Ετικέτες

Κυριακή 6 Νοεμβρίου 2011

Γιατί η Ελλάδα θα “σηκωθεί” από τις στάχτες


Γιατί η Ελλάδα θα “σηκωθεί” από τις στάχτες …

Αναρτήθηκε από τον/την exomatiakaivlepo στο Νοεμβρίου 6, 2011
Είναι πολύ δύσκολο σαν Ελληνίδα να καταπιώ όλα τα αρνητικά δημοσιεύματα που γράφονται για τη χώρα. 
Λένε : Οι Έλληνες είναι τεμπέληδες, είναι ανοργάνωτοι , είναι…
Ο μπαμπάς μου θα σηκωθεί από τον τάφο του…
Η αλήθεια είναι ότι ο ελληνικός λαός υποφέρει στα χέρια των ασυνεπών πολιτικών ηγετών. Η πρόσφατη “απόφαση” για τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος σχετικά με το δάνειο από την Ευρώπη είναι ένα παράδειγμα. 

Κανένας στην χώρα δεν το επέλεξε ή το ήθελε αυτό.
Οι Ολυμπιακοί Αγώνες ήταν πιθανότατα μία από τις καλύτερες στιγμές τους στην αρχαιότητα. Αλλά το πρόσφατο εγχείρημα ήταν η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι. Ήταν ένα λάθος έργο σε μια λάθος χρονική στιγμή.  Τα στάδια που κατασκευάσθηκαν, που πήραν τόσο πολύ προσπάθεια χρόνο και χρήμα για την κατασκευή παραμένουν αχρησιμοποίητα. Δείτε τι έγινε στο Λονδίνο.
Χωρίς την Ελλάδα δεν θα υπήρχε Ευρώπη. Όλα τα συστήματα, οι δομές μας, η γλώσσα 
προέρχονται από ένα ελληνικό DNA.Οι Έλληνες είναι γίγαντες στους ώμους των οποίων, άλλοι έχουν αναρριχηθεί να δημιουργήσουν τη δική τους επιτυχία.
Ήρθε η ώρα για την Ευρώπη για να τιμήσει για τους προγόνους της, αντί να τους αντιμετωπίζει σαν φτωχούς συγγενείς.
Η απόφαση για μείωση κατά το ήμισυ του χρέος είναι μια τεράστια χειρονομία, αλλά δεν είναι απαραίτητα αυτή που δείχνει μεγάλο σεβασμό. Για μένα μοιάζει η 
Ευρώπη σαν τον μπαμπά, που θέλει απλά να αναλάβει τον έλεγχο αντί να βοηθήσει την Ελλάδα να ανακάμψει.
Πώς θα αισθανόταν η Γαλλία, το Ηνωμένο Βασίλειο αν οι ΗΠΑ παρενέβαιναν και τους επέβαλαν νέους τρόπους ζωής;
Η Ελλάδα είναι σε μια μεγάλη τρύπα που έχουν σκάψει για τον εαυτό τους, αλλά αν πρόκειται να κάνουν κάτι για το μέλλον,  χρειάζονται να σκάψουν έξω από αυτή την τρύπα.
Ο τουρισμός για μένα είναι ένα βασικό μέρος του προγράμματος αναζωογόνησης. Η Ελλάδα έχει μερικά από τα πιο γνωστά ιστορικά μνημεία και τα πιο απίστευτα νησιά. Χιλιάδες από αυτά. Έχω επισκεφτεί αρκετές παραλίες και τίποτα δεν ανταγωνίζεται με την απλότητα μιας ταβέρνας στην ακτή με θέα τα πιο ήρεμα και πιο διαυγή νερά.
Για τους Ευρωπαίους, αυτό θα πρέπει να είναι ενεργή συμμετοχή, η επιλογή μας να βοηθήσουμε – να πάρουν τα παιδιά τους στην Ακρόπολη, να περάσουν το μήνα του μέλιτος στην ρομαντική Σαντορίνη, να πάνε για clubbing στη Μύκονο.
Δεν είμαι οικονομολόγος, αλλά η Ελλάδα πρέπει να κάνει αυτό που κάνει καλύτερα. Διασκέδαση, σοφία και να μοιραστούν την φωτεινή πλευρά της ζωής.
Έχω οικογένεια στην Αθήνα και δεν υπάρχει τίποτα σαν ένα δείπνο με τους συγγενείς, αγκαλιές, συζητήσεις και πολλή αγάπη. Το φαγητό έχει να κάνει με τη χαρά, φρέσκο και καλό φαγητό, μεζέδες στο τραπέζι, να σπάσουμε τα αυγά το Πάσχα και …..
Στην πραγματικότητα, οι Έλληνες φίλοι και συγγενείς μου καταρρίπτουν κάθε ελληνικό στερεότυπο. Εργάζονται σκληρότερα και περισσότερο από τον καθένα το ξέρω. Φτιάχνουν τις επιχειρήσεις τους. Ο πατέρας μου, ένας δικηγόρος, εργαζόταν όλες τις ώρες, για να ξεκινήσει μία από τις πρώτες διεθνείς επενδυτικές τράπεζες. Είναι δημιουργικοί. Ο ξάδελφος μου είναι ένας από τους καλύτερους χορευτές φλαμένκο στην Ευρώπη. Και είναι ευρηματικοί. Η Arianna Huffington είναι ένα από τα σημαντικότερα παραδείγματα.
Αυτό είναι απλά μόνο ένα δείγμα των Ελλήνων που γνωρίζω. Οι νέες δυνάμεις θα πρέπει να διαχειριστούν αυτή την ενέργεια και τον ενθουσιασμό και η μάχη θα κερδηθεί.
Ο Στωικισμός, έχει επιβεβαιώσει ότι συνεχίζουν κάθε μέρα, παρά τις περικοπές των μισθών και τις δυσχέρειες. Η δημοκρατία, που δημιουργήθηκε από τους Έλληνες, είναι αυτό που χρειάζονται και δικαιούνται.
Η Ελλάδα έχει αυτό που χρειάζεται για να είναι ένα μεγάλο έθνος και πάλι. Ήταν πριν και θα είναι ακόμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου