Ετικέτες

Τετάρτη 15 Μαΐου 2013

Αποκάλυψη La Libre Belgique για Παπανδρέου σε Ευρωπαίους: Όλοι οι αριθμοί μας είναι ψεύτικοι


undefined

Αίσθηση προκαλεί δημοσίευμα γαλλόφωνης εφημερίδας του Βελγίου για τον Γιώργο Παπανδρέου. Τι αποκαλύπτει πως είπε στους Ευρωπαίους ηγέτες το βράδυ της 10ης Δεκεμβρίου του 2010
Στην παράθεση διαλόγου του Γιώργου Παπανδρέου με Ευρωπαίους ηγέτες προχωρά η γαλλόφωνη εφημερίδα La Libre Belgique του Βελγίου, αποκαλύπτοντας τα όσα είπε το βράδυ της 10ης Δεκεμβρίου του 2010 οπότε και ανέφερε ότι όλοι οι αριθμοί της χώρας είναι ψεύτικοι.
Στο δημοσίευμα που φέρει τίτλο “Η Άγκελα Μέρκελ μέσα στην ελληνική παγίδα” σημειώνεται πως η Γερμανίδα καγκελάριος είναι βαθύτατα συγκλονισμένη από τα όσα αποκαλύπτονται το βράδυ της 10ης Δεκεμβρίου 2010.

“Σε συνάντηση στις Βρυξέλλες, οι αρχηγοί κρατών και κυβερνήσεων της ΕΕ υποδέχονται τον νέο Έλληνα πρωθυπουργό. Ο σοσιαλιστής Γιώργος Παπανδρέου είπε: Ακούστε, όλοι οι αριθμοί είναι ψεύτικοι. Η χώρα μου μαστίζεται από τη δωροδοκία και την απιστία. Θα χρειαστούν χρόνια, αλλά είμαι αποφασισμένος να την καταπολεμήσω. Θα χρειαστώ προφανώς υποστήριξη και βοήθεια γιατί πρόκειται για τεράστια επιχείρηση”, σημειώνει ένας εκ των ανθρώπων που ήταν παρών στη συνεδρίαση.
Η Άγκελα Μέρκελ, σύμφωνα με το δημοσίευμα, αισθάνεται διπλά προδομένη. Όχι μόνο αμφισβητείται η Ευρώπη ως μια κοινότητα αξιών από τα διαδοχικά ψέματα των ελληνικών κυβερνήσεων, αλλά και το ευρωπαϊκό σύστημα είναι συνένοχο.
Αυτό επειδή, βάσει του δημοσιεύματος, η Ευρώπη βρίσκεται απέναντι σε ευθύνες που δεν μπορεί να αναλάβει διότι δεν έχει ούτε τα εργαλεία για να χρηματοδοτήσει την Ελλάδα αντί των αγορών ούτε τα μέσα για να πάρει τα ηνία της Ελλάδας που παραπαίει.
Καλείται να εγγυηθεί για απατεώνες στην Ομοσπονδιακή Βουλή (Bundestag) και τον λαό της. Είναι αδύνατο, σημειώνει ο συντάκτης.
Το ελληνικό ψέμα ήταν κοινό μυστικό. Εκείνο που εντυπωσιάζει τους Ευρωπαίους ηγέτες το βράδυ της 10ης Δεκεμβρίου εκτός από τη σοβαρότητα της κατάστασης της χώρας του είναι η ειλικρίνεια του Παπανδρέου.
Στην πραγματικότητα η Ελλάδα ήταν υπό “παρακολούθηση” για αρκετούς μήνες και μάλιστα ο Ζαν Κλοντ Γιούνκερ είχε ταξιδέψει δύο φορές στην Αθήνα υπό απόλυτη μυστικότητα για να εξετάσει τις προθέσεις του Κώστα Καραμανλή.
“Εάν εστάλη, είναι επειδή όλοι γνώριζαν ότι η κατάσταση μπορούσε να ξεφύγει”, παρατηρεί υψηλόβαθμο στέλεχος της Ε.Ε. Επέστρεψε ωστόσο χωρίς αποτελέσματα, χωρίς καμιά δέσμευση του προκάτοχου του Γιώργου Παπανδρέου σχετικά με το πώς σκέφτεται να σώσει την πιστοληπτική ικανότητα της χώρας του στις διεθνείς αγορές.
Με τον μεγαλύτερο κυνισμό ο Κώστας Καραμανλής διακινδυνεύει τη στάση πληρωμών. Η Ελλάδα το έχει ξαναζήσει, αλλά τώρα ανήκει στην Ευρωζώνη. Σε περίπτωση στάσης πληρωμών, ο Κώστας Καραμανλής εμπλέκει την υπευθυνότητα και τη φερεγγυότητα 16 άλλων χωρών. Συνεχίζει όμως να μην κάνει τίποτα, αναμένοντας τις εκλογές του Φθινοπώρου 2009.
Γίνεται τότε εμφανές ότι κάτι λείπει στην νομισματική ένωση. “Η αυτοπειθαρχία δεν λειτουργεί. Η ομαδική πειθαρχία και η φιλική πίεση ακόμη λιγότερο”, καταλήγει το δημοσίευμα.
πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου