Ετικέτες

Πέμπτη 19 Φεβρουαρίου 2015

Η Στρατηγική δυσλεξία της Δύσης οδηγεί στη διάλυση της ΕΕ


lambrakis002  Γράφει ο Υποναύαρχος (εα) Δημήτριος Ν. Τσαϊλάς ΠΝ
Στρατιωτικός Αναλυτής

Οι ιστιοπλόοι γνωρίζουν ότι όταν ένα σκάφος χάνει τον άνεμο από τα πανιά του ή ορτσάρει κατά τη διάρκεια της αλλαγής πορείας, χάνει την ικανότητά του για πηδαλιούχηση και είναι ουσιαστικά ακυβέρνητο, μέχρι να ανακτήσει τον άνεμο και να μπορεί να πηδαλιουχηθεί ξανά. Σήμερα, η δύση βρίσκεται στο μεταβατικό στάδιο ακυβερνησίας.

Enquête sur l’attentat contre l’Association culturelle israélite argentine (AMIA): Prétexte au changement de régime en Argentine?


Mondialisation.ca, 14 février 2015

Cristina Kirchner
LHistoire se répète détrange manière. LArgentine a passé par un processus semblable aux années post-1999, après que Boris Eltsine a démissionné et que Vladimir Poutine a pris sa place au Kremlin en tant que président de la Fédération de Russie. Tandis quil luttait pour se libérer du joug de létranger, le gouvernement fédéral argentin a consolidé son pouvoir économique et politique.
Diverses fractions de lancien régime et des oligarques collaborant avec les Etats-Unis se sont toutefois opposés au nouveau pouvoir à Buenos Aires. Ces forces ont combattu de grands projets nationaux, la renationalisation de grandes compagnies et le renforcement de lExécutif du gouvernement. A cet égard, les confrontations de la présidente de lArgentine, Cristina Fernández de Kirchner, avec ses opposants sont similaires à celles qui ont opposé Vladimir Poutine aux oligarques et aux politiciens russes qui voulaient subordonner la Russie à Wall Street et Washington, ainsi quau capitalisme et aux centres financiers ouest-européens.

Κονσταντίν Μπρανκούζι 1876 – 1957


Κονσταντίν Μπρανκούζι
Φημισμένος γαλλορουμάνος γλύπτης από τους πρωτοπόρους της αφηρημένης γλυπτικής. Τα έργα του από μπρούτζο και μάρμαρο χαρακτηρίζονται από γεωμετρική κομψότητα και εξαίρετο φινίρισμα.
Ο Κονσταντίν Μπρανκούζι (Constantin Brancusi) γεννήθηκε στο χωριό Χομπίτα της Ρουμανίας στις 19 Φεβρουαρίου 1876 και ήταν γιος φτωχός χωρικών. Άρχισε να δουλεύει ως βοσκός στα Καρπάθια από τα επτά του χρόνια κι έμαθε να σκαλίζει το ξύλο, φτιάχνοντας εργαλεία σκεύη. Το 1894 κατορθώνει να εγγραφεί στην Σχολή Εφαρμοσμένων Τεχνών της Κραϊόβα, παρότι δεν φοίτησε ποτέ του σε σχολείο. Επικεντρώνει το ενδιαφέρον του στην ξυλογλυπτική και παράλληλα μαθαίνει γραφή και ανάγνωση. Το 1898 εγγράφεται κατόπιν διαγωνισμού στη Σχολή Καλών Τεχνών του Βουκουρεστίου και πέντε χρόνια αργότερα παίρνει την πρώτη του παραγγελία, την προτομή ενός στρατηγού.

Χριστόφορος Νέζερ 1889 – 1970


Χριστόφορος Νέζερ
Από τους κορυφαίους ηθοποιούς του ελληνικού θεάτρου. Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1887. Ο πατέρας ήταν επίσης ηθοποιός κι έτσι ο Χριστόφορος κόλλησε από μικρός τα μικρόβιο του θεατρίνου. Σε ηλικία 20 ετών ανέβηκε στη σκηνή, όντας εντελώς αυτοδίδακτος. Συνεργάστηκε με όλους τους σημαντικούς ηθοποιούς και θιάσους της εποχής του, σε μια καριέρα που ξεπέρασε τα 50 χρόνια.
Από το 1910 ως το 1918 συνεργάστηκε με τον θίασο της Κυβέλης, ενώ το 1921 ίδρυσε με τον Αιμίλιο Βεάκη την Καλλιτεχνική Θεατρική Εταιρεία. Με το σχήμα αυτό έπαιξε πολλούς σημαντικούς ρόλους, όπως τον Αρπαγκόν από τον «Φιλάργυρο» του Μολιέρου, ρόλος που χαρακτήρισε τη θεατρική σταδιοδρομία του.

Αγία Φιλοθέη 1522 – 1589


 Αγία Φιλοθέη
Οσιομάρτυς της Ορθόδοξης Χριστιανικής Εκκλησίας. Η μνήμη της εορτάζεται στις 19 Φεβρουαρίου και στις 12 Οκτωβρίου στη Σύναξη των Αθηναίων Αγίων.
Η Ρεγγίνα ή Ρηγούλα Μπενιζέλου, όπως ήταν το κοσμικό της όνομα, γεννήθηκε το 1522 στην Αθήνα. Ήταν κόρη του Αθηναίου προύχοντα και λόγιου Άγγελου Μπενιζέλου και της Συρίγης Παλαιολογίνας.

Η Μάχη της Ιβοζίμα



Μία από τις φονικότερες μάχες και μία από τις μεγαλύτερες αμφίβιες επιχειρήσεις στην ιστορία της ανθρωπότητας. Διεξήχθη στο νησί Ιβοζίμα της Ιαπωνίας το Φεβρουάριο και Μάρτιο του 1945 μεταξύ Αμερικανικών και Ιαπωνικών δυνάμεων και εντάσσεται στις στρατιωτικές επιχειρήσεις που έλαβαν χώρα στο θέατρο του Ειρηνικού κατά τη διάρκεια του Β' Παγκοσμίου Πολέμου.
Ιβοζίμα σημαίνει «Νησί του θείου» στα ιαπωνικά, εξαιτίας των θειούχων κοιτασμάτων που υπάρχουν στο μικρό αυτό ηφαιστειογενές νησί. Η έκτασή του είναι 21 τετραγωνικά χιλιόμετρα, όσο το μέγεθος των δικών μας Αντικυθήρων. Ανήκει στη συστάδα νήσων Ογκασαβάρα και απέχει 650 ναυτικά μίλια νότια του Τόκιο. Κύριο μορφολογικό χαρακτηριστικό του είναι το βουνό Σουριμπάτσι, ύψους 166 μέτρων.

Μακελειό στη Λάρνακα










Τον Φεβρουάριο του 1978 η Κύπρος βρέθηκε στη δίνη των ενδοαραβικών συγκρούσεων, ενόψει της ισραηλινο-αιγυπτιακής προσέγγισης («Συμφωνίες του Καμπ Ντέιβιντ»).
Στο ξενοδοχείο «Χίλτον» φιλοξενείτο η σύνοδος του Κινήματος Αφροασιατικής Αλληλεγγύης, αντιπρόεδρος του οποίου ήταν ο αρχηγός της ΕΔΕΚ Βάσος Λυσσαρίδης. Στις 11:20 το πρωί της 18ης Φεβρουαρίου, δύο ένοπλοι Άραβες, ο 28χρονος Ιορδανός Σαρί Μοχάμ Κατάρ και ο 26χρονος Κουβεϊτιανός Ζαγιέτ Άλι, μπήκαν στην αίθουσα της συνεδρίασης και δολοφόνησαν εν ψυχρώ τον αιγύπτιο γενικό γραμματέα της Κίνησης, Γιουσέφ ελ Σεμπάι, προσωπικό φίλο του Πρόεδρου της Αιγύπτου Ανουάρ Ελ Σαντάτ.
Αμέσως μετά, οι δύο οπλοφόροι συνέλαβαν αρκετούς από τους συνέδρους (ανάμεσά τους και τον Βάσο Λυσσαρίδη), τους έθεσαν υπό ομηρία και απαίτησαν από την κυπριακή κυβέρνηση να τους εξασφαλίσει αεροπλάνο για το εξωτερικό. Ο υπουργός Εσωτερικών και Άμυνας Χριστόδουλος Βενιαμίν, που ανέλαβε καθήκοντα διαπραγματευτή, κρατήθηκε και αυτός ως όμηρος.

Σύμφωνο Σοφούλη - Σκλάβαινα


Θεμιστοκλής Σοφούλης - Στυλιανός Σκλάβαινας
Θεμιστοκλής Σοφούλης - Στυλιανός Σκλάβαινας
Μυστικό σύμφωνο αλληλοϋποστήριξης, μεταξύ του Κόμματος των Φιλελευθέρων και του Παλλαϊκού Μετώπου (ΚΚΕ), που υπογράφηκε στις 19 Φεβρουαρίου του 1936 στην Αθήνα.
Στις εκλογές της 26ης Ιανουαρίου του 1936 κανένα κόμμα δεν εξασφάλισε την απόλυτη πλειοψηφία. Τα κόμματα του βενιζελικού χώρου εξασφάλισαν 142 έδρες και οι αντιβενιζελικοί 143. Ρυθμιστής της κατάστασης έγινε το ΚΚΕ, που κατέβηκε υπό τη σημαία του Παλλαϊκού Μετώπου και μπήκε για πρώτη φορά στη Βουλή με 15 βουλευτές.

Εντολή Καμμένου για την μη παραλαβή του 12ου ΝΗ 90 …Καθηλωμένα είναι τα 9 απο τα 11Ε/Π


Εντολή Καμμένου για την μη παραλαβή του 12ου ΝΗ 90 …Καθηλωμένα είναι τα 9 απο τα 11Ε/Π
Εντολή για τη μη παραλαβή του, δωδέκατου στη σειρά, μεταφορικού ελικοπτέρου τύπου NH 90, που έχει αγοράσει ο Ελληνικός Στρατός από την ευρωπαϊκή κοινοπραξία NHIndustries, έδωσε ο υπουργός Εθνικής Αμυνας, Πάνος Καμμένος.
Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, η ηγεσία του υπουργείου Άμυνας φέρεται αποφασισμένη να μπλοκάρει την εκτέλεση της σύμβασης έως ότου βρεθεί λύση στο πρόβλημα της τεχνικής υποστήριξης, εξαιτίας του οποίου παραμένουν καθηλωμένα τα 9 από τα 11 ελικόπτερα που διαθέτει σήμερα στον στόλο της η Αεροπορία Στρατού.

Ανθελληνική καμπάνια Ολλανδών μέσω twitter


Ανθελληνική καμπάνια Ολλανδών μέσω twitter
Οι Ολλανδοί που παραδόθηκαν στον Χίλτερ μόλις έπεσε η πρώτη οβίδα μιλάνε για…Ευρώπη.
Το fund Robeco, με έδρα το Ρότερνταμ της Ολλανδίας, με μια ανάρτησή στο Twitter, ξεκίνησε ενα ανθελληνικό δημοψήφισμα.

Αύξηση των εξισλαμισμών μετά το τρομοκρατικό χτύπημα


γαλλιαΑπό την περίοδο του τρομοκρατικού χτυπήματος στο περιοδικό Charlie Hebdo, στις 7 Ιανουαρίου 2015, μέχρι σήμερα παρατηρήθηκε μια σημαντική αύξηση Γάλλων πολιτών που ασπάστηκαν τον Ισλαμισμό.


Σύμφωνα με τον ραδιοφωνικό σταθμό RTL Radio, το Μεγάλο Τζαμί του Παρισιού, εξέδωσε 40 πιστοποιητικά αποδοχής του Ισλάμ, μετά την τρομοκρατική επίθεση ενώ κατά την ίδια περίοδο πέρυσι εκδόθηκαν μόνο 22 βεβαιώσεις.

Ο αριθμός των πολιτών που ασπάσθηκαν το Ισλάμ στο Στρασβούργο και στο Aubervilliers αυξήθηκε κατά 30%, ενώ στη Λυών κατά 20%.

Οι Γάλλοι που ασπάσθηκαν το Ισλάμ στο Μεγάλο Τζαμί του Παρισιού, κατά τον τελευταίο μήνα ήταν διαφορετικών επαγγελμάτων, συμπεριλαμβανομένων ενός καθηγητή, ενός διευθυντή σχολείου και ενός αστυνομικού. ΒΑΛΚΑΝΙΚΟ ΠΕΡΙΣΚΟΠΙΟ

Δυτικοί Χριστιανοί -«Σταυροφόροι» κατά του Ισλαμικού Κράτους



Δυτικοί Χριστιανοί -«Σταυροφόροι» κατά του Ισλαμικού Κράτους
Χριστιανοί ξένοι μαχητές από τις Ηνωμένες Πολιτείες, τη Βρετανία και τον Καναδά, οι οποίοι έχουν λάβει στρατιωτική εκπαίδευση ή διαθέτουν εμπειρία, εντάχθηκαν σε ομάδα για την καταπολέμηση του Ισλαμικού Κράτους.
Υπήρξε ευρεία συζήτηση στα μέσα ενημέρωσης σχετικά με τις εκατοντάδες, αν όχι, χιλιάδες νέων μουσουλμάνων, φανατικών ισλαμιστών, που ταξίδευαν στη Συρία και το Ιράκ για να πολεμήσουν στο πλευρό του ‘Ισλαμικού Κράτους’-‘ΙΚ’.
Λιγότερη κάλυψη από τον Τύπο, αλλά, τουλάχιστον, εξίσου σημαντικό, είναι ότι υπάρχουν επίσης εκατοντάδες ξένοι μαχητές που κατευθύνονται στην περιοχή για να πολεμήσουν τους ισλαμιστές του ‘ΙΚ’.

Αλμανάκ Βασική Έκδοση 19 Φεβρουαρίου


μ. Χ.
1844

Ψηφίζεται το πρώτο Σύνταγμα της Ελλάδας, με το οποίο καθιερώνεται η συνταγματική μοναρχία.
1936

Ο αρχηγός των Φιλελευθέρων, Θεμιστοκλής Σοφούλης, και ο ηγέτης της κοινοβουλευτικής ομάδας του Παλλαϊκού Μετώπου, Στυλιανός Σκλάβαινας, υπογράφουν μυστικό σύμφωνο, με το οποίο το Παλλαϊκό Μέτωπο δεσμεύεται να υποστηρίξει τον Σοφούλη κατά την εκλογή προέδρου της Βουλής, ενώ οι Φιλελεύθεροι με τη σειρά τους να καταργήσουν το Ιδιώνυμο, την υπηρεσία κρατικής ασφαλείας, και να αμνηστεύσουν ηγετικά στελέχη του ΚΚΕ (Σύμφωνο Σοφούλη-Σκλάβαινα).

Είναι μεγάλη τύχη για τους ηγέτες που οι λαοί δεν σκέπτονται! Γράφει ο Διογένης ο Κυνικός



Είναι μεγάλη τύχη για τους ηγέτες που οι λαοί δεν σκέπτονται! Γράφει ο Διογένης ο Κυνικός
Γράφει ο Δημήτριος Κ. Φίλιππας κατά κόσμον Διογένης ο Κυνικός
Με δύσκολα αποφθέγματα αρχίσαμε σήμερα… «Είναι μεγάλη τύχη για τους ηγέτες που οι λαοί δεν σκέπτονται»… Πόσο αλήθεια είναι αυτό θα σκέπτεται ο κύριος Σόιμπλε, η κυρία Μέρκελ και οι συν αυτώ… Και ανάθεμα την ώρα για τους συγκεκριμένους αυτούς πολιτικούς που βρέθηκε και πάλι μπροστά τους αυτό το μικρό Γαλατικό χωριό, η Ελλάδα, και οι κάτοικοι του που ψήφισαν στις τελευταίες εκλογές τον «Αστερίξ» για να αναλάβει τις τύχες της χώρας και να αντισταθεί στις ορέξεις της Γερμανίας! Και κάτι σημαντικό πριν προχωρήσουμε στα υπόλοιπα θέματα που θα αναλύσουμε… Το περίφημο αυτό απόφθεγμα είναι του Αδόλφου Χίτλερ…

Δυο λόγοι γιατί το #Grexit θα πρέπει να πάψει να τρομάζει…

 


Η πιθανότητα εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ ή και την Ευρωπαϊκή Ένωση (γνωστή και ως Grexit) επιστρέφει στο «δημόσιο» διάλογο συνοδευόμενη από απειλές και κινδυνολογίες περί Αρμαγεδδώνα (όπως διατείνεται ο χώρος του «αντιλαϊκισμού» της κεντροδεξιάς αλλά και της «φιλοευρωπαϊκής» κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ), ενώ πολλές φορές – κυρίως από κόμματα της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς, μαζί και του ΚΚΕ – υιοθετείται ως βάσιμη αντιπρόταση στην καταστρεπτική ευρωλιτότητα. Στο άρθρο αυτό θα συζητηθούν μερικοί λόγοι για τους οποίους η χρήση της παραγράφου 1 του άρθρου 50 της Συνθήκης για την Ευρωπαϊκή Ένωση – «κάθε κράτος μέλος μπορεί να αποφασίσει να αποχωρήσει από την Ένωση, σύμφωνα με τους εσωτερικούς συνταγματικούς του κανόνες» – δε θα πρέπει να αποτελεί ταμπού για την Ελληνική κοινωνία.