Ετικέτες

Δευτέρα 10 Ιουνίου 2013

Η σφαγή του Διστόμου

Η σφαγή του Διστόμου

undefined
Στις 10 Ιουνίου 1944 οι κάτοικοι του Διστόμου δέχονται μια από τις πιο άγριες επιθέσεις του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου. Μέσα σε λίγες ώρες, 218 άμαχοι πέφτουν νεκροί από τους Γερμανούς στρατιώτες. 65 χρόνια μετά, οι «Νέοι Φάκελοι» επιστρέφουν στο Δίστομο και καταγράφουν συγκλονιστικές μαρτυρίες των κατοίκων που είδαν τους πιο κοντινούς τους ανθρώπους να δολοφονούνται μπροστά στα μάτια τους. Σήμερα, οι συγγενείς των θυμάτων, μετά από ένα μαραθώνιο δικαστικό αγώνα, βρίσκονται πολύ κοντά στην εκδίκαση μιας απόφασης που θα τους αποζημιώσει με 25 εκατομμύρια ευρώ, και η οποία όπως φαίνεται θα ανοίξει τον δρόμο και για δεκάδες ελληνικά χωριά που είχαν την ίδια μοίρα. Η Αρετή Μαγκοπούλου ταξίδεψε στη Γερμανία και σε μια αποκλειστική συνέντευξη με τον εκπρόσωπο του Υπουργείου Εξωτερικών αναζητά την απάντηση στο πότε η Γερμανία σκοπεύει να δώσει τα χρήματα των αποζημιώσεων. Ακόμα, σε ένα μικρό χωριό έξω το Ανόβερο, συναντά τον Ντίτερ Μπέγκεμαν, τον ιστορικό που εδώ και 25 χρόνια ερευνά την σφαγή του Διστόμου. Τέλος, η εκπομπή φέρνει στο φως αποκαλυπτικά νέα στοιχεία, όπως ένα μοναδικό ηχητικό ντοκουμέντο Γερμανού στρατιώτη, ο οποίος περιέγραψε με ανατριχιαστικές λεπτομέρειες τις σκηνές που είδε στο Δίστομο το 1944. Εικόνες που, όπως χαρακτηριστικά είπε, «δεν μπορούν να βγουν από το μυαλό μου.»


http://folders.skai.gr/main/theme?id=97&locale=el
http://www.olympia.gr

Χιονοστιβάδα ροζ σκανδάλων


Mε το φάντασμα του ερωτικού σκανδάλου του Τζον Μέιτζορ να πλανάται ακόμη στην αυλή της Downing Street, η γνωστή ρήση «τα είχαμε χύμα, μας ήρθαν και τσουβαλάτα» ταιριάζει απόλυτα στον David Cameron, που δεν του έφταναν τα οικονομικά σκάνδαλα των τριών λόρδων που είχαν μετατραπεί -με το αζημίωτο φυσικά- σε ενεργούμενα ιδιωτικών εταιρειών, τώρα έχει να αντιμετωπίσει και εκείνα δύο ατόμων, στενότατων συνεργατών του, που ήταν λίγο παραπάνω «χαριτωμένοι» απ’ όσο «ταιριάζει» στα ηθικά και κοινωνικά πρωτόκολλα της γηραιάς -πλην τσαχπίνας- Αλβιώνος και φυσικά και στους τίτλους ευγενείας τους…

"LA PALOMA" (Το Περιστέρι) ΕΝΑ ΙΣΠΑΝΙΚΟ ΤΡΑΓΟΥΔΙ ΕΜΠΝΕΥΣΜΕΝΟ ΑΠΟ ΤΟΝ ΗΡΟΔΟΤΟ


Πρόκειται για το δημοφιλέστερο ισπανικό τραγούδι όλων των εποχών. Οι περισσότεροι γνωρίζουν τη μελωδία, αλλά ίσως αγνοούν τον τίτλο La paloma (το περιστέρι).

Το συνέθεσε διαβάζοντας Ηρόδοτο, ο Ισπανός Sebastian Iradier (αργότερα Yradier) κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του στην Κούβα το 1861.
Ο πρώτος στίχος του τραγουδιού αναφέρεται χαρακτηριστικά στην Αβάνα.
Cuando Sali de la Habana,valgame Dios!
= Όταν έφυγα από την Αβάνα, με τη βοήθεια του Θεού!

Η διαχρονική και παγκόσμιας εμβέλειας επιρροή της Λέσχης Βilderberg


Του Steve Watson*   Prisonplanet.com
undefinedΠαρά τα αμέτρητα παραδείγματα που συγκλίνουν προς το αντίθετο, οι επικριτές και αμφισβητίες δεν παύουν να υποστηρίζουν ότι η Λέσχη Bilderberg δεν διαθέτει καμία ισχύ, αλλά αντίθετα είναι απλά ένα «στέκι» όπου συχνάζουν και φλυαρούν πρώην ισχυροί της διεθνούς ελίτ. Σήμερα, ωστόσο, περισσότερο από κάθε άλλη χρονιά, έχουν προκύψει αποδείξεις ότι στην σύνοδο αυτή παίρνουν σχήμα οι αυριανές πολιτικές και υπογράφονται συμφωνίες πολλών δισεκατομμυρίων μεταξύ των επικεφαλής πολυεθνικών επιχειρήσεων και μεταξύ ηγετών διάφορων κυβερνήσεων.

«Η Ελλάδα των κρίσεων» του Β. Μαρκεζίνη


«Η Ελλάδα των κρίσεων» του Β. Μαρκεζίνη στα βιβλιοπωλεία
Ο ακαδημαϊκός Sir Βασίλειος Μαρκεζίνης έρχεται να ταράξει και πάλι, με το νέο του βιβλίο, τα νερά της αποχαυνωμένης ελληνικής πολιτικής σκηνής και να σταθεί δίπλα στην απελπισμένη ελληνική κοινωνία. Το βιβλίο με τον τίτλο «Η Ελλάδα των Κρίσεων, ένα προσωπικό δοκίμιο», αποτελεί ένα είδος αυτοβιογραφίας αλλά και στοχασμών-προτάσεων για την Ελλάδα της κρίσης.

Για την Βιβλιοθήκη Ανδρίτσαινας και το διαπραττόμενο πολιτιστικό έγκλημα



Σαν βόμβα έσκασε σήμερα η μελετώμενη από την  τρόικα εσωτερικού  κατάργηση της Ιστορικής Βιβλιοθήκης της Ανδρίτσαινας . Η είδηση σόκαρε  όχι μόνον τους κατοίκους της  Ανδρίτσαινας αλλά ολόκληρη την  Ηλεία, την Πελοπόννησο και τους ανά τον κόσμο φίλους της ιστορικής βιβλιοθήκης που βλέπουν την ελληνική τρόικα εσωτερικού να ισοπεδώνει τα πάντα χωρίς τον παραμικρό δισταγμό και με πλήρη ασέβεια προς την πολιτιστική κληρονομιά των Ελλήνων.

Τι πράττουν οι ανιστόρητοι...
Φυσικά δεν μιλάμε για μια τυχαία βιβλιοθήκη αντιθέτως μάλιστα μιλάμε για μια ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ της οποίας  το  Ιστορικό Αρχείο της περιέχει προεπαναστατικά, επαναστατικά και  μετεπαναστατικά  έγγραφα χειρόγραφα και φιλοξενεί  το αξιόλογο αρχείο του Αγαθόφρωνα Νικολόπουλου που περιέχει επίσης επιστολές με υπογραφή του Ζαν Ζακ Ρουσό, του βασιλιά Όθωνα, του Θεόδωρου Κολοκοτρώνη, των Αναγνώστη και Παναγιώτη Κανελλόπουλου, των Πάνου, Γενναίου και Μάρκου Κολοκοτρώνη, υλικό της οικογένειας Πλαπούτα, Πρακτικά της Πελοποννησιακής Γερουσίας και το αρχείο του Χαράλαμπου Χριστόπουλου. Επίσης σε αυτήν υπάρχουν παλιά βιβλία και χειρόγραφα Φράγκων, Ενετών και οπλαρχηγών του ’21, αλλά και αντίγραφα των αετωμάτων του Επικούρειου Απόλλωνα του Αλκαμένη που κοσμούν τους διαδρόμους της (οι περίφημες «αμαζονομαχία» και «κενταυρομαχία»).

Γενοκτονία των Αρμενίων - Η Τουρκία προειδοποιεί το Βατικανό


Nouvelles d'Arménie  (μτφ. Κριστιάν)
Το υπουργείο Εξωτερικών της Τουρκίας αντέδρασε με γραπτή ανακοίνωση το Σάββατο 8 Ιούνιου στις παρατηρήσεις του Πάπα Φραγκίσκου που περίγραψε τις σφαγές των Αρμενίων κατά τη διάρκεια του Α Παγκοσμίου Πολέμου ως «πρώτη γενοκτονία του 20ου αιώνα», προειδοποιώντας ότι αυτή η θέση θα μπορούσε να βλάψει τη σχέση μεταξύ των δύο χωρών.

ΤΟ FACEBOOK ΜΠΛΟΚΑΡΕ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 4000 ΠΡΟΦΙΛ ΑΝΤΙΕΞΟΥΣΙΑΣΤΩΝ


Πριν δυο εβδομάδες η εταιρία που διαχειρίζεται το Facebook δήλωνε πως λαμβάνουν μέτρα ώστε σύντομα να μην επιτρέπει την δημοσίευση φωτογραφιών που πιθανόν επικροτούν πράξεις βίας.

‘Ετσι πριν από περίπου μια ώρα απενεργοποιήθηκαν χιλιάδες λογαριασμοί χρηστών βάση του σκεπτικού αυτού (της χρήσης βίας) καθώς πιθανότατα είχαν κάποιες φωτογραφίες απο κάποιες οδομαχίες, συγκρούσεις κτλ. ‘Ετσι ομάδες που λειτουργούσαν στην πλατφόρμα του facebook και είχαν 3.700 μέλη έχουν απομείνει με 100 ενεργά μέλη και όλοι οι υπόλοιποι έχουν απενεργοποιημένο λογαριασμό. (Μπορεί εύκολα να το δει κάποιος που θα ξαναδημιουργήσει νέο λογαριασμό).

Τζαβάρας:Υποχρέωση της πολιτείας η στήριξη του Ελλην. κινηματογράφo


Σε μία εποχή που η Ελληνική πολιτεία παρακολουθεί άπραγη την τουρκική προπαγάνδα να σαρώνει στην Ελλάδα και διεθνώς μέσω υπερπαραγωγών, ο Κώστας Τζαβάρας θέτει τις βάσεις για την Ελληνική αντεπίθεση πολιτισμού μέσω της στήριξης και προώθησης των Ελληνικών κινηματογραφικών παραγωγών.

«Η ενίσχυση της εγχώριας κινηματογραφικής παραγωγής καθώς και η προώθηση των ελληνικών κινηματογραφικών ταινιών αποτελούν πρωταρχική υποχρέωση για την πολιτεία» τόνισε χαρακτηριστικά ο Αναπληρωτής Υπουργός ΠΑΙΘΠΑ αρμόδιος για θέματα Πολιτισμού κ.Κώστας Τζαβάρας, σε Συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε μαζί με τον Γενικό Διευθυντή του Ελληνικού Κέντρου Κινηματογράφου κ. Γρηγόρη Καραντινάκη.

Βits and bytes και αντίο ανθρώπινη μνήμη....




















Δεν νομίζω να διαφωνεί κάποιος με τον ισχυρισμό ότι, οι τηλεοπτικές σειρές και οι κινηματογραφικές ταινίες δείχνουν την καθημερινότητα του μέλλοντος.

Πρόσφατα, μία φίλη από το Ισραήλ, μου μίλησε για την τηλεοπτική σειρά Black Mirror. Δήλωνε κατενθουσιασμένη.

Εγώ δηλώνω προβληματισμένος...
Υπάρχει ένα επεισόδιο, που προβλήθηκε το Δεκέμβριο του 2011, όπου τιτλοφορείται The Entire History of You.



Στο συγκεκριμένο επεισόδιο, μπορεί κάποιος να δει την "ανθρώπινη ζωή", με την κυριαρχία συσκευών όπως τ΄αναμενόμενα Google Glasses.

Πλήρης έλεγχος της καθημερινότητας, άμεση πρόσβαση στο παρελθόν και σε οποιαδήποτε πληροφορία, μπροστά (ή καλύτερα μέσα) στα μάτια σου.

Ένα ακόμη βήμα προς την απόλυτη αδρανοποίηση του εγκεφάλου;

Ή μήπως ουσιαστική βοήθεια του ανθρώπου από την τεχνολογία;

Δεν είμαι τεχνοφοβικός... Απλά θεωρώ ότι έχει αρχίσει η ουσιαστική αιχμαλωσία του ανθρώπου από την Τεχνολογία και για να είμαστε πιο ακριβείς, από την ανάγκη της Βιομηχανίας για περισσότερα χρήματα και δύναμη, μέσω της καθιέρωσής της στην καθημερινότητα του ανθρώπου.

Κάθε νέα εξέλιξη, αφαιρεί από τον άνθρωπο την ικανότητα της σκέψης.

Με τα κινητά τηλέφωνα, χάσαμε την ικανότητα της μνήμης δεκάδων τηλεφωνικών αριθμών...

Με τα smartphones, χάσαμε την ικανότητα της ουσιαστικής επικοινωνίας με τον διπλανό μας...

Με τα social networks, χάσαμε την ικανότητα της ανθρώπινης επαφής, της ανθρώπινης γνωριμίας, της αλληλεπίδρασης των ενεργειών μας...

Όλες οι ανθρώπινες λειτουργίες, bits και bytes.

Αυτό θα είναι το μέλλον, σύμφωνα με την Google.







Πηγή : http://www.katohika.gr

Οι τρεις σωματοφύλακες και ο … Αλλάχ!


Το κλασικό έργο του Αλεξάνδρου Δουμά «Οι τρεις σωματοφύλακες» είναι βέβαια γνωστό παγκοσμίως. Το ότι όμως ο διάσημος Ντ’ Αρτανιάν επικαλείτο τον Αλλάχ και ο κολλητός του Άραμις ονειρευόταν να γίνει ιμάμης, το είχατε υπ’ όψη σας; Αν όχι, τότε σας συλλαμβάνω αδιάβαστους! Παρ’ όλα αυτά, αν ήσασταν Τούρκος μαθητής θα το γνωρίζατε σίγουρα!

Nassim Haramein: Ο Ήλιος είναι μία μεγάλη Αστροπύλη!!!



















Ο Nassim Haramein γεννήθηκε το 1962 στη Γενεύη της Ελβετίας, είναι ένας ιστορικός και διεπιστημονικός ερευνητής, φιλόσοφος και επικεφαλής του Προγράμματος της Απήχησης, γνωστός για την έρευνά του και την δημιουργία μιας ενοποιημένης θεωρίας της δομής του σύμπαντος, γνωστή ως Grand Unified Field.

Ρώσοι επιστήμονες θα επιχειρήσουν να κλωνοποιήσουν... μαμούθ!


Eπιστήμονες από τη Σιβηρία έμειναν έκπληκτοι όταν ανακάλυψαν σκελετό με αίμα μαμούθ, το οποίο διατηρήθηκε για 10.000 ολόκληρα χρόνια. Το δείγμα αίματος που βρέθηκε στα νησιά Νοβοσιμπίρσκ, είναι αρκετά καλοδιατηρημένο και βάζει τους επιστήμονες στην τολμηρή σκέψη να επιχειρήσουν την κλωνοποίηση του ζώου.

Επιστήμονες της κβαντικής φυσικής αποδεικνύουν ότι η ψυχή υπάρχει!
























Δύο παγκοσμίου φήμης επιστήμονες της κβαντικής λένε ότι μπορούν να αποδείξουν την ύπαρξη της ψυχής.

Η επιθανάτια εμπειρία συμβαίνει όταν οι κβαντική ουσίες που αποτελούν την ψυχή εγκαταλείψουν το νευρικό σύστημα και εισάγονται στο σύμπαν γενικότερα, σύμφωνα με μια αξιόλογη θεωρία που προτείνεται από τους δύο διαπρεπείς επιστήμονες.

Τα μυστικά αφροδισιακά για ακόμα καλύτερες ερωτικές επιδόσεις…


Μήπως τον τελευταίο καιρό η ερωτική σου διάθεση είναι πεσμένη; Ο σύντροφός σου είναι λιγάκι απόμακρος και θέλεις να του ανεβάσεις και πάλι την ερωτική του λίμπιντο; Τότε διάβασε τα παρακάτω μυστικά αφροδισιακά που θα βοηθήσουν να ανάψουν και πάλι τα αίματα από ερωτικό πόθο ….

Το βότανο κρόκος, αποτελεί … διεγερτικό της σεξουαλικής επιθυμίας.

Από τα πιο διαδεδομένα ερωτικά βοηθήματα εδώ και αιώνες, ήταν οι χουρμάδες, η βανίλια αλλά και το μέλι!