Ετικέτες

Τετάρτη 15 Μαΐου 2013

Ελεύθερες Σχέσεις


Το θέμα είναι πραγματικά περίπλοκο αλλά και πολύ επικίνδυνο. Αυτοί που μπλέκονται σε τέτοιες καταστάσεις δεν αντιλαμβάνονται ότι όσο ρίσκο έχει μια σχέση που ξεκινάει χωρίς όρους άλλο τόσο ρίσκο έχει μια σχέση που ξεκινάει με όρους! 
 
Ένας από τους 2 θα την πατήσει αργά η γρήγορα και ή θα φύγει ή θα το φάει και θα κάτσει πληγώνοντας τον εαυτό του/της.

Οι σχέσεις οποιαδήποτε μορφή και αν έχουν είναι ζωντανοί οργανισμοί! Εξελίσσονται θέλοντας ή μη. Άρα και η ελεύθερη σχέση όσο ειλικρινής και ακίνδυνη και να φαίνεται από την αρχή τόσο επικίνδυνη και επώδυνη θα αποδειχτεί στην πορεία. 
 
Τα συναισθήματα εξελίσσονται δεν είναι στατικά. Είναι μεγάλη ψευδαίσθηση το να θεωρούμαστε ελεύθεροι σε μια ελεύθερη σχέση. Νομίζουμε ότι ξεγελάμε το φόβο μας μην πληγωθούμε και το φόβο μη μείνουμε μόνοι.

Καταρχάς οι άντρες είναι συνήθως αυτοί που ζητούν ελεύθερη σχέση. Οι λόγοι μπορεί να είναι διάφοροι

α. Δεν έμαθαν ποτέ να λειτουργούν σε μια σχέση γιατί δεν βρήκαν από τους γονείς τους αγάπη ή βρήκαν υπερβολική (με την έννοια ότι οι γονείς έκαναν όλα τα χατίρια ) με αποτέλεσμα να τα θέλουν όλα στο πιάτο εδώ και τώρα χωρίς να υπάρχει απαίτηση από την άλλη πλευρά. Έτσι , όταν σε μια σχέση δημιουργηθεί κάποια απαίτηση(δε μιλάμε για υπερβολές) αυτοί αυτομάτως πιέζονται και θέλουν να φύγουν

β. Μόλις βγήκαν από μια σχέση και θέλουν να ξεπεράσουν το πένθος της με σεξ. Ως γνωστό και από την ψυχανάλυση , το σεξ είναι το αντίδοτο στο θάνατο, δηλαδή στην οποιαδήποτε μορφή πένθους ακόμα και όταν αυτός ο θάνατος δεν είναι φυσικός, αλλά το τέλος μια σχέσης. Έτσι, γυρεύουν ένα σκαλοπάτι για να πάνε παρακάτω. Είναι μια άτυπη μορφή ψυχοθεραπείας για να ξεπεράσουν έναν χωρισμό.

γ. Συναφές με το β. έχουν πληγωθεί πάρα πολύ από προηγούμενες σχέσεις. Το γιατί πληγώθηκαν είναι άλλο ζήτημα, γιατί όλοι μας φέρουμε λίγο πολύ ευθύνη απέναντι στον ίδιο μας τον εαυτό όταν πληγωνόμαστε. Δεν φταίνε μόνο οι άλλοι. Ως συνέπεια, έχουν κουραστεί να ελπίζουν ότι η επόμενη σχέση θα πάει καλύτερα και αφήνονται μόνο στην επιφάνεια. Και αυτό είναι ένα μεταβατικό στάδιο.

δ. Βγήκαν από μια υπερβολικά πιεστική σχέση και θεώρησαν αυτομάτως ότι όλες οι σχέσεις έχουν αυτήν την μορφή της πίεσης. Άρα βάζουν τον εύκολο όρο"χωρίς καμία δέσμευση" που σημαίνει χωρίς καμία πίεση και απαίτηση.

ε. Αισθάνθηκαν υπερβολικές ενοχές όταν έβαλαν τέλος σε μια σχέση γιατί πλήγωσαν και πληγώθηκαν. Συνεπώς, με το να δηλώνουν ότι δε θέλουν δέσμευση αφαιρούν εκ των προτέρων από πάνω τους την όποια ευθύνη για ό, τι άλλο επακολουθήσει. Με λίγα λόγια η σκέψη τους είναι "εγώ το δήλωσα και ευθύνην ουκ έχω. Τώρα το μπαλάκι πάει σε σένα "

στ. Δεν τους αρέσει αρκετά ο άνθρωπος με τον οποίο σχετίζονται. Για όποιους λόγους δεν τους αρέσει πολύ και κρατούν μια επαφή μέχρι να βρουν κάτι καλύτερο

ζ. Απλά είναι σεξουαλικά αχαλίνωτοι (για όποιους λόγους και αν συμβαίνει αυτό)και έχοντας γνώση αυτής της ιδιοσυγκρασίας τους το δηλώνουν εξ αρχής

Ο καθένας που ζητάει ελεύθερη σχέση εμπίπτει σε μια από αυτές τις κατηγορίες. Για όλα υπάρχει εξήγηση, ακόμα και αν το παρουσιάζουν απλά ή επικαλούνται άλλους λόγους για να υποστηρίξουν ότι η ελεύθερη σχέση είναι αυτή που αξίζει και είναι ειλικρινής.

Δίνει απλά την ψευδαίσθηση της ελευθερίας . Αργά ή γρήγορα πάλι αναζητούν σχέση γιατί κουράζονται και από το εφήμερο. Και αυτή τη σχέση δε θα την αναζητήσουν ΜΕ ΤΙΠΟΤΑ σε αυτόν/αυτήν με τον/την οποίο/α είχαν ελεύθερη σχέση. Ας μην αυταπατώνται όσοι πιστεύουν ότι τα πράγματα στην πορεία α θα αλλάξουν. Κάποιος θα την πατήσει , όχι όμως και οι 2. 
 
Αυτό πολύ μα πολύ σπάνια θα γίνει. Όταν κάποιος σας πει ότι θέλει ελεύθερη σχέση ΠΙΣΤΕΨΤΕ ΤΟΝ!!! Μην περιμένετε κάτι άλλο στην πορεία!Θέλει απλά ένα στήριγμα σε μια περίεργη φάση που περνάει. Άπαξ και του περάσει αυτή η φάση θα διαγράψει και το άτομο που συναίνεσε σε αυτήν τη σχέση.

Όποιος δεχτεί να το κάνει να το ζυγίσει καλά το θέμα. Και κυρίως πρέπει να μάθει να το χειρίζεται σωστά τόσο ο δηλών όσο και ο αποδέκτης αυτής της δήλωσης

α. Μην συναντιέστε συχνά!!!! Η συχνή επαφή φέρνει μπελάδες και κάποιος στο τέλος θα επενδύσει

β. Μην ανταλλάσσετε φιλοφρονήσεις και γλυκόλογα. Τα λόγια δένουν! Εκφράσεις τύπου "αρέσεις", "μου λείπεις", "σε θέλω" είναι μηνύματα που ο αποδέκτης μπορεί να παρεξηγήσει! Νομίζει ότι κάτι αλλάζει ενώ ο άλλος θέλει απλά να βάλει σάλτσα και να παίξει. Όποιος το κάνει , ο άλλος πρέπει να το κόψει!

γ. Μην συστήνεστε στον κύκλο του ενός ή του άλλου. Μην βγαίνετε σε κοινές παρέες! Είναι παγίδα!

δ. Μην το αφήνετε να διαρκέσει πολύ! Βάλτε ένα όριο συναντήσεων ή του μέχρι πότε θα διαρκέσει. Αλλιώς το ένα θα φέρει το άλλο. Ένας από τους δυο θα θέλει ξανά και ξανά και ξανά και.....την πάτησε!

ε. Μην κάνετε σχέδια για 2ημερα και 3ημερα και διακοπές. Κάποιος θα μπερδευτεί!

στ. Μην αποκαλύπτετε προσωπικές εμπειρίες, μην αναζητάτε να γνωρίσετε τον άλλον καλύτερα. Θα μπερδευτείτε κα πάλι!

Να βρίσκεστε για έναν λόγο και μόνο! ξεκάθαρα! Αφού αυτό θέλετε! Τα υπόλοιπα φέρνουν συνέπειες! Αν δεν είστε διατεθειμένοι να τις δεχτείτε ξεχάστε το! Οι ξεκάθαρες σχέσεις θέλουν ξεκάθαρους χειρισμούς! Και αναφέρομαι πρωτίστως στις γυναίκες που δέχονται να μπουν σε αυτήν την διαδικασία πιστεύοντας ότι στην πορεία θα αλλάξουν τον άλλον!

όποιος μπλέκει σε τέτοιες ιστορίες παίζει με τη φωτιά, αν δεν το χειριστεί σωστά. Αυτά ισχύουν και για τις 2 πλευρές! Γιατί δυστυχώς, υπάρχουν αυτοί που εξ αρχής δηλώνουν πως θέλουν ελεύθερη σχέση και στη πορεία μπερδεύουν τον άλλον ενώ ξέρουν μέσα τους ότι δε θα αλλάξουν την αρχική τους θέση! Και ρίχνουν αλλού την ευθύνη. 
 
Όποιος δέχεται τέτοιους όρους να βάζει και τους δικούς του για να μην είναι θύμα και να θεωρείται ισότιμη η τέτοιου είδους σχέση. 
 
Θες ελεύθερη σχέση; Ωραία! Μιας και δεν έχω και εγώ κάτι καλύτερο να κάνω να ξέρεις ότι: δε θα συναντιόμαστε συχνά, παρά μόνο όταν το θέλουμε και οι 2 (όχι μόνο ο ένας και ο άλλος τρέχει), δε μιλάμε για τους εαυτούς μας, δε γνωρίζω φίλους σου , γονείς, συγγενείς κλπ, δε λέμε γλυκόλογα, δε κάνουμε σχέδια.
 
 Βλεπόμαστε μια στο τόσο και όποτε! Αυτοί είναι οι δικοί μου όροι! Μην αφήνετε τον άλλον να κάνει παιχνίδι μόνος του! Βάλτε και εσείς τους δικούς σας όρους! Δεν περιμένω τίποτα από σένα αλλά και εσύ από μένα!!!Και τελευταίο και βασικό :ψάχνω αλλού και τελειώνω αυτού του είδους το μπλέξιμο το πολύ σε ένα μήνα!Το πολύ!!!Μην συνεχίσετε την επαφή ακόμα και αν είναι αραιή.

Όποιος συμβιβάζεται με τέτοιους όρους επειδή φοβάται τη μοναξιά (πάλι μοναξιά είναι) ή δεν έχει πως να γεμίσει το χρόνο του να μη ξεγελιέται! Αξίζει κάτι καλύτερο από τους όρους των άλλων!

Προς όσους δηλώνουν πως θέλουν ελεύθερη σχέση: Μην μπερδεύετε τους άλλους! Να είστε συνεπείς σε αυτά που λέτε!Μην δίνετε λάθος μηνύματα από εξάρσεις της στιγμής!

Προς όσους δέχονται αυτούς τους όρους: Βάλτε και τους δικούς σας! Και μην μπερδευτείτε ούτε για αστείο!


Πηγή :  www.pame.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου