Ετικέτες

Πέμπτη 8 Νοεμβρίου 2012

«Ισχυρότερη» η Αμερική μετά τη νίκη Ομπάμα, κατά τον Ιταλό ΥΠΕΞ

«Η Αμερική είναι πιο ισχυρή» με την επανεκλογή του Μπαράκ Ομπάμα, του οποίου η κυβέρνηση εξασφαλίζει έναν επωφελή διάλογο στα μεγάλα διεθνή θέματα, όπως για την οικονομική κρίση που αφορά το ευρώ, εκτιμά στις σημερινές του δηλώσεις ο επικεφαλής της ιταλικής διπλωματίας Τζούλιο Τέρτσι, στην πρώτη αντίδραση της Ρώμης για τις αμερικανικές εκλογές.

«Η Αμερική είναι πιο ισχυρή» και η επιστροφή του Ομπάμα στον Λευκό Οίκο «αντιπροσωπεύει μία επιπλέον μεγάλη ευκαιρία για την ΕΕ και την Ιταλία», υπογράμμισε ο ΥΠΕΞ μιλώντας στο δημόσιο τηλεοπτικό δίκτυο Rai Tre.
«Η δυνατότητα να συνεχισθεί ο διάλογος και η συνεργασία για τη διαχείριση των χρηματοοικονομικών, την ολοκλήρωση της ΕΕ και κυρίως για την ενίσχυση του ευρώ αποτελούν τα σταθερά σημεία της αμερικανικής κυβέρνησης, ένα πλεονέκτημα για τη χώρα μας», σημείωσε ο Τέρτσι.
Μία παρόμοια στήριξη θα απέμενε «να επαληθευθεί» σε περίπτωση που επικρατούσε ο Μιτ Ρόμνεϊ, παρατήρησε ο ίδιος.
Ο ίδιος εξέφρασε την ευαρέσκειά του για την «ηχώ του Κένεντι» που διέκρινε στην επινίκια ομιλία του Ομπάμα, μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων.
«Ο Κένεντι παραμένει ένα σημείο αναφοράς για την ιστορία και τη διανόηση σε όλη την Αμερική», υπογράμμισε ο Ιταλός υπουργός, εύχαρις για το «μήνυμα εθνικής ενότητας» και του «ανοίγματος προς τη μετανάστευση», που ο ίδιος επεσήμανε στην ομιλία του Ομπάμα.
Πηγή: ΑΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου