Ετικέτες

Κυριακή 6 Νοεμβρίου 2011

Νέα επίθεση κατά της ”Αφρίκα”


Νέα επίθεση κατά της ”Αφρίκα”

afrika newspaper cyprus 300x196 Νέα επίθεση κατά της Αφρίκα
Η Ένωση Συντακτών Κύπρου κατήγγειλε νέα επίθεση “αστυνομικών” του ψευδοκράτους στα γραφεία της εφημερίδας “Αφρίκα”.

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της ΕΣΚ, τα όργανα του ψευδοκράτους επέδραμαν στα γραφεία της εφημερίδας, που αγωνίζεται για την ειρηνική συμβίωση και επανένωση της Κύπρου, και προέβησαν σε κατάσχεση πανό με παλιές επικεφαλίδες πρωτοσέλιδων, το οποίο ήταν αναρτημένο στο μπαλκόνι του κτιρίου.

Οι αναγραφόμενοι τίτλοι αποδοκίμαζαν την απόφαση του ψευδοκράτους να απελάσει φοιτητές κουρδικής καταγωγής.

Εναντίον των ιθυνόντων της εφημερίδας απαγγέλθηκαν από την “αστυνομία” του κατοχικού καθεστώτος κατηγορίες για δήθεν “προσβολή επικεφαλής ξένου κράτους”, με την αιτιολογία, ότι τα αναγραφόμενα στρέφονταν εναντίον της Τουρκίας και των εκπροσώπων της στα κατεχόμενα.
“Αυτή η ενέργεια προστίθεται στη μακρά αλυσίδα παρόμοιων ενεργειών του κατοχικού καθεστώτος, που στόχο έχουν να φιμώσουν κάθε φωνή αντίδρασης και να εκμηδενίσουν το αναφαίρετο δημοκρατικό δικαίωμα της ελευθερίας έκφρασης”, αναφέρεται στην ανακοίνωση της ΕΣΚ.

Η ανακοίνωση εκφράζει συμπαράσταση στο συντακτικό προσωπικό της εφημερίδας και στους Τουρκοκύπριους δημοσιογράφους γενικότερα, τονίζοντας, ότι ενέργειες φίμωσης της έκφρασης δεν μπορούν να γίνονται ανεκτές στο σύγχρονο κόσμο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου