Ετικέτες

Παρασκευή 21 Μαρτίου 2014

Στέφεν Χώκινγκ – Σε 50χρόνια θα ζούμε στη Σελήνη και θα ετοιμαζόμαστε για τον Άρη, ο 21ος θα είναι ο αιώνας της διαστημικής εποχής !


Αυτά δήλωσε σε ζωντανή εκπομπή την προηγούμενη Δευτέρα ο Στ.Χώκινγκ,ο πιο διάσημος αστροφυσικός του κόσμου ,μια εκπομπή που ήταν αφιερωμένη στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό και στους αστροναύτες που έκαναν τον γύρο της Γης


. Το πρόγραμμα του αγγλικού τηλεοπτικού σταθμού Channel 4 Live from Space μεταδόθηκε σε ζωντανή σύνδεση με τους αστροναύτες του ISS [Διεθνής Διαστημικός Σταθμός]
Σε μια ιδιαίτερα φορτισμένη στιγμή της εκπομπής ο αστροναύτης Frank Culbertson θυμήθηκε την στιγμή που είδε από το διάστημα τον καπνό από το χτύπημα στους Δίδυμους Πύργους της Ν.Υόρκης.
Η προσελήνωση του πρώτου ανθρώπου μπορεί να έμοιαζε ένα τεράστιο βήμα αλλά σύντομα θα φαντάζει πολύ μικρό αν τα σχέδια του Στ.Χώκινγκ για την εξερεύνηση του διαστήματος πραγματοποιηθούν.
Ο Χώκινγκ δήλωσε πως οι πρώτες αποικίες στη Σελήνη θα είναι έτοιμες σε 50 χρόνια, ενώ πιστεύει πως οι άνθρωποι θα ζουν στον Άρη το 2100.
Εάν δεν καταφέρουμε να αποικίσουμε νέους πλανήτες απειλούμαστε με εξαφάνιση λόγω του υπερπληθυσμού και της αδυναμίας της Γης να εξασφαλίσει τα απαραίτητα για την επιβίωσή μας.
Ο 72χρονος κορυφαίος επιστήμονας πρόσθεσε-Ο πλανήτης μας είναι υπέργηρος με έναν διαρκώς αυξανόμενο πληθυσμό και πεπερασμένους πόρους. Αυτή είναι μια απειλή για την οποία πρέπει να είμαστε προετοιμασμένοι ,έχοντας έτοιμο ένα plan B.
Αν θέλουμε το ανθρώπινο είδος να επιβιώσει τα επόμενα εκατό ,χίλια χρόνια θα πρέπει οπωσδήποτε να ταξιδέψουμε στο αχανές διάστημα και να αποικίσουμε νέους κόσμους. Αν ακολουθήσουμε αυτόν το δρόμο ,δεν έχω καμμιά αμφιβολία πως αυτός ο αιώνας θα μείνει στην ιστορία της ανθρωπότητας ως η Διαστημική Εποχή .
Ο ISS είναι το τρίτο μεγαλύτερο αντικείμενο στον ουρανό , μετά τον ήλιο και τη σελήνη και είναι ορατό σαν μια μικρή φωτεινή κουκίδα στην διάρκεια της νύχτας.Στη διάρκεια της εκπομπής οι τηλεθεατές έβλεπαν τους αστροναύτες στο διαστημικό τους σπίτι .Ένας από αυτούς δήλωσε πως μιλάει περισσότερο χρόνο με τα παιδιά του όταν είναι στο διάστημα από ότι όταν είναι στην Γη.
Ads by Media PlayerAd Options
Ο ISS έκανε μια πλήρη περιφορά της Γης σε μόλις 90 λεπτά στέλνοντας εκπληκτικές φωτογραφίες στη NASA.
H καθημερινή ρουτίνα των αστροναυτών είναι πολύ κουραστική μια και τον περισσότερο χρόνο πρέπει να κάνουν επιστημονικά πειράματα ,πρέπει να είναι ταυτόχρονα εμπειρογνώμονες, επιστήμονες,να χειρίζονται τα οχήματα του ISS,να βγαίνουν για περιπάτους στο διάστημα και το ,ίσως ,πιο δύσκολο να συμβιώνουν αρμονικά.Αλλά αποζημιώνονται όταν από τον θόλο του σταθμού απολαμβάνουν τη μαγευτική θέα της Γης ,του υπέροχου πλανήτης μας !
Των Alasdair Glennie και Guy Walters
Dailymail.co.uk
Απόδοση Ε.Γ.

Κοινοποίηση:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου