Ετικέτες

Παρασκευή 20 Ιουνίου 2014

Έχουν τρελαθεί οι δανειστές μας!



Απαιτούν να δουλέψουμε διπλάσια χρόνια για να ξεχρεώσουμε 325 δις ευρώ του χρέους, αφού όταν μας δάνειζαν ο μέσος μισθός ήταν 1000 ευρώ και τώρα έχει πέσει στα 450 ευρώ!...
Σε παράκρουση πάνε να μας οδηγήσουν οι τοκογλύφοι δανειστές που απαιτούν κόντρα σε κάθε οικονομική λογική να τους πληρώσουμε τα 325 δις του τοκογλυφικού χρέους τη στιγμή που βγάζουμε τα μισά λεφτά!
Την περίοδο των παχιών αγελάδων ο μέσος μισθός στην Ελλάδα ήταν 1.000 ευρώ, οι άνθρωποι είχαν τη δυνατότητα να ξοδεύουν κάτι παραπάνω και να δανείζονται με όρους ευνοϊκούς.
 Την εποχή της μνημονιακής καταστροφής όμως, ο μισθός έπεσε στα 586 ευρώ που λόγω της ληστρικής φορολόγησης από το πρώτο ευρώ, μειώθηκε κι άλλο στα 450 ευρώ και ο κόσμος σταμάτησε να ξοδεύει, να δημιουργεί πλούτο.
Σε περιβάλλον οικονομικής καταστροφής με 28% ανεργία και εκατοντάδες χιλιάδες λουκέτα στην αγορά, είναι αδύνατο για τον κόσμο να αγοράσει προϊόντα! Με λίγα λόγια δεν μπορεί να τροφοδοτηθεί η παραδοσιακή ατμομηχανή της ελληνικής οικονομίας, η κατανάλωση που για ολόκληρες δεκαετίες δημιουργούσε πλούτο και ανέβαζε το ΑΕΠ.
Οι τοκογλύφοι που περνιούνται για έξυπνοι υποτίθεται ότι το είχαν προβλέψει και αυτό! Μας λέγανε, κουνώντας το δάχτυλο, ότι δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα και ότι τα δανεικά θα τους τα δώσουμε από τις εξαγωγές! Η μείωση των μισθών, υποστήριζε ο βαρύς Πόουλ Τόμσεν, θα έδινε «ανταγωνιστική ώθηση» στην ελληνική οικονομία και θα έφερνε ξένες επενδύσεις.
Έτσι, πίστευαν οι τοκογλύφοι, από την κατανάλωση θα περνούσαμε στις εξαγωγές και θα μπορέσουμε να τους δώσουμε τα δανεικά. Και τότε όμως εμφανίστηκαν ακόμα μεγαλύτερα προβλήματα, γιατί κανένας επενδυτής δεν έτρεξε να βάλει τα λεφτά του σε έναν τόπο που ο κατώτατος μισθός έπεσε 200 ευρώ σε ένα βράδυ και πολύ περισσότερο κανείς δεν αγοράζει σε μια οικονομία που μόλις καταστράφηκε.
Οι επενδύσεις έπεσαν τα χρόνια του μνημονίου κατά 70% και όσες επιχειρήσεις άντεξαν την λαίλαπα της λιτότητας, αδυνατούν να ρίξουν λεφτά στην αγορά, για τον απλούστατο λόγο ότι δεν έχουν πρόσβαση σε δανεισμό. Την ώρα που ο Γερμανός και ο Ολλανδός δανείζεται με 1,5% επιτόκιο, ο Ελληνας αναγκάζεται για το ίδιο ποσό να δανειστεί με 7,5%!
Τέσσερα χρόνια μετά, Έτσι τέσσερα χρόνια μετά, οι μισθοί κατακρημνίστηκαν, οι επενδύσεις κατέρρευσαν, η αγορά στράγγιξε και το χρέος εκτοξεύτηκε στο 175% του ΑΕΠ ή σε 325 δις ευρώ που οι τρελοί τοκογλύφοι απαιτούν από το αίμα του λαού μας! Δεν θα τους περάσει!

Πηγή : kontranews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου