Ετικέτες

Κυριακή 6 Νοεμβρίου 2011

Οι Wahhabes χτύπησαν – Οι ΗΠΑ ανασκουμπώνονται


Οι Wahhabes χτύπησαν – Οι ΗΠΑ ανασκουμπώνονται

Μέλος των Wahhabes μιας μικρής αίρεσης ισλαμιστών φονταμενταλιστών ο Mevlid Jasarevic, ο δράστης που επί μισή ώρα την προηγούμενη εβδομάδα πυροβολούσε με ένα Καλάσνικοφ εναντίον της αμερικανικής πρεσβείας στο Σαράγεβο, είναι 23 ετών και είχε επίσης πάνω του και δύο χειροβομβίδες. Κατάγεται από το Νόβι Παζάρ, που στην πλειοψηφία του κατοικείται από μουσουλμάνους στη νοτιοδυτική Σερβία.

Αξίζει να προσέξουμε τη διαδρομή του, από το Νόβι Παζάρ στην Αυστρία για σπουδές και δουλειά όπου καταδικάστηκε και σε τριετή φυλάκιση για κλοπή € 100.000, μετά στο Νόβι Παζάρ και κατάληξη στην Βοσνία (Gornja Maoca). Μια διαδρομή σχεδόν ίδια για τους WAHHABES που σίγουρα την έχουν υπόψη τους οι ειδικοί. Ο ίδιος είχε τεθεί υπό κράτηση μαζί με άλλους από την αστυνομία στο Νόβι Παζάρ, το Νοέμβριο του 2010 κατά τη διάρκεια μιας επίσκεψης δέκα πρέσβεων στην πόλη.
Κατά την επίθεση περίπου 200 εργαζόμενοι, οι μισοί Αμερικανοί, ήταν κλειδωμένοι στην αμερικανική πρεσβεία μέχρι η αστυνομία να συλλάβει τον δράστη και να εξασφαλίσει τους γύρω χώρους. Εκτός από ένα αστυνομικό κανείς άλλος δεν τραυματίστηκε.
Η συνεργασία μεταξύ της Σερβίας και των ΗΠΑ στην καταπολέμηση των εξτρεμιστικών ομάδων σύμφωνα με τον πρώτο Αντιπρόεδρο της Κυβέρνησης και Υπουργό Εσωτερικών Ίβιτσα Ντάτσιτς είναι καλή και θα συνεργαστούν επιπλέον στον αγώνα κατά των ουαχαμπιτών στα Βαλκάνια. Κατά την επίσκεψή του στο σερβικό προξενικό γραφείο στο Σικάγο ο Ντάτσιτς τόνισε ότι η σερβική αστυνομία έχει δημιουργήσει καλές σχέσεις με τις υπηρεσίες ασφαλείας των ΗΠΑ, συμπεριλαμβανομένου του FBI, της Υπηρεσίας Καταπολέμησης Ναρκωτικών, καθώς και με τις υπηρεσίες συλλογής πληροφοριών. Ο Ντάτσιτς επεσήμανε ότι κατά την προσεχή περίοδο, η σερβική και η αμερικανική αστυνομία θα αντιμετωπίσουν από κοινού το ζήτημα των ριζοσπαστικού ισλαμικού ουαχαμπιτισμού στα Βαλκάνια.
Άλλη μια ισλαμική τρομοκρατική οργάνωση, γνωστή βέβαια, που απότι φαίνεται θέλει να βγει στο προσκήνιο. Οι στόχοι της δεν μπορούν να καθορισθούν ακόμη με ακρίβεια, σίγουρα όμως αποτελεί μέρος της ισλαμικής τρομοκρατικής αλυσίδας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου