Ετικέτες

Παρασκευή 21 Μαρτίου 2014

Στο δρόμο που χάραξε η Κριμαία και η Βενετία;;






Δεν είναι μόνο η Κριμαία που αποφάσισε την ανεξαρτητοποίησή της. Ύστερα από δεκαπέντε έτη μείωσης της έντασης για απόσχιση, όνειρα για αυτονομία κάνουν και οι πολίτες της περιοχής Veneto, που μέσω διαδικτύου θα αποφασίσουν αυτή την εβδομάδα αν θέλουν ή όχι η πόλη τους να αποσχιστεί από την υπόλοιπη Ιταλία.
 Oι κάτοικοι της περιοχής κλήθηκαν στις κάλπες, ήδη από την περασμένη Κυριακή και έως σήμερα το βράδυ, για να ψηφίσουν υπέρ ή κατά της απόσχισης της περιοχής τους από την Ιταλία και την ανακήρυξή της σε αυτόνομη, κυρίαρχη Δημοκρατία!

Για όσους τυχόν δεν τα πάνε καλά με την γεωγραφία της γείτονος χώρας, η μεγαλύτερη και πιο σημαντική πόλη στην περιοχή του Veneto είναι η Βενετία,καθώς επίσης και για τις πλούσιες πόλεις της Πάδοβα, του Τρεβίζο και της Βερόνα. Η Βενετία είναι η πόλη που κάθε χρόνο συγκεντρώνει πάνω από το ήμισυ των τουριστών που καταφτάνουν στην Ιταλία και φυσικά συνεισφέρει ένα πολύ σημαντικό ποσοστό στα έσοδα της τουριστικής βιομηχανίας της χώρας!

Το δημοψήφισμα διοργανώνουν τοπικά κόμματα και ακτιβιστές που θέλουν η Βενετία να μετονομαστεί σε Δημοκρατία της Βενετίας.



Η ψηφοφορία θα διαρκέσει μέχρι σήμερα Παρασκευή και οι διοργανωτές υπολογίζουν ότι θα λάβουν μέρος περισσότεροι από δύο εκατ. πολίτες.
Προωθούν,μάλιστα, το διαδικτυακό δημοψήφισμα με το αιτιολογικό ότι αν αποσχιστεί η περιοχή, θα γλιτώσει φόρους 20 δις ευρώ που πρέπει να καταβάλει στη κεντρική διοίκηση της Ρώμης.

Σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις τα δύο τρίτα των κατοίκων τάσσονται υπέρ της αυτονομίας της περιοχής, όμως νομικοί κύκλοι υπενθυμίζουν ότι η ψήφος δεν είναι νομικά δεσμευτική.

Ταυτόχρονα, αυτονομιστικές κινήσεις παρατηρούνται και στον Ιταλικό Νότο και συγκεκριμένα στο Τρεντίνο, το Νότιο Τιρόλο και τη Σαρδηνία.


http://www.telegraph.co.uk/news/worldnews/europe/italy/10708733/President-of-Veneto-joins-campaign-for-Venetian-independence-from-Italy.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου