Ετικέτες

Κυριακή 6 Νοεμβρίου 2011

ΜΑΡΑΘΩΝ, Η ΑΡΧΗ ΤΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ


ΜΑΡΑΘΩΝ, Η ΑΡΧΗ ΤΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ

Αναρτήθηκε από τον/την olympiada στο Νοεμβρίου 6, 2011
http://olympiada.files.wordpress.com/2011/11/marathonas1.jpg?w=504&h=378Επετειακό ντοκιμαντέρ, το οποίο δημιουργήθηκε με την ευκαιρία των 2.500 χρόνων από την Ιστορική Μάχη των Αθηναίων κατά των Περσών.
Τα γυρίσματα έγιναν στους φυσικούς χώρους όπου εκτυλίχθηκαν τα γεγονότα προ, κατά και μετά την Ιστορική Μάχη.
Χωρίς αναλυτικούς σχολιασμούς και ιστορικές εικοτολογίες, δίνεται έμφαση στα πραγματικά γεγονότα, τα οποία σηματοδοτούν και την αρχή της Ιστορίας σε Ευρωπαϊκό και παγκόσμιο επίπεδο. Ακόμη και η αλληγορία των μύθων αποτυπώνεται σε ευρήματα που η κάμερα κατέγραψε σε Δελφούς, Ολυμπία και Σπάρτη. Ο απόηχος των Περσικών πολέμων και τα οικονομικά οφέλη της Αθήνας από τους Περσικούς Πολέμους, ήταν αυτά που προετοίμασαν την Πόλη, ώστε να δημιουργηθεί η αίγλη του χρυσού 5ου αιώνα, και σε αυτό το σημείο δίνεται 
έμφαση στο ντοκιμαντέρ. Επιχειρήθηκε επίσης ξενάγηση μέσα στο μικρό αλλά πολύτιμο Μουσείο του Μαραθώνα. Έγινε προσπάθεια να συνδεθούν οι κρίκοι της αλυσίδας, από τη νεολιθική περίοδο μέχρι το ιστορικό 490 π.Χ. Το ιδιαίτερο είναι ότι τα φύλα των εποίκων, που κατά περιόδους φθάνουν στην μικρή κοιλάδα με τα Μάραθα – απ’ όπου και η ονομασία της περιοχής – μένουν, δημιουργούν μικρές αγροτικές κοινότητες και αφήνουν σημαντικά ίχνη από τα ήθη και τα έθιμά τους . 
Έτσι ωριμάζει η κατά κάποιον τρόπο «Εθνική συνείδηση» των κατοίκων της Αττικής, με αποτέλεσμα οι Αθηναίοι, στηνεπιστράτευση, να πάρουν το ρίσκο και να απελευθερώσουν τους δούλους πριν από τον Πόλεμο, ώστε να πολεμήσουν και να υπερασπίστηκαν τα ιερά και τα όσια της Πόλης. 
Σε παγκόσμια τηλεοπτική πρώτη, παρουσιάζονται ο Μυκηναϊκός-μη επισκέψιμος-τάφος, με τα δύο αντικριστά άλογα στην είσοδο και η μοναδική επιτύμβια στήλη που διασώθηκε, με τα ονόματα των νεκρών της Ερεχθηίδος φυλής, εύρημα του Αρχαιολόγου κου Σπυρόπουλου και επιστημονική τεκμηρίωση του κ. Σταϊνχάουερ, η οποία επί του παρόντος δεν εκτίθεται. 
Το ντοκιμαντέρ προβλήθηκε – πέραν του δορυφορικού προγράμματος της ΕΡΤ και στην πρόσφατη έκθεση για το Μαραθώνα, που διοργάνωσε το Υπουργείο Εξωτερικών, καθώς καθ’ όλη τη διάρκεια του 2011 οι Ελληνικές Πρεσβείες και τα Προξενεία, ανά την υφήλιο δημιουργούν επετειακές εκδηλώσεις.
Παραγωγή:Ελληνική
Σκηνοθέτης: Φλώρα Πρισιμιτζή
Μουσική επιμέλεια: Φλώρα Πρισιμιτζή
Έρευνα/ κείμενα: Νάνσυ Καλαφάτη
Δ/ση Παραγωγής: Κυριάκος Γεωργίου
Αφήγηση: Κώστας Τσάκωνας:
Επιστημονικός Σύμβουλος: Γεώργιος Σταϊνχάουερ, Αρχαιολόγος
Copyright: ERT World
Απόψε,6 ΝΟΕ.2011,στίς 19.00′ (καί σέ ἐπανάληψι στίς 02.00΄) ἀπό τήν ΕΤ1.
ΜΦΧ
Ἀνδρέας Τενεεύς

Την ευθύνην των Επαναστάσεων φέρουσιν ουχί οι εκτελούντες, αλλ’ οι καθιστώντες αυτάς αναποδράστους


undefined

Την ευθύνην των Επαναστάσεων φέρουσιν ουχί οι εκτελούντες, αλλ’ οι καθιστώντες αυτάς αναποδράστους

by filotimiamirror

Κατά την τριήμερο περί "ψήφου εμπιστοσύνης" παράστασιν ενθοπατέρες τινες (της απομονωθείσαςκυνοβουλευτικής "πλειοψηφίας") εμνήσθησαν τουΧαριλάου Τρικούπη και της δεινής χρεοκοπίας του 1895 (αν και μέχρι τώρα αρκετοί εξ αυτών πιθανώς τον εγνώριζαν ως "οδό", επί της οποίας, επί σειρά ετών, έκειτο η Ιερά Καθέδρα του Σοσιαλισμού).
Πάντως, γνωστόν τυγχάνει ότι ο Χαρίλαος Τρικούπης εισήλθε στο προσκήνιο της ελληνικής πολιτικών δρωμένων με την δημοσίευσιν (1874) του περιφήμου άρθρου του "Τις πταίει". Όμως, μια άλλη φράση του (πέραν του "Τις πταίει" και του "Δυστυχώς επτωχεύσαμεν") καθίσταται ολοένα και πιο επίκαιρη: Σε ένα -λίγο μεταγενέστρο- άρθρο του, με τίτλο "Παρελθόν και ενεστώς", ο Χαρίλαος Τρικούπης επισημαίνει (και προειδοποιεί): "Την ευθύνην των Επαναστάσεων φέρουσιν ουχί οι εκτελούντες, αλλ' οι καθιστώντες αυτάς αναποδράστους"...
οπωπητήρ

Θύελλα αντιδράσεων στη Σάμο


Θύελλα αντιδράσεων στη Σάμο

by Λουκάς Δ. Συμπεράς
undefined
Η χθεσινή συνέντευξη του Τοπικού Δημοτικού Συμβούλου της Δημοτικής Ενότητας Σάμου κ. Δημήτρη Καμπουράκη στο "Ράδιο Ιωνία 105,2" και στην εκπομπή του δημοσιογράφου Γιώργου Γαρυφάλλου, έχει προκαλέσει μεγάλη αναστάτωση και αντιδράσεις στην κοινωνία της Σάμου.

A Dead Toddler Casts a Shadow Over China’s New Wealth


A Dead Toddler Casts a Shadow Over China’s New Wealth

51 comments A Dead Toddler Casts a Shadow Over China’s New Wealth

Άθλια σενάρια για τις Ένοπλες Δυνάμεις


Άθλια σενάρια για τις Ένοπλες Δυνάμεις

Του ΚΩΣΤΑ ΛΟΥΚΟΠΟΥΛΟΥ*

“Οι Έλληνες δεν μας αναχαιτίζουν, λόγω οικονομίας”, λένε οι Τούρκοι!


“Οι Έλληνες δεν μας αναχαιτίζουν, λόγω οικονομίας”, λένε οι Τούρκοι!

Το τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων CIHAN, μεταδίδει ότι “η οικονομική κρίση στην Ελλάδα παρεμπόδισε τις αερομαχίες των στρατιωτικών αεριωθουμένων των δύο χωρών στο Αιγαίο. Στρατιωτικές πηγές τονίζουν ότι εντός του τρέχοντος έτους δεν έγιναν καθόλου αερομαχίες. Τα αεριωθούμενα των δύο χωρών προέβαιναν σε αερομαχίες συχνά στους αιθέρες του Αιγαίου πριν το 2010, όμως παράλληλα με την οικονομική κρίση που ξέσπασε στην Ελλάδα και η ανάπτυξη των σχέσεων των δύο χωρών, παρεμπόδισαν τις αερομαχίες τα τελευταία δύο χρόνια”.

Τουρκικά ρήγματα – Μια Χώρα σε Αναζήτηση Ταυτότητας


Τουρκικά ρήγματα – Μια Χώρα σε Αναζήτηση Ταυτότητας

Το βιβλίο της ελβετίδας δημοσιογράφου Amalia Van Gent εκδόθηκε για πρώτη φορά το 2008 στα γερμανικά. Ωστόσο, αν και οι εξελίξεις έκτοτε ήταν σημαντικές, αποτελεί μια πλήρη χαρτογράφηση των πολιτικών και κοινωνιολογικών στοιχείων που συνθέτουν τη σημερινή Τουρκία, η οποία ακόμα δεν έχει βρει τον τελικό της στόχο.

Σε ναρκοπέδιο εκβιασμών μονοδρομείται το Κυπριακό!


Σε ναρκοπέδιο εκβιασμών μονοδρομείται το Κυπριακό!

ΣΕ ΝΑΡΚΟΠΕΔΙΟ ΕΚΒΙΑΣΜΩΝ ΜΟΝΟΔΡΟΜΕΙΤΑΙ ΤΟ ΚΥΠΡΙΑΚΟ!
(ΠΑΡΟΝ – ΣΕΛ. 23)

Μιχάλης Ιγνατίου: Οι χαμένες… ζαριές του Γ. Παπανδρέου


Μιχάλης Ιγνατίου: Οι χαμένες… ζαριές του Γ. Παπανδρέου

Η απόφαση του πρωθυπουργού να ανακοινώσει δημοψήφισμα για τη δανειακή σύμβαση της 26ης-27ης Οκτωβρίου ήταν η τελευταία σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι της εμπιστοσύνης της διεθνούς κοινότητας προς το πρόσωπό του. Είναι ξεκάθαρο σε όσους έχουν τη δυνατότητα να μιλούν με πηγές στην Ουάσιγκτον, στο Βερολίνο, στο Παρίσι και στις Βρυξέλλες πως κατέστη μη αξιόπιστος συνομιλητής μόλις ανακοίνωσε την απόφασή του, χωρίς να ενημερώσει τους δανειστές που επέλεξε ο ίδιος για τον ελληνικό λαό. Και πρόκειται για τους ίδιους δανειστές που εκπλιπαρούσε τους τελευταίους μήνες να του “κουρέψουν” το χρέος και να τον στηρίξουν πολιτικά.

Γιώργος Δελαστίκ: Ευρωζώνη και δημοκρατία


Γιώργος Δελαστίκ: Ευρωζώνη και δημοκρατία

Εξευτελιστική, περιφρονητική, ταπεινωτική για την Ελλάδα υπήρξε η στάση της Γερμανίδας καγκελαρίου Ανγκελα Μέρκελ και του Γάλλου προέδρου Νικολά Σαρκοζί στις Κάνες. Επέβαλαν στον πρωθυπουργό της χώρας να… αλλάξει (!) το ερώτημα του δημοψηφίσματος που είχε προτείνει, του άλλαξαν την… ημερομηνία (!) διεξαγωγής και ως ποινή για την “αταξία” του αποφάσισαν εντελώς αυθαίρετα να μην του δώσουν την περιβόητη έκτη δόση του δανείου, παρόλο που η Σύνοδος Κορυφής της 26ης-27ης Οκτωβρίου είχε αποφασίσει την εκταμίευσή της!

Ποιον προτείνει ο Καρατζαφέρης για μεταβατικό πρωθυπουργό


Ποιον προτείνει ο Καρατζαφέρης για μεταβατικό πρωθυπουργό



Αναρτήθηκε από τον/την olympiada στο Νοεμβρίου 6, 2011
Για να μην βιαστεί να ξηλώσει την ..Καλλιρόης, του λέμε εξ αρχής ότι το μάθαμε από… Λονδίνο μεριά.
Εξ εγκυροτάτης πηγής ενημερωθήκαμε,πως ο ….άνθρωπος των άγγλων Καρατζαφέρης, σκοπεύει να ….προτείνει , «γιατί η απόφαση έχει παρθεί από ..άλλους », τον…. άνθρωπο των άγγλων, Βασίλειο Μαρκεζίνη, για την θέση του μεταβατικού πρωθυπουργού.

Ο εμίρης του Κατάρ ετοιμάζει «απόβαση» και στα Βαλκάνια


Ο εμίρης του Κατάρ ετοιμάζει «απόβαση» και στα Βαλκάνια

Στην πρόσφατη περιοδεία του, με στάσεις σε ΠΓΔΜ, Αλβανία, Πολωνία και Ουκρανία, ο πανίσχυρος επενδυτής υπέγραψε μνημόνια συνεργασίας σε τομείς όπως ο τουρισμός, το εμπόριο, η γεωργία, οι υποδομές και οι τράπεζες.

Γιατί η Ελλάδα θα “σηκωθεί” από τις στάχτες


Γιατί η Ελλάδα θα “σηκωθεί” από τις στάχτες …

Αναρτήθηκε από τον/την exomatiakaivlepo στο Νοεμβρίου 6, 2011
Είναι πολύ δύσκολο σαν Ελληνίδα να καταπιώ όλα τα αρνητικά δημοσιεύματα που γράφονται για τη χώρα. 
Λένε : Οι Έλληνες είναι τεμπέληδες, είναι ανοργάνωτοι , είναι…
Ο μπαμπάς μου θα σηκωθεί από τον τάφο του…
Η αλήθεια είναι ότι ο ελληνικός λαός υποφέρει στα χέρια των ασυνεπών πολιτικών ηγετών. Η πρόσφατη “απόφαση” για τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος σχετικά με το δάνειο από την Ευρώπη είναι ένα παράδειγμα. 

Η απόρρητη 50σέλιδη έκθεση για την έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ


Η απόρρητη 50σέλιδη έκθεση για την έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ

undefined
Εναλλακτικές λύσεις για τις επιπτώσεις που θα έφερνε στις οικονομίες της Ε.Ε. μία πιθανή έξοδος της Ελλάδας από το ευρώ εξετάζουν η Κομισιόν και η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα

Η αφορμή του οικονομικού πολέμου στην Ευρώπη


Η αφορμή του οικονομικού πολέμου στην Ευρώπη

Οι γερμανικές επιδιώξεις και ο ρόλος των μελών της Ε.Ε
Ευχαριστώ τον φίλο του ιστολογίου Historian που άφησε σε σχόλιο το link
Γράφει ο Γιώννης Σιώτος

Μέθοδοι προπαγάνδας κατά των εθνών. Έχουν εφαρμοσθεί ήδη στην Ελλάδα;


Μέθοδοι προπαγάνδας κατά των εθνών. Έχουν εφαρμοσθεί ήδη στην Ελλάδα;

Γράφει ο Ιωάννης Μπαλτζώης (ΥΠΤΓΟΣ εα – Διετέλεσε Ακόλουθος Άμυνας (ΑΚΑΜ) και Στρατιωτικός Ακόλουθος (ΣΑ) ΤΕΛ ΑΒΙΒ, στην Ελληνική πρεσβεία στο Ισραήλ)

Ως “Έλληνες Εξτρεμιστές” χαρακτηρίζουν την ΣΦΕΒΑ, τα Αλβανικά μέσα!


Ως “Έλληνες Εξτρεμιστές” χαρακτηρίζουν την ΣΦΕΒΑ, τα Αλβανικά μέσα!

Στο τελικό στάδιο οι γεωτρήσεις στην Κύπρο


Στο τελικό στάδιο οι γεωτρήσεις στην Κύπρο

Στο τελευταίο στάδιο της γεώτρησης μπήκε η πλατφόρμα “Όμηρος” της Noble Energy με το γεωτρύπανο να πλησιάζει τις 3.500 μέτρα κάτω από το βυθό, ενώ γίνονται νέες διαδικασίες μετρήσεων, με ηχοβολήσεις και ραδιοβολήσεις μέσα από το φρεάτιο, μετά τη σταθεροποίηση και των τελευταίων εκατοντάδων μέτρων της γεώτρησης.

Τουρκία: Αναβάθμιση ΜΙΤ με άλλα 6 δισ. δολάρια


Τουρκία: Αναβάθμιση ΜΙΤ με άλλα 6 δισ. δολάρια

Συμπληρωματικό κονδύλι ύψους 6 δισ. δολαρίων θα λάβει η Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών της Τουρκίας (ΜΙΤ) και οι δυνάμεις ασφαλείας, δήλωσε στην εφημερίδα «Ζαμάν» υψηλόβαθμος Τούρκος αξιωματικός επιχειρηματολογώντας ότι πρόκειται για σοβαρό βήμα ώστε η ΜΙΤ να αναβαθμιστεί και να φτάσει τα παγκόσμια στάνταρντ.

Σε φάση αδειοδότησης ο αγωγός πετρελαίου Burgas – Αλεξανδρούπολη


Σε φάση αδειοδότησης ο αγωγός πετρελαίου Burgas – Αλεξανδρούπολη

Δρομολογείται η τελική φάση αδειοδότησης του αγωγού πετρελαίου Burgas – Αλεξανδρούπολη, μετά την απόφαση του υπουργείου Περιβάλλοντος και Υδάτων της Βουλγαρίας με την οποία έκανε θετική αξιολόγηση της νέας περιβαλλοντικής μελέτης του αγωγού για το λιμάνι του Burgas που είχε παραδοθεί πριν λίγες εβδομάδες. Η απόφαση γνωστοποιήθηκε στην εταιρεία Υλοποίησης του Αγωγού (T.B.P.) με επιστολή του Βουλγαρικού Υπουργείου και ανακοινώθηκε στο πλαίσιο της ελληνοβουλγαρικής συνάντησης για το ίδιο θέμα, που διεξήχθη χθες στη Σόφια.

Νίκος Λυγερός: Παραδείγματα αντίστασης


Νίκος Λυγερός: Παραδείγματα αντίστασης

Σε μια κοινωνία δίχως όραμα, δεν είναι η οικονομία που λείπει στα παιδιά, στο κάτω-κάτω της γραφής ακόμα και η φτώχεια δεν έκανε ποτέ κακό στο λαό μας, αντιθέτως τού έμαθε να αντιστέκεται και στις πιο κρίσιμες στιγμές. Εναντίον στο ναζιστικό στρατό, η Δανία, το Λουξεμβούργο και η Τσεχοσλοβακία παραδόθηκαν αμαχητί αυθημερόν, η Γιουγκοσλαβία υπέκυψε σε 3 μέρες, η Ολλανδία σε 4, το Βέλγιο σε 18, η Γαλλία σε 25. Ενώ η μικρή μας Ελλάδα άντεξε 55 μέρες.

Πάτρα: «Κατάληψη» του λιμανιού από Νατοϊκά πλοία!


Πάτρα: «Κατάληψη» του λιμανιού από Νατοϊκά πλοία!

Σάββατο πρωί και όσοι Πατρινοί έκαναν την βόλτα τους στο λιμάνι, με έκπληξη αντίκρισαν σταθμευμένα Νατοϊκά πλοία. Τα πλοία που ξεπερνούν τα 7 θα βρίσκονται στο λιμάνι της Πάτρας έως και την Δευτέρα ενώ δεν αποκλείεται να αυξηθεί ο αριθμός τους καθώς και οι ημέρες παραμονής του. Αξίζει να σημειωθεί ότι ανάμεσα στα πλοία είναι και Ελληνικά καθώς και Τουρκικά.

Persona non grata στην Ευρωπαϊκή Ένωση o Γ. Παπανδρέου


Persona non grata στην Ευρωπαϊκή Ένωση o Γ. Παπανδρέου

Ο πρωθυπουργός εμφανίζεται ως ανεπιθύμητο πρόσωπο από το σύνολο της παγκόσμιας κοινότητας.
Το σκληρό τελεσίγραφο που έθεσαν Γερμανία και Γαλλία στον Γ. Παπανδρέου παίζει στις πρώτες ειδήσεις σε όλα τα media του κόσμου σήμερα από Ευρώπη και ΗΠΑ μέχρι Αυστραλία και Κίνα, ενώ ο πρωθυπουργός εμφανίζεται ως ανεπιθύμητο πρόσωπο από το σύνολο της παγκόσμιας κοινότητας. Όλοι οι ηγέτες και τα ΜΜΕ του κόσμου λοιδορούν, κατηγορούν και καταγγέλλουν ότι βάζουμε σε κίνδυνο το ευρώ και την παγκόσμια οικονομία με κινήσεις ασυναρτησίας με αποτέλεσμα η χώρα μας να διασύρεται σε πρωτοφανή βαθμό και ένταση.

Τour operator ζητούν συμβόλαια με πληρωμή και σε δραχμές!


Τour operator ζητούν συμβόλαια με πληρωμή και σε δραχμές!

Ο Ερντογάν επικρίνει τη Γερμανία


Ο Ερντογάν επικρίνει τη Γερμανία

Ηγεμονική εμφάνιση όπως αρμόζει στον αρχηγό του κράτους με τους αλματώδεις ρυθμούς ανάπτυξης, «που διεκδικεί τον τίτλο της «νέας Κίνας», όπως γράφει ο «Σπίγκελ», έκανε στο Βερολίνο ο Ταγίπ Ερντογάν, ο οποίος για μια ακόμη φορά δεν εφείσθη όξινων εκφράσεων σε σχέση με τη στάση της γερμανικής κυβέρνησης προς την ενταξιακή προσπάθεια της Τουρκίας, αλλά και τα της αφομοιώσεως της τουρκικής μειονότητας.

Reuters: “Αλλαγές στον στρατό λόγω επερχόμενης πτώσης της κυβέρνησης”


Reuters: “Αλλαγές στον στρατό λόγω επερχόμενης πτώσης της κυβέρνησης”

Μια περίεργη και εκτεταμένη ανάλυση του πρακτορείου Ρόιτερ ξεκαθαρίζει ότι οι αλλαγές στην κορυφή του ελληνικού στρατού δεν έγιναν για να αποφευχθεί ένα πραξικόπημα, αλλά επειδή “οι μέρες της κυβέρνησης είναι μετρημένες”. Σύμφωνα με την ανάλυση, η ελληνική πλευρά διαψεύδει τα σενάρια που έκαναν την εμφάνισή τους στον ξένο Τύπο και σύμφωνα με τα οποία οι αλλαγή των επικεφαλής του στρατεύματος ίσως ήταν μια κίνηση για να αποφευχθεί κάποιο πραξικόπημα. Οπως μάλιστα τονίζεται κατηγορηματικά στην ανάλυση του Ρόιτερ: “Ο στρατός δεν μπορεί να συγκριθεί με την πολιτική δύναμη που κατέλαβε την εξουσία το 1967 και την κράτησε για επτά ολόκληρα χρόνια”.

Προσευχή μουσουλμάνων στη… ΔΕΘ!


Προσευχή μουσουλμάνων στη… ΔΕΘ!

by Λουκάς Δ. Συμπεράς
Δημόσιος χώρος για να γιορτάσουν το Μπαϊράμι οι μουσουλμάνοι μετανάστες από το Μπανγκλαντές παραχωρείται για πρώτη φορά στη Θεσσαλονίκη, με άδεια του δήμου και σε συνεργασία με την Helexpo Α.Ε., που διαθέτει προς αυτό τον σκοπό το περίπτερο 3 της ΔΕΘ.
Το Μπαϊράμι -"Γιορτή της Θυσίας"- θα εορταστεί την Κυριακή, λίγη ώρα μετά την ανατολή του Ηλίου. Ο Δήμος Θεσσαλονίκης έχει κάνει τις σχετικές συνεννοήσεις με το υπουργείο Παιδείας.

Η Τουρκία πρέπει να παραμείνει εκτός των θρησκευτικών υποθέσεων της Σερβίας


Η Τουρκία πρέπει να παραμείνει εκτός των θρησκευτικών υποθέσεων της Σερβίας

«Η Σερβία δεν δέχεται παρεμβάσεις τούρκων αξιωματούχων στα εσωτερικά των δύο ισλαμικών κοινοτήτων στη Σερβία» διεμήνυσε ο πρόεδρος της επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων της σερβικής Βουλής, Ντράγκολιουμπ Μιτσούνοβιτς, κατά τις επαφές του με τούρκους βουλευτές στη διάρκεια της πρόσφατης επίσκεψής του στην Τουρκία.

Σαρώνει την αγορά η Άγκυρα για ελικόπτερα και UAV


Σαρώνει την αγορά η Άγκυρα για ελικόπτερα και UAV

ΣΑΡΩΝΕΙ ΤΗΝ ΑΓΟΡΑ Η ΑΓΚΥΡΑ ΓΙΑ ΕΛΙΚΟΠΤΕΡΑ ΚΑΙ UAV
(ΚΟΣΜΟΣ ΤΟΥ ΕΠΕΝΔΥΤΗ – ΣΕΛ. 50)

Σκόπια:” Η Ελλάδα θα φύγει από την ΕΕ και θα μπούμε εμείς!”


