Ετικέτες

Πέμπτη 11 Ιουλίου 2013

«Μέτωπο του Νότου» ή «Μέτωπο για την Ευρώπη»; Κρίσιμες διαφορές



undefined
Ο Σαμίρ Αμίν, από τους γνωστότερους διεθνώς «οικονομολόγους της ανάπτυξης» (φίλος και σύμβουλος κάποτε του Ανδρέα Παπανδρέου), μου διηγήθηκε μια μέρα ένα διάλογο που είχε με τον Ζακ Ντελόρ. Ο Αμίν θεωρούσε «παλαβό» να φτιάξεις νόμισμα χωρίς κράτος – ήταν, έλεγε, σα να βάζεις το κάρο μπροστά από το άλογο.

Μια μέρα, μετά από ένα σεμινάριο, ο Ντελόρ,  τον πήρε κατά μέρος και τον κάλεσε να κουβεντιάσουν. «Σαμίρ», του είπε, «δεν είμαι χαζός. Ξέρω ότι το νόμισμα προϋποθέτει κράτος. ‘Όταν έρθει η κρίση, οι Ευρωπαίοι θα αναγκαστούν να το φτιάξουν».

Wall Street Journal: «Ηρθε η ώρα να σκεφτούμε μία διαγραφή για το ελληνικό χρέος»



Η ΕΕ δεν θα πάρει ποτέ τα χρήματά της πίσω υποστηρίζει η οικονομική εφημερίδα
Η συμφωνία της Δευτέρας για τη συνέχιση της δανειοδότησης στην Ελλάδα ήταν το εύκολο κομμάτι για την Ευρώπη, γράφει την Τετάρτη η Wall Street Journal. «Η ΕΕ και το ΔΝΤ δεν ξόδεψαν τρία χρόνια και περισσότερα από 200 δισ. ευρώ για να αφήσουν τη χώρα μετέωρη τώρα» σχολιάζει και τονίζει: «Το δύσκολο είναι να πάρει τα χρήματά της πίσω».

Κατασκοπεία-Παρακολούθηση και Ψυχολογικές επιχειρήσεις (ΨΕΠ)



undefined
09.07.2013

1972 –Watergate, 2003 –Stellar Wind, 2006 — Wikileaks , 2013 — Prism.

Επιπτώσεις στην Τουρκία από την πτώση Μόρσι



undefined
09.07.2013

ΓΡΑΦΕΙ Ο ΔΡ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ.Ε.ΔΡΟΥΓΟΣ

*Η ΠΤΩΣΗ ΜΟΡΣΙ ΚΑΙ Η ΕΚΤΟΠΙΣΗ ΤΗΣ ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΙΚΗΣ ΑΔΕΛΦΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ ΣΤΗΝ ΑΙΓΥΠΤΟ, ΗΤΑΝ ΗΧΗΡΟ ΧΑΣΤΟΥΚΙ ΓΙΑ ΕΡΝΤΟΓΚΑΝ, ΕΙΔΙΚΑ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΣΦΟΔΡΗ ΕΣΩΤΕΡΙΚΗ ΑΝΤΙΠΑΡΑΘΕΣΗ ΣΕ ΓΚΕΖΙ-ΤΑΞΙΜ.

*Η ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΤΗΣ 3ΗΣ ΙΟΥΛΙΟΥ ΑΦΗΝΕΙ ΤΗΝ ΑΓΚΥΡΑ ΧΩΡΙΣ ΤΟΝ ΠΙΟ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ ΤΗΣ ΣΥΜΜΑΧΟ ΣΤΗΝ ΕΥΡΥΤΕΡΗ ΠΕΡΙΟΧΗ. ΕΡΝΤΟΓΚΑΝ ΚΑΙ ΜΟΡΣΙ ΜΙΛΟΥΣΑΝ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΞΟΝΑ ΑΓΚΥΡΑΣ-ΚΑΙΡΟΥ.

ΤΟ ΠΑΡΤΙ ΔΕ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕ ΠΟΤΕ...27.200 ΕΥΡΩ ΓΙΑ ΥΠΕΡΩΡΙΕΣ ΙΟΥΝΙΟΥ ΣΤΗ ΓΙΑΦΚΑ ΜΑΞΙΜΟΥ.



undefined
Υπερωρίες στα κομματόσκυλα του Μαξίμου:
  • Φεβρουάριος: 61,000 ευρώ  ανάρτηση στις 20 Απριλίου.
  • Μάρτιος: 31,700 ευρώ
  • Απρίλιος: 32,100 ευρώ
  • Μάϊος: 32,70ο ευρώ
  • Ιούνιος: 27,200 ευρώ  
Αυτές οι υπερωρίες, που κάθε μήνα υπογράφετε, με ποιον τρόπο μοιράζονται στα κομματόσκυλα της συμμορίας του Μαξίμου???

Συγκλονισμένοι οι αρχαιολόγοι λιποθύμησαν όταν βρήκαν «το βιβλίο των νεκρών»


Συγκλονισμένοι οι αρχαιολόγοι για τα τελευταία κομμάτια από το περίφημο «rw nw prt m hrw» του 1420 πΧ που ανακάλυψαν τυχαία σε ένα μουσείο του Κουΐνσλαντ. Το έψαχναν..
μανιωδώς έναν εδώ και έναν αιώνα γιατί πιστεύουν ότι έτσι θα λύσουν το μυστήριο της μετά θάνατον ζωής...

Συγκλονισμένοι οι αρχαιολόγοι λιποθύμησαν όταν βρήκαν «το βιβλίο των νεκρών»

Λιποθύμησε ο Αιγυπτιολόγος του Βρετανικού Μουσείου, Dr Τζον Τέιλορ, όταν κατάλαβε ότι είχε μπροστά του τα 100 κομμάτια που έλειπαν για τηνσυμπλήρωση του Βιβλίου των Νεκρών το οποίο σύμφωνα με τον θρύλο περιλαμβάνει συλλογές από επωδούς και 200 μαγικές επικλήσεις για χρήση από τους νεκρούς στη μεταθανάτια ζωή. Πρόκειται ουσιαστικό για ένα εγχειρίδιο το οποίο θα καθοδηγήσει τους νεκρούς στις διάφορες δοκιμασίες που θα συναντούσαν πριν φθάσουν στον Κάτω Κόσμο (Ντουάτ).

Ναός της Αφροδίτης-Ο Παρθενώνας της Θεσσαλονίκης

undefined

Ένα παράξενο μυστικό, ένα μοναδικό μνημείο, κρύβεται στην καρδιά της Θεσσαλονίκης, στην πλατεία Αντιγονιδών.
Πίσω από τις λαμαρίνες στην βορειοανατολική πλευρά της πλατείας υπάρχει ένας μοναδικός θησαυρός, που ήταν καλά κρυμμένος για αιώνες. Ο μοναδικής ομορφιάς Ναός της θεάς Αφροδίτηςπου είχε στηθεί στην πλατεία των Ιερών, δηλαδή στον χώρο που βρίσκεται σήμερα η πλατεία Αντιγονιδών. Ένα σπάνιο εύρημα του 6ου αι. πΧ που μεταφέρθηκε στην πόλη από την Αίνεια, την πόλη που ίδρυσε ο Αινείας έξω από τη Μηχανιώνα.
Σε κάθε άλλη γωνιά του πλανήτη η είδηση και μόνο ενός ενδεχόμενου τέτοιου πλούτου θα είχε κινητοποιήσει φορείς και πολίτες . Δυστυχώς το ασύλληπτης αξίας αυτό εύρημα απειλείται να αποτελέσει θεμέλιο πολυκατοικίας, παρά την κινητοποίηση των πολιτών της συνοικίας πέριξ της πλατείας. Το μνημείο αποτελεί Εθνική κληρονομιά και ανήκει σε όλες τις επόμενες γενιές των Ελλήνων. Επίσης αποτελεί μοναδικό αξιοθέατο για την πόλη της Θεσσαλονίκης, στην οποία δεν αναδείχτηκαν άλλα Ελληνικά μνημεία.
Σε μία εποχή που το κράτος μας διαδίδει τα περί βαριάς βιομηχανίας του τουρισμού, δεν φροντίζει στην ανάδειξη ενός από τους μεγαλύτερους θησαυρούς της αρχαιότητας, που θα αποτελέσει πόλο έλξης τουριστών. Ένας θησαυρός ο οποίος μάλιστα βρίσκετε στην δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της χώρας.

‘A Toxic System’: Why Austerity Still Isn’t Working in Greece




Greek municipality police officers and municipal employees protesBy Anne Seith (Spiegel)
Despite drastic austerity measures, a new Greek debt haircut looks unavoidable. The old system has proven resistant to reform and billions in emergency aid hasn’t been enough to turn things around.
After making a lot of money manufacturing swimming pools, Stelios Stavridis has redirected his entrepreneurial talents toward saving his country.

«Τηλεπειρατεία» χρεώνουν στην κυβέρνηση οι εργαζόμενοι της ΕΡΤ


undefined
Στον αέρα το νέο σήμα της ΕΡΤ. Προς το παρόν, εκπέμπεται μόνο μια κάρτα με το σήμα του καναλιού και με ταυτότητα «ΕΔΤ».
H κάρτα σε γαλάζιο φόντο γράφει Ελληνική Δημόσια Τηλεόραση.
«Τηλεπειρατεία» χρεώνουν στην κυβέρνηση οι εργαζόμενοι της ΕΡΤ, με αφορμή την εκπομπή του σήματος της Ελληνικής Δημόσιας Τηλεόρασης (ΕΔΤ).

Στη Λιθουανία έσπευσε ο Σκοπιανός πρωθυπουργός Ν. Γκρούεφσκι, σε αναζήτηση νέων συμμάχων.





Περιμένει απάντηση Σαμαρά…
Η Λιθουανία ασκεί την προεδρία της ΕΕ αυτό το εξάμηνο και ο κ. Γκρούεφσκι βρέθηκε στην πρωτεύουσα της χώρας Βίλνιους, προκειμένου να ζητήσει την βοήθεια της προεδρεύουσας χώρας για την ενταξιακή πορεία της χώρας του στην ΕΕ και το ΝΑΤΟ.
Ο πρωθυπουργός της ΠΓΔΜ επανέλαβε τους ισχυρισμούς του ότι η Ελλάδα θέτει εμπόδια στην ευρωπαϊκή και νατοϊκή πορεία της χώρας του, δηλώνοντας μετά τη συνάντησή του με τον ομόλογο του της Λιθουανίας Αλγκίρντας Μπουτκεβίτσιους: