Ετικέτες

Πέμπτη 8 Νοεμβρίου 2012

Πρωτοφανής δικαστικός συμβιβασμός χρεωμένου αγρότη – τραπεζών

 

Αναρτήθηκε από τον/την olympiada στο Νοεμβρίου 8, 2012

JusticeΜε μια πρωτοποριακή απόφαση το Ειρηνοδικείο Χανίων, υποχρέωσε τράπεζα να δεχθεί συμβιβασμό…

με αγρότη, ο οποίος ζητούσε την ένταξή του στο νόμο για τα υπερχρεωμένα νοικοκυρικά.

Σύμφωνα με την Ένωση Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης, ο αγρότης, 47 ετών , διαζευγμένος πατέρας ενός τέκνου, με περιουσιακά στοιχεία, είχε δανειστεί από τρεις τράπεζες, συνολικό ποσό 67.451,35 ευρώ και ζήτησε την υπαγωγή του στο Ν.3869/2010.

Οι δύο τράπεζες, οι απαιτήσεις των οποίων υπερέβαιναν το 66% του χρέους, συμφώνησαν, αλλά η τρίτη διαφώνησε.

Ο αγρότης προσέφυγε στο Ειρηνοδικείο Χανίων, το οποίο με την υπαρ.339/2012 απόφαση του, τον δικαίωσε, κρίνοντας καταχρηστική την άρνηση της τρίτης τράπεζας.

Το δικαστήριο πήρε θέση υποκατάστασης της συγκατάθεσης της τράπεζας, προκειμένου να επιτευχθεί δικαστικός συμβιβασμός, διατάζοντας την τράπεζα να αποδεχθεί το σχέδιο διευθέτησης των οφειλών, όπως αυτό προτάθηκε από τον δανειολήπτη, σύμφωνα με τις δυνατότητές του.

Ο δανειολήπτης επικαλούμενος, μόνιμη αδυναμία πληρωμής των ληξιπρόθεσμων χρηματικών οφειλών του, κατάφερε να διασώσει, εκτός από την κύρια κατοικία του 110 τ.μ. και τα υπόλοιπα περιουσιακά του στοιχεία.

Η Ένωση Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης, χαιρέτισε την προσπάθεια, που “επιτέλους καταβάλλουν κάποιες Τράπεζες να τα “βρουν” με τους πελάτες τους” και κάλεσε τις υπόλοιπες να τις μιμηθούν, “να αλλάξουν και πολιτική αλλά και τακτική, οι ημέρες είναι δύσκολες, οι πολίτες της Χώρας μας περνούν πρωτόγνωρες οικονομικές δυσκολίες ας το δουν, για το κοινό καλό”.

Directnews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου