Ετικέτες

Παρασκευή 20 Ιουνίου 2014

KURDISTAN REDUX-2 (Μικρή συλλογή άθρων)

Α)Το Κουρδισταν προ των πυλών!



του Παντελή Καρύκα Καθώς η Συρία και το Ιράκ βρίσκονται εμπλεγμένες στη δίνη του πολέμου, με το δεύτερο να αντιμετωπίζει ακόμα και το ενδεχόμενο να πάψει να υφίσταται ως κρατικό μόρφωμα, μια νέα δύναμη ανατέλλει στην πολύπαθη Μέση Ανατολή, το Κουρδιστάν. Οι εξελίξεις στο Ιράκ, οδηγούν ακόμα και την Τουρκία, στο να αποδεχτεί τη δημιουργία ενός ανεξάρτητου, πλέον, κουρδικού κράτους. Σημαντικό στοιχείο που οδηγεί, μετά βεβαιότητας, στο βήμα αυτό είναι η εξασφάλιση από τους Κούρδους Πεσμεργκά, της πόλης του Κιρκούκ, του τελευταίου κυματοθραύστη, στο βόρειο Ιράκ, έναντι της προέλασης των φανατικών σουνιτών μαχητών της οργάνωσης του Ισλαμικού Κράτους του Ιράκ και της Λεβαντίνης.
Ακόμα όμως και οι φανατικοί ισλαμιστές σέβονται τους Κούρδους και σύμφωνα με πληροφορίες έχουν προτείνει στους Κούρδους ένα είδος ανακωχής του τύπου, δεν σας χτυπάμε, μη μας χτυπάτε. Το θέμα δε της δημιουργίας του ανεξάρτητου Κουρδιστάν συζητήθηκε χθες και στην Ουάσιγκτον. Αυτό δε που συζητήθηκε δεν ήταν το αν θα δημιουργηθεί το κράτος αυτό, κάτι που θεωρείται δεδομένο, αλλά πώς οι ΗΠΑ θα εξασφαλίσουν μόνιμα στηρίγματα επιρροής τους σε αυτό. Στο ίδιο συμπέρασμα έχουν καταλήξει και οι μετριοπαθείς σουνιτικές πολιτικές δυνάμεις του Ιράκ.

ΤΟΥΡΚΙΑ: "ΞΕΚΑΘΑΡΙΣΜΑΤΑ" ΣΤΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟ, ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ (Μικρή συλλογή άρθων)

Α)Τουρκία: Αποφυλάκιση 230 καταδίκων για απόπειρα πραξικοπήματος κάτα Ερντογάν
Το 4ο Κακουργιοδικείο Κωνσταντινουπόλεως (4. Ağır Ceza Mahkemesi), μετά την απόφαση του Ανωτάτου Δικαστηρίου της χώρας, σύμφωνα με την οποία παραβιάστηκαν τα δικαιώματα των στρατιωτικών που δικάστηκαν για συμμετοχή σε πραξικόπημα εναντίον του Ερντογάν, διέταξε την αποφυλάκιση 230 καταδίκων, οι περισσότεροι από τους οποίους είναι απόστρατοι και εν ενεργεία στρατιωτικοί.
Οι στρατιωτικοί, πολλοί εξ αυτών ανώτατοι και πρώην αρχηγοί επιτελείων, καταδικάστηκαν για την υπόθεση Βαριοπούλα.
Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, είχαν σχεδιάσει να αποσταθεροποιήσουν την ισλαμοσυντηρητική κυβέρνηση μετά τις εκλογές του 2002, μέσω βομβιστικών επιθέσεων σε ισλαμικά τεμένη και πρόκλησης θερμού επεισοδίου με την Ελλάδα, μέσω των οποίων ευελπιστούσαν να προχωρήσουν σε πραξικόπημα, με πρόσχημα την πολιτική αστάθεια.
=====================================================================

Η Αργεντινή απειλεί με στάση πληρωμών μετά από απόφαση αμερικανικού δικαστηρίου

Η Αργεντινή απειλεί με στάση πληρωμών μετά από απόφαση αμερικανικού δικαστηρίου

Η Αργεντινή απείλησε με στάση πληρωμών, καθώς η κυβέρνησή της χαρακτήρισε «αδύνατο» να κάνει τις προβλεπόμενες για τις 30 Ιουνίου πληρωμές τοκομεριδίων των ομολόγων της, επικαλούμενη νεότερη απόφαση αμερικανικού δικαστηρίου.
Το δεύτερο εφετείο των ΗΠΑ (circuit court of appeals) αποφάσισε χθες να άρει την αναστολή της απόφασης του δικαστή Τόμας Γκρίσα, με την οποία απαγορευόταν η πληρωμή των αναδιαρθρωμένων (κουρεμένων) ομολόγων της Αργεντινής από αμερικανικές τράπεζες, εάν δεν πλήρωνε η χώρα ταυτόχρονα και το ποσό των 1,33 δισ. δολαρίων στα επενδυτικά ταμεία αντιστάθμισης κινδύνου (hedge funds) που δεν είχαν δεχθεί το κούρεμα των ομολόγων τους.

Για αυτό «έπεσε» παγκοσμίως το Facebook…


«Sorry, something went wrong» (μτφ «Συγγνώμη, κάτι έχει πάει λάθος»). Αυτό το μήνυμα έβλεπαν σήμερα το πρωί όσοι προσπαθούσαν να μπουν στη σελίδα του Facebook.

Έχουν τρελαθεί οι δανειστές μας!



Απαιτούν να δουλέψουμε διπλάσια χρόνια για να ξεχρεώσουμε 325 δις ευρώ του χρέους, αφού όταν μας δάνειζαν ο μέσος μισθός ήταν 1000 ευρώ και τώρα έχει πέσει στα 450 ευρώ!...
Σε παράκρουση πάνε να μας οδηγήσουν οι τοκογλύφοι δανειστές που απαιτούν κόντρα σε κάθε οικονομική λογική να τους πληρώσουμε τα 325 δις του τοκογλυφικού χρέους τη στιγμή που βγάζουμε τα μισά λεφτά!
Την περίοδο των παχιών αγελάδων ο μέσος μισθός στην Ελλάδα ήταν 1.000 ευρώ, οι άνθρωποι είχαν τη δυνατότητα να ξοδεύουν κάτι παραπάνω και να δανείζονται με όρους ευνοϊκούς.

QUO VANTIS UKRANIA;(Μικρή συλλογή άρθρων)

Α)Ουκρανία: Εγκρίθηκε ο διορισμός του νέου υπουργού Εξωτερικών
Το κοινοβούλιο ενέκρινε μαζικά το διορισμό του 46χρονου Πάβλο Κλίμκιν στη θέση του υπουργού Εξωτερικών, ο οποίος είχε ανακοινωθεί την Τετάρτη REUTERS/VALENTYN OGIRENKO
Το ουκρανικό κοινοβούλιο επικύρωσε το διορισμό νέου υπουργού Εξωτερικών, δοκιμασμένου στις τρέχουσες ειρηνευτικές διαπραγματεύσεις με τη Μόσχα, διορισμό ο οποίος συνδυάσθηκε με την επικείμενη κήρυξη μονομερούς κατάπαυσης του πυρός στις αυτονομιστικές ανατολικές περιοχές.

Τανκς και όπλα στη μεγαλύτερη έκθεση Άμυνας και Ασφάλειας Eurosatory 2014, στο Παρίσι


Η «Eurosatory» είναι μια έκθεση για την Διεθνή Άμυνα και Ασφάλεια, η οποία πραγματοποιείται κάθε δύο χρόνια σε εκθεσιακό κέντρο στο Παρίσι.  Η μεγαλύτερη διεθνής έκθεση εξοπλιστικών συστημάτων αέρος και ξηράς λαμβάνει χώρα στο Παρίσι από τις 16 έως τις 20 Ιουνίου.
Τανκς και όπλα σε 1.432 ξεχωριστά εκθεσιακά προγράμματα από 50 χώρες θα μπορούν να θαυμάσουν οι επισκέπτες της παγκόσμιας οργάνωσης. Σύμφωνα με τους διοργανωτές οι επισκέπτες για φέτος ανέρχονται στους 53.480 από 130 διαφορετικές χώρες του κόσμου. Άκρως δελαστικές για το κοινό είναι 152 αναπαραστάσεις που θα εκτελεστούν από ειδικούς και έχουν ως στόχο την επίδειξη των δυνατοτήτων των όπλων και των οχημάτων "στο πεδίο της μάχης".

Μεταμοντέρνα αποικία της μεταλλαγμένης Ευρώπης


Germany_in_EU_2009_picτου Σταύρου Λυγερού
Προσπαθώντας απεγνωσμένα να δημιουργήσει θετικές εντυπώσεις και να αγοράσει πολιτικό χρόνο, ο Σαμαράς σπάει το ένα ρεκόρ μετά το άλλο σε κορώνες αβάσιμης αισιοδοξίας. Τα γεγονότα, όμως, είναι πεισματάρικα. Εάν κανείς συγκρίνει τις προβλέψεις όχι μόνο των μνημονιακών κυβερνήσεων, αλλά και της Κομισιόν και του ΔΝΤ και του ΟΟΣΑ για την εξέλιξη της ελληνικής οικονομίας από το 2010 και μετά, θα διαπιστώσει τεράστιες αποκλίσεις από την πραγματικότητα. Για την ακρίβεια, πρόκειται για κραυγαλέες διαψεύσεις. Η ανάκαμψη παραμένει ακόμα ζητούμενο, ενώ τα οικονομικά και κοινωνικά ερείπια πολλαπλασιάζονται.

Έφυγε από τη ζωή ο ζωγράφος Κώστας Λούστας


portrait-of-nikos-gabriel-pentzikis-oil-on-hardboard-1992-161-x-122cmΈφυγε χτες από τη ζωή ο ζωγράφος Κώστας Λούστας σε ηλικία 81 ετών. Ο Λούστας σπούδασε στην Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών της Αθήνας, με δάσκαλο και μέντορα τον Γιάννη Μόραλη. Από το 1963 και επί σειρά ετών έζησε και εργάστηκε στη Ν. Υόρκη, παρουσιάζοντας παράλληλα τη δουλειά του σε διεθνούς φήμης γκαλερί και ιδρύματα του εξωτερικού. Στην Ελλάδα το έργο του παρουσιάστηκε σε αναρίθμητες ατομικές και ομαδικές εκθέσεις και έλαβε πλήθος τιμητικών διακρίσεων και βραβείων. Το 1991, ο Δήμος Θεσσαλονίκης τίμησε την τριαντάχρονη καλλιτεχνική του παρουσία με μια ατομική έκθεση αναδρομικού χαρακτήρα στο Βαφοπούλειο Πνευματικό Κέντρο ενώ το 1993 τον βράβευσε για την προσφορά του στα εικαστικά δρώμενα, κατά την παρουσίαση της σειράς 80+1 Πορτραίτα Προσωπικοτήτων της Θεσσαλονίκης. Παράλληλα με τη ζωγραφική, ο Λούστας ασχολήθηκε με τη λογοτεχνία και τη δημοσιογραφία, ενώ σε όλη του τη ζωή δεν σταμάτησε να παίζει βιολί, το μεγάλο του πάθος. Οι συγγενείς και φίλοι του θα τον θυμόμαστε πάντα για το οξύ πνεύμα του και την πληθωρική του προσωπικότητα.
περισσότερες πληροφορίες για το έργο του, στο ψηφιακό αρχείο http://www.loustas.com/

Γιορτή Μπουρλότου για τα 190 χρόνια από την Καταστροφή των Ψαρών

Κλώντζα Ολγα  
Εορταστικό καλοκαιρινό ξεκίνημα στα μικρά νησιά της Ελλάδας
Νικολάου Γύζη, «Μετά την καταστροφή των Ψαρών» (1896-1898)
Με εορταστικές εκδηλώσεις και εντυπωσιακά πυροτεχνήματα υποδέχονται το εφετινό καλοκαίρι τα μικρά νησιά της χώρας μας, προσκαλώντας τους έλληνες ταξιδιώτες να τα επισκεφτούν. Η «Γιορτή των Μπουρλότων» ξεκινάει από τα ακριτικά Ψαρά στην 190ή επέτειο του Ολοκαυτώματος, που θα εορτασθεί το τριήμερο Παρασκευή 20 ως Κυριακή 22 Ιουνίου 2014. Ακολουθούν οι τριήμερες εκδηλώσεις προς τιμή του μεγάλου υδραίου ναυάρχου Ανδρέα Μιαούλη, που θα διεξαχθούν το τελευταίο τριήμερο του Ιουνίου στο κοσμοπολίτικο νησί του Αργοσαρωνικού.
Στιγμές της Ελληνικής Επανάστασης θα αναβιώσουν και εφέτος στα Ψαρά, στη μνήμη των περίπου πεντακοσίων Ψαριανών που κλείστηκαν στο φρούριο της Μαύρης Ράχης, αποφασισμένοι να μην παραδοθούν στους Τούρκους. Η πιο τραγική σελίδα στην ιστορία του νησιού γράφτηκε στις 22 Ιουνίου 1824. Οι γενναίοι κάτοικοι, προκειμένου να μην πέσουν στα χέρια των εισβολέων, ανατίναξαν οι ίδιοι την πυριτιδαποθήκη του φρουρίου και έγιναν ολοκαύτωμα. «Οι εκδηλώσεις μνήμης αποτελούν κάθε χρόνο μια ευκαιρία για την πολιτιστική τόνωση της ζωής του νησιού με πλήθος εκδηλώσεων. Συγχρόνως, σηματοδοτούν την αρχή του καλοκαιριού, καθώς πολλοί συμπατριώτες μας που ζουν μακριά από το νησί έρχονται πίσω για να κάνουν διακοπές» αναφέρει μιλώντας στο «Βήμα» ο δήμαρχος Ψαρών κ. Κωνσταντίνος Βρατσάνος.

Καθηγ. Ντιμιτρόφ: Οι Σκοπιανοί λένε ότι και ο ομηρικός Αχιλλέας ήταν Μακεντόνσκι…





«Θα τους προέτρεπα να ψάξουν μήπως βρουν την κιβωτό του Νώε στην περιοχή τους»…

«Είναι ώρα, οι συνάδελφοι από τα Σκόπια, να αρχίσουν να ερευνούν στην κορυφή ‘Γκαλιτσίτσα’ (κοντά στην Πρέσπα) μπας και βρουν εκεί την κιβωτό του Νώε, γιατί  υπάρχουν πολλές εικασίες και υποθέσεις ότι βρίσκεται εκεί», δήλωσε, ειρωνικά, ο Βούλγαρος καθηγητής Μποτζιντάρ Ντιμιτρόφ.

ΤΑ ΕΓΓΡΑΦΑ ΤΟΥ ΑΙΣΧΟΥΣ – ΕΤΣΙ ΦΥΓΑΔΕΥΟΥΝ ΤΙΣ ΣΥΜΜΟΡΙΕΣ ΣΗΜΙΤΗ – ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΓΙΑ ΤΑ ΥΠΟΒΡΥΧΙΑ.


Η ΠΟΠΗ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΕΣΤΕΙΛΕ ΤΑ ΕΓΓΡΑΦΑ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΤΟΥ ΜΑΡΤΗ
Και ο Αθανασίου την έστειλε λίγο πριν τα μπάνια! Δείτε:

«Αν η Ελλάδα δεν βγει από το ευρώ, θα περάσετε 20 χρόνια μέσα στην απελπισία»


ζινΤη θέση του ότι το ευρώ δεν αποτελεί σωστό όχημα για την Ευρώπη και ότι η Ελλάδα είναι το μεγαλύτερο θύμα του επανέλαβε ο γερμανός καθηγητής, οικονομολόγος και πρόεδρος του Ifo Institute, Χανς Βέρνερ Ζιν, μιλώντας σε φόρουμ της KPMG στην Αθήνα.

Επισήμανε ότι η διεύρυνση της Ευρώπης προς την ανατολή δεν είχε μελετηθεί σωστά με αποτέλεσμα τώρα να υπάρχει μεγάλη ανισότητα στην ανταγωνιστικότητα των χωρών σε όρους εργατικού κόστους. Ο καθηγητής Ζιν έφερε ως παράδειγμα την Πολωνία η οποία, όπως είπε, έχει 50% χαμηλότερο ημερομίσθιο από την Ελλάδα και το 1/3 της Ισπανίας.

Οι Γερμανοί επιστρέφουν μερικά από τα (αρχαία) κλέμμενα


Δημοσιεύθηκε από onpolitika στο Ιουνίου 19, 2014

arxaia

Έπειτα από 73 χρόνια παραδίδονται στην Ελλάδα χιλιάδες ευρήματα της νεολιθικής εποχής που είχαν μεταφερθεί στη Γερμανία την περίοδο της Κατοχής, ενώ παραμένει άγνωστη η τύχη άλλων αρχαίων.
Η τελετή έγινε παρουσία του Staatssekretaer του Υπουργείου Επιστημών, Έρευνας και Τεχνολογίας, κ. Jürgen Walter, του


Γενικού Προξένου της Ελλάδος στη Στουτγάρδη, κ. Παναγιώτη Πάρτσου, της Γενικής Διευθύντριας Αρχαιοτήτων και Πολιτιστικής Κληρονομιάς κυρίας Μαρίας Βλαζάκη – Ανδρεαδάκη, του Διευθυντή του Γερμανικού Μουσείου και καθηγητή του Πανεπιστημίου του Tübingen , κ. Günther Schöbel, τοπικών βουλευτών, αρχαιολόγων και δημοσιογράφων.
Η επιστροφή αφορά σε 10.600 όστρακα (σπαράγματα αγγείων), λίθινα τέχνεργα, λεπίδες οψιανού και πυριτόλιθου, οστεολογικό υλικό, που προέρχονται από ανασκαφικές δραστηριότητες, οι οποίες πραγματοποιήθηκαν από τον Ιούνιο έως τον Δεκέμβριο του 1941 από τα ναζιστικά στρατεύματα Κατοχής.

Η δουλεία δεν τελείωσε…


lisa kristine slavery (16)
«Η δουλεία υπάρχει σήμερα  και είναι ώρα να μάθουμε για την απάνθρωπη εκμετάλλευση που βιώνουν οι άνθρωποι στις κοινότητές μας». Frederick Douglas
Δουλεμπόριο λέγεται το εμπόριο των δούλων. Το εμπόριο αυτό αναπτύχθηκε παράλληλα με τη δουλεία. Σήμερα δε γίνεται τουλάχιστον επίσημα, ενώ, ανεπίσημα, φαίνεται ότι σε μερικές χώρες εξακολουθεί να υπάρχει. Το δουλεμπόριο είναι μια από τις πιο παλιές μορφές εμπορίου που έκανε ο άνθρωπος. Μεγάλη όμως ανάπτυξη γνώρισε μετά το 15ο αιώνα. Κέντρο δουλεμπορίου έγινε η Αφρική με τόπο αποστολής τις Πολιτείες της Αμερικής. Το σύνολο των μαύρων, που ζουν σήμερα στην αμερικανική ήπειρο, προέρχονται απ’ το δουλεμπόριο.

Με το δουλεμπόριο, από το 1580 περίπου μέχρι και το 1900, ασχολήθηκαν όλοι οι «πολιτισμένοι» λαοί της Ευρώπης, όπως οι Πορτογάλοι και οι Ισπανοί (που ήταν και οι πρώτοι που το άρχισαν) για να ακολουθήσουν οι Γάλλοι, οι Άγγλοι, οι Βέλγοι, οι Ολλανδοί, οι Αμερικανοί, κλπ. Το εμπόριο των δούλων την εποχή της ακμής του ξεπερνούσε κάθε χρόνο τις 20.000 ανθρώπινα κομμάτια. Μόνο από το ακρωτήριο Λοπέζ, το 1875, πουλιόντουσαν πάνω από 4.000 κεφάλια το χρόνο.

Δεν είναι μεσαίωνας, ο νεοφιλελευθερισμός είναι


 
 
 
 
 
 
Rate This


Σε πολλούς και πολλές, που ζούνε μάλλον σε χώρες μακρινές, έκαναν εντύπωση τα τελευταία στοιχεία του Ινστιτούτου Εργασίας της ΓΣΕΕ, σύμφωνα με τα οποία ένα εκατομμύριο και βάλε εργαζόμενοι είναι απλήρωτοι από 3 έως και 12 μήνες, ότι πολλοί και πολλές είναι αυτοί και αυτές που αντί μισθού παίρνουν κουπόνια από σούπερ μάρκετ και πολλά – πολλά άλλα θλιβερά για την κατάσταση στην οποία βρίσκεται σήμερα ο κόσμος της εργασίας στην Ελλάδα. Οι… εντυπωσιασμένοι λένε πως πρόκειται για κάποιου είδους «εργατικό μεσαίωνα», ότι τα πράγματα (από κάποια φυσική καταστροφή;) έχουν πάει πίσω σε σκοτεινές εποχές όπου οι εργάτες ζούσαν σαν δούλοι.

Οι εργαζόμενοι σε συνθήκες ημισκλαβιάς στην καρδιά της Ευρώπης.


Μπανγκλαντές-Εργασία-Δουλειά
του Κ.Μελά
Ένα δευτερόλεπτο στάθηκε ικανό για να φανερωθεί στην ολότητά του αυτό που γεννιέται στο χωρίς κανόνες καθεστώς της σύγχρονης παγκοσμιοποίησης. (Από τη δεκαετία του ενενήντα ο γράφων έχει περιγράψει αυτές τις εξελίξεις : Κ.Μελάς, Παγκοσμιοποίηση , Εξάντας 1998) . Συνέβη στη Ντάκκα , την πρωτεύουσα του Μπάγκλαντες τις 24 Απριλίου 2013 στις 8:45 το πρωί. Συνέβη χάρις σε μια έκρηξη: το Rana Plaza , ένα οίκημα οκτώ πατωμάτων στο οποίο βρίσκονται εγκαταστημένες διάφορες επιχειρήσεις ρούχων που παράγουν για τις μεγαλύτερες αντίστοιχες δυτικές επιχειρήσεις μόδας , καταρρέει ολοσχερώς αφήνοντας 1129 άτομα νεκρά και περίπου άλλα 2000 τραυματισμένα.
Σχεδόν όλοι εργάτες : κακοπληρωμένοι, εξαναγκασμένοι σε απίθανες υποχρεώσεις και σε εργαζόμενοι σε συνθήκες που κατ’ ευφημισμό θα ονομάζαμε «επικίνδυνες» . Την ίδια στιγμή αρχίζουν οι δικαιολογίες : «δεν θα συμβεί ξανά» , «ήταν μια πολύ άτυχη συγκυρία» κτλ. Όλα ψέματα. Συνεχίζει να συμβαίνει και μάλιστα πολύ κοντά μας , μέσα στην ίδια την Ευρώπη. Μια μαύρη τρύπα όλο και μεγαλώνει καθώς τα δικαιώματα της εργασίας όλο και μειώνονται. Στην Ευρώπη υπάρχουν πολλές Rana Plaza.

ΝΕΜΡΟΥΤ ΝΤΑΓΚ:ΟΙ ΑΓΡΥΠΝΟΙ ΦΥΛΑΚΕΣ ΤΟΥ ΧΑΜΕΝΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ!


Οι φρουροί του τύμβου. Επί αιώνες παραμένουν άγρυπνοι φύλακες των ιδεωδών του ελληνικού πολιτισμού
 στις ξεχασμένες κορυφές της Ανατολίας. Πηγή: Supplied
(ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:ΚΟΜΜΑΓΗΝΗ ΤΟ ΜΥΣΤΗΡΙΟ ΜΑΥΣΩΛΕΙΟ ΤΟΥ ΑΝΤΙΟΧΟΥ)
Ένα οδοιπορικό στην κορυφή του Νεμρούτ Νταγκ, του απροσπέλαστου Ολύμπου της Ανατολίας.
ΜΕΣΑ στην άγρια χιονοθύελλα, τα μουλάρια παραπατούν· οι πέτρες του κακοτράχαλου μονοπατιού κατρακυλούν κάτω από τα πέλματά τους. O άνεμος παγώνει τα πρόσωπά μας. Έπειτα, ως διά μαγείας, ξυπνάμε από αυτό το κακό όνειρο: πάνω από τα σύννεφα, σε υψόμετρο που ξεπερνά τα δυο χιλιάδες μέτρα, ο ουρανός είναι καταγάλανος, μ’ αυτό το μοναδικό γαλάζιο της Ανατολής. Και εκεί, ένα θέαμα που σου κόβει την ανάσα: στο χιονισμένο και μοναχικό Όλυμπό τους, στην κουρδική παραμεθόριο της Τουρκίας, θεοί μας θωρούν και μας υποδέχονται.

London's "Largest Mosque in Europe" Closer to Reality

Although Tablighi Jamaat promotes itself as tolerant, American security officials say it is a "recruiting ground" for al-Qaeda, and French intelligence officials describe the group as the "antechamber of fundamentalism." The French Tablighi expert Marc Gaborieau says the group's ultimate objective is nothing short of a "planned conquest of the world" in the spirit of jihad.
Local citizens—including many Muslims—are concerned that the project is actually a smokescreen for an ambitious plan to establish a hardline Islamic enclave in East London.
"What marks out Tablighi Jamaat is its unwillingness to enter into dialogue with representatives of different religions and non-religious beliefs. Jamaat does not promote social integration of women. Tablighi women are required to observe purdah, or seclusion. In public places, Tablighi women are required to cover their entire body with a burkha and face veil and must always be accompanied by a male relative. Therefore the female members of this movement—as well as future generations—do not integrate into mainstream British society." — Tehmina Kazi, Director of British Muslims for Secular Democracy, in her 2011 Summary Proof of Evidence. This month, she abruptly withdrew from giving evidence on the first day of the Inquiry after being "persuaded" by Muslim hardliners.
By successfully silencing Kazi, Tablighi Jamaat has effectively removed a highly effective obstacle. Now all eyes will be on Eric Pickles, the cabinet minister who will decide later this year whether the mosque project goes ahead.