Σκόπια:” Η Ελλάδα θα φύγει από την ΕΕ και θα μπούμε εμείς!”

Διάλογος περί ευρώ και δραχμής


Διάλογος περί ευρώ και δραχμής…

 
Το ευρώ είναι που μας καταστρέφει…
Κ. Στουπα, εγω δεν ξερω να γραφω τοσο καλα οσο εσεις γι΄αυτο θα πω οσο πιο απλα μπορω τις σκεψεις μου. 
Καταρχην σκεφτομαι τι θα ψηφιζα αν γινοταν το δημοψηφισμα. (Λεω αν γιατι δεν πιστευω οτι θα γινει. Αληθεια ποσο περηφανος αισθανεστε που σας διαταζουν οι ξενοι τι να κανετε μεσα στη χωρα σας?). 

Η πΓΔΜ πασχίζει για να βελτιώσει το περιφερειακό δίκτυο ενέργειας


Η πΓΔΜ πασχίζει για να βελτιώσει το περιφερειακό δίκτυο ενέργειας

photo
Τα γραφεία της Macedonia Power Plants Company ELEM. [Μίσκο Ταλέσκι/SETimes]
Το οικονομικό συμβούλιο της κυβέρνησης της πΓΔΜ εργάζεται σε στρατηγικά έργα στον τομέα ενέργειας, τα οποία αποσκοπούν σε μείωση της ενεργειακής εξάρτησης από ξένες πηγές και βελτίωση του δικτύου ενέργειας στην περιοχή.

Πρόκληση από τον Έλληνα ευρωβουλευτή Μιλάει «μακεδονικά» ο Χατζημαρκάκης στα Σκόπια!


Πρόκληση από τον Έλληνα ευρωβουλευτή Μιλάει «μακεδονικά» ο Χατζημαρκάκης στα Σκόπια!


Προκλητικός εμφανίστηκε στα Σκόπια την Παρασκευή, ο ελληνικής καταγωγής Ευρωβουλευτής των «Ελευθέρων Δημοκρατών» της Γερμανίας κ. Γιώργος Χατζημαρκάκης, που όχι μόνο τάχθηκε υπέρ του δικαιώματος των Σκοπιανών να αποκαλούνται «Μακεδόνες», αλλά δήλωσε απερίφραστα πως στην Ελλάδα ομιλείται η... «μακεδονική».

Οι Wahhabes χτύπησαν – Οι ΗΠΑ ανασκουμπώνονται


Οι Wahhabes χτύπησαν – Οι ΗΠΑ ανασκουμπώνονται

Μέλος των Wahhabes μιας μικρής αίρεσης ισλαμιστών φονταμενταλιστών ο Mevlid Jasarevic, ο δράστης που επί μισή ώρα την προηγούμενη εβδομάδα πυροβολούσε με ένα Καλάσνικοφ εναντίον της αμερικανικής πρεσβείας στο Σαράγεβο, είναι 23 ετών και είχε επίσης πάνω του και δύο χειροβομβίδες. Κατάγεται από το Νόβι Παζάρ, που στην πλειοψηφία του κατοικείται από μουσουλμάνους στη νοτιοδυτική Σερβία.

ΝΕΟ «ΑΙΤΗΜΑ» ΑΠΟ ΣΤΕΛΕΧΟΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣ ΣΥΜΜΑΧΙΑΣ Η «τουρκική» μειονότητα στη Θράκη να εξαιρεθεί από το Νόμο για τα αυθαίρετα!


ΝΕΟ «ΑΙΤΗΜΑ» ΑΠΟ ΣΤΕΛΕΧΟΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣ ΣΥΜΜΑΧΙΑΣ Η «τουρκική» μειονότητα στη Θράκη να εξαιρεθεί από το Νόμο για τα αυθαίρετα!

Περίεργα τερτίπια του Ιλχάν Αχμέτ που παίζει με το χαρτί της ανθρωπιστικής στάσης και μ’ ένα έγγραφο νομικίστικων επιχειρημάτων κι ανακριβειών, επιδιώκοντας να κερδίσει την εύνοια των χιλιάδων μειονοτικών πολιτών που ζουν σε οικισμούς αυθαιρέτων.Ζητά νέα διακριτική πολιτική για τους μειονοτικούς της Θράκης, ώστε να μην βάλουν το χέρι στην τσέπη όπως όλος ο ελληνικός λαός για την τακτοποίηση των εκκρεμών αυθαίρετων κτισμάτων.

Στη βιομηχανική κατασκοπία αποδίδουν οι ΗΠΑ την κινέζικη ανταγωνιστικότητα


ΣΆΒΒΑΤΟ, 5 ΝΟΕΜΒΡΊΟΥ 2011

Στη βιομηχανική κατασκοπία αποδίδουν οι ΗΠΑ την κινέζικη ανταγωνιστικότητα

Σύμφωνα με επίσημη έκθεση της αμερικανικής αντικατασκοπέιας για λογαριασμό της κυβέρνησης, η ραγδαία οικονομική ανάπτυξη της Κίνας βασίζεται στη συστηματική και αυξανόμενη κλοπή τεχνολογίας από τις Ηνωμένες Πολιτείες και άλλες χώρες της Δύσης.

Την Ανοιξη το τζαμί στην Αθήνα


Την Ανοιξη το τζαμί στην Αθήνα

Θα είναι μία λιτή και μεταλλική κατασκευή και η μελέτη ανατέθηκε στο Γραφείο Τομπάζη
Την Ανοιξη το τέμενος των Αθηνών

Αθήνα Με γοργούς ρυθμούς, αλλά και ιδιαίτερα χαμηλούς τόνους προχωρά η δημιουργία του τεμένους των Αθηνών στον Ελαιώνα από το υπουργείο Υποδομών.
Κύκλοι του υπουργείου εκτιμούν ότι η δημοπράτησή του έργου θα έρθει μέσα στις επόμενες εβδομάδες, ενώ η αποπεράτωσή του εκτιμάται ότι θα έχει ολοκληρωθεί μέσα στην Ανοιξη, εφόσον δεν υπάρξουν εκπλήξεις.Η αρχιτεκτονική μελέτη ανατέθηκε από τον σύμβουλο του έργου στο Γραφείο Τομπάζη, που είναι ίσως το μόνο στη χώρα μας που διαθέτει σχετική εμπειρία, λόγω των έργων που έχει σχεδιάσει στη Μέση Ανατολή.

India’s Innovation Stimulus



ΚΥΡΙΑΚΉ, 6 ΝΟΕΜΒΡΊΟΥ 2011

India’s Innovation Stimulus

THE world hit seven billion people last week, and I think I met half of them on the road from New Delhi to Agra here in India. They were on foot, on bicycle, on motor scooters. They were in pickups, dented cars and crammed into motorized rickshaws. They were dodging monkeys and camels and cows. Somehow, though, without benefit of police or stoplights, this flow of humanity that is modern India impossibly went about its business. But just when your mind tells you that this crush of people will surely overwhelm all efforts to lift the mass of India out of poverty, you start to notice a pattern: Every few miles there’s a cellphone tower and a fresh-looking building poking out of the controlled chaos. And the sign out front invariably says “school” — engineering school, biotechnology school, English-language school, business school, computer school or private elementary school. India is still the only country I know where you can find a billboard advertising “physics degrees.”

Η υπερ-πληροφόρηση προκαλεί αρρώστια.



ΣΆΒΒΑΤΟ, 5 ΝΟΕΜΒΡΊΟΥ 2011

Η υπερ-πληροφόρηση προκαλεί αρρώστια.

Ελβετία: μια κλινική σε ένα μουσείο θεραπεύει τους τοξικομανείς από υπερ-πληροφόρηση.
Υπόθεση Στρως Καν, ελληνική κρίση του χρέους, πόλεμος στη Λιβύη, τα πακέτα λιτότητας ... Ο υπερβολικός αριθμός πληροφοριών μπορεί να σας αρρωστήσει. Ως εκ τούτου, επιβάλλεται θεραπεία. Αυτό είναι το θέμα μιας ασυνήθιστης έκθεσης στο Μουσείο της Επικοινωνίας της Βέρνης, η οποία προσφέρει μια κλινική στους επισκέπτες για να τους θεραπεύσει.