Ετικέτες

Τετάρτη 15 Μαΐου 2013

Ωμή παραβίαση συνταγματικής επιταγής και απαγόρευση πωλήσεως του βιβλίου «Παρακαταθήκες Αετών», από το βιβλιοπωλείο του Πολυκαταστήματος της Πολεμικής Αεροπορίας



Απίστευτο, και όμως αληθινό! Εν έτει 2013, και την δημοκρατία λειτουργούσα ακόμη στην χώρα μας, το ΓΕΑ επιβάλλει λογοκρισία σε βιβλίο ανωτάτου αξιωματικού ε.α.
Συγκεκριμένα, άκριτοι και αδέξιοι γραφειοκράτες του Επιτελείου της Αεροπορίας, παραβιάζοντας συνειδητά τις «περί λογοκρισίας» επιταγές του Συντάγματος και την περί Τύπου ισχύουσα νομοθεσία, απαγόρευσαν – με σχετικό έγγραφό τους, το οποίο είναι στην διάθεση οιουδήποτε αρμοδίου φορέα – την πώληση του υπόψη βιβλίου από το Πρατήριο της Αεροπορίας, με τον χαλκευμένο, διάτρητο, ασυνάρτητο και …ανόητο  ισχυρισμό, ότι δήθεν στο βιβλίο «…διατυπώνονται εκτιμήσεις, αντιλήψεις, συμπεράσματα και αξιολογήσεις που απηχούν προσωπικές απόψεις και βιώματα του συγγραφέα από τον υπηρεσιακό του βίο και ως τέτοια δεν είναι εφικτό να αποτελέσουν επίσημη θέση της Πολεμικής Αεροπορίας, η οποία οφείλει να μην υιοθετεί απόψεις   πέραν των συγκεκριμένων δογμάτων της …» (καταλαβαίνει άραγε κάποιος σοβαρός αναγνώστης τι θέλει να πει ο …ποιητής; Έχει μήπως πολλά δόγματα η Πολεμική μας Αεροπορία και το βιβλίο εισάγει κι άλλα; Αστείος νεολογισμός ημιμαθούς γραφειοκράτη για το Αεροπορικό Δόγμα).

Όσον αφορά δε, ειδικότερα, στον έωλο ισχυρισμό ότι  το περιεχόμενο του βιβλίου «αντίκειται στα δόγματα της Αεροπορίας …», η πραγματική αλήθεια  είναι εντελώς  διαφορετική και εκφράζεται με κρυστάλλινη διαύγεια μέσα από τις εισηγήσεις κορυφαίων προσωπικοτήτων του δημοσίου βίου της χώρας, όπως αυτές διατυπώθηκαν ενώπιον του πολυπληθούς ακροατηρίου κατά την ημέρα παρουσίασης του βιβλίου στο Πολεμικό Μουσείο την 22/11/2012. Ιδού λοιπόν οι σχετικές ‘‘μαρτυρίες’’ που περίτρανα αποδεικνύουν την ανυπαρξία ουσιαστικής βάσεως και ηθικού ερείσματος  στην έκδοση της παράνομης και επαίσχυντης αυτής αποφάσεως του ΓΕΑ, υπό στοιχεία  ΓΕΑ/ΕΓΑ/Φ900/ΑΔ. 14750/Σ. 141/ 22 Απρ. 2013, η οποία και πρέπει άμεσα να ακυρωθεί με επέμβαση του κ. ΥΠΕΘΑ.
Συγκεκριμένα οι  εισηγητές κατά την παρουσίαση, διακεκριμένες προσωπικότητες στους χώρους των ο καθείς εξ αυτών, κατέθεσαν μεταξύ άλλων και τα εξής:
Ο κ. Κων. Χίου, Αντιπτέραρχος (Ι) ε.α., Επίτιμος Αρχηγός Τακτικής Αεροπορίας: …Στο πόνημά του ο συγγραφέας Αντιπτέραρχος (Ι) ε.α. κ. Παναγιώτης Μπαλές καταθέτει πολύτιμες εμπειρίες, απόψεις και σχόλια – και θέλω να επισημάνω ότι αυτό γίνεται πολύ τεκμηριωμένα – και ρίχνει φως στα γεγονότα μιας περιόδου πολύ ιδιαίτερης για την Πολεμική Αεροπορία. Βιβλίο χρήσιμο για τον κάθε Αεροπόρο!!!
Ο κ. Χρήστος Ζαχαράκης, Πρέσβης ε.τ., π. Ευρωβουλευής: «… Γραφή σοβαρή, αποκαλυπτική και διδακτική, προσθήκη στην πλούσια ελληνική πολιτικο-στρατιωτική βιβλιογραφία και αξίζει να μελετηθεί επισταμένως όχι μόνο από τους άμεσα ενδιαφερομένους και τους επαΐοντες, αλλά και από το ευρύτερο αναγνωστικό κοινό…..»
Ο κ. Ευστάθιος Καπραβέλος, Στρατηγός ε.α., Επίτιμος Αρχηγός ΓΕΣ: «… Συγχαίρω τον συγγραφέα του βιβλίου Αντιπτέραρχο κ. Παναγιώτη Μπαλέ  γιατί με «αρετήν και τόλμην» κατέγραψε συμβάντα που σημάδεψαν με συνέπειες μία κρίσιμη περίοδο για την χώρα μας….»
Ο κ. Γρηγόρης  Δεμέστιχας, Αντιναύαρχος (ΠΝ) ε.α.,  Επίτιμος Αρχηγός Στόλου: «…Ένα βιβλίο που καθηλώνει τον αναγνώστη και προσθέτει γνώσεις στον μελετητή… Είναι χρήσιμο να το διαβάσει κάθε Έλληνας και απαραίτητο να το μελετήσουν  όλα τα στελέχη των Ενόπλων μας Δυνάμεων…»
Τέλος, ο πρώην Πρωθυπουργός κ. Κωνσταντίνος Μητσοτάκης προλογίζοντας με επιστολή του το εν λόγω βιβλίο «ΠΑΡΑΚΑΤΑΘΗΚΕΣ ΑΕΤΩΝ» του Αντιπτεράρχου Παναγιώτη Μπαλέ  γράφει μεταξύ άλλων:
«…Η Πολεμική Αεροπορία που είναι ιδιαίτερα ευαίσθητο και σημαντικό κομμάτι της άμυνάς μας υπέφερε περισσότερο από τους άλλους Κλάδους των Ενόπλων Δυνάμεων από την κομματική λαίλαπα και η ιστορία της εποχής εκείνης εγράφη από αυτούς που φέρουν την ευθύνη για αυτή την εξέλιξη. Η αποκατάσταση της ιστορικής αλήθειας ήταν επειγόντως αναγκαία.
Επωφελούμαι της ευκαιρίας για να σε συγχαρώ και για να σε ευχαριστήσω για την βοήθεια που έδωσες στην κυβέρνησή μου την περίοδο 1990-93. Στην δύσκολη αποστολή που σου ανέθεσα ανταποκρίθηκες πλήρως με σοβαρότητα, υπευθυνότητα και κατά κοινή αναγνώριση με επιτυχία.
Χαίρομαι που μου δίνεται η ευκαιρία να κάνω δημόσια, έστω και σήμερα αυτή την διαπίστωση…»
Πρόσφατα, την Κυριακή του ΠΑΣΧΑ (5/5/2013), η εφημερίδα «ΤΟ ΠΑΡΟΝ» στην σελίδα του στρατιωτικού Συντάκτη της είχε το εξής σχόλιο για το βιβλίο «ΠΑΡΑΚΑΤΑΘΗΚΕΣ ΑΕΤΩΝ»:
Πτέραρχος Παναγιώτης Μπαλές
Βιβλίο «Παρακαταθήκες Αετών»
«Πρόκειται για επιφανή αξιωματικό της Αεροπορίας. Το βιβλίο του με εξέπληξε για την πληρότητα, αρτιότητα και το ειδικό βάθος του περιεχομένου… Θα εστιάσω την προσοχή μου σε δύο κεφάλαια:
•             Τη γενοκτονία των αξιωματικών της ΠΑ (1981-1985).
•             Τη λεπτομερή ανάλυση της ζημίας, επιχειρησιακής και οικονομικής, της ΠΑ από τη ληστρική αγορά του αιώνα (1985) δηλ. των F-16 και MIRAGE
«Ο Πτέραρχος παρέχει συγκλονιστικά ντοκουμέντα, όπως π.χ.:
-              Πώς το Ανώτατο Αεροπορικό Συμβούλιο (ΑΑΣ) είχε αποφασίσει την προμήθεια 100 μαχητικών F-18A της BOEING, τα οποία εξασφάλιζαν υπεροχή αέρος επί χρόνια έναντι των κατωτέρων F-16 και πώς η απόφαση αυτή ανετράπη, παντελώς αδικαιολόγητα.
-              Πώς ο τότε Α/ΓΕΑ είχε ταχθεί αναφανδόν και μαχητικά υπέρ της απόφασης του ΑΑΣ και μετά έκανε στροφή 180ο με κυβιστήσεις προς τον τότε Πρωθυπουργό, προβάλλοντας αστεία επιχειρήματα…
Εξαιρετικά ενδιαφέρον Βιβλίο.      Βαθμός: 9 στα 10
Η δική μας άποψη, έχοντας μελετήσει προσεκτικά το εν λόγω βιβλίο, είναι ότι πρέπει να διαβαστεί από κάθε υποψιασμένο για τα εθνικά μας θέματα πολίτη της χώρας. Υποστηρίζουμε μετά παρρησίας ότι συμφωνούμε απόλυτα με τους προλαλήσαντες κορυφαίους δημόσιους άνδρες και τον πρώην Πρωθυπουργό, και προσθέτουμε, ότι όχι μόνο ουδέν το μεμπτό εμπεριέχεται στο βιβλίο, αλλ’ αντιθέτως βρίσκουμε ότι είναι πλήρες ηθικών διδαγμάτων και παραινέσεων προς όλα τα στελέχη της ΠΑ για το ‘‘ΕΥ ΠΡΑΤΤΕΙΝ και ΕΥ ΗΓΕΙΣΘΑΙ’’ στον σημαντικότατο αυτό Κλάδο αμύνης της χώρας μας.
Ειλικρινά μας παραξενεύει η παράνομη και πολλαπλώς πάσχουσα απόφαση της ηγεσίας της Αεροπορίας και απορούμε, μεγάλως, για την μη άμεση επέμβαση του ΥΠΕΘΑ για την ακύρωσή της και της Δικαιοσύνης για  τις πράξεις παραβιάσεως των Συνταγματικών επιταγών περί λογοκρισίας και της περί διακινήσεως των εντύπων Νομοθεσίας.
“κυριακάτικη δημοκρατία”

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου