καταλαβαίνει άραγε κάποιος σοβαρός αναγνώστης τι θέλει να πει ο …ποιητής; Έχει μήπως πολλά δόγματα η Πολεμική μας Αεροπορία και το βιβλίο εισάγει κι άλλα; Αστείος νεολογισμός ημιμαθούς γραφειοκράτη για το Αεροπορικό Δόγμα).

Θανάσης Βέγγος, ο καλός μας άνθρωπος (1927-2011)

Τρίτη, 14 Μαΐου 2013



Ο πρόλογος και η επιμέλεια του αφιερώματος,
είναι του Γερ. Γ. Γερολυμάτου

Έλαμψε μπροστά στον κινηματογραφικό φακό πολύ πριν γεννηθώ και έζησα ολόκληρη την ζωή μου βλέποντας τις εξαιρετικές ταινίες του. Ο λόγος σήμερα αυτού του αφιερώματος, που μου δίνει μεγάλη χαρά να το παρουσιάζω  είναι ο μεγάλος μας κωμικός ηθοποιός Θανάσης Βέγγος, ο «καλός μας άνθρωπος». Με το προσωνύμιο αυτό είχε την ευτυχία να μείνει στη μνήμη του Ελληνικού λαού και αυτό δεν είναι τυχαίο. Οι ταινίες του αποπνέουν ανθρωπιά και εκφράζουν με τον καλύτερο τρόπο την ελληνική λαϊκή ψυχή, που μοχθεί να επιβιώσει μέσα στις αντιξοότητες. Που ελπίζει και πιστεύει στην καλοσύνη και στην τιμιότητα του απλού καθημερινού ανθρώπου, που «τρέχει και αυτός σαν τον Βέγγο».
Του χρωστώ όλες τις φωτεινές, χαρούμενες Κυριακές της παιδικής μου μνήμης. Όλο το γέλιο που μου χάρισε, του το επιστρέφω ως αγάπη. Υπάρχουν ηθοποιοί που τους θαυμάζει κανείς, άλλους που τους αντιπαθεί, και κάποιους που τους αγαπάει. Ο Θανάσης Βέγγος αγαπήθηκε από το ελληνικό κοινό, περισσότερο ίσως από κάθε άλλον ηθοποιό. Διότι ο Βέγγος υπήρξε ένας αληθινός «Ηθοποιός-ποιητής του Ήθους».

Ήταν κωμικός ο Βέγγος; Αναμφισβήτητα ναι! Ήταν όμως ταυτόχρονα και ένας μεγάλος τραγικός. Εμένα τουλάχιστον μου είχε φέρει πολλές φορές, εκτός από γέλιο και δάκρυα. Δάκρυα, όχι όμως από το γέλιο, αλλά από την φανέρωση της τραγικότητας της ύπαρξης, που παλεύει να επιζήσει ολομόναχη σε έναν κόσμο νουάρ, όπου το κάθε γέλιο κρύβει και ένα δάκρυ. Αυτό, αποδεικνύει το τεράστιο, πηγαίο ταλέντο, που μπορούσε να εκφράζει όλη τη συναισθηματική γκάμα της ανθρώπινης ψυχής και της ευαισθησίας και να περνά από τη μια κατάσταση στην άλλη, με τρόπο φυσικό και ανεπιτήδευτο.
Είναι όλα αυτά τελικά, γιατα οποία, ο Θανάσης Βέγγος θα μείνει αθάνατος στις καρδιές και στη μνήμη μας.

THE MORNING STAR.”Έλληνες υπουργοί απαγορεύουν απεργία καθηγητών με «έκτακτο» χουντικό νόμο”



undefinedGreek ministers ban teachers’ strike with ‘extreme’ junta law
Monday 13 May 2013
Τα ελληνικά συνδικάτα των δημοσίων υπαλλήλων έχουν καλέσει σε 24ωρη απεργία για αύριο, ενάντια στην απόφαση της κυβέρνησης να χρησιμοποιήσει εξουσίες έκτακτης ανάγκης για να προλάβει τους διαμαρτυρόμενους εκπαιδευτικούς από το να διαταράξουν τις εισαγωγικές εξετάσεις στο πανεπιστήμιο, αυτόν το μήνα.
Είναι η τρίτη φορά φέτος που ο κυβερνητικός συνασπισμός, ο οποίος ηγείται από τους συντηρητικούς, έχει χρησιμοποιήσει, χουντικής εποχής, διαταγές πολιτικής επιστράτευσης, για τον τερματισμό εργατικών διαφορών.
Η πανελλαδική απεργία αύριο αναμένεται να κλείσει τα σχολεία και να διαταράξει την λειτουργία των δημοσίων υπηρεσιών.
Στελέχη του συνδικάτου των δημοσίων υπαλλήλων δήλωσαν ότι σχεδιάζουν επίσης μια στάση εργασίας την Πέμπτη και μια σειρά από δημόσιες διαμαρτυρίες.

Συρία: 80.000 νεκροί μετά από τρία χρόνια πολέμου



Στη Συρία, μετά από τρία χρόνια πολεμικών συγκρούσεων, 4,2 εκατομμύρια άνθρωποι έχουν εκτοπιστεί, 1,4 εκατομμύριο άνθρωποι είναι πια πρόσφυγες, ενώ σκοτώθηκαν άνω των 80 χιλ. ανθρώπων.




undefined

Υπερβαίνουν σαφώς τις 80 χιλιάδες οι νεκροί, όσο διαρκεί η λαϊκή εξέγερση στο συριακό καθεστώς με χρονική της αφετηρία τον Μάρτιο 2011, αναφέρει σήμερα στη Βηρυτό το συριακό Παρατηρητήριο ανθρώπινων δικαιωμάτων.

State senators may take a stand on Turkey's treatment of Orthodox



Springfield is a long way from Istanbul — 5,660 miles, in fact — but Illinois state senators are considering a resolution that would criticize Turkey's treatment of the Eastern Orthodox religious hierarchy. Even though a majority of senators have co-sponsored the nonbinding measure, it may not make it to a vote.