Ετικέτες

Πέμπτη 25 Σεπτεμβρίου 2014

Οι τελευταίες μέρες του Μεγάλου Αλεξάνδρου και το μυστήριο της ταφής του …

 

Κεφάλι που έχει ερμηνευτεί ως πορτρέτο του Μεγάλου Αλεξάνδρου. Αρχαιολογικό Μουσείο Θεσσαλονίκης. Head that has been interpreted as a portrait of Alexander the Great. Archaeological Museum of ThessalonikiAds by HQ-Video-Pro-1.8
Γράφει ο Χρήστος Μπαρμπαγιαννίδης 
Ads by HQ-Video-Pro-1.8×Ένα από τα μεγαλύτερα μυστήρια της ιστορίας, που ταλανίζουν μέχρι και τις μέρες μας τους, πάσης φύσεως, ερευνητές, είναι το ξαφνικό τέλος του Μεγάλου Αλεξάνδρουκαι η περιπέτεια της σορού του.  Εικασίες και εκτιμήσεις δίνουν και παίρνουν ανά τους αιώνες, ωστόσο καμιά ξεκάθαρη, οριστική και απολύτως πειστική απάντηση δεν έχουμε στα χέρια μας.  Μέσα σ’ αυτή την αέναη δίνη των υποθέσεων, το ελάχιστο που μπορούμε να πράξουμε είναι, με σύμμαχο τις πιο αξιόπιστες πηγές, να αναπαραστήσουμε τα τραγικά εκείνα γεγονότα και ο καθένας ας προχωρήσει στις δικές του κρίσεις.

Πως το Κορανι “εξηγεί” την συγκλονιστική μαρτυρία της Κουρδισας στο Ιράκ για την μεταμόρφωση των σουνιτων γειτόνων σε κτήνη μεσα σε μια νύχτα..


Η ίδια φρικτή καταγραφή απο την Σμυρνη, την Βοσνία μεχρι την Μοσούλη. “Ζούσαμε τόσα χρονια σαν γείτονες. Τους είχαμε βοηθήσει. Μόλις μπήκαν οι ισλαμιστές στην πόλη, ξαφνικά μεταμορφώθηκαν σε κτήνη. Μας κατεδωσαν ως “άπιστους” μας εσφαξαν οι ίδιοι που μεγαλώσαμε μαζί”…
Η εξήγηση φαίνεται στο τρομακτικό “ιερό εδάφιο” που ακολουθεί και προκαλεί φρίκη:
Ταμπαρί 7:97 «Το πρωί μετά το φόνο του Ασράφ, ο Προφήτης διέταξε: “Σκοτώστε όποιον Εβραίο μπορείτε.”»

Ομπάμα προς Ιράν: Μην αφήσετε την ευκαιρία για συμφωνία επί των πυρηνικών να χαθεί


REUTERS/MIKE SEGAR
Ο Ομπάμα σημείωσε ότι η χώρα του θα συνεχίσει την στρατιωτική πίεση επάνω στους τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους σε Ιράκ και Συρία.
Να μην αφήσει την ευκαιρία να συνάψει οριστική συμφωνία με τις έξι μεγάλες δυνάμεις του πλανήτη για το πυρηνικό της πρόγραμμα κάλεσε την Τεχεράνη ο Μπαράκ Ομπάμα, από το βήμα της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ στη Νέα Υόρκη, όπου και παρίσταται.

Η ειρηνευτική διαδικασία σε αδιέξοδο στην Ουκρανία


Ο Ομπάμα καταγγέλλει μια ρωσική "επίθεση"
Ο Μπαράκ Ομπάμα κάλεσε χθες, Τετάρτη, τη Ρωσία να βάλει τέλος στην "επίθεσή" της στην Ουκρανία και να επιλέξει την "ειρήνη" ως προϋπόθεση για να αρθουν οι δυτικές κυρώσεις, τη στιγμή που οι διαπραγματεύσεις για το μέλλον των αυτονομιστικών περιοχών βρίσκονται σε νεκρό σημείο.
Παίρνοντας το λόγο στο βήμα του ΟΗΕ, ο αμερικανός πρόεδρος κατήγγειλε μια "ρωσική επίθεση στην Ευρώπη η οποία θυμίζει μια εποχή που τα μεγάλα έθνη ποδοπατούσαν τα μικρά προωθώντας τις εδαφικές φιλοδοξίες τους".

Βέλγιο και Ολλανδία συμμετέχουν με 6+6 F- 16 στο διεθνή συνασπισμό εναντίον του Ισλαμικού Κράτους


Απειλές για την ζωή τους δέχονται πιλότοι από τη Σαουδική Αραβία που συμμέτεχουν στις επιδρομές
To Βέλγιο θα διαθέσει 6 μαχητικά αεροσκάφη F-16 προκειμένου να συμβάλει στο διεθνή συνασπισμό που έχει συγκροτηθεί για να πολεμήσει εναντίον των τζιχαντιστών του Ισλαμικού Κράτους, ανακοίνωσε σήμερα η βελγική κυβέρνηση, την απόφαση της οποίας θα πρέπει να επικυρώσει το Κοινοβούλιο της χώρας.
Απαντώντας στο επίσημο αίτημα που κατέθεσε η Ουάσιγκτον χθες προς το Βέλγιο, όπως και σε άλλες χώρες συμμάχους, η κυβέρνηση του Βελγίου γνωστοποίησε σήμερα ότι συμφώνησε για την αρχική ανάπτυξη των μαχητικών για διάστημα 1 μήνα —η παράταση του οποίου θα γίνει κατόπιν αξιολόγησης— ανακοίνωσε το υπουργείο Άμυνας, Πίτερ ντε Κρεμ, όπως μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων Belga.

Κύπρος: Αν μας επιτεθούν οι Τούρκοι, θα πέσουμε ψάχνοντας τα εξαρτήματα του G3;


Χρυστάλλα Χατζηδημητρίου
Φανταστείτε να δεχτούμε επίθεση, από τους Τούρκους, από τους τζιχαντιστές, από τους εξωγήινους… Και χιλιάδες άντρες να μπουν στα αυτοκίνητα τους, να ξεχυθούν στους δρόμους, οδεύοντας προς κάποια στρατιωτική μονάδα όπου θα μπουν στην ουρά όταν φτάσουν για να παραλάβουν τους επικρουστήρες (μεταξύ μας, δεν γνωρίζω τι είναι αλλά αντιλαμβάνομαι πως ένα όπλο δεν λειτουργεί χωρίς επικρουστήρα). Φανταστείτε μόνο το σκηνικό. Φέρτε στο νου σκηνές από άλλες ουρές, από άλλες γραφειοκρατικές διαδικασίες..

Μενδώνη στο Bloomberg: Πρόβλημα η λιτότητα. Μπορεί ιδιώτες να χρηματοδοτήσουν τις ανασκαφές στην Αμφίπολη


Bloomberg: Girls Guarding 2,300-Year-Old Tomb Revive Greek Hopes

Στέφανος Νικήτας
Σκέφτονται να βάλουν ιδιώτες στις έρευνες στην Αμφίπολη; Αντιδρούν οι αρχαιολόγοι στο ενδεχόμενο να μπουν ιδιωτικά κεφάλαια στον πολιτισμό. “Δεν είμαστε αντίθετοι στους σπόνσορες” λέει η Μενδώνη

Όταν οι Έλληνες αρχαιολόγοι ανακάλυψαν τις Καρυάτιδες μέσα στον τάφο της Αμφίπολης βρήκαν κάτι περισσότερο από μια ιστορία της 2.300 ετών πόλης, σημειώνει το Bloomberg σε σημερινό του άρθρο που τιτλοφορείται " 2,300-Year-Old Girls Revive Greek Cultural Hopes"

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του πρακτορείου, έπειτα από έξι χρόνια λιτότητας η Ελλάδα αναδύθηκε από τον τύμβο της Αμφίπολης και τουλάχιστον επανέφερε τα θέματα του πολιτισμού στην καθημερινή ατζέντα. Από εκείνη την ημέρα της ανακάλυψης ακόμα και ο Αντώνης Σαμαράς περιδιαβαίνει τον τύμβο.

Πώς το ελληνικό κράτος διέγραψε μια οικογένεια ακριτών


levitha7_890700049.jpgΜια περίεργη ιστορία προσεγγίζει στο άρθρο του ο Αναστάσιος Λαυρέντζος.*
Πρόσφατα στο περιοδικό Επίκαιρα (τ. 254) διάβασα μια ιστορία που ανήκει σε εκείνα τα φαινομενικά ασήμαντα γεγονότα που όμως είναι ικανά να εγείρουν τεράστια ερωτήματα. Η ιστορία αυτή αφορά τη νησίδα Λέβιθα, η οποία βρίσκεται μεταξύ Πάτμου, Λέρου και Αμοργού. Στη νησίδα αυτή κατοικεί εδώ και δύο αιώνες η οικογένεια Καμπόσων, των οποίων η παρουσία στη Λέβιθα φαίνεται να ξεκινά το 1820.

Τότε ήταν που στο νησί εγκαταστάθηκε κάποιος πρόγονός τους ως φαροφύλακας, με αποτέλεσμα τώρα η Λέβιθα να κατοικείται από τους απογόνους του. Σήμερα ο πάτερ φαμίλιας της οικογένειας είναι ο μπαρμπα-Δημήτρης, ο οποίος διανύει την ένατη δεκαετία της ζωής του. Ζει στο «νησί του» περιστοιχισμένος από τα παιδιά του και τα έξι εγγόνια του, από τα οποία τρία πηγαίνουν στο σχολείο με το καΐκι όταν ο καιρός είναι καλός. Τον χειμώνα μετεγκαθίστανται στην Πάτμο, όπου συναντούν τα παιδιά του μεγάλου γιου της οικογένειας...

Περίμεναν τους τζιχαντιστές σε αεροδρόμιο του Παρισιού κι εκείνοι έκοβαν βόλτες στη... Μασαλία!

Περίμεναν τους τζιχαντιστές σε αεροδρόμιο του Παρισιού κι εκείνοι έκοβαν βόλτες στη... Μασαλία!

Απίστευτη γκάφα με τζιχαντιστές να περιφέρονται ελεύθεροι στη Μασσαλία

Η αστυνομικές αρχές τους περίμενανα σε λάθος αεροδρόμιο
Όλα ήταν έτοιμα στο αεροδρόμιο Ορλί του Παρισιού για τη σύλληψη τριών γάλλων τζιχαντιστών που είχαν εκδοθεί από την Τουρκία και θα «στέλνονταν» στη γαλλική πρωτεύουσα. Το υπουργείο Εσωτερικών ανακοίνωσε την προαναγγελθείσα σύλληψη, την μετέδωσαν τα ΜΜΕ, αλλά τελικά οι τρεις ύποπτοι είχαν καταλήξει εξαιτίας ενός απίστευτου λάθους να κάνουν βόλτες στη Μασσαλία. 
Η υπόθεση θα ήταν αστεία εάν η Γαλλία, που συμμετέχει στις επιδρομές κατά των τζιχαντιστών στο Ιράκ, δεν αγωνιούσε αυτές τις ώρες για την τύχη ενός ομήρου που έχει πέσει στα χέρια ισλαμιστών στην Αλγερία που δηλώνουν «αλληλέγγυοι» στην ISIS.

Αναχώρησε το πρώτο μεταγωγικό αεροσκάφος που μεταφέρει γερμανικό οπλισμό στους κούρδους


Οι Κούρδοι μάχονται κατά των τζιχαντιστών στο βόρειο Ιράκ
Ένα μεταγωγικό αεροσκάφος με το πρώτο γερμανικό φορτίο όπλων προς τους κούρδους αντάρτες που μάχονται κατά των τζιχαντιστών του Ισλαμικού Κράτους στο βόρειο Ιράκ απογειώθηκε από γερμανικό αεροδρόμιο τις πρώτες πρωινές ώρες της Πέμπτης.

Πόλεμος στη Μέση Ανατολή: Οι βομβαρδισμοί του συνασπισμού στη Συρία, μια πραγματική σαπουνόπερα


Guerre au Moyen-Orient: Frappes de la coalition en Syrie, un véritable soap opera
Réseau International (Γαλλία)               (μτφΚριστιάν)
Αξίζει επίσης να σημειωθεί ότι σ’ αυτή τη μασκαράτα, δεν συμμετέχει επίσημα το Ισραήλ στο συνασπισμό, αλλά δρα ως ελεύθερο ηλεκτρόνιο. 
Άλλωστε, ποτέ δεν ήταν μέρος συνασπισμού, ενώ από τι φαίνεται, είναι ο πρώτος ενδιαφερόμενος για ό τι μπορεί να συμβεί σ’ αυτή την περιοχή. 
Περίεργο, δεν είναι; 
Αυτό που είναι ακόμα πιο περίεργο είναι ότι όλοι το γνωρίζουμε αλλά κανείς δεν το λέει, γεγονός που επιτρέπει στους πυρπολητές των ειδήσεων να  κάνουν ταχυδακτυλουργίες με όλα τα πιθανά σενάρια.

«Απογοητευμένη» η Μόσχα για τις νέες κυρώσεις που επέβαλε το Τόκιοστη Ρωσική Ομοσπονδία λόγω Ουκρανίας


Το υπουργείο Εξωτερικών της Ρωσίας εξέφρασε σήμερα απογοήτευση για τις νέες κυρώσεις που επέβαλε στη χώρα η Ιαπωνία αποκαλώντας την κίνηση αυτή ένα «μη φιλικό μέτρο».
«Θεωρούμε αυτό το μη φιλικό μέτρο μια νέα απόδειξη της ανικανότητας της ιαπωνικής πλευράς να εφαρμόσει μια ανεξάρτητη εξωτερική πολιτική», αναφέρεται στην ανακοίνωση της ρωσικής διπλωματίας.

O Μίνωας και οι «θεόσταλτοι» νόμοι του βασιλείου


Ο Μίνωας, σύμφωνα με την Ελληνική μυθολογία, ήταν γιος του Δία και της Ευρώπης και ο πρώτος βασιλιάς του αρχαίου Ελληνικού κόσμου.
Ήταν από τους πλέον σοφούς, που θέσπισε νόμους, και μάλιστα 
περιβεβλημένους με θεϊκή εντολή.
Ο σοφός Μίνωας, επειδή γνώριζε το μεγάλο σεβασμό που έτρεφαν για τους θεούς τους, οι υπήκοοι του, οι Μινωίτες, είχε οργανώσει για τον σκοπό αυτό ένα είδος μυστηριακής τελετής, ώστε να τους πείσει, ότι οι νόμοι, και οι αποφάσεις του ήσαν θεόσταλτες.
Με τον τρόπο αυτό μετέθετε την τυχόν δυσαρέσκεια των υπηκόων του, για τις αποφάσεις του, στους θεούς. Το τέχνασμα του Μίνωα βλέπουμε να επαναλαμβάνεται μερικές εκατοντάδες χρόνια αργότερα περί το 1300 π.χ. από τον Μωυσή όταν συνάντησε δήθεν τον Θεό στο όρος Σινά.

USA, le réarmement nucléaire du Prix Nobel de la paix

Mondialisation.ca, 24 septembre 2014

Il y a cinq ans, en octobre 2009, le président Barack Obama reçut le Prix Nobel de la Paix du fait de « sa vision dun monde libéré des armes nucléaires, et du travail quil accomplissait dans ce sens, qui a puissamment stimulé le désarmement ». Motivation qui apparaît encore plus grotesque à la lumière de ce que documente aujourdhui un ample dossier du New York Times : « Ladministration Obama est en train dinvestir des dizaines de milliards de dollars dans la modernisation et la reconstruction de larsenal nucléaire et des sites nucléaires étasuniens ».

Η NSA φέρεται να κατασκοπεύει υπηρεσίες του ΟΗΕ στην τρίτη έδρα του, τη Βιέννη




Σάλο έχει προκαλέσει το τελευταίο εικοσιτετράωρο στην Αυστρία η αποκάλυψη σε εκπομπή της δημόσιας Αυστριακής Ραδιοφωνίας ότι η αμερικάνικη Υπηρεσία Εθνικής Ασφάλειας (NSA) διενεργεί κατασκοπεία σε βάρος των υπηρεσιών του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών στην τρίτη έδρα του, τη Βιέννη, από σταθμό παρακολούθησης στην ταράτσα ουρανοξύστη που βρίσκεται σε απόσταση μόλις 100 μέτρων από τις κτιριακές εγκαταστάσεις του διεθνούς οργανισμού, κοντά στο Δούναβη, στον 22ο τομέα της αυστριακής πρωτεύουσας.
Σύμφωνα με πληροφορίες, ο σταθμός παρακολούθησης με τον εξοπλισμό του βρίσκεται σε «σπιτάκι» εμβαδού μόλις 15 τετραγωνικών μέτρων —αποκλεισμένο με πολλαπλά κιγκλιδώματα και περιστοιχιζόμενο από δέκα κάμερες ασφαλείας— σε ύψος 140 μέτρων στην ταράτσα του ουρανοξύστη στον οποίο στεγάζεται και η Μόνιμη Αντιπροσωπεία των ΗΠΑ στους διεθνείς οργανισμούς στη Βιέννη.

Ρωσία: Υπό αμφισβήτηση η νομιμότητα των αμερικανικών βομβαρδισμών στη Συρία



Νεαρός άνδρας περπατά ανάμεσα σε χαλάσματα που προκλήθηκαν από τις αεροπορικές επιδρομές που εξαπόλυσαν οι ένοπλες δυνάμεις των ΗΠΑ εναντίον του Ισλαμικού Κράτους.

Η νομιμότητα ενός μέρους τουλάχιστον των αεροπορικών επιδρομών που εξαπολύουν οι ένοπλες δυνάμεις των ΗΠΑ εναντίον του Ισλαμικού Κράτους αμφισβητείται, σύμφωνα με το υπουργείο Εξωτερικών της Ρωσίας, εξαιτίας του γεγονότος πως δεν έχουν εγκριθεί από τη Συρία ή από τον Οργανισμό Ηνωμένων Εθνών.

Ο Ερντογάν απέτυχε να κατακτήσει τη Νέα Υόρκη

Ο Ερντογάν απέτυχε να κατακτήσει τη Νέα Υόρκη

24/9/14 0 σχόλια 0 απαντήσεις | 27 εμφανίσεις

Ads by HQ-Video-Pro-1.8×Ένα πλήρες αντίγραφο στην αγγλική γλώσσα της ταυτόχρονης μετάφρασης μπορεί να βρεθεί στο τέλος αυτής της ανάρτησης. Συμμετείχα σ’ αυτή τη συνάντηση μαζί με πολλά άλλα μέλη (τόσο πολλά που χρειάστηκε μια ενδιάμεση αίθουσα) και σας προσφέρω ορισμένες απαντήσεις και σκέψεις για αυτόν τον άνθρωπο:Daniel Pipes     (μτφ. Κριστιάν)
Ο πρόεδρος της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, εμφανίστηκε σε εκδήλωση an hour-long on-the-record event στο Συμβούλιο Εξωτερικών Σχέσεων στη Νέα Υόρκη χθες το απόγευμα.

Λεμεσός μου… Λεμεσός μου, η νύφη της Αμαθούντας και του Κουρίου



Λεμεσός (Αγγλικά: Limassol, Τουρκικά: Limasol, παλαιότερα Leymosun) είναι η δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Κύπρου και η νοτιότερη της Ευρώπης. Γνωστή ανάμεσα στις πόλεις τις Κύπρου για την πλούσια νυχτερινή ζωή της και την πολιτιστική της παράδοση, η Λεμεσός είναι επίσης το μεγαλύτερο λιμάνι του νησιού μας και ένα από τα μεγαλύτερα της Ανατολικής Μεσογείου.
Η Λεμεσός είναι σχετικά νεότερη πόλη, αν και στην περιοχή της βρέθηκαν ίχνη που μαρτυρούν ότι την κατοικούσαν από τα αρχαιότατα χρόνια. Βρίσκεται στο νοτιότερο τμήμα της Κύπρου, χτισμένη αμφιθεατρικά πάνω στο Κόλπο Ακρωτηρίου, μεταξύ δύο αρχαίων πόλεων: της Αμαθούντας στα ανατολικά, και του Κουρίου στα δυτικά. Η πόλη της Λεμεσού άρχισε να αναφέρεται στην ιστορία κατά την πρώιμη βυζαντινή εποχή με το όνομα Νεάπολις. Κατά τα βυζαντινά χρόνια ήταν έδρα επισκόπου και αναφέρεται με τις ονομασίες Θεοδοσιάς (ή Θεοδοσιανή) και Νέα Πόλις (Νεάπολις), ήταν δε εκείνη που άκμασε ανάμεσα σε δυο σημαντικές αρχαίες πόλεις, την Αμαθούντα και το Κούριον.