Ετικέτες

Κυριακή 6 Νοεμβρίου 2011

Το δράμα των Τ/κ ομοίαζε με αυτό της Δ. Θράκης



ΠΑΡΑΣΚΕΥΉ, 4 ΝΟΕΜΒΡΊΟΥ 2011

Το δράμα των Τ/κ ομοίαζε με αυτό της Δ. Θράκης

Άρθρο του Χουσεΐν Λαπτάλι στη Βολκάν.
Ο ΔΥΤΙΚΟΣΙμπεριαλισμός, τον οποίο εγώ αποκαλώ «Αγρια Δύση», στοχεύει να επανενώσει τους Ε/κ και Τ/κ. Οι Τ/κ παρουσιάζουν στους δυτικούς τα όσα υποφέρουν οι Τούρκοι της Δυτικής Θράκης και διαμηνύουν ότι θέλουν να ζουν ελεύθερα και κυρίαρχα, υπό την προστασία της Τουρκίας. Ποιος όμως αντιλαμβάνεται την κατάσταση; Όταν μιλούμε για δυτικό πολιτισμό πρέπει να είμαστε πολύ προσεκτικοί. 
Ο πολιτισμός αυτός εφαρμόζεται μόνο στα σύνορα των χωρών που ανήκουν σε αυτόν. Εκτός συνόρων είναι ιμπεριαλιστής, επιθετικός και εργάζεται αποκλειστικά και μόνο για τα συμφέροντά του. Με άλλα λόγια, σήμερα βρισκόμαστε μπροστά σε μια επιθετική Δύση, στην «Άγρια Δύση». Αυτό θα πρέπει να το χωνέψουμε. Ο Ατατούρκ μας συνέστησε να φθάσουμε στα επίπεδα της πολιτισμένων κρατών χωρίς αυτό να σημαίνει ότι επιβάλλεται να ενταχθούμε στην Ε.Ε. ή ναπαραδοθούμε στην Άγρια Δύση. Στα πρώτα χρόνια της δεκαετίας του ’60 στο Πολυτεχνείο της Κων/πολης είχα αρκετούς συμφοιτητές από τη Δ. Θράκη.Τότε ο τουρκικός πληθυσμός της Δ. Θράκης ήταν 120.000. Και σήμερα είναι ο ίδιος. 

  Τίθεται το ερώτημα: Στα 51 αυτά χρόνια ο πληθυσμός αυτός δεν αυξήθηκε; Σήμερα η Κων/πολη,Προύσσα κ.λπ. είναι γεμάτες με Τούρκους από την Δ. Θράκη. Μέχρι τελευταία η Τουρκική Δημοκρατία δεν τους εξέδιδε άδεια παραμονής για να μην μειωθεί ο τουρκικός πληθυσμός της Δ. Θράκης. Η Ελλάδα, δεν επέτρεπε την επανεγκατάσταση των Τούρκων που εγκατέλειπαν την περιοχή αυτή. Το δράμα των Τούρκων της Δ. Θράκης αρχίζει με την υπογραφή της Συνθήκης της Λωζάνης όπως συνέβη και με τους Τ/κ. Αυτών η μοίρα άλλαξε με την ίδρυση της ΤΔΒΚ ενώ οι Τούρκοι της Δ. Θράκης είχαν την ατυχία να παραμείνουν σε εδάφη που ελέγχει η ρατσιστική Ελλάδα. Όταν υπεγράφη η Συνθήκη της Λωζάνης ο τουρκικός πληθυσμός της Δ. Θράκης αριθμούσε 750.000 ψυχές. Τι απέγιναν; 

Αυτή είναι η ανθρωπιά της Αγριας Δύσης. Η Άγρια Δύση συνεχίζει και θα συνεχίσει να επιτίθεταικατά την Ανατολής. Για τον λόγο αυτό θα πρέπει να παύσουμε να ζούμε με την ιδέα ότι εντασσόμενοι στην Ε.Ε. οδηγούμεθα στον Παράδεισο. Η κατάρρευση του τουρκικού έθνους θα αρχίσει με την ένταξή του στην Ε.Ε. Στόχος της Άγριας Δύσης είναι η παγκόσμια κυριαρχία των Χριστιανών και Ευαγγελιστών. Ο στόχος προχωρά με τη μετατροπή της Μέσης Ανατολής σε καζάνι που βράζει. Στον στόχο αυτό οφείλεται και η επιμονή της Δύσης για να επανενώσεις τις δύο κοινότητες της Κύπρου που έχουν τελείως διαφορετική γλώσσα, θρησκεία, κοινωνική ζωή. Η Άγρια Δύση δεν θα καταλάβει και τίποτα αν της εξηγήσεις το δράμα της Δυτικής Θράκης. Και αν ακόμη το καταλάβει θα προσποιηθεί το αντίθετο επειδή έχουν μεγάλα σχέδια. 
http://www.philenews.com/digital/ 

*Επισήμανση:Η παρουσία της μουσουλμανικής μειονότητας στην Θράκη είναι αποτέλεσμα των ρυθμίσεων της Συνθήκης της Λωζάνης και, ειδικότερα, της εξαιρέσεώς της από την υποχρεωτική ανταλλαγή των πληθυσμών, με αντιστάθμισμα την αντίστοιχη εξαίρεση των Ελλήνων της Κωνσταντινουπόλεως, της Ιμβρου και της Τενέδου.Με βάση την απογραφή του 1991, η μουσουλμανική μειονότητα αποτελεί το 33% (περίπου 115.000) του συνολικού πληθυσμού της Θράκης (338.000 κάτοικοι), με διαφοροποιημένα, κατά νομό, ποσοστά. Στον Ν. Ξάνθης αποτελεί το 47,2%, στον Ν. Ροδόπης το 59,6% και στον Ν. Εβρου το 6,6% του τοπικού πληθυσμού.Η φυλετική σύνθεση της μειονότητας είναι, κατά βάση, τριπλής προελεύσεως. Οι Τουρκογενείς, αποτελούν το 47, 37%, οιΠομάκοι το 31,58% και οι Αθίγγανοι το 21,05% των μουσουλμάνων της Θράκης.(http://palio.antibaro.gr/)


 Η μουσουλμανική μειονότητα της Θράκης
και η στρατηγική χρησιμοποίησή της από την Τουρκία

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου