Ετικέτες

Δευτέρα 11 Νοεμβρίου 2013

Αγίου Νεκταρίου : ΠΕΡΙ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΦΙΛΟΣΟΦΙΑΣ ΩΣ ΠΑΙΔΑΓΩΓΟΥ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΣΜΟΝ


undefined
(δημοσίευση ανάρτησεως επ’ ευκαιρία της μνήμης χθες του Αγίου Νεκταρίου)
..ατη κλσις ατον τος θνεσιν· μαρτύριον θνικ ατοστορία· μαρτύριον φιλοσοφία ατο· μαρτύριον κλίσις ατο· μαρτύριον α εγενες ατο διαθέσεις· μαρτύριον παγκόσμιος στορία· μαρτύριον μακροβιότης ατο, ξ ς δυνάμεθα διστάκτως ν συμπεράνωμεν κα τν αωνιότητα ατο, δι τ αώνιον ργον το Χριστιανισμο μεθ᾿ ο συνεδέθη λληνισμός.
λλην δν γεννήθη κατακτητς το σώματος, λλ το πνεύματος, δν ζήτησε δούλους λλ᾿λευθέρους!

Τό Ὁλοκαύτωμα τοῦ Αρκαδίου, (8 Νοε.1866)


Διακόσια πενήντα χρόνια βρίσκονταν οι Τούρκοι στην Κρήτη που ο τόπος της ήταν αιματοβαμμένος από τις συνεχιζόμενες επαναστάσεις όπως του Δασκαλογιάννη το 1770, έπειτα κατά των Γενιτσάρων το 1821 και του αιγυπτιακού στρατού το 1822, της Γραμβούσας το 1828, του Χαιρέτη το 1811 και τελευταία η μεγάλη επανάσταση το 1866 που μαζί με τις επαναστάσεις του 1878 και 1895 έδωσαν τέλος στον τουρκικό ζυγό. Στους σκληρούς αυτούς χρόνους των ιερών αγώνων κυριαρχούσε στα πνεύματα του Κρητικού λαού ο πόθος και η ιδέα της ενώσεως με την ελεύθερη Ελλάδα.

ΠΥΡ! (ΟΠΩΣ ΣΤΑ ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΑ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ)



Του ΣΤΑΘΗ
Oταν καιγόταν το σπίτι του διπλανού σου, δεν πίστευες ότι η φωτιά θα φθάσει και στο δικό σου. Ισως επειδή δεν επρόκειτο για το σπίτι του, αλλά για τη δουλειά του. Τι δουλειά έχω εγώ με τη δουλειά του αλλουνού, έλεγες. Και κοίταζες τη δουλειά σου.
Στο μεταξύ η φωτιά τη δουλειά της.
Κάθε μέρα το πρωί, η χώρα ξημερωνόταν χωρισμένη στα δύο. Τη μια μέρα έσφαζαν δημόσιους υπαλλήλους, την άλλη εργαζόμενους στον ιδιωτικό τομέα. Καλά να πάθουν έλεγαν ο ένας για τον άλλον οι πιο ολιγοφρενείς. Κουνούσε την μπαγκέτα του απ’ τον ΣΚΑΪ, φέρ’ ειπείν, o δημοσιογράφος υπηρεσίας και μηρύκαζε ο βλαξ εργαζόμενος στον ιδιωτικό τομέα: «ξέρετε τι τραβάω εγώ απ’ τ’ αφεντικό; Μια στραβή να κάνω, με απέλυσε! γιατί αυτοί στον δημόσιο τομέα να ’ναι ασφαλείς;» Κολοσσός ο νουνεχής! Δουλεύει αυτός στην κόλαση; γιατί να μη δουλεύουνε και οι άλλοι;
Διαρκής εξίσωση προς τα κάτω.
Και στο μεταξύ η φωτιά έκαιγε, αγρίευε.
Με πρόσχημα τους επίορκους (230 εν τέλει) μπούκαραν τα τροϊκανά ανδρείκελα στο Δημόσιο. «Δεν θα πάρουν το δικό μου κεφάλι οι δικοί μου», σκεφτόταν ο πελάτης του ΠΑΣΟΚ. Το ίδιο σκεφτόταν και ο πελάτης της Ν.Δ. Τους πήραν τα κεφάλια και των δύο και οι δύο, Ν.Δ. και ΠΑΣΟΚ (με την ευγενική επικουρία της ΔΗΜΑΡ), και τα παλούκωσαν στη Μέση Οδό! να βλέπουν τα άλλα κεφάλια και να σκύβουν. Να σκύβουν και να σκέφτονται σωστά: «κοίτα τη δουλειά σου, δικέ μου! με πετσοκομμένο μισθό, με την ασφάλισή σου σκατά, κοίτα τη δουλειά σου, μη μείνεις άνεργος». Και στο μεταξύ η φωτιά γύρω σου, θηρίο! Εφθασε τους άνεργους στα 2.000.000, έκαψε – έκλεισε χιλιάδες μαγαζιά, πετσόκοψε συντάξεις κι επιδόματα, οδήγησε χιλιάδες στην αυτοκτονία.

Jackie Brown



 
 
 
 
 
 
2 Votes

jackie-brown-1997-01-g
Ομολογώ ευθαρσώς ότι μου αρέσει ο Ταραντίνο.Τα Kill Bill ήταν ταινίες ορόσημο.
Ενας φίλος σήμερα μου ξαναθύμισε μία άλλη ταινία του Ταραντίνο με το σάουντρακ από τον Bobby Womack.
Μου αφιέρωσε μία μελωδία, ένα τραγούδι που πραγματικά “τρελαίνομαι” να το ακούω.Το ήξερε ? δεν το ξέρω…μάλλον όχι.

Ψευδοϊστορία και εθνικότητα


Με αφορμή τις διάφορες θεωρίες,  ότι οι Έλληνες προέρχονται από τους Πελασγούς ή τα προελληνικά φύλλα που κατοικούσαν στον ελλαδικό χώρο, όπως προκρίνουν διάφοροι ερευνητές μέσω των μύθων(αρχαίων και σύγχρονων) και αρχαίων συγγραμμάτων, θα ήθελα να γράψω μερικές από τις σύγχρονες απόψεις που αφορούν την εθνικότητα.
Καταρχήν τέτοιες απόψεις ή αποδείξεις  αδυνατούν να λάβει επαρκώς υπ’ όψιν του τη σημαντική διάκριση, που πρότεινε ο Μαξ Βέμπερ και από τότε αξιοποιήθηκε από κοινωνικούς ανθρωπολόγους, μεταξύ της αντικειμενικής και της υποκειμενικής εθνικότητας. Η αντικειμενική εθνικότητα είναι μια βιολογική κατηγορία η οποία προσδιορίζει τις ομάδες ανθρώπων αναφορικά με τα κοινά τους φυσικά χαρακτηριστικά που προέρχονται από μια κοινή ομάδα γονιδίων. Η υποκειμενική εθνικότητα, ωστόσο, περιγράφει την….. ιδεολογία μιας εθνικής ομάδας καθορίζοντας ως κοινά στοιχεία τους προγόνους, την ιστορία, τη γλώσσα, τον τρόπο παραγωγής, τη θρησκεία, τα ήθη, τον πολιτισμό και άλλα και επομένως αποτελεί μια κοινωνική δομή, όχι ένα φυσικό γεγονός .
Η αντικειμενική και η υποκειμενική εθνικότητα μπορεί να ταυτισθούν -και συμβαίνει συχνά- και τα υποκειμενικά, ιδεολογικά όρια μεταξύ των εθνικών ομάδων μπορεί να επικαλύψουν τα αντικειμενικά εθνικά όρια , ειδικότερα εκεί που μια εθνική ομάδα έχει απομονωθεί ή έχει αποφύγει σχολαστικά την επιμειξία. Υποκειμενικοί προσδιορισμοί της εθνικότητας, από την ίδια τους τη φύση ως κοινωνικές δομές, είναι αμφισβητήσιμοι. Διαφορετικοί άνθρωποι μπορούν να προσδιορίσουν τη γενεαλογία μιας συγκεκριμένης εθνικής ομάδας με διαφορετικούς τρόπους σύμφωνα με τους σκοπούς της συγκεκριμένης εποχής.

Ημισέληνος εκεί που έδενε ο Μιαούλης τα πυρπολικά!



