Ετικέτες

Τετάρτη 15 Μαΐου 2013

Γιάννης Μιχελάκης: Να διδάσκεται στα σχολεία η Γενοκτονία του Ποντιακού Ελληνισμού!


undefined
Ο βουλευτής Επικρατείας της ΝΔ, Γιάννης Μιχελάκης, κατέθεσε ερώτηση προς τον Υπουργό Παιδείας κ. Αρβανιτόπολο, ζητώντας να διδάσκεται στα σχολεία η Γενοκτονία του Ποντιακού Ελληνισμού!

Η ερώτηση του κ. Μιχελάκη έχει ως εξής:

ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ        
Ιωάννης Μιχελάκης
Βουλευτής Επικρατείας  - Νέα Δημοκρατία
Αθήνα, 13 Μαΐου 2013
Ερώτηση
Προς τον Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού κ. Κωνσταντίνο Αρβανιτόπουλο
Θέμα : «Να διδάσκεται στα σχολεία η Γενοκτονία του Ποντιακού Ελληνισμού!»
Κύριε Υπουργέ,
Με αφορμή την επικείμενη «Ημέρα Μνήμης για τη Γενοκτονία των Ελλήνων του Μικρασιατικού Πόντου» στις 19 Μαΐου, επανέρχεται στο προσκήνιο η ανάγκη της διδασκαλίας της Γενοκτονίας των Ποντίων στην ύλη των σχολικών βιβλίων όλων των εκπαιδευτικών βαθμίδων με ιστορική πληρότητα.
Υπενθυμίζεται ότι η 19η Μαΐου ανακηρύχθηκε το 1994 ως Ημέρα Μνήμης της Γενοκτονίας από τη Βουλή των Ελλήνων, επειδή στις 19 Μαΐου 1919 ο Μουσταφά Κεμάλ αποβιβάστηκε στη Σαμψούντα με σκοπό να ξεκινήσει η δεύτερη και πιο βίαιη φάση του σχεδίου αφανισμού των Ελλήνων του Πόντου.
Είναι γνωστό ότι το εν λόγω σχέδιο εξόντωσης του Ποντιακού Ελληνισμού οδήγησε στο θάνατο 353.000 Ποντίων και στον βίαιο ξεριζωμό του υπόλοιπου Ποντιακού πληθυσμού από τις πατρογονικές του εστίες, κάτω από συνθήκες πρωτόγνωρης σκληρότητας και αγριότητας.
Επειδή η ιστορική μνήμη δεν μπορεί να θυσιάζεται στο βωμό σκοπιμοτήτων,
Επειδή οι νεότερες γενιές οφείλουν να γνωρίζουν την ιστορία τους,
Κατόπιν των ανωτέρω, ερωτάσθε κ. Υπουργέ :
Ποια είναι η θέση σας για το ανωτέρω ζήτημα ;
Ποια μέτρα θα λάβετε προκειμένου η Γενοκτονία του Ποντιακού Ελληνισμού να αποτελέσει αναπόσπαστο τμήμα της διδακτέας ύλης στα  σχολεία της χώρας μας, με επάρκεια και διεξοδική προσέγγιση ;
Ο ερωτών Βουλευτής
Ιωάννης Μιχελάκης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου