Ετικέτες

Παρασκευή 21 Μαρτίου 2014

"Κομάντο" του αλβανικού στρατού πολεμούν στη Συρία!






"Σκάνδαλο" χαρακτηρίζουν τα ΜΜΕ των Τιράνων το γεγονός ότι -βάσει των αποκαλύψεων της Γενικής Εισαγγελίας της Αλβανίας- "ανάμεσα στους Αλβανούς μουσουλμάνους που πολεμούν ως εθελοντές στην Συρία στο πλευρό ριζοσπαστικών ισλαμικών ομάδων είναι και πρώην μέλη των ειδικών δυνάμεων "κομάντο" του αλβανικού στρατού που εκπαιδεύτηκαν από το NATO και που υπηρέτησαν σε χώρες, όπως το Αφγανιστάν και το Ιράκ στο πλαίσιο της αλβανικής συμμετοχής στις στρατιωτικές αυτές επιχειρήσεις".

Στο δρόμο που χάραξε η Κριμαία και η Βενετία;;






Δεν είναι μόνο η Κριμαία που αποφάσισε την ανεξαρτητοποίησή της. Ύστερα από δεκαπέντε έτη μείωσης της έντασης για απόσχιση, όνειρα για αυτονομία κάνουν και οι πολίτες της περιοχής Veneto, που μέσω διαδικτύου θα αποφασίσουν αυτή την εβδομάδα αν θέλουν ή όχι η πόλη τους να αποσχιστεί από την υπόλοιπη Ιταλία.
 Oι κάτοικοι της περιοχής κλήθηκαν στις κάλπες, ήδη από την περασμένη Κυριακή και έως σήμερα το βράδυ, για να ψηφίσουν υπέρ ή κατά της απόσχισης της περιοχής τους από την Ιταλία και την ανακήρυξή της σε αυτόνομη, κυρίαρχη Δημοκρατία!

Απόψε το βράδυ θα ξέρουμε εάν η Βενετία θα είναι ξανά ανεξάρτητο κράτος!

Αρχική > Διεθνή - Γεοπολιτικά > Απόψε το βράδυ θα ξέρουμε εάν η Βενετία θα είναι ξανά ανεξάρτητο κράτος!


venice
Με το βλέμμα της παγκόσμιας κοινότητας στραμμένο στις εξελίξεις στην Ουκρανία, το μείζον θέμα της κήρυξης ανεξαρτησίας της Βενετίας από την Ιταλία έχει περάσει στα ψιλά!
Το βράδυ της Παρασκευής ολοκληρώνεται το δημοψήφισμα που διεξάγεται στη Βενετία και έχει ξεκινήσει από την Κυριακή, στο οποίο οι Βενετσιάνοι καλούνται να αποφασίσουν εάν θα αποσχιστούν από την Ιταλία

Μια ηλεκτρική ιστοριούλα… (απατεώνες βιομήχανοι)




Μια φορά κι έναν καιρό, σε τούτον εδώ τον τόπο υπήρχε μια πολυεθνική που την έλεγαν ΠΕΣΙΝΕ. Η ΠΕΣΙΝΕ επεξεργαζόταν βωξίτη κι έβγαζε αλουμίνιο και λεφτά. Μόνο που για να βγάλεις αλουμίνιο χρειάζεται μια διαδικασία η οποία απαιτεί πολύ ηλεκτρικό ρεύμα κι έτσι, επειδή το ρεύμα κοστίζει, δεν βγάζεις όσα λεφτά θα ήθελες. Έτσι, λοιπόν, τα αφεντικά τής ΠΕΣΙΝΕ ήσαν πολύ στενοχωρημένα και δεν ήξεραν πώς να τα φέρουν βόλτα.

Είμαι ένα από τα «πλουσιόπαιδα» του Λονδίνου: Επιστολή κόλαφος διευθυντή κλινικής στο Imperial College προς τον Αδωνι Γεωργιάδη




georgiadis-660_0_1
Ο Ευάγγελος Μαζάρης, Διευθυντής Χειρουργός Ουρολόγος στο Imperial College NHS Trust στέλνει μια ήπια, χαμηλών τόνων, αλλά ταυτόχρονα συγκλονιστική επιστολή στον υπουργό Υγείας, μετά την επεισοδιακή ομιλία του στο Λονδίνο, και αυπροσδιορίζεται ως ένα από τα «πλουσιόπαιδα» του Λονδίνου για τα οποία μίλησε ο υπουργός στα ελληνικά κανάλια.
Την επιστολή την έστειλε στο ygeianet και μεταξύ άλλων μιλά για τους Ελληνες επιστήμονες που αναγκάζονται να εγκαταλείψουν την πατρίδα τους.
«Αξιότιμε κ. Γεωργιάδη,
Είμαι ένα από τα ”πλουσιόπαιδα” όπως τα αποκαλέσατε στα ελληνικά κανάλια που ζει και εργάζεται στο Λονδίνο. Είμαι Διευθυντής Χειρουργός Ουρολόγος στο νοσοκομείο του πανεπιστημίου που ήσασταν προσκεκλημένος να ομιλήσετε.
Δεν είμαι αριστερός (για να ξεκαθαρίζω) για να μη με μισήσετε από την αρχή. Είμαι πατριώτης που αγαπάει και πονάει την πατρίδα του για τα χάλια στα οποία έχει περιέλθει, ο οποίος υπηρέτησα στον Στρατό Ξηράς επί 18μηνο (9 μήνες στη Σάμο-χωρίς ‘βύσμα’) και λαμβάνοντας τιμητική διάκριση για την προσφορά μου.
Έκανα μεταπτυχιακό και διδακτορικό στο Λονδίνο όχι γιατί ήμουν πλούσιος αλλά γιατί είχα όνειρα και θέληση να λάβω την καλύτερα δυνατή εκπαίδευση. Αποφοίτησα από το Πανεπιστήμιο Αθηνών αλλά έτσι όπως οι εκάστοτε κυβερνώντες και πανεπιστημιακοί έχουν καταντήσει το πανεπιστήμιο (ιδρύματα άνευ αξίας, οικογενειοκρατία, ‘μέσο’ για προγράμματα κλπ.) ήταν μονόδρομος να κάνω μεταπτυχιακές σπουδές στο εξωτερικό (όπως τόσοι άλλοι έλληνες επιστήμονες). Δούλεψα αρχικά για να καλύψω τα μισά, τα άλλα μισά προήλθαν από οικονομίες του πατέρα μου.
Έπειτα όλο όνειρα γύρισα στην Ελλάδα να ειδικευτώ σε Πανεπιστημιακή Κλινική στην Αθήνα. Οι γνώσεις και η εμπειρία μου στο εξωτερικό ‘χρησιμοποιήθηκαν’ κατάλληλα από τους εκπαιδευτές μου για τη φροντίδα των ‘πελατών’ τους και την αύξηση της προσωπικής τους περιουσίας. Αυτά δυστυχώς είναι απότοκα διορισμών με ‘μέσο’ στο πανεπιστήμιο και το ΕΣΥ καθώς και λόγω έλλειψης ουσιαστικών ελέγχων και αξιολόγησης. Κατόπιν αναγκάστηκα (μετά το πέρας ειδίκευσης) για να εξειδικευτώ να ξαναφύγω με τη γυναίκα μου στο Ηνωμένο Βασίλειο αφού η εκπαίδευση που λαμβάνει κανείς σε πανεπιστημιακή κλινική είναι αρκετή για να γίνει ένας καλός ‘βοηθός’ (δυστυχώς σε αρκετά νοσοκομεία του ΕΣΥ δεν φτάνει ούτε σε αυτό το επίπεδο λόγω έλλειψης αξιολόγησης/ουσιαστικής εκπαίδευσης). Μετά από 2ετία στο Ην. Βασίλειο έκανα αιτήσεις για θέση επιμελητή στο ΕΣΥ. Στην πρώτη στο Γενικό Κρατικό Αθηνών δυστυχώς είχαν υποσχεθεί τη θέση αλλού. Στο Θριάσιο δεν μου απάντησαν ποτέ!!! Συνεπώς παρέμεινα στο Ηνωμένο Βασίλειο από ανάγκη αλλά επέτυχα μετά από συνεχή αξιολόγηση. Έφτασα σε θέση διευθυντή του εθνικού συστήματος υγείας της Αγγλίας στα 37 έτη, όχι λόγω ‘μέσων’ και γνωριμιών αλλά λόγω σκληρού ανταγωνισμού με άλλους συναδέλφους σε ένα ‘ξένο’ κράτος.
Συνεπώς με προσβάλλει προσωπικά η συμπεριφορά σας και η υπεροψία σας με τη μνεία σας σε ‘πλουσιόπαιδα’ του Λονδίνου. Για τους περισσότερους από εμάς η παραμονή στο εξωτερικό ήταν μονόδρομος, αφού έτσι όπως οι εκάστοτε κυβερνώντες καταντήσατε την παιδεία και την υγεία στη χώρα μας δεν υπάρχει άλλη επιλογή πλην της ανεργίας ή υποεργασίας (π.χ. βοηθός κάποιου ‘μεγαλοσυναδέλφου’).
Λυπούμαι που θεωρείτε ότι έχετε περισσότερα δικαιώματα (στη δημοκρατία) για να ομιλείτε επειδή κάποιοι σας εξέλεξαν. Το ίδιο μπορεί να υποστηρίζουν και οι κ. Τσοχατζόπουλος, Παπανδρέου κ.α. Θα έπρεπε να ντρέπεστε για την κατάσταση στην πατρίδα μας κι εάν εσείς δεν ντρέπεστε θα έπρεπε να ντρέπονται αυτοί που σας ψήφισαν.
Να ξέρετε πάντως πως εμείς οι Έλληνες του εξωτερικού αγαπάμε και πονάμε την πατρίδα μας και στις διακοπές μας ξοδεύουμε τα χρήματά μας για τα οποία δουλεύουμε σκληρά στη χώρα μας. Μη μας κάνετε με την προκλητική συμπεριφορά σας να αλλάξουμε και τον τόπο διακοπών μας!
Με εκτίμηση,
Ευάγγελος Μαζάρης MSc, MD, PhD, FES, FEBU
Διευθυντής Χειρουργός Ουρολόγος
Imperial College NHS Trust»

ΤΟ ΕΠΟΣ ΤΟΥ 21.


προσκυνημα ΚολοκοτρωνηςΤοῦ Γιώργου Νικολακάκου

Τήν Τρίτη 29 Μαϊου, 1453, τήν ἀποφράδα ἐκείνη ἡμέρα γιά τόν Ἑλληνισμό ἡ Ἑλλάδα σάν κράτος ἔπαψε νά ὑπάρχη. Σάν Ἰδέα ὄχι! Οἰ ἰδέες στέκονται ψηλά, τόσο ψηλά ποῦ δέν τίς φθάνουν καί δέν τίς γκρεμίζουν οἰ ἐπιθέσεις καί τά κτυπήματα τῆς βίας.

ΡΩΣΙΚΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΚΑΙ ΑΝΤΙΠΟΙΝΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΔΥΤΙΚΕΣ ΕΝΕΡΓΙΕΣ ΑΝΑΦΟΡΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΚΡΙΜΕΑ (ΜΙΚΡΗ ΣΥΛΛΟΓΗ ΑΡΘΡΩΝ)


Σ.Ριαμπκόφ: Η αντεκδίκηση εξαρτάται από ΕΕ-ΗΠΑ. Η επιλογή είναι στα χέρια τους

il
Η Ρωσία προειδοποίησε χθες αργά το βράδυ ότι οι ευρωπαϊκές και οι αμερικανικές πιέσεις που της ασκούνται εξ αιτίας της προσάρτησης της Κριμαίας θα μπορούσαν να επηρεάσουν τη θέση της στο πλαίσιο των συζητήσεων σχετικά με το ιρανικό πυρηνικό ζήτημα.
«Εμείς δεν θα χρησιμοποιήσουμε αυτές τις συζητήσεις ως στοιχείο ενός συνολικού ανταγωνισμού» δήλωσε ο υφυπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας, Σεργκέι Ριαμπκόφ, σύμφωνα με το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων Interfax.

ΚΥΡΩΣΕΙΣ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΡΩΣΙΑΣ: ΔΥΟ ΑΠΟΨΕΙΣ (ΜΙΚΡΗ ΣΥΛΛΟΓΗ ΑΡΘΩΝ)

ΓΙΑΤΙ Η ΡΩΣΙΑ “ΓΕΛΑΕΙ” ΟΤΑΝ ΤΗΝ ΑΠΕΙΛΟΥΝ ΜΕ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΕΣ ΚΥΡΩΣΕΙΣ

 
 
 
 
 
 
1 Vote

Ρωσία
ΕΙΝΑΙ ΕΝΑΣ ΠΛΑΝΗΤΗΣ ΜΟΝΗ ΤΗΣ…
Του ΔΗΜΗΤΡΗ ΛΕΤΣΙΟΥ
Η Ρωσία είναι μόλις η όγδοη μεγαλύτερη οικονομία του κόσμου, αλλά έχει “ποιοτικά χαρακτηριστικά” που την κατατάσσουν σε πολύ υψηλότερη θέση: Δεύτερη χώρα του πλανήτη μετά τις ΗΠΑ σε στρατιωτική ισχύ, πρώτη χώρα του πλανήτη σε ενεργειακά αποθέματα και ελάχιστο χρέος, μόλις στο 10% του ΑΕΠ της.
Αλλά δεν είναι μόνο αυτά.
Ιδού ορισμένα άλλα κρίσιμα στοιχεία που καταδεικνύουν ότι πλέον η Ρωσία είναι πρακτικά αδύνατον να εκβιαστεί μεοικονομικές κυρώσεις“.
-Είναι αχανής: Η Ρωσία έχει την ίδια επιφάνεια με τον πλανήτη Πλούτωνα. Χαρακτηριστικό είναι ότι έχει εννέα διαφορετικές ζώνες ώρας, περισσότερες από κάθε άλλη χώρα
Η επιφάνεια της έκτασης της Ρωσίας είναι 17 εκατ. τετραγωνικά χιλιόμετρα, σε σύγκριση με τα 16,6 εκατ. τετραγωνικά χιλιόμετρα του πλανήτη Πλούτωνα.
- Kατέχει τεχνολογίες που μπορούν να αλλάξουν την μορφή του πλανήτη ή να καταστρέψουν τον πλανήτη. Υπολογίζεται ότι τα τεχνολογικά ινστιτούτα της αναπτύσσουν το 40% των προηγμένων τεχνολογιών παγκοσμίως σε τομείς, όπως η άμυνα, οι τεχνικές εξόρυξης ορυκτών κοιτασμάτων, η νανοτεχνολογία, η μικροηλεκτρονική κλπ.
-Είναι η μοναδική χώρα που μπορεί να στείλει επανδρωμένες πτήσεις στο διάστημα αυτή την στιγμή.
-Οι αγωγοί πετρελαίου και φυσικού αερίου της Ρωσίας θα μπορούσαν να κάνουν τον γύρω της Γης περισσότερες από έξι φορές.
Οι αγωγοί της Ρωσίας, συμπεριλαμβανομένων των συμπυκνωμάτων, του φυσικού αερίου, του υγραερίου, νερού και πετρελαίου έχουν μήκος 259.913 χιλιόμετρα. Η περίμετρος της Γης, είναι 40.075 χιλιόμετρα.
Μόνον για την έρευνα και την εκμετάλλευση μεγάλων κοιτασμάτων στην υφαλοκρηπίδα της Αρκτικής θάλασσας, θα διατεθούν 98 δισεκατομμύρια δολάρια (περί τα τρία τρις. ρούβλια). Οι μεγαλύτερες ποσότητες υδρογονανθράκων πρόκειται να εξαχθούν σε χώρες της Ασίας και της Λατινικής Αμερικής.
Έτσι, θα επιτευχθεί η αύξηση της αξίας του εξορυσσόμενου ορυκτού πλούτου στα 5,6 τρις. δολάρια, και των εσόδων του κρατικού προϋπολογισμού κατά 35% – 40%. Με τη σειρά της, η παραγωγή πετρελαίου θα αυξηθεί κατά 6,01 δις. τόνους (σήμερα είναι 25,2 δις. τόνοι), τα αποθέματα φυσικού αερίου κατά 12,6 τρις. κυβικά μέτρα, του άνθρακα κατά 7,12 δις. τόνους, του ουρανίου κατά 106 χιλιάδες τόνους, του σιδηρομεταλλεύματος κατά 1,6 δις. και του χρυσού κατά 4,07 χιλιάδες τόνους.
Από το 2009, τα αποθέματα υδρογονανθράκων των πέντε μεγαλύτερων ρώσικων κάθετα ολοκληρωμένων εταιρειών πετρελαίου, οι οποίες αντιπροσωπεύουν περισσότερο από το ήμισυ της συνολικής ρωσικής παραγωγής («Rosneft», «Lukoil», «TNK-BP» «Gazprom Neft», «Tatneft»), αυξήθηκαν περίπου κατά 5,5 δισεκατομμύρια βαρέλια ισοδύναμου πετρελαίου (10%). Η ρώσικη πετρελαϊκή πεντάδα, διαθέτει σήμερα αποθέματα που ανέρχονται σε 59 δισ.. βαρέλια ισοδύναμου πετρελαίου.
- Η Ρωσία κατέχει το ήμισυ του παγκόσμιου αποθέματος ουρανίου υψηλού εμπλουτισμού. Μπορεί να κατασκευάσει χιλιάδες πυρηνικές κεφαλές μέσα σε ελάχιστο χρονικό διάστημα.
Η Ρωσία έχει 695 τόνους ουρανίου υψηλού εμπλουτισμού (HEU), τα περισσότερα από οποιαδήποτε άλλη χώρα στον κόσμο. Οι ΗΠΑ έχουν το δεύτερο μεγαλύτερο απόθεμα του κόσμου στους 604 τόνους.
-Ο πληθυσμός της Ρωσίας ήταν 141.900.000 το 2010, αλλά ήδη έχει ισορροπήσει και αναμένεται αύξησή του στα 155.000.000 μέχρι το 2050.
-Με 1.163 τρισεκατομμύρια κυβικά πόδια, η Ρωσία έχει το δεύτερο μεγαλύτερο απόθεμα φυσικού αερίου στον κόσμο και υπολογίζεται ότι αυτά είναι μόλις το 30% των αποθεμάτων φυσικού αερίου που έχουν ανακαλυφθεί στο έδαφός της.
Η Ρωσία έχει επίσης 87 δισεκατομμύρια βαρέλια αποδεδειγμένων αποθεμάτων πετρελαίου. Αρκετά για να διαρκέσουν άλλα 75 χρόνια. Υπολογίζεται ότι άλλα τόσα θα εντοπιστούν τα επόμενα δέκα χρόνια στην βόρεια Σιβηρία και την Αρκτική
- Έχει υψηλή κουλτούρα στις μαζικές μεταφορές, βασική προϋπόθεση γαι να προοδεύσει μια οικονομία. Εννέα εκατομμύρια πολίτες χρησιμοποιούν το πολυτελέστατο μετρό της Μόσχας κάθε μέρα και άλλοι τόσοι στα μετρό των άλλων πόλεων. Αυτοί είναι 50% φορές περισσότεροι από του χρήστες μετρό στο Λονδίνο, στο Παρίσι και στη Νέα Υόρκη μαζί.
Ο σταθμός «Park Pobedy» (Πάρκο της Νίκης) είναι ίσως ο βαθύτερος του συστήματος μετρό της Μόσχας, αφού κατεβαίνει 85 μέτρα κάτω από την επιφάνεια της Γης. Και ο σταθμός «Vykhino» είναι ο πιο πολυσύχναστος, στο μετρό της Μόσχας.
- Οι 20 πλουσιότεροι άνθρωποι της Ρωσίας έχουν ως καθαρή αξία 227 δισεκατομμύρια δολάρια, περισσότερο από το ΑΕΠ του Πακιστάν (215 δισ. δολ.).
- Η ρωσική λίμνη Βαϊκάλη κατέχει το ένα πέμπτο του φυσικών υδάτινων αποθεμάτων στον κόσμο. Σε έναν πλανήτη που οι πόλεμοι του μέλλοντος θα γίνουν για τα υδάτινα αποθέματα, η ύπαρξη της Βαϊκάλης αποτελεί σημαντικό πλεονέκτημα για τον παγκόσμιο ρόλο της Ρωσίας.
Πηγή: iskra.gr
=======================================================================
 

How to Sanction Russia

21/3/14 | 0 σχόλια | 0 απαντήσεις | 26 εμφανίσεις
Wolosky_HowToSanction_jpgAnd Why Obama’s Current Strategy Won’t Work
Lee S. Wolosky
LEE WOLOSKY is a Partner at Boies, Schiller & Flexner and a former Member of the National Security Council staff under Presidents Bill Clinton and George W. Bush.
After weeks of threatening to do so, on March 17, U.S. President Barack Obama signed an executive order [1] freezing the assets of Russian officials involved in Moscow’s meddling in Ukraine. Economic sanctions and visa bans have been central to the U.S. policy response in Ukraine for two reasons. For one, there aren’t any realistic military options for countering Russian adventurism in the former Soviet sphere. But more important, comprehensive economic sanctions have had remarkable success in recent years, including in Iran. Unfortunately for the United States and its allies, Iran-like sanctions are currently neither feasible nor prudent in dealing with the Russian interference in Crimea.
For many good reasons, no one inside or outside of Washington is seriously proposing a U.S. military response to the situation in Ukraine. But buoyed by Iran’s decision to come to the negotiating table, many have looked to sanctions. Although Iran’s nuclear program unquestionably remains a security threat to the United States and its allies, there is little doubt that the sanctions campaign led by the United States has caused Iran’s near total economic collapse and pushed Tehran to enter into negotiations with the West. That sanctions regime has had three components. First, it included prohibitions on oil, tanker fleets, and the insurance industry, which ground the Iranian oil trade to a halt and cost the country many billions of dollars in export revenue. Second, banking sanctions cut off Iran from the international banking system, making it virtually impossible for the country to engage in any form of international commerce. And third, Obama invoked the U.S. International Emergency Economic Powers Act (IEEPA), which allowed him to block Iranian assets subject to U.S. jurisdiction (such as those belonging to the Iranian Revolutionary Guard Corps and its various commercial and logistical affiliates) and made it illegal for U.S. citizens to do business with designated persons or companies.
There has been talk in the U.S. Congress of targeting Russia’s energy and banking sectors, in addition to targeting Russian officials under IEEPA. At least for the time being, energy sanctions are likely a nonstarter in Europe, whose cooperation would be necessary for such sanctions to be effective. And banking sanctions are an extreme measure that could cause significant harm to ordinary Russians. So it is only the last type of sanction that is currently on the table, as was made clear by this week’s executive order [2], which expanded on Obama’s March 6 executive order invoking his powers under IEEPA to block the assets of and restrict the U.S. travel of anyone the administration determines to be violating the territorial integrity and democratic processes of Ukraine.
Until this week, the Obama administration had not actually designated any businesses or individuals under the executive orders, meaning that the United States had not actually seized any money or blacklisted anyone. And those individuals named on Monday are not likely to have any assets in the United States. Call it a warning shot, perhaps, but one of which the Russians (and others) appear to have taken note. Since the announcement, Russians have rushed billions of dollars back to Mother Russia and other perceived safe havens (this includes what appears to have been the transfer last week of some or all of Russia’s over $100 billion holdings in U.S. Treasuries at the Federal Reserve). According to Macro Advisory Partners, many billions of dollars more are also moving out of Russia as European financial institutions withdraw to avoid the risks now associated with having money stuck in Russia.
None of this has done much to shake Russian President Vladimir Putin. One reason is that, by all accounts, the country’s powerbrokers are not yet in the United States’ line of fire. Obama’s executive orders, and yesterday’s designations, have targeted only Russians who have stirred up trouble in Ukraine. They have not touched the political-economic nexus that helps sustain Putin’s power.
That is too bad. Fourteen years ago this month, I warned in Foreign Affairs that the unchecked concentration of power [3] in the hands of Russia’s lawless oligarchs would undermine Russia’s successful political and economic transition. The article helped lead to enhanced scrutiny of newly minted Russian billionaire business leaders in London, Washington, and New York and to better business practices from oligarchs craving Western attention and capital.
Russia’s business elite still need access to the West. But today’s group is different from that of yesterday, when oligarchs could still operate politically. In the last decade or more, Putin has consolidated control over both the Russian state and its business leadership. Russia’s oligarchs are now handpicked by the Kremlin or, at a minimum, must hew closely to it. That concentration of economic and political power creates a target-rich environment for U.S. sanctions. And if the United States does not directly go after this political-economic nexus, it cannot expect to have a meaningful effect on Russian behavior.
The United States has imposed so-called elite/leadership sanctions before, albeit on a smaller scale. In the 2000s, for instance, the United States used IEEPA designations to strike at the political and economic leaders of Liberia, who (as in today’s Russia) were largely one and the same. These sanctions targeted not only individuals and political leadership around Liberian President Charles Taylor but also the related economic sectors, such as timber exports, that sustained him and his murderous regime.
But Russia is not Liberia, and even comprehensive elite/leadership sanctions would have only a limited effect absent other measures. Putin is an autocrat who will be prepared to accept considerable pain without a flinch. Autocracies can, however, be weakened by transparency. For that reason, any U.S. sanctions program aimed at Russia’s political-economic nexus should be accompanied by a public awareness campaign focused on the corruption of the ruling Russian clique. It is widely understood, for example, that massive corruption has accompanied the consolidation of economic and political power in Putin’s Kremlin. All told, tens of billions of dollars have likely been diverted from the Russian natural resource sector alone and into the bank accounts of Kremlin insiders, including Putin. Much of that money has been squirreled away outside Russia, and the United States knows where to find a lot of it. The United States could publicize this information to undermine Putin in the eyes of the Russian public. In China, similar disclosures of public corruption, whether by the Western media or as part of internecine battles within the Communist Party, have served to weaken the legitimacy of that country’s ruling cliques.
Even with such an information campaign, though, the sanctions against Russia would be missing two components that made the ones on Iran work: energy and banking. Energy accounts for 70 percent of Russia’s annual exports, so energy sanctions could, in principle, be a meaningful tool for rebuking Russia. But much of Russia’s oil and natural gas (unlike Iran’s) goes significantly to Europe, and Europeans have not been willing or eager to change that quickly. And without adequate preparation, such sanctions could cause a shock to world oil markets that could undermine the global economic recovery.
In general, sanctions work best where there is asymmetry, not interdependence. And that is why banking sanctions might look more appealing than energy sanctions in Russia’s case. But comprehensive Iran-style banking sanctions are a nuclear option that should be reserved for Russian conduct more egregious than the unfolding Crimean Anschluss. Among other things, comprehensive banking and commercial sanctions, if implemented successfully, will cause real pain to ordinary Russians, just as they have devastated the economic lives of ordinary Iranians. And as a general matter, in this new era of financial warfare, the United States should uphold its longstanding principles of avoiding unnecessary civilian casualties.
The international sanctions on Iran worked for a number of reasons. Not only did they target oil and banking as well as the regime’s enablers but they also enjoyed wide support in Europe and the broader international community. Energy sanctions were phased in in a way that reduced their impact on global markets; the sequencing allowed non-Iranian oil producers time to increase their supply and nations dependent on Iranian crude time to wean themselves off it. Further, numerous IEEPA and United Nations designations, and active Treasury Department diplomacy, had already changed outsiders’ calculations of the risk associated with doing business in Iran even before comprehensive banking and commercial sanctions were fully in place. In fact, much of the benefit from the sanctions on Iran came as a result of financial institutions’ voluntary withdrawal from the country, even in the absence of legal compulsion.
The banking sanctions on Iran also had real, sharp legal teeth, including, among other things, regulatory actions targeting Iran’s central bank and secondary sanctions on non-U.S. financial institutions that continued to do business with Iran. These effectively forced international financial institutions to choose between doing business with Iranian banks or with the United States. For banks across Europe and Asia, the choice was easy. As a result, Iran was blocked from nearly all normal economic transactions with the international community. In some cases, Iran, cut off from the international banking system, has resorted to barter deals or payment in commodities such as gold. But when counterparties have concerns about getting paid through banks, they quickly look to other markets rather than engage in eighteenth-century forms of commerce. As a result, real people suffer as currencies depreciate, inflation soars, and basic consumer goods become impossible to find.
The United States could try to do the same thing to Russia, but right now it’s not politically feasible. Iran-like sanctions would require considerable international support and considerable time. Energy interdependence with Europe and the hardship that would be inflicted on ordinary Russians as a result of comprehensive banking sanctions preclude the level of international support that would be necessary to make such sanctions effective. Of course, if Putin does not stop at the borders of Crimea, international sentiment, particularly in Europe, will quickly change. Putin should realize that the rules of the game would then change as well — and the United States should let slip all the dogs of financial war.
 Copyright © 2002-2012 by the Council on Foreign Relations, Inc.
All rights reserved.

Σεβαστούπολη: Ουκρανική κορβέτα κατελήφθη από ενόπλους - Ακούστηκαν πυρά αυτόματων όπλων

Oμάδα ενόπλων κατέλαβε την Πέμπτη την ουκρανική κορβέτα Ternopol, η οποία ελλιμενίζεται στη Σεβαστούπολη, ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος του ουκρανικού υπουργείου Άμυνας στην Κριμαία Βλάντισλαβ Σελεζνιόφ.
Στη διάρκεια της επίθεσης χρησιμοποιήθηκαν βομβίδες κρότου, ενώ ακούστηκαν και πυρά από αυτόματα όπλα, δήλωσε ο κ. Σελεζνιόφ στο Γαλλικό Πρακτορείο, ενώ πρόσθεσε ότι δεν γνωρίζει τίποτα για την τύχη του πληρώματος.
Στο μεταξύ η ρωσική σημαία και η σημαία του ρωσικού πολεμικού ναυτικού κυμάτιζε την Πέμπτη σε μια προκυμαία του λιμανιού της Σεβαστούπολης, ενώ υπεστάλησαν οι σημαίες σε δύο ακόμη ουκρανικές κορβέτες.
Στην πρύμνη των Lutsk και Khmelnitsky δεν ήταν εμφανείς οι σημαίες τους.
«Φαίνεται ότι οι Ρώσοι έχουν υποστείλει τις σημαίες και στα δύο πλοία, όμως δεν έχουν ανεβάσει τη δική τους», σημείωσε ο κ. Σελεζνιόφ.
Ναυτεμπορική

Φασισμός: Πολυεργαλείο επιβίωσης της εξουσίας…



Ο θησαυρός του Έλληνα επαναστάτη, που δεν τον σκιάζει φοβέρα καμιά και δεν υποφέρει ζυγό ο τράχηλός του, αποδείχτηκε άνθρακας. Η πολιτική σκέψη περιορίζεται στην αναζήτηση του καταλληλότερου πολιτικού για να του αναθέσουμε το ταχτάρισμα της ελπίδας μας.
Μισό και πλέον εκατομμύριο πολίτες βρήκαν επιτέλους  τους εκφραστές τους στα μάτια των φασιστών. Και λέω επιτέλους γιατί ταλαιπωρήθηκαν πολλά χρόνια στα ημίμετρα της Ν.Δ, του Πασοκ, της Πολ.Αν και του Λα.Ο.Σ. Έφτασε πλέον το πλήρωμα του χρόνου όπου ο σεξισμός, η ομοφοβία, ο ρατσισμός, ο εθνικισμός, η  αντρίλα και ο χρυσός σταυρός  που διαμόρφωνε το κράμα του χαρακτήρα τους, αποκρυσταλλώνεται, γίνεται πρόταγμα, βρίσκει εκφραστές και αντιπροσώπους.

Και βέβαια όλα αυτά γίνονται με την ανοχή και την κατεύθυνση της εξουσίας που νιώθει πιο άνετα έχοντας μια δεξαμενή «ψεκασμένων» που βγαίνουν στο δρόμο μόνο στην επέτειο των Ιμίων και αναγνωρίζουν ως εχθρούς τους μόνο μετανάστες, Πακιστανούς καθαριστές παρμπρίζ.
Το καλύτερο πολυεργαλείο της εξουσίας για την επιβίωσή της στην κρίση, είναι αναμφισβήτητα η εκλογική άνοδος των φασιστών. Ένα απαραίτητο αξεσουάρ για τις μνημονικές μας κυβερνήσεις, με πολλά χρήσιμα εργαλεία.

Αυτό είναι το πρώτο ρομπότ-συντάκτης για τους LA Times



Το ρομπότ-συντάκτης με το που μπήκε στο χώρο της δημοσιογραφίας, εντάχθηκε κατευθείαν στην συντακτική ομάδα των LA Times. Το Quake-bot είναι ένα πρόγραμμα που δημιούργησε ο προγραμματιστής - δημοσιογράφος των LA Times, Ken Schwencke, για να τον απαλλάξει από το να γράφει τις βαρετές καθημερινές ειδήσεις.

Stealth κορβέτα από την Ταϊβάν για καταστροφή αεροπλανοφόρων

Η εν λόγω κορβέτα με τα δύο κύτη (τύπου καταμαράν) έχει stealth χαρακτηριστικά και ζυγίζει 500 τόνους.
Η καταστροφή αεροπλανοφόρων αποτελεί την «ειδικότητα» της κορβέτας «Tuo Jiang», που παραδόθηκε την περασμένη Παρασκευή στο ναυτικό της Ταϊβάν.

Ουκρανιο-εγκεφαλικές κακώσεις…





«Για ποιο λόγο υπάρχει το ΝΑΤΟ μέχρι σήμερα δεν είναι κατανοητό. Σε σημαντικό βαθμό αποτελεί αταβισμό της ψυχροπολεμικής περιόδου». Δεν ξέρω αν ο Βλαντιμίρ Πούτιν, που πριν από ενάμιση περίπου χρόνο εξέφραζε αυτή τη ρητορική απορία, προβόκαρε με τον τρόπο του το μέλλον, που τώρα πια είναι παρόν. Πάντως, σήμερα η απορία πρέπει να τού έχει λυθεί. Η λεγόμενη «Δύση» (ο όρος έχει επιστρέψει πληθωρικά στο καθημερινό λεξιλόγιο ΜΜΕ και πολιτικών, αλλά, πέστε μου παρακαλώ, τι είναι «Δύση» και κατά πού πέφτει η «Ανατολή»;)  αντιδρά στην ουκρανική κρίση ακριβώς σαν μια πολιτικο-στρατιωτική συμμαχία – που είναι άλλωστε- η οποία, επιτέλους, έχει απέναντί της έναν χειροπιαστό, κοινό εχθρό. Στη θέση της ΕΣΣΔ, της Κομεκόν και του Συμφώνου της Βαρσοβίας βρίσκεται πια η Ρωσία και οι (προς το παρόν λίγοι) σύμμαχοί της. Τώρα, όλα αποκτούν νόημα, υπόσταση, προορισμό. Το ΝΑΤΟ, οι διευρύνσεις του, η μετατροπή του σε παγκόσμιο οργανισμό με εκατοντάδες βάσεις και οπλικά συστήματα εκατοντάδων δισεκατομμυρίων, σπαρμένα σε όλες τις ηπείρους και τους ωκεανούς, ικανά να αφανίσουν ένα μεγάλο μέρος της ζωής στον πλανήτη, αν όχι και όλη, αποκτούν σκοπό, έπειτα από μια 25ετία υπαρξιακής κρίσης, εκτονωμένης σε περιφερειακές επεμβάσεις τύπου Γιουγκοσλαβία- Κόσσοβο- Ιράκ και «αντιτρομοκρατικές» επιχειρήσεις τύπου Αφγανιστάν, κι αυτές χωρίς αρραγείς συμμαχίες.******************

ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ – Οι Χριστιανοί του Ισραήλ διαμαρτύρονται έξω από την Πρεσβεία της Ε.Ε.



Επικοινωνία: Shadi Khalloul, 0547531785
Εκπρόσωπος του Χριστιανικού Λόμπι του Ισραήλ

Στις 17 Μαρτίου, ένας συνασπισμός που αντιπροσώπευε ένα μεγάλο αριθμό διαφορετικών Χριστιανικών δογμάτων του Ισραήλ, έστειλε επιστολή στον επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Αντιπροσωπείας στο Ισραήλ, τον κο Lars Faaborg-Andersen εκφράζοντας την απογοήτευσή τους με την υποκρισία της Ευρωπαϊκής Ένωσης μπροστά στην εθνική εκκαθάριση των ιθαγενών
πληθυσμών του Αραβικού κόσμου, των μη-Αράβων Χριστιανών και των Μουσουλμανικών μειονοτήτων.

Η Κριμαία επιστρέφει στο Ελληνικό της όνομα… ΤΑΥΡΙΔΑ


 


Η ρωσική Δούμα πρότεινε προς τις αρχές της Κριμαίας «να επωφεληθούν από τη μοναδική ευκαιρία» και να επιστρέψουν στην ιστορική ονομασία της Χερσονήσου.
Σύμφωνα με την εφημερίδα ‘Ιζβέστια’ η ιδέα προήλθε από τον βουλευτή του Φιλελευθέρου Δημοκρατικού κόμματος της Ρωσίας, Μιχαήλ Ντεγκτουάρεφ- Михаил Дегтярев, ο οποίος πρότεινε η χερσόνησος να έχει και ένα δεύτερο όνομα- Ταυρίς. Σύμφωνα με αυτόν, αυτό θα βοηθήσει την αποκατάσταση της
συνέχειας της ιστορίας των διάφορων περιόδων της Κριμαίας. Ο ίδιος τόνισε ότι θα μπορούσε να δοθεί η ονομασία Ταυρίς ή Ταυρίδα και πιστεύει ότι η απόφαση αυτή είναι σύμφωνη με το μήνυμα του προέδρου, ο οποίος την Τρίτη δήλωσε ότι στη Χερσόνησο θα αναγνωριστούν τρεις γλώσσες, η ρωσική, η ουκρανική και αυτή των Τατάρων της Κριμαίας.
Ο βουλευτής της παράταξης «Ενωμένη Ρωσία» στην Κρατική Δούμα, Αλεξέι Τζουράβλεφ, πιστεύει ότι αυτό πρέπει να το αποφασίσουν οι κάτοικοι της Κριμαίας. 
Ο συμπρόεδρος του Συλλόγου Πολιτικών Επιστημόνων της Κριμαίας, Αλεξάντερ Φορμαντσουκ, σημείωσε ότι η ιδέα της επιστροφής της χερσονήσου στην αρχαία ονομασία ‘Ταυρίς’ συζητείται από καιρό σε καιρό, αλλά ακόμη δεν έχει ωριμάσει.

Με οικονομικές κυρώσεις απειλεί η Μέρκελ





Τις επόμενες κινήσεις τους απέναντι στη Ρωσία, υπό το βάρος της προσάρτησης της Κριμαίας, εξετάζουν οι «28» στη Σύνοδο Κορυφής, έχοντας εγείρει την απειλή περαιτέρω μέτρων.

Η καγκελάριος της Γερμανίας Άνγκελα Μέρκελ δήλωσε σε ομιλία της στο κοινοβούλιο πως κατά τη σύνοδό τους που αρχίζει σήμερα οι ηγέτες της ΕΕ θα υπογραμμίσουν πως είναι έτοιμοι, αν χρειασθεί, να ενισχύσουν τα τιμωρητικά μέτρα εναντίον της Ρωσίας, επιβάλλοντας μεταξύ άλλων ευαίσθητου χαρακτήρα οικονομικές κυρώσεις, ενώ θα επιμηκύνουν επίσης τον κατάλογο με Ρώσους και φιλορώσους Ουκρανούς στους οποίους έχουν επιβληθεί ταξιδιωτικοί περιορισμοί και πάγωμα περιουσιακών στοιχείων τους.

Ο Πούτιν καλεί τις offshore να επαναπατριστούν

Posted: 20 Mar 2014 09:58 AM PDT
20.3.14



Ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν δήλωσε σήμερα ότι οι ρωσικές εταιρείες πρέπει να έχουν την έδρα τους εντός της χώρας και ότι το ιδιοκτησιακό τους καθεστώς πρέπει να είναι διαφανές, επανερχόμενος με ακόμα μεγαλύτερη έμφαση σε μια θέση που προβάλλει συνεχώς τα τελευταία χρόνια, ότι οι Ρώσοι οι οποίοι δραστηριοποιούνται επιχειρηματικά στο εξωτερικό οφείλουν να επαναπατριστούν.

Ο Μπαγίς μίλησε αρνητικά για το Κοράνι


220px-Egemen_bagis_photoΠερί διαρροής νέων ‘κασετών’
 Οι εφημερίδες Cumhuriyet, Huriyet και Haberturk κάνουν αναφορά σε νέα ηχογραφημένη συνομιλία, στην οποία ο πρώην Υπουργός Ε. Ε., Egemen Bagis, φέρεται να μιλά υβριστικά για το κοράνι με το δημοσιογράφο Metehan Demir.

What history can tell us about Russia, Crimea and Vladimir Putin


DV1689117By Adam Taylor
Russia’s President Vladimir Putin gestures as he addresses a joint session of Russian parliament on Crimea in Moscow on March 18, 2014.  (Kirill Kudryavtsev/AFP/Getty Images)
On Tuesday, Russian President Vladimir Putin signed an agreement that formally recognized the “reunification” of breakaway Ukrainian region of Crimea with Russia.
 ”To understand the reason behind such a choice,” Putin said in a speech to parliament, “It is enough to know the history of Crimea and what Russia and Crimea have always meant for each other.”
History. That was the central point of Putin’s speech. And he wasn’t just creating history by agreeing to accept Crimea – he was correcting history. Correcting the historical mistake from 1954 that saw Crimea end up as part of Ukraine.

γίναμε όντως Βουλγαρία;



Bookmark the permalink.
boulgaria2

Επενδύσεις, ιδιωτικοποιήσεις, δάνεια, φτώχεια, ανεργία, διαφθορά, νέα ήθη,
απουσία προοπτικών, εθνικισμός: ανησυχητικές ομοιότητες και παραλληλίες

Μάγια Στογιάνοβα

Βρίσκομαι στην Ελλάδα από το 1991. Μόλις είχα τελειώσει στο Πανεπιστήμιο της Σόφιας Μαθηματικά και Πληροφορική. Οι καιροί ήταν ιδιαίτερα πολιτικοποιημένοι. Ο έρωτάς μου, παρά τη θετική εκπαίδευση, ήταν η δημοσιογραφία. Η επιθυμία μου ήταν να γίνω πολιτικός αναλυτής.

BYZANTIO KAI ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΑΙΔΕΙΑ (ΠΗΓΕΣ)


http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/d/db/StPhotios.jpg
Χρήστος Βούλγαρης
α)Μεσαιωνικές πήγες
1)Ο Abu Uthman Jahiz [9ος αιώνας] επαινεί τη βυζαντινή αυτοκρατορία διότι είχε φιλοσόφους, ιατρούς, αστρονόμους, μουσικούς, βιβλιόφιλους, καλλιτέχνες.
2)Τον 11ο αιώνα, ο al Mubash-Shir [γεννηθείς Fatik] , εξυμνεί τους Έλληνες αυτοκράτορες για τα μεγάλα τους έργα όπως τους δρόμους, τις γέφυρες, τα τείχη, τα υδραγωγεία, τα εγγειοβελτικά έργα, τη φροντίδα τους για την καλή διοίκηση της Αυτοκρατορίας, τις επιστήμες και την ιατρική.
3)Ο Ισπανοεβραΐος Βενιαμίν από την Τουδέλα κατά τον 12ο αιώνα ταξίδευσε στην Ανατολή και επισκέφθηκε πολλές πόλεις της Αυτοκρατορίας. Για τον Βενιαμίν ολόκληρη η Βαλκανική χερσόνησος και η Μικρά Ασία ονομάζονται Γραικία.Η Κωνσταντινούπολη για τον Βενιαμίν είναι πρωτεύουσα της Γιαβάν, η οποία ονομάζεται Γραικία. Οι Γραικοί περιγράφονται ως «πολύ πλούσιοι, κάτοχοι χρυσού και πολύτιμων λίθων, καλοντυμένοι και με πλούσια αγαθά άρτου, κρέατος και οίνου. Ο πλούτος της Κωνσταντινουπόλεως δεν ευρίσκεται στον υπόλοιπο κόσμο. Εδώ ευρίσκονται άνθρωποι που έχουν μελετήσει όλα τα βιβλία των Γραικών».

Στέφεν Χώκινγκ – Σε 50χρόνια θα ζούμε στη Σελήνη και θα ετοιμαζόμαστε για τον Άρη, ο 21ος θα είναι ο αιώνας της διαστημικής εποχής !


Αυτά δήλωσε σε ζωντανή εκπομπή την προηγούμενη Δευτέρα ο Στ.Χώκινγκ,ο πιο διάσημος αστροφυσικός του κόσμου ,μια εκπομπή που ήταν αφιερωμένη στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό και στους αστροναύτες που έκαναν τον γύρο της Γης

«Το καλοκαίρι θα ξέρουμε τι γράφει ο δίσκος της Φαιστού»


diskos faistou
Ένα βήμα πιο κοντά στην ερμηνεία του δίσκου της Φαιστού βρίσκονται οι επιστήμονες καθώς ήδη έχει ολοκληρωθεί κατά 90% η επιγραφική μελέτη του δίσκου που θα οδηγήσει στη γλωσσολογική ανάλυσή του, όπως γνωστοποίησε ο δρ Γκάρυ Όουενς, διευθυντής Γραφείου Διεθνών Σχέσεων Τ.Ε.Ι. Κρήτης.
Η επιγραφική μελέτη του δίσκου της Φαιστού πρόκειται να έχει ολοκληρωθεί μέχρι το καλοκαίρι, ενώ πλέον υπάρχουν αποδείξεις ότι πρόκειται για Μινωική θρησκευτική επιγραφή που πιθανόν, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του κ. Οουεν, μιλά για μία θεότητα ή μητέρα.
Τα τελευταία ευρήματα παρουσιάστηκαν πριν από έναν μήνα στην Οξφόρδη.

ΕΑΡΙΝΗ ΙΣΗΜΕΡΙΑ-ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΜΗΤΕΡΑ ΓΗ!


Η μεγάλη γιορτή της Εαρινής Ισημερίας είναι το σημείο αναφοράς των πολιτισμένων κοινωνιών. Αρχικά ο εορτασμός σχετίζονταν με την έλευση του νέου έτους όπου για τις κοινωνίες των Γηγενών ξεκινούσε από την Εαρινή Ισημερία.
Παρά τις προσπάθειες ξεριζωμού των εθίμων από τους νομάδες κατακτητές, η εορτή της Εαρινής ισημερίας διατηρήθηκε ως σήμερα ως “Ανάσταση”.
Σε αυτό το σημείο θα πρέπει να σημειώσουμε την αλλαγή που έγινε για τον εορτασμό του νέου έτους , με την καθιέρωση του νέου ημερολογίου.
Οι εορτές του νέου έτους στις «παγανιστικές κοινωνίες», εορτάζονταν έως τότε από την 25η Μαρτίου έως την 1η Απριλίου, με την εαρινή ισημερία, καθώς η εποχή αυτή χαρακτηρίζει την αναγέννηση της φύσης. Οι Ρωμαίοι συνέχισαν να εορτάζουν τον Μάρτιο το νέο έτος, αλλά το 154 π.χ και με τις αλλαγές των ημερολογίων, υιοθετήθηκε ως ημέρα εορτής του νέου έτους η 1η του Ιανουαρίου. Η αλλαγή αυτή της ημερομηνίας ήταν δύσκολο να γίνει αποδεκτή από τον κόσμο και αυτό διότι η 1η Ιανουαρίου δεν συνέπεφτε με κάποια ιδιαίτερη αγροτική ή άλλη παράδοση. Ο Ιανουάριος ονομάστηκε έτσι εξαιτίας του Θεού Ιανού ο οποίος είχε δύο πρόσωπα το ένα κοίταγε το παρελθόν και το άλλο το μέλλον.Το 525 μ. χ η Χριστιανική εκκλησία καταδικάζει ανάμεσα σε άλλα το έθιμο της πρωτοχρονιάς ως «ειδωλολατρικό», κάτι που ίσχυε έως τον μεσαίωνα. Ο Ιανουάριος καθιερώθηκε ως αρχή του έτους στον Δυτικό κόσμο μετά το 1500 μ. Χ.