Ετικέτες

Πέμπτη 8 Νοεμβρίου 2012

Αντιναζιστική μνήμη. Της Ελένης Καρασαββίδου

 

Είναι πάντοτε το άρρητο που έρχεται στην επιφάνεια των κειμένων, έγραψε κάποτε ο Όσκαρ Ουάιλντ. Μέρες που είναι σήμερα, και καθώς η επιστροφή των νεοναζί γεφυρώνει το χρονικό χάσμα με τις ημέρες του ’40, σκεφτήκαμε να χρησιμοποιήσουμε θραύσματα λόγου προσωπικής μνήμης, τις τόσο πολύτιμες μαρτυρίες δηλαδή. Μπορεί η προσωπική μνήμη να έχει μια  «τοπικότητα», αλλά υπερασπιζόμενη την αλήθεια της λειτουργεί διασταλτικά σε σχέση με την συμπαντικότητα της εμπειρίας (βλ. LeskyA. 1985).

Σε τούτη την “πατρίδα” τι γυρεύω;

Σε τούτη την πατρίδα τί γυρεύω,
με μισθοφόρους και πραιτοριανούς,
τη δόξα σου γονατιστός να ζητιανεύω,
και να χτυπώ την πόρτα σου στους ουρανούς…

undefined
Αν κάποιος πολιτικός από αυτούς που θα ψηφίσουν σε λιγότερες από 48 ώρες το πακέτο των μέτρων, πήγαινε στον κόσμο και τον ρωτούσε: και τώρα τι περιμένεις από εμάς, τι περιμένεις από το κράτος το επόμενο διάστημα πιθανότατα να έτρωγε… κορνέδες. Δεν είναι δα και εύκολο να κόβεις σε δύο χρόνια κοντά 20 δις και να ζητάς από το θύμα να σου πει τι περιμένει από το φέρετρο που τον κλείνεις. Το πολύ – πολύ να σου απαντήσει με τον τίτλο της νέας ταινίας του Μπράντ Πιτ… «killing them softly».

Όλες οι αλλαγές σε ωράρια εργασίας, μισθούς, αποζημιώσεις και άδειες

Αναρτήθηκε από τον/την docimastikos στο Νοεμβρίου 8, 2012
undefined«Πάτωμα» ασφαλείας στις συλλογικές συμβάσεις εργασίας -ακόμη και στις ατομικές- θα είναι από τον ερχόμενο Απρίλιο…
ο νομοθετημένος κατώτατος μισθός (586 ευρώ) με τις πολυετίες που δικαιούται κάθε εργαζόμενος (ανάλογα με τα έτη προϋπηρεσίας του) αλλά χωρίς το επίδομα γάμου. Τη ρήτρα ασφαλείας για να μην πέφτουν οι μισθοί κάτω από το όριο (ακόμη και σε επιχειρήσεις που δεν θα είναι μέλη των οργανώσεων των εργοδοτών) προβλέπει η τελική διάταξη του πολυνομοσχεδίου στο τμήμα για τα εργασιακά.
Σύμφωνα με τη ρύθμιση «ατομικές συμβάσεις εργασίας και συλλογικές συμβάσεις εργασίας κάθε είδους δεν επιτρέπεται να ορίζουν μηνιαίες τακτικές αποδοχές ή ημερομίσθιο πλήρους απασχόλησης κατώτερο από τον νομοθετικώς καθορισμένο κατώτατο». Πέραν της μηνιαίας τακτικής προσαύξησης λόγω προϋπηρεσίας, καμία άλλη προσαύξηση δεν θα περιλαμβάνεται, ωστόσο, στο νομοθετικά καθορισμένο κατώτατο μισθό και ημερομίσθιο έως ότου η ανεργία διαμορφωθεί σε ποσοστό κάτω του 10% αναστέλλεται και η προσαύξηση για προϋπηρεσία, που συμπληρώνεται μετά την 14.2.2012

Απόβαση στον Βόρειο Πόλο

Αντρέι Κισλιακόφ, ειδικά για τη Russia Beyond the Headlines
Η Αρκτική μετατρέπεται σε περιοχή αυξημένου ενδιαφέροντος παγκοσμίως. Αυτό οφείλεται στη διεθνή κατοχύρωση των ορίων της υφαλοκρηπίδας, των δυνατοτήτων διέλευσης των θαλασσίων οδών του Βορρά και του Νότου, και την πολλά υποσχόμενη εκμετάλλευση των φυσικών πόρων της.
Απόβαση στον Βόρειο Πόλο
Η Ρωσία είναι η πρώτη χώρα που ανακοίνωσε τη δημιουργία στρατιωτικών βάσεων στην Αρκτική.
Στη διάρκεια των ασκήσεων της Δυτικής Στρατιωτικής Διοίκησης, τα παράκτια στρατεύματα του Βόρειου Στόλου στις 25 Οκτωβρίου αποβίβασαν για πρώτη φορά στην ιστορία του ρωσικού Πολεμικού Ναυτικού σώμα πεζοναυτών στην ακτή του νησιού Κοτέλνι. Σύμφωνα με το ανακοινωθέν της Διοίκησης, στη διάρκεια της αποβατικής επιχείρησης ερευνήθηκαν νέες περιοχές για πλεύση και για τη δυνατότητα αποβάσεων σε διάφορα σημεία της ακτής της Αρκτικής, πραγματοποιήθηκε αναγνώριση της περιοχής των νησιών του Πελάγους Νοβοσιμπίρσκ, ενώ δοκιμάστηκε και η χρήση τεχνικών μέσων του στρατού και οπλικών συστημάτων στις αρκτικές συνθήκες.

Η νέα γεωπολιτική των ειρηνευτικών επιχειρήσεων

Οι ειρηνευτικές επιχειρήσεις βρίσκονται σε μία κατάσταση διακύμανσης. Τρεις είναι οι παράγοντες που προωθούν τις αλλαγές.

undefined

Πρώτον, ο ρόλος των χωρών της Βορείου Αμερικής και της Ευρώπης (Δυτική Κοινότητα) βρίσκεται σε εξασθένηση, εξαιτίας της μείωσης της στρατιωτικής, οικονομικής και πολιτικής ισχύος, σε συνδυασμό πάντοτε και με τη μείωση της ήπιας ισχύος. Αυτές οι ευρείες αλλαγές δημιουργούν μία προοπτική μειωμένης ικανότητας για τη διαχείριση των συγκρούσεων σε παγκόσμιο επίπεδο.

Ένας τουρκικής καταγωγής Ρώσος στο τιμόνι του ρωσικού Υπ. Άμυνας Τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης χαιρετίζουν τον διορισμό του Σεργκέι Σοϊγκού



undefinedΝίκος Στέλγιας
Ονομάζεται Σεργκέι Σοϊγκού και είναι μέλος της τουρκικής κοινότητας «Τούβα» της Ρωσίας. Από τα τέλη της δεκαετίας του ’80 μέχρι σήμερα έχει αναλάβει την διοίκηση σημαντικών υπηρεσιών της κεντρικής ρωσικής κυβέρνησης. Τα τελευταία εικοσιτετράωρα, με απόφαση του Προέδρου της Ρωσίας, Βλαντιμίρ Πούτιν, ο τουρκικής καταγωγής κ. Σοϊγκού βρίσκεται στο τιμόνι των Ρωσικών Ενόπλων Δυνάμεων και των ρωσικών αμυντικών συστημάτων.

103 προσαγωγές o “απολογισμός” για τα επεισόδια

undefinedΕκατόν τρείς προσαγωγές έγιναν από τις αστυνομικές δυνάμεις κατά τη διάρκεια των επεισοδίων που σημειώθηκαν το βράδυ της Τετάρτης, στο κέντρο της Αθήνας.

Σύμφωνα με την αστυνομία στα επεισόδια τραυματίστηκαν και επτά αστυνομικοί.

ΠΗΓΗ:ΑΠΕ-ΜΠΕ

“Κρυφές” ρυθμίσεις σοκ στο νέο μνημόνιο

 

undefined

Ορισμένες «κρυφές» ρυθμίσεις, από αυτές που δεν είχαν πολυ-ακουστεί και που θα προκαλέσουν θύελλα διαμαρτυριών διότι είναι πολύ σκληρές, περιλαμβάνονται στο Μνημόνιο 3, πέραν φυσικά των περικοπών σε μισθούς και συντάξεις.

Το ποθούμενο

……Ο Δίας θα αφανίσει κι αυτό το γένος των λαλούμενων ανθρώπων, όταν φτάσουν  να έχουν γκρίζους κροτάφους στη γέννησή τους. Ούτε ο πατέρας θα είναι σαν τα παιδιά του, ούτε τα παιδιά σαν τον πατέρα τους, ούτε ο ξένος σαν το φιλοξενητή του, ούτε ο σύντροφος σαν το σύντροφο, ούτε ο αδερφός θα είναι φίλος όπως πριν.

Πρωτοφανής δικαστικός συμβιβασμός χρεωμένου αγρότη – τραπεζών

 

Αναρτήθηκε από τον/την olympiada στο Νοεμβρίου 8, 2012

JusticeΜε μια πρωτοποριακή απόφαση το Ειρηνοδικείο Χανίων, υποχρέωσε τράπεζα να δεχθεί συμβιβασμό…

με αγρότη, ο οποίος ζητούσε την ένταξή του στο νόμο για τα υπερχρεωμένα νοικοκυρικά.

Θα μας κυβερνούν πλούσιοι τραπεζίτες 29/5/2001

Τι είπε ο Χριστόδουλος πριν από 11 χρόνια. Στο τέλος του άρθρου, η απάντηση των τραπεζιτών.

Ποιος, αλήθεια, από εμάς εδώ αδυνατεί να κατανοήσει στα χέρια τίνων θα περάσει ο απόλυτος έλεγχος των media; Μήπως στα χέρια δύο-τριών Αμερικανών επιχειρηματιών; Θα ‘ταν απίστευτα ρομαντική μια τέτοια υπόθεση. Σε ποιον θα περάσει ο έλεγχος της πολιτικής ζωής; Στα χέρια πέντε-δέκα χορηγών των κομμάτων; Αγγίζει τα όρια του γελοίου η ερώτηση. Ποιοι λοιπόν θα είναι αυτοί που θα ελέγχουν τη ζωή; Κάποιοι πλούσιοι τραπεζίτες μήπως; Ας μην τολμήσουμε να απαντήσουμε.

Επανεκλογή Ελληνοαμερικανών στη Βουλή


Οι Ελληνοαμερικανοί Τζον Σαρμπάνης (Δημοκρατικός από το Μέριλαντ) και Γκας Μπιλιράκης (Ρεπουμπλικανός από την Φλόριντα και συμπρόεδρος του “Ελληνικού Συνδέσμου”) επανεκλέγονται στη Βουλή των Αντιπροσώπων.
Επίσης, επανεκλέγεται η Νίκη Τσόνγκα (Δημοκρατική από τη Μασαχουσέτη, σύζυγος του αείμνηστου Ελληνοαμερικανού γερουσιαστή και υποψηφίου για την προεδρία των ΗΠΑ, Πολ Τσόνγκα)

«Ισχυρότερη» η Αμερική μετά τη νίκη Ομπάμα, κατά τον Ιταλό ΥΠΕΞ

«Η Αμερική είναι πιο ισχυρή» με την επανεκλογή του Μπαράκ Ομπάμα, του οποίου η κυβέρνηση εξασφαλίζει έναν επωφελή διάλογο στα μεγάλα διεθνή θέματα, όπως για την οικονομική κρίση που αφορά το ευρώ, εκτιμά στις σημερινές του δηλώσεις ο επικεφαλής της ιταλικής διπλωματίας Τζούλιο Τέρτσι, στην πρώτη αντίδραση της Ρώμης για τις αμερικανικές εκλογές.

Πάνω από 2, 7 εκ. τηλεθεατές παρακολούθησαν την πρώτη ταινία για το θάνατο του Μπιν Λάντεν




Πάνω από 2,7 εκατομμύρια τηλεθεατές παρακολούθησαν την Κυριακή στις ΗΠΑ την πρώτη ταινία για την επιχείρηση που οδήγησε στο θάνατο του υπ΄αριθμόν ένα της Αλ-Κάιντα Οσάμα μπιν Λάντεν, ανακοίνωσε χθες το τηλεοπτικό δίκτυο National Geographic.
Σε ανακοίνωσή του, το National Geographic τονίζει ότι η ταινία ήταν το πρόγραμμά του με τη μεγαλύτερη τηλεθέαση εφέτος και ότι είν

Τουρκικά όπλα σε πλοίο με προορισμό την Υεμένη


Αρμόδιοι του τελωνείου της Υεμένης βρήκαν 3.000 τουρκικής κατασκευής όπλα με σιγαστήρες, κρυμμένα σε κουτιά μπισκότων, σε τουρκικό πλοίο με προορισμό την Υεμένη που πλησίαζε το λιμάνι του Άντεν.Σύμφωνα με το πρωτοσέλιδο της τουρκικής Βατάν, η αξία των όπλων ανέρχεται στα 120 εκ δολάρια και ότι το γεγονός συνέβη σε μια συγκυρία όπου αυξάνεται η βία μεταξύ σουνιτικών και σιττικών πομάδων στην Υεμένη.Το ΥΠΑΜ της Υεμένης, προστίθεται, ξεκίνησε έρευνα για το περιστατικό και ζήτησε εξηγήσεις από την Τουρκία, υπογραμμίζοντας ότι το φορτίο των όπλων αποσκοπούσε στην υπονόμευση τα ασφάλειας και σταθερότητας στην χώρα.Η εφημερίδα αναφέρει επίσης ότι και το Ιράν κατηγόρησε την Τουρκία ότι προσπαθεί να αποσταθεροποιήσει την περιοχή. Κύκλοι του τουρκικού ΥΠΕΞ τόνισαν ότι πρόκειται για όπλα ιδιωτικής εταιρείας και η υπόθεση ερευνάται.http://www.sigmalive.com/


Στην απεργιακή συγκέντρωση της Τρίτης μοιράστηκε ένα ενδιαφέρον κείμενο, με τίτλο «Βιομηχανία εκβιασμών έχει στήσει η Μέρκελ στην Ελλάδα».

Στην απεργιακή συγκέντρωση της Τρίτης μοιράστηκε ένα ενδιαφέρον κείμενο, με τίτλο «Βιομηχανία εκβιασμών έχει στήσει η Μέρκελ στην Ελλάδα».

17 ερωτήματα-φωτιά για τους εκβιασμούς της Μέρκελ
Ο συντάκτης του κειμένου είναι προφανές ότι ξέρει πολλά, το δηλώνει και ο ίδιος άλλωστε. Δίνει όσα στοιχεία χρειάζονται για να κάνει σαφές ότι οι αποκαλύψεις που έρχονται θα δημιουργήσουν πολιτικό σεισμό, σε εγχώριο και ευρωπαϊκό επίπεδο.
Εκβιασμοί, δωροδοκίες, μυστικές υπηρεσίες υπό τις εντολές της καγκελαρίας επιβάλλουν σε «διεφθαρμένους Έλληνες πολιτικούς» τα συμφέροντα της Γερμανίας. Ακόμα και εθνικά ζητήματα προκύπτουν από τα 17 ερωτήματα που θέτει ο συντάκτης.
Διαβάστε το πλήρες κείμενο:
«ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ ΕΚΒΙΑΣΜΩΝ ΕΧΕΙ ΣΤΗΣΕΙ Η ΜΕΡΚΕΛ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ
…αν ισχύουν τα καυτά και αναπάντητα ερωτηματικά!
Αν δεν θυμάστε κάτι κα. Μέρκελ… δεν πειράζει θα σας βοηθήσουμε εμείς.
Διαθέτουμε όλα τα αποδεικτικά στοιχεία… για τόπο, χρόνο, τραπεζικούς λογαριασμούς και διαπλεκόμενα πρόσωπα… έως και για τα εσώρουχα που φορούσαν.

Χρόνια Πολλά στην Πολεμική μας Αεροπορία και σε όσους γιορτάζουν