Ετικέτες

Παρασκευή 7 Φεβρουαρίου 2014

Ο Σώρρας, η Χρυσή Αυγή και τα …τρις!


artemis-sorrasτου Μιχάλη Ιγνατίου
O εκ Πάτρας απένταρος… «τρισεκατομμυριούχος» Αρτέμιος Σώρρας είναι σίγουρα μια πολύ φαιδρή περίπτωση. Σε άλλες εποχές, όταν δεν υπήρχε το Διαδίκτυο, θα γελούσαν μαζί του μόνο όσοι είχαν την ατυχία να τον γνωρίσουν στο μικρόκοσμο του χωριού του. Και χρησιμοποιώ τη λέξη «ατυχία», διότι, ενώ δηλώνει «τρισεκατομμυριούχος» σε… πετσετάκια, κάνει διάφορες αρπαχτές μέχρι να πάει… παρακάτω. Εσχάτως καταφεύγει σε ηλίθιους -διότι πώς αλλιώς να τους χαρακτηρίσω-, οι οποίοι του δίνουν 20άρικα για να ενισχύσουν τον… αγώνα του για «σωτηρία» της Ελλάδας.

Διπλωματικό επεισόδιο ΗΠΑ και Ε.Ε για την Ουκρανία.







Διπλωματικό επεισόδιο προκλήθηκε απο όσο φαίνεται μεταξύ ΗΠΑ και Ε.Ε. λόγω “ανοιχτών μικροφώνων”. Διαδικτυακή μας πηγή , μας ενημέρωσε για το παραπάνω. Πρόκειται για τους Victoria Nuland & Geoffrey Pyatt και οι δύο Αμερικανοί αξιωματούχοι που συζητούν το θέμα της Ουκρανίας και πως θα παρέμβουν ετσι ώστε να ελέγχουν το αποτέλεσμα της κατάστασης εκεί για να μην επέμβει η Ρωσία.

Το πιο βαρύ σε χρυσό, στεφάνι της αρχαιότητας



ΓΙΩΤΑ ΣΥΚΚΑ
Χωρίς την υποστήριξη της Αθήνας και των μουσείων που μονοπωλούν την προσοχή του κοινού, οι Βασιλικοί Τάφοι στις Αιγές κερδίζουν όλο και περισσότερο το ενδιαφέρον των επισκεπτών. Και μάλιστα όχι τόσο των Ελλήνων αλλά κυρίως των Ρώσων, των Τούρκων και των Ιαπώνων.
Το 2013 αυξήθηκαν οι επισκέπτες του (180.000 σύνολο) και εισιτήρια, ενώ αντίθετα μειώθηκαν λόγω κρίσης οι επισκέψεις των σχολείων. Όλα δείχνουν πως το 2015 που θα ολοκληρωθεί το πολυκεντρικό μουσείο, ένας τεράστιος και οργανωμένος πολιτιστικός και τουριστικός πόλος θα τονώσει την περιοχή. Πρόκειται στην ουσία για το αρχαιολογικό πάρκο που περιλαμβάνει τον ευρύτερο χώρο των 65.000 στρεμμάτων στις Αιγές.

Ρωσία προς ΗΠΑ: «Σταματήστε τη χρηματοδότηση των ανταρτών στην Ουκρανία»


undefined
Το Κρεμλίνο κάλεσε σήμερα τις Ηνωμένες Πολιτείες να σταματήσουν να εκβιάζουν την Ουκρανία και να χρηματοδοτούν «τους αντάρτες», ενώ η αμερικανίδα βοηθός υπουργός Εξωτερικών Βικτόρια Νούλαντ επέστρεψε σήμερα στο Κίεβο για να προσπαθήσει να βρει μια λύση στην κρίση.
«Η Δύση πρέπει να σταματήσει τον εκβιασμό και τον εκφοβισμό», δήλωσε ένας σύμβουλος του προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν, ο Σεργκέι Γκλάζιεφ, σε συνέντευξή του που δημοσιεύεται σήμερα από την ουκρανική εφημερίδα «Κομερσάντ» αναφέροντας ως παράδειγμα μια συνάντηση της Νούλαντ το Δεκέμβριο με τους ολιγάρχες που πρόσκεινται στην εξουσία.

Αυτοκτονικά Κυπριακά σύνδρομα – Ελλαδική ανυπαρξία: Ένα βήμα πριν το χείλος της αβύσσου


Π. Ήφαιστος

Δημοσιεύτηκε και δεν διαψεύστηκε δική μας!! πρόταση (που διοχετεύτηκε όπως γράφεται από τους αμερικανούς) για «κοινό ανακοινωθέν» που αφορά την πιθανή έναρξη των ενδοκυπριακών «συνομιλιών».
Με κάθε αντικειμενικό κριτήριο στρατηγικής, κρατικής συγκρότησης, δημοκρατικής νομιμότητας, ελευθερίας, διεθνούς νομιμότητας και ευρωπαϊκής νομιμότητας η δρομολόγηση μιας τέτοιας διαδικασίας οδηγεί στην τουρκική επικυριαρχία επί της Κύπρου και, όπως συνέβηκε σε αντίστοιχες περιπτώσεις, στον τερματισμό της τρισχιλιετούς παρουσίας των Ελλήνων στην Μεγαλόνησο. Στο μεσοδιάστημα οι Έλληνες της Κύπρου θα είναι παγιδευμένοι, καταδικασμένοι σε αργό πολιτικό θάνατο και η Ελλάδα όμηρος εκβιαστικών διλημμάτων κάθε είδους.

Σε κομβικό σημείο το Κυπριακό


undefined
Το Κυπριακό είναι και πάλι στο προσκήνιο! Σήμερα έγινε σύσκεψη πολιτικών αρχηγών υπό το Νίκο Αναστασιάδη, και οι εξελίξεις είναι ραγδαίες. Παρά τις διαψεύσεις Έρογλου ότι επίκειται εντός των επόμενων ημερών ή και ωρών η έκδοση ενός Κοινού Ανακοινωθέντος η επίσκεψη Αναστασιάδη αύριο στην Αθήνα για συντονισμό των κινήσεών του με τον Σαμαρά δείχνει το επείγον του θέματος.

Προσποιούταν τον σεισμόλογο και σκορπούσε τον τρόμο σε Κεφαλονίτες!


Με τον πόνο και τον φόβο κατοίκων στην Κεφαλονιά «έπαιζε» ένας 44χρονος από την Κυπαρισσία, ο οποίος τους τρομοκρατούσε λέγοντάς τους ότι θα κάνει μεγάλους σεισμούς.
Ο 44χρονος, όπως κατήγγειλε 62χρονη που μένει στην Κεφαλονιά, την κάλεσε τηλεφωνικώς μέσω κινητού χθες το απόγευμα και αφού προφασίστηκε ότι τηλεφωνεί εκ μέρους του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου, την ενημέρωσε για επικείμενη σεισμική δόνηση.

56 χρόνια από την τραγωδία του Μονάχου


Το ρολόι στο «Ολντ Τράφορντ» είναι σταματημένο στις 3:04, στις 6 Φεβρουαρίου του 1958 δείχνοντας τι είχε συμβεί εκείνη τη στιγμή πριν από ακριβώς 56 χρόνια. Ήταν τότε που ο χρόνος σταμάτησε για πάντα για 23 ανθρώπους, στην αεροπορική τραγωδία που ξεκλήρισε μία ομάδα, αλλά «γέννησε» έναν θρύλο που συνεχίζεται μέχρι σήμερα.

Βούλγαρος ευρωβουλευτής κατηγορεί τα Σκόπια για πλαστογράφηση της ιστορίας


undefined
«Ανύπαρκτο το έθνος των Σκοπιανών»
Στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, χθες αργά το βράδυ, έγινε συζήτηση για την έκθεση του Εισηγητή των Σκοπίων, Βρετανού ευρωβουλευτή Richard Howitt.

Όλα τα μάτια στο Σότσι.






Προειδοποιήσεις των ΗΠΑ για κίνδυνο τρομοκρατικών επιθέσεων ακόμη και με σωληνάρια οδοντόκρεμας, επικρίσεις στη Μόσχα και μηνύματα καταδίκης της νομοθεσίας εναντίον των ομοφυλόφιλων, «λειψές» πολιτικές αντιπροσωπείες και συναντήσεις για την Ουκρανία: To παραθαλάσσιο Σότσι γίνεται θέατρο της διεθνούς σκηνής σε κάθε πιθανό επίπεδο, με τους πιο πολιτικούς Χειμερινούς Ολυμπιακούς των τελευταίων δεκαετιών.