Ετικέτες

Τετάρτη 24 Σεπτεμβρίου 2014

Τορναδόρος και κορναδόρος


Ο Αδωνις Γεωργιάδης σε ομιλία του πρωθυπουργού στο Σύνταγμα. Μπροστά του ο τορναδόρος, μεταμφιεσμένος με περούκα που φέρει οξυζεναρισμένες ξανθιές τρίχες
Σαρανταπεντάχρονος Κρητικός που δούλευε τον τόρνο ξεσήκωσε την Ελλάδα το 2011. Θυμάστε; Είχε στείλει e-mail και μιλούσε περί δραχμής και χρεοκοπίας…
Ads by HQ-Video-Pro-1.8×Αν μη τι άλλο, το κράτος μας είναι άτεγκτον και δεν χαρίζει ούτε κάστανα ούτε καλαμπόκια ούτε κουλούρια Θεσσαλονίκης ούτε μαλλί της γραίας. Χειροπέδες χαρίζει και διωγμούς σε στιλ Διοκλητιανός και Νέρων σε οποιονδήποτε επιβουλεύεται την ευστάθεια του τραπεζικού συστήματος, την παραμονή μας στο ευρώ και την ευρωπαϊκή πορεία της πατρίδος. Την άνοιξη του 2011 ένα e-mail που υποτίθεται ότι είχε γράψει υψηλόβαθμο τραπεζικό στέλεχος πανικόβαλε τόσο πολύ τους Ελληνες, ώστε σήκωσαν οι μπαγάσηδες σε χρόνο μηδέν 200.000.000 ευρώ.

Conference-Workshop: Politics and Energy In the Eastern Mediterranean






Το συνέδριο-σεμινάριο επικεντρώνεται στις μεταβαλλόμενες συνήθειες των συμμαχιών στην Ανατολική Μεσόγειο, στο πλαίσιο της ανακάλυψης των νέων οικονομικών πόρων στην περιοχή, ταυτόχρονα με το σκηνικό των πολιτικών αναταραχών της "Αραβικής Άνοιξης". 



Αυτές οι εγχώριες πολιτικές αλλαγές στις χώρες της Ανατολικής Μεσογείου, σε συνδυασμό με τις τεράστιες οικονομικές προκλήσεις που θέτει η ανακάλυψη του φυσικού αερίου και του πετρελαίου, αφήνουν τις υπάρχουσες δομές της συμμαχίας υπό πίεση, ωθώντας περιφερειακές δυνάμεις να ισορροπήσουν ξανά και αναζητώντας νέες συμμαχίες και διεθνείς στρατηγικές. 

Ρωσία καλεί Τουρκία για συνεργασία στην Κριμαία





Πρόσκληση στην Τουρκία έδωσε ο ρώσος πρεσβευτής στην Αγκυρα Αντρέι Καρλοβ «να συνεργαστούν οι δύο χώρες σε οικονομικό επίπεδο» για τον εκσυγχρονισμό των υποδομών της Κριμαίας, την τουριστική και την αγροτική ανάπτυξη της περιοχής. Τόνισε επίσης ότι η Ρωσία μετά την επιβολή του δυτικού εμπάργκο και τα ρωσικά αντίμετρα θα προμηθευτεί ακόμη μεγαλύτερες ποσότητες οπωρολαχανικών και άλλων τροφίμων από την Τουρκία σε αντικατάσταση των (ευρωπαϊκών) χωρών από τις οποίες τα προμηθευόταν ως σήμερα.

Iταλία: Κατάσχεση-«μαμούθ» σε βάρος προσωπικού φίλου του Πούτιν



Οι ιταλικές αρχές κατέσχεσαν περιουσιακά στοιχεία αξίας περίπου 30 εκατ. ευρώ που ανήκουν σε εταιρείες οι οποίες ελέγχονται από έναν στενό συνεργάτη του Βλαντίμιρ Πούτιν, στο πλαίσιο των κυρώσεων που έχουν επιβάλει στη Μόσχα οι ΗΠΑ και η ΕΕ.

Το όνομα του Αρκάντι Ρότενμπεργκ, προσωπικού φίλου του Πούτιν, είχε προταθεί τόσο από τις Βρυξέλλες όσο και από την Ουάσινγκτον να είναι ανάμεσα στα πρόσωπα στα οποία επρόκειτο να επιβληθούν κυρώσεις, σχετικά με τις ενέργειες της Μόσχας στην ανατολική Ουκρανία.

Ἡ ‘Ελληνική Παρουσία στό ΝΑΤΟ



Γράφει ο Ευθ. Π. Πέτρου

Ἀπαρατήρητη σχεδόν πέρασε στήν Ἑλλάδα, ἡ προσπάθεια νά ἐκλεγῆ στήν θέση τοῦ προέδρου τῆς Στρατιωτικῆς Ἐπιτροπῆς τοῦ ΝΑΤΟ Ἕλλην ἀξιωματικός καί συγκεκριμένα ὁ ἀρχηγός ΓΕΕΘΑ στρατηγός Μιχαήλ Κωσταράκος. Καί ὅμως ἦταν μία προσπάθεια μέ μεγάλη διπλωματική σημασία, ἀπό τήν ὁποία παραλλήλως μποροῦν νά ἐξαχθοῦν πολύ χρήσιμα συμπεράσματα γιά τό μέλλον.
Παρ’ ὅλον ὅτι ἡ ἑλληνική Κυβέρνησις ἀντιμετώπισε τήν πρόθεση τοῦ στρατηγοῦ Κωσταράκου νά θέση ὑποψηφιότητα μέ πνεῦμα ἡττοπαθείας, ἡ ψηφοφορία ἔδειξε ὅτι ἡ παρουσία του ἦταν ἄν μή τι ἄλλο ἀξιοπρεπής. Ἐξησφάλισε στόν καταληκτικό γύρο 12 ψήφους ἔναντι 15 τοῦ Τσέχου συναδέλφου του Petr Pavel, ὁ ὁποῖος ἐξελέγη. Καί δεδομένου ὅτι σέ κυβερνητικό ἐπίπεδο οὐδεμία κίνησις πολιτικῆς ὑποστηρίξε ως ἐγένετο, τό ἀποτέλεσμα πρέπει νά πιστωθῆ ἀποκλειστικά στήν προσωπικότητα τοῦ Ἕλληνος ἀρχηγοῦ καί στήν ἐκτίμηση τῆς ὁποίας χαίρει στούς κύκλους τῆς Συμμαχίας.

Ο ΟΗΕ ενέταξε σε «μαύρη λίστα» τζιχαντιστές από διάφορες χώρες, χρηματοδότες τους και στρατολογητές

Posted: 24 Sep 2014 12:43 AM PDT






Επιτροπή του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών ενέταξε χθες σε μαύρη λίστα περισσότερους από 12 τζιχαντιστές από διάφορες χώρες, χρηματοδότες τους και στρατολογητές που συνδέονται με ένοπλες οργανώσεις στη Συρία, το Ιράκ, το Αφγανιστάν, την Τυνησία και την Υεμένη, περιλαμβανομένου ενός από τους ηγέτες του Ισλαμικού Κράτους.

Ανάμεσα σε αυτούς που περιλαμβάνονται στη λίστα της Επιτροπής κυρώσεων κατά της αλ Κάιντα του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ, η οποία επιβάλλει εμπάργκο όπλων, ταξιδιωτικούς περιορισμούς και δεσμεύσεις περιουσιακών στοιχείων, είναι άτομα από τη Γαλλία, τη Σαουδική Αραβία, τη Νορβηγία, τη Σενεγάλη και το Κουβέιτ.

Πηγή: ΑΠΕ

Συριακό μαχητικό κατέρριψε το Ισραήλ πάνω από το Γκολάν





Μαχητικό αεροσκάφος της συριακής αεροπορίας καταρρίφθηκε από το Ισραήλ πάνω από τα Υψώματα του Γκολάν. 

Νταβούτογλου προς ΗΠΑ: Δεν δίνουμε εξετάσεις σε κανέναν





Με τη δήλωση ότι ουδείς έχει το δικαίωμα να περνά την Τουρκία από «εξετάσεις» απαντά οΑχμέτ Νταβούτογλου στην πίεση του επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας Τζον Κέρι προς την Άγκυρα να ενταχθεί στον διεθνή συνασπισμό κατά των τζιχαντιστών. 

Νεκρός από πυρά της αυστραλιανής αστυνομίας 18χρονος ύποπτος για τρομοκρατία





Έναν 18χρονο σκότωσαν τα μέλη της αυστραλιανής αντιτρομοκρατικής, o οποίος μαχαίρωσε δύο αξιωματικόυς όταν κλήθηκε σε αστυνομικό τμήμα ως «πρόσωπο ενδιαφέροντος» για σχέσεις με δίκτυα τζιχαντιστών. Πρόκειται για τον Αφγανό Αμπντούλ Νούμαν Χάιντερ,

Η Αυστραλία βρίσκεται σε υψηλό επίπεδο επιφυλακής για τον κίνδυνο τρομοκρατικών επιθέσεων, εξαιτίας της εμπλοκής της στο Ιράκ, και οι αρχές έχουν προχωρήσει ακόμη και σε επιχειρήσεις «σκούπα» μετά από πληροφορίες για σχεδιασμό τυφλών επιθέσεων.

Αναστολή της δικαστικής έρευνας για διαφθορά κατά του Νικολά Σαρκοζί






Το εφετείο του Παρισιού ανέστειλε σήμερα την έρευνα κατά του πρώην Προέδρου της Γαλλίας Νικολά Σαρκοζί, ο οποίος ετέθη επισήμως τον Ιούλιο υπό δικαστική έρευνα για ενεργητική διαφθορά, ως ύποπτος για αθέμιτη άσκηση επιρροής, δωροδοκία και παραβίαση του απορρήτου δικαστικής έρευνας, δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων δικαστική πηγή. 

Γαλλία, μια βόμβα στη καρδιά της Ευρώπης;






“Όταν το Παρίσι φτερνίζεται, η Ευρώπη κρυολογεί”
Πρίγκηπας Φον Μέτερνιχ, 1773-1859, Αυστριακός πολιτικός



Γράφει η Γιώτα Χουλιάρα

Προφητικό μοιάζει να αποδεικνύεται το εξώφυλλο του Economist της 17ης Νοεμβρίου του 2012 που απεικόνιζε μια γαλλική μπαγκέτα τυλιγμένη με τη σημαία της Γαλλίας έτοιμη να εκτιναχθεί ως ωρολογιακή βόμβα. ''The time bomb at the heart of the Europe'' o τίτλος της συγκεκριμένης έκδοσης και ακολουθούσε 14 σελίδες αφιέρωμα για την "αδύναμη'' γαλλική οικονομία.


Το ερώτημα, βέβαια, που μένει να απαντηθεί είναι το εξής: Μήπως η γαλλική πολιτική ήταν τελικά πιο αδύναμη από την οικονομία; Μήπως, οι ευθύνες της γαλλικής πολιτικής ηγεσίας οδήγησαν σε αδυναμία την οικονομία της χώρας; Μια πολιτική ηγεσία που σπαράζεται από σκάνδαλα τόσο ερωτικής όσο και οικονομικής φύσεως.

Εκτίμηση για 3.000 Ευρωπαίους τζιχαντιστές- Έφοδοι στη Γερμανία






O αριθμός των Ευρωπαίων τζιχαντιστών που μετέβησαν στη Συρία και το Ιράκ προκειμένου να πολεμήσουν ανήλθε «σε περίπου 3.000» δήλωσε σήμερα Τρίτη στο Γαλλικό Πρακτορείο ο Ευρωπαίος συντονιστής για την καταπολέμηση της τρομοκρατίας, Ζιλ ντε Κερσόβ, ο οποίος τον Ιούλιο είχε κάνει λόγο για περίπου 2.000 Ευρωπαίους τζιχαντιστές.

Διπλωματικές αποστολές των ΗΠΑ κατά Βαλκανικών πολιτικών ηγεσιών.





Μετά την πΓΔΜ και το διπλωματικό επεισόδιο με τους Αμερικανούς διπλωμάτες για το θέμα των "Σλάβων" (σημειωτέον πώς ήμασταν οι πρώτοι που το βγάλαμε για το Ελληνικό κοινό εδώ), έρχεται ένα ακόμα αγκάθι για το State Department.

Πιάστηκαν οι Αλβανοί που είχαν ληστέψει τα χρυσοχοεία στον Τύρναβο



ΣΥΜΜΟΡΙΑ ΜΕ ΚΑΛΑΣΝΙΚΟΦ

Την εξάρθρωση εγκληματικής ομάδας που εμπλέκεται σε εννιά ληστείες με Καλάσνικοφ, 25 κλοπές και μία απόπειρα κλοπής, ανακοίνωσε η Ασφάλεια Αττικής, με τη σύλληψη τριών νεαρών Αλβανών, ενώ αναζητούνται άλλοι τρεις ομοεθνείς τους.
Ads by HQ-Video-Pro-1.8×Η αδίστακτη συμμορία, που είχε πυροβολήσει με Καλάσνικοφ εναντίον αστυνομικών τον περασμένο Ιούλιο στα Οινόφυτα και είχε διαπράξει σωρεία ένοπλων ληστειών και κλοπών σε σπίτια, καταστήματα και εταιρείες σε διάφορες περιοχές όλης της χώρας, εξαρθρώθηκε από το Τμήμα Εγκλημάτων κατά Ιδιοκτησίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής.

Τρίτη δύναμη στις δημοσκοπήσεις το αντιευρωπαϊκό AFD στη Γερμανία

Posted: 24 Sep 2014 03:07 AM PDT
24-9-14

Μετά τις αλλεπάλληλες εκλογικές επιτυχίες που του επέτρεψαν να εισέλθει σε τρία κρατιδιακά Κοινοβούλια, το  κόμμα Εναλλακτική για τη Γερμανία (Alternative für Deutschland, AfD) καταλαμβάνει για πρώτη φορά το 10% της πρόθεσης ψήφου, σύμφωνα με δημοσκόπηση του ινστιτούτου Forsa για το ειδησεογραφικό περιοδικό Stern και το τηλεοπτικό δίκτυο RTL.

Η Εναλλακτική για τη Γερμανία εμφανίζεται στην τρίτη θέση στην πρόθεση ψήφου, μετά τους συντηρητικούς (CDU/CSU) υπό την καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ (42%) και τους Σοσιαλδημοκράτες (SPD, 22%) που συγκροτούν την κυβέρνηση συνασπισμού.

Ρωσία και Κίνα σε οικονομικά παιχνίδια. Το δολάριο του Χονγκ Κονγκ η εναλλακτική λύση.




Αναγκάζοντας τη Ρωσία να διεξάγει περισσότερες επιχειρήσεις στο γουάν και σε άλλα ασιατικά νομίσματα, οι ΗΠΑ μπορεί να επιταχύνουν το τέλος του πετροδολαρίων δίνοντας μεγαλύτερη έμφαση στην οικονομία της Κίνας στην παγκόσμια σκηνή.

Καθώς η Δύση σφίγγει τον κλοιό των οικονομικών κυρώσεων κατά της Ρωσίας λόγω της Ουκρανικής κρίσης, οι ρωσικές επιχειρήσεις μειώνουν την έκθεσή τους στο δολάριο προκειμένου να ελαχιστοποιήσουν τη ζημιά.
Πολλές από αυτές, μάλιστα, έχουν στραφεί προς το δολάριο του Χονγκ Κονγκ, ως μια εναλλακτική λύση απέναντι στο αμερικανικό νόμισμα.

Συμμετοχή της Ελλάδας στη διεθνή συμμαχία κατά του ISIS


Ads by HQ-Video-Pro-1.8×Η Ελλάδα χαιρέτησε τη διεθνή συμμαχία κατά του ISIS, στην οποία μετέχει πολιτικά, μέσω της προσφοράς ανθρωπιστικής βοήθειας, και σε στρατιωτικό επίπεδο. Μετά και από σχετική εισήγηση του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας και ειδικότερα του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας η χώρα έστειλε πυρομαχικά στις κουρδικές δυνάμεις.
Καθημερινή

Συνέδριο του Ιδρύματος Κλίντον στην Αθήνα


Ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ Μπιλ Κλίντον.
Στην Ελλάδα θα φιλοξενηθεί τον Ιούνιο του 2015 το πρώτο συνέδριο του Clinton Global Initiative (CGI) που πραγματοποιείται στην Ευρώπη και τη Μεσόγειο. Αυτό ανακοίνωσε χθες ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ, Μπιλ Κλίντον, μιλώντας στο 10ο ετήσιο συνέδριο του CGI, του ιδρύματος που διατηρεί ο ίδιος και έχει αναπτύξει σημαντική δραστηριότητα τα τελευταία χρόνια. Οπως τόνισε ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ, «το CGI Ελλάδας και των υπόλοιπων ευρωπαϊκών και μεσογειακών χωρών θα δώσει την ευκαιρία σε ηγέτες να συναντηθούν και να αναζητήσουν λύσεις για τις σημαντικές προκλήσεις που αντιμετωπίζει η ευρύτερη περιοχή, όπως η ανεργία των νέων, η κοινωνική και οικονομική μεταβλητότητα». Η κ. Γιάννα Αγγελοπούλου – Δασκαλάκη, μέλος του CGI τα τελευταία πέντε χρόνια, δήλωσε στην κοινή της παρουσίαση με τον κ. Κλίντον στη Νέα Υόρκη, «ιδιαίτερα περήφανη» που με δική της πρωτοβουλία θα φιλοξενηθεί στην Ελλάδα το CGI.

Ο Οτσαλάν καλεί τους Κούρδους να ενωθούν κατά των τζιχαντιστών



«ΠΑΡΤΕ ΤΑ ΟΠΛΑ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΟΥΣ»
Ads by HQ-Video-Pro-1.8×Ο φυλακισμένος ηγέτης του Εργατικού Κόμματος του Κουρδιστάν, ο Αμπντουλάχ Οτζαλάν, ένωσε σήμερα την φωνή του με αυτή των υπολοίπων ηγετικών στελεχών του PKK και απηύθυνε έκκληση στους Κούρδους να πάρουν μέρος σε μια «γενικευμένη αντίσταση» εναντίον των τζιχαντιστών στη Συρία, όπως μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων Firat, που θεωρείται προσκείμενο στο κουρδικό κίνημα.
«Καλώ όλο τον κουρδικό λαό να ξεκινήσει μια γενικευμένη αντίσταση σε αυτόν τον ευρείας κλίμακας πόλεμο» δήλωσε ο Οτσαλάν στους δικηγόρους του που τον επισκέπτονται τακτικά στο νησί-φυλακή Ιμραλί στη βορειοδυτική Τουρκία, όπου εκτίει ποινή ισόβιας κάθειρξης από το 1999 για «τρομοκρατία».
Ο ιστορικός ηγέτης του PKK κάλεσε επιπλέον τους κουρδικούς πληθυσμούς να «καθορίσουν την ζωή τους με βάση τον πόλεμο που μαίνεται αυτή τη στιγμή στο Κουρδιστάν».
Το Εργατικό Κόμμα του Κουρδιστάν είχε καλέσει νωρίτερα σήμερα τους Κούρδους της Τουρκίας αλλά και τους πληθυσμούς των Κούρδων που ζουν στις γειτονικές χώρες να πάρουν τα όπλα και να πάνε να πολεμήσουν εναντίον των σουνιτών εξτρεμιστών.
Η κυβέρνηση της Τουρκίας διεξάγει από το 2012 διαπραγματεύσεις με το PKK με στόχο την επίτευξη μιας ειρηνικής διευθέτησης ενός πολέμου που έχει στοιχίσει την ζωή σε περισσότερους από 40.000 ανθρώπους από το 1984.
Αλλά, αναφερόμενος σε αυτό το θέμα, ο στρατιωτικός διοικητής του PKK Μουράτ Καραγιλάν διεμήνυσε σήμερα από ένα στρατόπεδο στο βόρειο Ιράκ ότι η ειρηνευτική διαδικασία τελείωσε, κατηγορώντας την Άγκυρα ότι συνεργάζεται με το Ισλαμικό Κράτος—μια κατηγορία που η Τουρκία αρνείται.
«Η ειρηνευτική διαδικασία έλαβε τέλος με την επίθεση στο Κομπάνι, όμως ο Οτζαλάν είναι αυτός που θα πει την τελευταία λέξη», είπε ο Καραγιλάν, όπως μετέδωσε το Firat.
www.ethnos.gr

Αποκεφαλισμός Γάλλου ορειβάτη από τζιχαντιστές στην Αλγερία




Μία οργάνωση που συνδέεται με το Ισλαμικό Κράτος, η οποία είχε απαγάγει την Κυριακή έναν Γάλλο πολίτη στην Αλγερία, δημοσίευσε σήμερα ένα βίντεο με τίτλο «Αιματηρό μήνυμα προς την κυβέρνηση της Γαλλίας» όπου καταγράφεται ο αποκεφαλισμός του.
Ads by HQ-Video-Pro-1.8×Η οργάνωση αυτή, Τζουντ αλ Χαλίφα («Στρατιώτες του Χαλιφάτου»), είχε απειλήσει τη Δευτέρα ότι θα εκτελέσει τον 55χρονο ορειβάτη Ερβέ Γκουρντέλ, εάν η Γαλλία δεν τερμάτιζε «σε διάστημα 24 ωρών» τις αεροπορικές επιδρομές στο Ιράκ, ένα τελεσίγραφο που απέρριψε χθες ο πρόεδρος της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ.
ΑΠΕ-ΜΠΕ, AFP

Κύκλωμα διακίνησης λαθραίου ναυτιλιακού πετρελαίου πίσω από τα επικίνδυνα απόβλητα


\

Ads by HQ-Video-Pro-1.8×Επικίνδυνα απόβλητα εντοπίστηκαν σε παράδρομο της Αττικής Οδού, στο Κορωπί. Οι αρχές αναζητούν κύκλωμα διακίνησης λαθραίου ναυτιλιακού πετρελαίου, αφού πρόκειται για όξινη πίσσα, που είναι υπόλειμμα μετατροπής ναυτιλιακού πετρελαίου σε ντίζελ θέρμανσης. Τα απόβλητα ήταν μέσα σε δέκα παλετοδεξαμενές, κάποιες από τις οποίες έσπασαν, κατά την απόρριψή τους στο σημείο, με αποτέλεσμα η ρύπανση να επεκταθεί σε παρακείμενους αμπελώνες.
Η ποσότητα των αποβλήτων υπερβαίνει τους δέκα τόνους και κατά τις εκτιμήσεις των ειδικών οι λαθρέμποροι «αποκόμισαν» τουλάχιστον εκατό τόνους λαθραίου ντίζελ, το οποίο και θα ρίξουν στην αγορά. Προβληματισμός ωστόσο επικρατεί στις αρμόδιες υπηρεσίες εξαιτίας του γεγονότος ότι για πρώτη φορά βρίσκονται απόβλητα πετρελαιοειδών – δείγμα διακίνησης λαθραίου καυσίμου στην περιοχή της ανατολικής Αττικής. Μέχρι σήμερα όλες οι παράνομες αποθήκες και τα απόβλητα εντοπίζονταν στην περιοχή της δυτικής Αττικής πλησίον των εγκαταστάσεων των διυλιστηρίων κι αυτό λόγω της επικινδυνότητας μεταφοράς των συγκεκριμένων αποβλήτων.
Όλα ξεκίνησαν όταν υπάλληλος της Αττικής Οδού (οδηγός οχήματος άμεσης επέμβασης) ενημέρωσε τους επιθεωρητές περιβάλλοντος, ότι σε παράδρομο του αυτοκινητοδρόμου, στο  47ο χλμ, στο ρεύμα προς Αθήνα, μαύρη παχύρευστη ουσία με έντονη μυρωδιά, έχει καλύψει τμήμα του οδοστρώματος, ενώ ποσότητα αυτής της ουσίας έχει πέσει και μέσα σε παρακείμενους αμπελώνες.

Κάτι συμβαίνει: Γιατί 'αρχαιολόγος' αποκαλεί μη ελληνικό τον τάφο της Αμφίπολης

Κάτι συμβαίνει: Γιατί αρχαιολόγος αποκαλεί μη ελληνικό τον τάφο της Αμφίπολης

Ads by HQ-Video-Pro-1.8×Από τη στιγμή που ήρθε στο φως το μεγαλείο του τύμβο της Αμφίπολης ξέσπασε ένας απίστευτος πόλεμος ανάμεσα στους αρχαιολόγους για το πότε χρονολογείται ο τάφος και ποιος μπορεί να είναι ο «ένοικος». Είναι και θέμα πολιτικής η ελληνικότητα του τάφου;  Η καθηγήτρια κλασικής αρχαιολογίας Όλγα Παλαγγιά πρωτοστάτησε στο μέτωπο όσων υποστηρίζουν ότι ο τάφος της Αμφίπολης δεν είναι ελληνικός και μακεδονικός, αλλά ρωμαϊκός.

Οι Αλβανοί ονομάζουν στα σχολικά βιβλία τους την Πρέβεζα, την Ηγουμενίτσα, την Πάργα και την Καστοριά ως δικές τους!


Οι Αλβανοί ονομάζουν στα σχολικά βιβλία τους την Πρέβεζα, την Ηγουμενίτσα, την Πάργα και την Καστοριά ως δικές τους! [εικόνες]

Θέμα εκ του μη όντος προσπαθούν να δημιουργήσει και πάλι η Αλβανία προβάλλοντας με υπόγειο τρόπο τις επεκτατικές διαθέσεις της, μέσω των επίσημων σχολικών βιβλίων της.
Όπως αναφέρει το σάιτ «agioritikovima.gr», τα σχολικά βιβλία της όμορης χώρας βρίθουν αλυτρωτικών αναφορών και χαρακτηρισμών περί εδαφών μέσα στην Ελλάδα που τους… ανήκουν.

Τάχτηκε κατά της αξιολόγησης στο Δημόσιο


Ρ. Δούρου: Καμία ανοχή στους κατόχους πλαστών πτυχίωνAds by HQ-Video-Pro-1.8
Η περιφερειάρχης Αττικής κυρία Ρένα Δούρου ξεκαθάρισε σήμερα μιλώντας στο περιφερειακό συμβούλιο ότι δεν τάσσεται υπέρ των πλαστών πτυχίων στο δημόσιο, μετά το θέμα που δημιουργήθηκε από την επίθεση του κ. Κ. Μητσοτάκη εναντίον της.
Κατά την ομιλία της η νέα περιφερειάρχης δήλωσε ότι θα ενταθούν οι έλεγχοι για πλαστά πτυχία και κάλεσε οποιονδήποτε να βρει μια δήλωσή της που να τα στηρίζει.