Ξανθή Γούναρη
undefined
Οσα τα βράχια της Υδρας τόσες και οι πετρωμένες ψυχές των ναυμάχων, πλοιάρχων και ναυτών που χάθηκαν για να ελευθερωθεί το έθνος από τον τουρκικό ζυγό.
Κι όμως 200 χρόνια μετά, εκεί όπου έδενε τα πυρπολικά του ο Ανδρέας Μιαούλης ενδεχομένως να κυματίζει η τουρκική σημαία! Ηδη ο διαγωνισμός για την παραχώρηση του πρώτου «πακέτου» μαρίνων, που αφορά τον Αλιμο, τη Νέα Επίδαυρο, τον Πόρο και την Υδρα, βρίσκεται στα τελειώματά του, με επικρατέστερους «μνηστήρες» Τούρκους μεγαλοεπενδυτές.

Σοφία Νεοφύτου–Αποστόλου: Η Ελληνοκύπρια που έχει κατακτήσει τον κόσμο της μόδας


H 46χρονη επιχειρηματίας, εκδότρια και σχεδιάστρια αποτελεί ένα από τα πιο διάσημα παγκοσμίως πρόσωπα στη βιομηχανία της μόδας
Η Σοφία Νεοφύτου–Αποστόλου είναι εκδότρια του περιοδικού «10», της αντρικής έκδοσής του, «10 Men», και του 10TV online, μια εφαρμογή για κινητά iPhone, ενώ εκτελεί και χρέη συμβούλου σχεδιαστών όπως οι Αντόνιο Μπεράρντι, Τιερί Μιγκλέρ, Αμάντα Γουέικλι και όχι μόνο.

ΚΡΟΥΓΚΜΑΝ: Η ΕΛΛΑΔΑ ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΕΙΧΕ ΒΓΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΥΡΩΖΩΝΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΗΣ ΚΡΙΣΗΣ


undefined
Για την κατάσταση της ελληνικής οικονομίας αναφέρεται ο γνωστός οικονομολόγος Πολ Κρούγκμαν, ο οποίος υποστηρίζει πως ναι μεν η Ελλάδα θα έπρεπε να είχε επιστρέψει στο εθνικό της νόμισμα στην αρχή της οικονομικής κρίσης, ωστόσο πλέον δεν θεωρεί παράλογη την απόφαση της ελληνικής κυβέρνησης να μείνει στο ευρώ.
«Η κατάσταση στην Ελλάδα είναι οριακή, είναι σκληρό», δηλώνει σε συνέντευξη του στην Καθημερινή ο Πολ Κρούγκμαν, ωστόσο προσθέτει ότι η συμμετοχή της στην Ευρωζώνη προσφέρει στην Ελλάδα σταθερότητα και πρόσβαση σε επενδυτικά και χρηματοδοτικά κεφάλαια: «Από τη μία έχει κάνει πρόοδο, έχει πλέον πρωτογενές πλεόνασμα και δεν χρειάζεται χρηματοδότηση, αλλά εξακολουθεί να χρειάζεται κεφάλαια συνοχής, θέλει πρόσβαση στις αγορές, θέλει κάποια σταθερότητα. Είναι μια πολύ δύσκολη απόφαση».
Σε μία συμβολική ομιλία στο διήμερο ετήσιο συνέδριο των ερευνητών του ΔΝΤ στην Ουάσιγκτον, ο διασημότερος πολέμιος της λιτότητας υποστήριξε ότι οι ΗΠΑ δεν κινδυνεύουν να γίνουν Ελλάδα, και ότι η πολιτική της λιτότητας ή η ανησυχία για το ύψος του δημόσιου χρέους δεν έχουν νόημα στην περίπτωσή τους.
Αντίθετα, στην περίπτωση της Ελλάδας, προειδοποιεί για το πλήγμα που θα προκαλούσε στο αξιόχρεο της χώρας ένα νέο «κούρεμα» του χρέους, την ώρα μάλιστα που προετοιμάζεται να ξαναβγεί σταδιακά στις αγορές.
Ερωτώμενος από την «Κ» αν η Ελλάδα χρειάζεται νέα αναδιάρθρωση του χρέους, σημείωσε ότι αυτό θα έχει αρνητικές επιπτώσεις μακροπρόθεσμα. «Δεν είμαι σίγουρος, οι βραχυπρόθεσμες μακροοικονομικές συνέπειες θα είναι πιθανώς θετικές, αλλά υπάρχουν και οι μακροχρόνιες επιπτώσεις», είπε χαρακτηριστικά.
Πηγή :  prezatv.blogspot.gr

Καρλ Μαρξ: ο επιστήμονας με τη μεγαλύτερη επιρροή στην ιστορία



 untitleduntitleduntitledKarl_MarxΈχει ο θεωρητικός φυσικός Έντουαρντ Γουίτεν μεγαλύτερη επιρροή στον τομέα του απ’ ό,τι έχει ο βιολόγος   Σόλομον Σνάιντερ στις επιστήμες της ζωής; Πως μετριέται η ακαδημαϊκή τους απόδοση σε σχέση με σημαντικούς θεωρητικούς του παρελθόντος, όπως ο Καρλ Μαρξ στην οικονομία και ο Σίγκμουντ Φρόιντ στην ψυχολογία;

H Ολυμπιακή δάδα βγήκε βόλτα στο διάστημα- Για πρώτη φορά στην ιστορία


10/11/13 | 0 σχόλια | 0 απαντήσεις | 27 εμφανίσεις
H Ολυμπιακή δάδα βγήκε βόλτα στο διάστημα- Για πρώτη φορά στην ιστορία
Τον πρώτο διαστημικό περίπατό της κατέγραψε η Ολυμπιακή λαμπαδηδρομία. Μπορεί φλόγα να μην υπήρχε, αλλά για πρώτη φορά στην ιστορία η δάδα έκανε… βόλτα στο διάστημα, με δύο Ρώσους κοσμοναύτες.

Η δαιμόνια γυναίκα πίσω από τη δημιουργία της γαλλικής σαμπάνιας που λατρεύτηκε κι εξαπλώθηκε στα πέρατα της Γης


10/11/13 | 0 σχόλια | 0 απαντήσεις | 47 εμφανίσεις
Η δαιμόνια γυναίκα πίσω από τη δημιουργία της γαλλικής σαμπάνιας που λατρεύτηκε κι εξαπλώθηκε στα πέρατα της Γης [εικόνες]
Όσοι γνωρίζουν από τη «βασίλισσα των ποτών» θα έχουν γευτεί την Veuve Clicquot, που αποτελεί το δεύτερο υψηλότερο εμπορικό σήμα πώλησης σαμπάνιας στον κόσμο, με 1.474.000 εννιάλιτρα κιβώτια να πωλούνται παγκοσμίως.
Η Veuve Clicquot, όμως, δεν ήταν πάντα τόσο πετυχημένη. Για την ακρίβεια, ενδεχομένως, να μην υπήρχε καν χωρίς τις προσπάθειες μιας από τις πρώτες, γυναίκες επιχειρηματίες του κόσμου. Όπως αναφέρει το newsbeast, η χήρα Clicquot (veuve στα γαλλικά) είναι η γυναίκα που κατάφερε να απομακρύνει την επιχείρηση κρασιών της από το χείλος του γκρεμού και να βγάλει στην επιφάνεια την σαμπάνια.

Απόρρητη έκθεση της ΕΛ.ΑΣ για τον ακροαριστερό και τον ακροδεξιό εξτρεμισμό


10/11/13 | 1 σχόλια | 0 απαντήσεις | 35 εμφανίσεις
Απόρρητη έκθεση της ΕΛ.ΑΣ για τον ακροαριστερό και τον ακροδεξιό εξτρεμισμό [pdf]
Το φως της δημοσιότητας είδε τις τελευταίες ώρες απόρρητη έκθεση- φωτιά για την δράση των τρομοκρατικών οργανώσεων στην Ελλάδα και τα κομβικά σημεία της ενίσχυσης του αντάρτικου πόλεως, την οποία έχει συντάξει υψηλόβαθμο στέλεχος της Αντιτρομοκρατική Υπηρεσίας και περιγράφει αναλυτικά την κατάσταση που επικρατεί στην ελληνική κοινωνία.
«Στα πανεπιστήμια και τις γειτονιές των μεγαλουπόλεων ανθει ο αναρχισμός. Σε όλα τα στέκια της νεολαίας γίνεται αναρχικό πανηγύρι. Εχουν επιλέξει να μαζεύουν πιτσιρικάδες και να τους ρίχνουν στην φωτιά της βίας», αναφέρει το εν λόγω στέλεχος σε απόρρητη έκθεση του προς την Σχολή Εθνική Ασφάλειας τον Σεπτέμβριο του 2012, έκθεση την οποία δημοσιεύει η εφημερίδα «Τύπος της Κυριακής».

Ενας χαφιές στην ηγεσία του ΚΚΕ!


ΒΙΒΛΙΟ ΑΝΔΡΟΥΛΑΚΗ
Τη συναρπαστική ιστορία της αποκάλυψης ενός πράκτορα των μυστικών υπηρεσιών, που δρούσε μέσα στις γραμμές του ΚΚΕ αμέσως μετά τη μεταπολίτευση και μέχρι τα πρώτα χρόνια διακυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ, φέρνει στο φως ο Μίμης Ανδρουλάκης.
Ενας χαφιές στην ηγεσία του ΚΚΕ!
Ο κωδικός του ήταν Α25-7.18-4.21.19.19. Ανέπτυξε δράση στη Θεσσαλονίκη και κατόρθωσε να αναρριχηθεί μέχρι τη γραμματεία του κόμματος, θέση που του επέτρεπε να έχει πλήρη εικόνα για όλες τις οργανώσεις. Το ΚΚΕ ειδοποιήθηκε για τις κινήσεις του από τη σύζυγό του. Εστειλε δύο γράμματα στην Κεντρική Επιτροπή με τα οποία κατονόμαζε τον «προδότη».
Ο Μίμης Ανδρουλάκης, τότε ηγετικό κομματικό στέλεχος και στενός συνεργάτης του Χαρίλαου Φλωράκη, γράφει για την υπόθεση στο νέο μυθιστόρημά του «Ο Κόκκινος Κάβουρας». Η διήγησή του αποτυπώνεται ακριβώς 30 ολόκληρα χρόνια μετά την αποκάλυψη της υπόθεσης, τον Ιανουάριο του 1983. Ετσι είχε συνεννοηθεί με τον ιστορικό ηγέτη του ΚΚΕ.

Τούρκοι ακινητοποίησαν ελληνικό τρένο για να τραγουδήσουν τον εθνικό τους ύμνο!


10.11.2013

Μια πρωτοφανής πρόκληση σημειώθηκε σήμερα σε ελληνικό έδαφος από ομάδα Τούρκων με προορισμό τη Θεσσαλονίκη προκειμένου να βρεθούν στο σπίτι του Κεμάλ Ατατούρκ και να τιμήσουν την ημέρα μνήμης για τον θάνατο του (σαν σήμερα το 1938). Σημειώνεται ότι ανάμεσα στους επιβάτες βρισκόταν ο υπουργός Υγείας της Τουρκίας, Μεχμέτ Μουεζίνογλου, βουλευτές και δημοσιογράφοι, όλοι με προορισμό τη Θεσσαλονίκη για να τιμήσουν εκεί τον θάνατο του Κεμάλ μετά από πρόσκληση του «Συνδέσμου Αλληλεγγύης Δυτικής Θράκης».

Προκλητική εκδήλωση Τσάμηδων στα Τίρανα – “Βάπτισαν” Αλβανό και τον… Κολοκοτρώνη



10.11.2013

Στις διαδηλώσεις που οργάνωσε το PDIU, κατά την πρόσφατη επίσκεψη του κ. Παπούλια στη γειτονική χώρα, μέλη του κόμματος κρατούσαν προκλητικά στα χέρια τους ταμπλό που απεικονίζει το υποτιθέμενο διαβατήριο του Έλληνα Προέδρου της Δημοκρατίας, με τόπο καταγωγής “Ιωάννινα – Τσαμουριά”.Όπως αναφέρει το βορειοηπειρωτικό portal “himara.gr”, οι προκλήσεις δεν έμειναν μόνο στον κ.Παπούλια, αλλά συνεχίστηκαν και με τους ήρωες της Εθνεγερσίας του 1821, όπως του Θεόδωρου Κολοκοτρώνη, του Κίτσου Τζαβέλα, τη Λασκαρίνα Μπουμπουλίνα και το Μάρκο Μπότσαρη που επίσης θεωρούν … Τσάμηδες και όχι Έλληνες.