Ετικέτες

Δευτέρα 5 Δεκεμβρίου 2011

Το βίντεο από την Πυραμίδα της Θήβας


Το βίντεο από την Πυραμίδα της Θήβας

Αναρτήθηκε από τον/την olympiada στο Δεκεμβρίου 5, 2011

 «Κάτι τους φοβίζει και απαγορεύουν την είσοδο στο εσωτερικό του λόφου του Αμφείου» δηλώνει ο Αρχαιολόγος Θεόδωρος Σπυρόπουλος,που ανακάλυψε την βαθμιδωτή πυραμίδα, αλλά που δεν ολοκλήρωσε, καθώς…μετατέθηκε ξαφνικά από την Θήβα, την οποία επισκέπτεται διαρκώς και με αμείωτο πάντα το ενδιαφέρον του για τις εξελίξεις στο θέμα. Ρωτήσαμε τον κ. Σπυρόπουλο αν

υπάρχουν εξελίξεις, καθώς το όνομά του «παίζει διαρκώς σε ξένα και ελληνικά έντυπα». Απάντηση:
«Ουδεμία, εκτός μιας ομάδας Θηβαίων που αγαπούν την παράδοση και τον πολιτισμό τους, τον οποίο όμως βλέπουν να καταρρακώνεται, να βρωμίζει και να εγκαταλείπεται».

ΒΑΣΚΟΣ: ΖΩ ΚΑΙ ΠΕΘΑΙΝΩ ΓΙΑ ΤΟ ΠΟΔΗΛΑΤΟ ΚΑΙ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟ


ΒΑΣΚΟΣ: ΖΩ ΚΑΙ ΠΕΘΑΙΝΩ ΓΙΑ ΤΟ ΠΟΔΗΛΑΤΟ ΚΑΙ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟ

Αναρτήθηκε από τον/την olympiada στο Δεκεμβρίου 5, 2011

Ο ΣΤΕΛΙΟΣ ΒΑΣΚΟΣ ΕΤΟΙΜΑΖΕΙ ΝΕΑ ΟΔΥΣΣΕΙΑ: 4000 ΧΙΛΙΟΜΕΤΡΑ, ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ 200 ΩΡΕΣ ΠΑΝΩ ΣΤΟ ΠΟΔΗΛΑΤΟ, ΣΕ ΜΙΑ ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΑΠΟ ΤΡΙΚΑΛΑ – ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ – ΣΚΟΠΙΑ – ΣΕΡΒΙΑ – ΚΡΟΑΤΙΑ – ΣΛΟΒΕΝΙΑ – ΙΤΑΛΙΑ – ΑΥΣΤΡΙΑ – ΓΕΡΜΑΝΙΑ  ΚΑΙ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΑ ΤΡΙΚΑΛΑ. ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΘΑ ΣΑΣ ΚΡΑΤΑΜΕ ΕΝΗΜΕΡΟΥΣ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟΝ ΥΠΕΡΑΘΛΟ ΑΥΤΟ. ΤΟ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΒΙΝΤΕΟ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΕΡΜΑΤΙΣΜΟ ΤΟΥ ΜΕΓΑΛΟΥ ΑΘΛΗΤΗ ΤΩΝ ΤΡΙΚΑΛΩΝ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ ΤΟΥ, ΜΕΤΑ ΤΟ ΠΕΡΣΙΝΟ ΤΡΙΚΑΛΑ – ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ – ΤΟΥΡΚΙΑ – ΤΡΙΚΑΛΑ, ΚΑΤΙ ΓΙΑ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΣΙΩΠΗΣΑΝ ΕΣΚΕΜΕΝΑ ΤΑ ΕΘΝΙΚΑ ΜΜΕ, ΑΛΛΑ ΟΛΑ ΤΑ ΤΡΙΚΑΛΑ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΗΤΑΝ ΕΚΕΙ.

Άντερς Φογκ Ράσμουνσεν: «Αν δεν λυθεί το πρόβλημα της ονομασίας, δεν πάτε πουθενά…»


Άντερς Φογκ Ράσμουνσεν: «Αν δεν λυθεί το πρόβλημα της ονομασίας, δεν πάτε πουθενά…»

Την άποψη πως  η απόφαση του Διεθνούς Δικαστηρίου  της Χάγης επί της προσφυγής  των Σκοπίων κατά της Ελλάδας, δεν επηρεάζει και προφανώς δεν  μπορεί να αλλάξει την απόφαση  των μελών του ΝΑΤΟ, έτσι όπως αυτή καταγράφηκε στη Σύνοδο του Συμφώνου στο Βουκουρέστι το 2008, περί μη ένταξης των Σκοπίων έως ότου επιλυθεί το θέμα της ονομασίας, εξέφρασε και πάλι σήμερα ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ Άντερς Φογκ Ράσμουνσεν

Εχούντ Μπαράκ: Καθυστερούμε χαρακτηριστικά με το Ιράν!


Εχούντ Μπαράκ: Καθυστερούμε χαρακτηριστικά με το Ιράν!


Παρά τις επανειλημμένες προειδοποιήσεις υψηλόβαθμων Αμερικανών αξιωματούχων προς το Ισραήλ να μην προχωρήσει σε οποιαδήποτε ενέργεια εναντίον του Ιράν, σήμερα ο ίδιος ο Ισραηλινός υπουργός Άμυνας, Εχούντ Μπαράκ, τόνισε ότι ο χρόνος περνάει εις βάρος του Ισραήλ που πρέπει επειγόντως να καταστρέψει τις πυρηνικές εγκαταστάσεις του Ιράν πριν κατασκευάσει πυρηνική βόμβα.

Στην Ιταλία κλαίνε όταν ανακοινώνουν νέα σκληρά μέτρα – Δεν μπόρεσε να πει τη λέξη “θυσίες” ιταλίδα Υπουργός!


Στην Ιταλία κλαίνε όταν ανακοινώνουν νέα σκληρά μέτρα – Δεν μπόρεσε να πει τη λέξη “θυσίες” ιταλίδα Υπουργός!

Αναρτήθηκε από τον/την economikos στο Δεκεμβρίου 5, 2011
Στην Ιταλία οι Υπουργοί κλαίνε όταν πάνε να ανακοινώσουν τα νέα μέτρα και τις περικοπές που θα διαλύσουν τον κοινωνικό ιστό.
Γνωρίζουν πολύ καλά, ότι αυτά τα μέτρα έχουν υιοθετηθεί εδώ και καιρό στην Ελλάδα, με παταγώδη αποτυχία, την ώρα που παρασκηνιακά το ΔΝΤ έχει περάσει το κατώφλι της Ιταλίας.
Η Υπουργός Κοινωνικών Υποθέσεων Ελσα Φορνέρο έβαλε τα κλάματα όταν ανακοίνωνε το νέο πακέτο σκληρών μέτρων 30 δις, εκ των οποίων τα 20 θα πάνε για δημοσιονομική εξυγίανση και τα υπόλοιπα 10 δις για ανάπτυξη.

Σχεδόν μισό τρις δολάρια ο ορυκτός πλούτος στο «οικόπεδο 12» της Κυπριακής ΑΟΖ


Σχεδόν μισό τρις δολάρια ο ορυκτός πλούτος στο «οικόπεδο 12» της Κυπριακής ΑΟΖ

Αναρτήθηκε από τον/την economikos στο Δεκεμβρίου 5, 2011
Πάνω από τα 450 δις δολάρια αναμένεται να αγγίξει το ποσό που μπορεί να αντληθεί στο οικόπεδο 12 της Κυπριακής ΑΟΖ, σύμφωνα με τον Δρ. Μιχάλη Οικονομίδη, καθηγητή του Cullen College of Engineering στο αμερικανικό Πανεπιστήμιο του Χιούστον.
Όπως ανέφερε στην εφημερίδα «Πολίτης», αν αυτά τα χρήματα πέσουν στην κυπριακή οικονομία, τότε το κατά κεφαλή εισόδημα θα διπλασιαστεί και αργότερα θα τετραπλασιαστεί!
Εντύπωση προκαλεί, η δήλωση του κ. Οικονομίδη ότι στο “οικόπεδο 12″ υπάρχει και πετρέλαιο, το οποίο σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του, αγγίζει τα 3,7 δις. βαρέλια.
Όπως είπε «αυτό το πετρέλαιο αξίζει πιο πολλά από το φυσικό αέριο και εκπλήσσομαι που κανείς δεν το αναφέρει».

Πώς υποδέχθηκαν την απόφαση στα Σκόπια – Τα πρώτα δημοσιεύματα


Πώς υποδέχθηκαν την απόφαση στα Σκόπια – Τα πρώτα δημοσιεύματα

undefined
Ο ηλεκτρονικός Τύπος της ΠΓΔΜ επιχαίρει για την καταδίκη της Ελλάδας, αλλά σημειώνει και ότι η απόφαση δεν επιβάλλει στην Αθήνα αλλαγή στάσης στο μέλλον. Συνεδριάζει η πολιτική ηγεσία της χώρας. Στο προεδρικό μέγαρο των Σκοπίων συναντώνται το μεσημέρι της Δευτέρας ο πρόεδρος Γκιόργκι Ιβάνοφ, ο πρωθυπουργός Νίκολα Γκρούεφσκι και ο πρόεδρος της Βουλής Τράικο Βελιάνοφσκι, προκειμένου να γίνει και επισήμως μία πρώτη αποτίμηση της απόφασης που έλαβε το Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης σχετικά με την προσφυγή της ΠΓΔΜ για το ελληνικό βέτο.

Ο καπιταλισμός είναι ολιγαρχία στην πράξη. Και η δημοκρατία είναι ο μεγαλύτερος και μοναδικός εχθρός αυτής της ολιγαρχίας.


Ο καπιταλισμός είναι ολιγαρχία στην πράξη. Και η δημοκρατία είναι ο μεγαλύτερος και μοναδικός εχθρός αυτής της ολιγαρχίας.

Αναρτήθηκε από τον/την anarmodios στο Δεκεμβρίου 5, 2011


Ο καπιταλισμός δεν είναι ιδεολογία. Είναι πρακτική. Είναι ο τρόπος αποκόμισης κέρδους μέσω “επένδυσης”.
Στον κλασσικό καπιταλισμό επενδύεται χρήμα στην παραγωγή εμπορευμάτων, η οποία γίνεται όχι με σκοπό την ίδια χρήση και κατανάλωση των εμπορευμάτων από τον “παραγωγό” τους φυσικά. Αλλά την ανταλλαγή. Δηλαδή περισσότερο χρήμα. Το κέρδος προκύπτει από την διαφορά του χρήματος που επενδύθηκε, από το χρήμα που απέφερε η πώληση των προϊόντων. Και οφείλεται κυρίως στην ενσωμάτωση εργασίας στα εμπορεύματα. Δηλαδή στην απλήρωτη εργασία που τα εμπορεύματα ενσωματώνουν. (Χ-Ε-Χ’). Την γνωστή και ως υπεραξία.

Robin Williams «Η ανθρωπότητα πρέπει να υποκλίνεται στην Ελλάδα»


Robin Williams «Η ανθρωπότητα πρέπει να υποκλίνεται στην Ελλάδα»

Αναρτήθηκε από τον/την olympiada στο Δεκεμβρίου 5, 2011
«Η ανθρωπότητα πρέπει να υποκλίνεται στην Ελλάδα»

Με τα καλύτερα λόγια μίλησε για τη χώρα μας ο Robin Williams

«Τα οικονομικά δεδομένα αλλάζουν συνεχώς για όλους. Αυτό που δεν αλλάζει είναι η κληρονομιά, η ταυτότητά σας. Ο Παρθενώνας δεν φεύγει από την Αθήνα. Είναι ακόμα εκεί για να θυμίζει ότι η πρόοδος και η ακμή μπορούν να επιστρέψουν», δήλωσε σε συνέντευξή στου στην εφημερίδα «Πρώτο Θέμα» ο διάσημος κωμικός Robin Williams.
Είπε ακόμα, ότι έχει κάνει διακοπές με σκάφος στα ελληνικά νησιά και πώς δεν ήταν αρκετό για να δει όλα όσα έχει διαβάσει στην ελληνική μυθολογία. «Στην Αγγλία για παράδειγμα, δεν πήγα πουθενά. Τι να δω; Το παλάτι του Μπάκιγχαμ; Δεν με νοιάζει. Όπως κι αν πάω στην Γερμανία, δεν θα πάω να δω το Τείχος του Βερολίνου. Ωστόσο, την Δήλο, τον Παρθενώνα και τις Μυκήνες δεν μπορείς να τις αγνοήσεις».

«Παιχνίδια πολέμου» από τη Συρία


«Παιχνίδια πολέμου» από τη Συρία


Ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών της Συρίας δήλωσε ότι η Δαμασκός αποδέχθηκε την πρόταση του Αραβικού Συνδέσμου να εισέλθουν παρατηρητές στη χώρα, προκειμένου να μπει τέλος στην 8μηνη αιματηρή καταστολή των διαδηλώσεων. Σύμφωνα με τον Τζιχάντ Μακντίσι, ο υπουργός Εξωτερικών της Συρίας απάντησε θετικά στο αίτημα του Αραβικού Συνδέσμου, με επιστολή που έστειλε στον πρόεδρο του Συνδέσμου το βράδυ της Κυριακής. Σχετική συμφωνία αναμένεται να υπογραφεί σύντομα.

Επιστολή των Μακεδόνων του πλανήτη στους Ευρωβουλευτές


Επιστολή των Μακεδόνων του πλανήτη στους Ευρωβουλευτές

Αναρτήθηκε από τον/την olympiada στο Δεκεμβρίου 5, 2011

Προς Μέλη του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου
Αξιότιμοι Ευρωβουλευτές,
Επιθυμούμε να επιστήσουμε την προσοχή σας στις αδικίες και στις παραβιάσεις εις βάρος της ιστορικής και πολιτιστικής ταυτότητας 2.500.000 Μακεδόνων ενός εκατομμυρίου Μακεδόνων Ελλήνων της Διασποράς, οι οποίοι εθνολογικά και γλωσσικά είναι Έλλην

Η ΕΠΙΛΕΚΤΙΚΗ ΑΜΝΗΣΙΑ ΤΗΣ ΓΕΡΜΑΝΙΑΣ


Η ΕΠΙΛΕΚΤΙΚΗ ΑΜΝΗΣΙΑ ΤΗΣ ΓΕΡΜΑΝΙΑΣ

Αναρτήθηκε από τον/την olympiada στο Δεκεμβρίου 5, 2011
http://olympiada.files.wordpress.com/2010/09/kaliorasvouli.jpg?w=200&h=278&h=278
Γράφει ο Δρ. Ηλίας Καλλιώρας
Η εμφάνιση της σημερινής παγκόσμιας κρίσης, έφερε την Γερμανία να παίζει, μόνη της πλέον, στο δικό της «ευρωπαϊκό γήπεδο». Αυτό βεβαίως δεν έγινε συμπτωματικά. Προέκυψε εσκεμμένα, μέσα από συγκεκριμένα παλιά, λεπτομερή και μακρόχρονα σχέδια των Γερμανών. Και, παρά δε το γεγονός ότι η Γερμανία διασώθηκε, επανειλημμένα, από άλλους Ευρωπαίους και τους Αμερικανούς, εντούτοις, η ίδια φαίνεται σήμερα να ξεχνά, τόσο την διαταραγμένη ιστορική της πορεία, με τα τόσα θηριώδη εγκλήματά της τον προηγούμενο αιώνα, όσο ομοίως, και την τότε βασανιστική και ταπεινωτική συντριβή της.

Από τη Συνθήκη των Βερσαλλιών στην κα Μέρκελ

Από τη Συνθήκη των Βερσαλλιών στην κα Μέρκελ

Αναρτήθηκε από τον/την economikos στο Δεκεμβρίου 5, 2011
*Του καθηγητή Δημήτρη Μάρδα
Με τη Συνθήκη των Βερσαλλιών του Ιουνίου του 1919, επιβλήθηκαν στη νικημένη Γερμανία όροι, που θεωρήθηκαν εκ των υστέρων απαράδεκτοι ακόμη και από τους εμπνευστές τους.

Γιατί ανοίγουμε τώρα θέμα ΑΟΖ;



ΚΥΡΙΑΚΉ, 4 ΔΕΚΕΜΒΡΊΟΥ 2011

Γιατί ανοίγουμε τώρα θέμα ΑΟΖ;

Συνέντευξη του Χρήστου Ροζάκη στη Σοφία Παπαϊωαννου
Η υφαλοκρηπίδα είναι η νομική βάση για την εκμετάλλευση των θαλάσσιων πόρων
Οι διερευνητικές επαφές με την Τουρκία φαίνεται να έχουν αποδώσει καρπούς
Ατυχείς οι τουρκικές θέσεις για το Καστελλόριζο
Διαφέρει η περίπτωση της Κύπρου

Ο Χρήστος Ροζάκης, πρώην υφυπουργός Εξωτερικών και ομότιμος καθηγητής του Διεθνούς Δικαίου στο Πανεπιστήμιο Αθηνών, θεωρεί ότι είναι λάθος να αναδεικνύουμε το θέμα της
ΑΟΖ όταν εδώ και 40 χρόνια δεν έχουμε λύσει το ζήτημα της υφαλοκρηπίδας με τους Τούρκους. Θεωρεί ότι η Κύπρος κατάφερε να υπογράψει ΑΟΖ με τους γείτονες διότι οι πολιτικές και γεωγραφικές συνθήκες ήταν διαφορετικές στην Κύπρο απ’ ό, τι στην Ελλάδα, η οποία δεν έχει υπογράψει ΑΟΖ με καμία χώρα. Ο για χρόνια αντιπρόεδρος του Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων και σήμερα πρόεδρος του Διοικητικού Δικαστηρίου του Συμβουλίου της Ευρώπης εξηγεί το ζήτημα που μπορεί να προκύψει με τα νησιά μας και το Καστελλόριζο στο Δικαστήριο της Χάγης, αλλά και τι σημαίνει η συμφωνία της Τουρκίας με το ψευδοκράτος για ΑΟΖ βόρεια της Κύπρου.

Σχόλια του καθ. Παναγιώτη Ήφαιστου στην συνέντευξη του Χρήστου Ροζάκη περί ΑΟΖ της 4.12.2011


Σχόλια του καθ. Παναγιώτη Ήφαιστου στην συνέντευξη του Χρήστου Ροζάκη περί ΑΟΖ της 4.12.2011

Η συνέντευξη του κ. Ροζάκη:  Γιατί ανοίγουμε τώρα θέμα ΑΟΖ;
Κάτι φαίνεται να κινείται τελικά. Οι παρεμβάσεις όπως αυτές των Μαρκεζίνη, Καρυώτη, Μάζη, Λυγερού, του υποφαινόμενου και μερικών άλλων για ένα ζήτημα βυθισμένο στο μεγάλο τέλμα νομικισμού που κυριαρχεί στην Ελλάδα τις τελευταίες δεκαετίες –και μετά τις σπασμωδικές αντιδράσεις των γνωστών «ευαγών ιδρυμάτων» (και μερικά υβριστικά υπονοούμενα)– φαίνεται
να δημιουργείται μια νέα αφετηρία. Θα επανέλθω. Ήδη κάποια τελευταία σχόλια βρίσκονται στην διεύθυνσηhttp://www.ifestosedu.gr/112AOZstrategy.htm. Στην διεύθυνσηhttp://www.ifestosedu.gr/112AOZstrategy.htm επίκειται η ανάρτηση επιστολής προς τους συναδέλφους μου μόλις ολοκληρωθεί το κείμενο που άργησε λόγω μεγάλου φόρτου. Περιορίζομαι λοιπόν σε μερικά μόλις σχόλια.

Ο Μπίν Λάντεν τιμάται στην Τουρκία




ΚΥΡΙΑΚΉ, 4 ΔΕΚΕΜΒΡΊΟΥ 2011


Ο Μπίν Λάντεν τιμάται στην Τουρκία

undefined
Το μεσημέρι της Πέμπτης 1/12/2011  τα μεγάλα μέσα ενημέρωσης της Τουρκίας μετέδωσαν την είδηση  ότι στα σύνορα Αφγανιστάν – Τουρκίας έχασαν την ζωή τους 18 Τούρκοι πολίτες.Σύμφωνα με τα τουρκικά ΜΜΕ, πέντε μη επανδρωμένα αεροπλάνα της αμερικανικής πολεμικής αεροπορίας χτύπησαν ένα στρατόπεδο των Ταλιμπάν, το οποίο χρησιμοποιούσε ομάδα Τούρκων ανταρτών της ισλαμιστικής οργάνωσης.Όλα δείχνουν ότι οι Τούρκοι πολεμιστές των Ταλιμπάν ανέμεναν την αμερικανική επίθεση και είχαν προετοιμάσει τις πολιτικές διαθήκες τους..Οι φωτογραφίες είναι απο εκδήλωση που έλαβε χώρα στο τζαμί Φατίχ της Κωνσταντινούπολης προκειμένου να τιμηθούν οι "μάρτυρες".

Σημαντική πολιτική απόφαση της Ομόνοιας: Το 2012 έτος απογραφής του Βορειοηπειρωτικού Ελληνισμού



ΚΥΡΙΑΚΉ, 4 ΔΕΚΕΜΒΡΊΟΥ 2011

Σημαντική πολιτική απόφαση της Ομόνοιας: Το 2012 έτος απογραφής του Βορειοηπειρωτικού Ελληνισμού

undefined
Συνεδρίασε χθες το μεσημέρι στους Αγίους Σαράντα το Γενικό Συμβούλιο της Ομόνοιας. Βασικό θέμα συζήτησης στην χθεσινή συνεδρίαση ήταν η απογραφή που έγινε τον περασμένο Οκτώβριο καθώς και η υλοποίηση της δέσμευσης της Ομόνοιας για τη διοργάνωση απογραφής του συνόλου του Β.Ελληνισμού.

Ασπίδα της Κύπρου η ΕΦ, δήλωσε ο ΥΠΑΜ



ΚΥΡΙΑΚΉ, 4 ΔΕΚΕΜΒΡΊΟΥ 2011

Ασπίδα της Κύπρου η ΕΦ, δήλωσε ο ΥΠΑΜ


ethniki froura Ασπίδα της Κύπρου η ΕΦ, δήλωσε ο ΥΠΑΜΗ Εθνική Φρουρά είναι η ασπίδα της Κυπριακής Δημοκρατίας και χρειάζεται την κατανόηση, την αγάπη και τη στήριξη ολόκληρης της κοινωνίας, δήλωσε την Κυριακή ο Υπουργός Αμυνας Δημήτρης Ηλιάδης, προσθέτοντας ότι η κυβέρνηση στηρίζει, ενθαρρύνει και με κάθε τρόπο εκδηλώνει το ενδιαφέρον της για την Εθνική Φρουρά.Σε δηλώσεις στον επίσημο εορτασμό της Μεγαλομάρτυρος Αγίας Βαρβάρας, Προστάτιδας του Πυροβολικού, που έγινε στο Στρατόπεδο «Αντιστράτηγου Στυλιανού Καλμπουρτζή, στον Δελίκηπο, ο Υπουργός ανέφερε ότι «τιμούμε την ημέρα του Πυροβολικού μαζί με τους πυροβολητές μας στα στρατόπεδα της Εθνικής Φρουράς».

Πρόσθεσε ότι «όσο υπάρχει κατοχή βεβαίως είναι χρέος και ευθύνη μας να διατηρούμε αξιόμαχο και καλά εκπαιδευμένο το στράτευμα μας για να μπορέσουμε ως Κυπριακή Δημοκρατία να αντιμετωπίσουμε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τις απειλές και τις προκλήσεις. Η Εθνική Φρουρά είναι η ασπίδα της Κυπριακής Δημοκρατίας και χρειάζεται την κατανόηση, την αγάπη και τη στήριξη ολόκληρης της κοινωνίας» είπε.

Ανέφερε ακόμα ότι «η κυβέρνηση στηρίζει, ενθαρρύνει και με κάθε τρόπο εκδηλώνει το ενδιαφέρον της για την Εθνική Φρουρά».
http://www.onlycy.com

Ο πόλεμος του Ειρηνικού >Τα συμφέροντα ΗΠΑ και Κίνας συγκρούονται στο σταυροδρόμι της Ασίας


Ο πόλεμος του Ειρηνικού >Τα συμφέροντα ΗΠΑ και Κίνας συγκρούονται στο σταυροδρόμι της Ασίας

Φωτογραφία
Le Μonde -ΒRUΝΟ ΡΗΙLΙΡ  
Οι μηχανισμοί ενός Ψυχρού Πολέμου μοιάζει να δημιουργούνται ανάμεσα στις ΗΠΑ και στην Κίνα, με φόντο μια μάχη για επιρροή στην Ασία. Οι σχέσεις ανάμεσα στην Ουάσιγκτον και στο Πεκίνο είναι ολοένα πιο τεταμένες και τις τελευταίες εβδομάδες παρακολουθούμε μια φραστική κλιμάκωση ανάμεσα στις δύο μεγάλες δυνάμεις της περιφέρειας Ασίας - Ειρηνικού. Και αυτό προτού καν πραγματοποιηθεί στο Μπαλί της Ινδονησίας η Σύνοδος Κορυφής της Ανατολικής Ασίας παρουσία του Μπαράκ Ομπάμα και του Κινέζου Πρωθυπουργού Γουέν Τζιαμπάο.
Το γεγονός ότι ένας Αμερικανός Πρόεδρος παρευρέθη για πρώτη φορά στη διάσκεψη αυτή, η οποία οργανώνεται στο περιθώριο εκείνης της Ένωσης Χωρών της Νοτιοανατολικής Ασίας (ΑSΕΑΝ), καταδεικνύει τη σημασία που δίνουν οι ΗΠΑ στην περιοχή.

Ινδία: Αγανακτισμένος άφησε 40 φίδια μέσα σε Εφορία


Ινδία: Αγανακτισμένος άφησε 40 φίδια μέσα σε Εφορία

Αγανακτισμένος με την κρατική γραφειοκρατία και τη διαφθορά στη χώρα του, ένας Ινδός γητευτής...
φιδιών άφησε ελεύθερα μέσα σε εφορία 40 δηλητηριώδη φίδια.

Αμέσως επικράτησε χάος και πανικός αφού ανάμεσα στα φίδια που ελευθερώθηκαν...


υπήρχαν και 4 κόμπρες. Ευτυχώς όμως κανένας δεν τραυματίστηκε και τα φίδια περισυνελέγησαν από τις αρχές που έσπευσαν στο σημείο.

Μιχάλης Ιγνατίου: Προσδοκίες από την επίσκεψη Μπάιντεν


Μιχάλης Ιγνατίου: Προσδοκίες από την επίσκεψη Μπάιντεν

Η αναμενόμενη επίσκεψη του αντιπροέδρου των ΗΠΑ Τζόζεφ Μπάιντεν στην Αθήνα έχει ιδιαίτερη σημασία, καθώς η χώρα μας βρίσκεται στη δυσκολότερη περίοδό της μετά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο. Βέβαια δεν υπάρχει περίπτωση να ανακοινώσει σχέδιο σωτηρίας, όπως συνέβη τότε, διότι ούτε οι σημερινές ΗΠΑ δύνανται να εκταμιεύσουν ένα τόσο μεγάλο ποσό που απαιτείται για να μη χρεοκοπήσει η Ελλάδα, ούτε υπάρχει δυνατότητα να συμβεί -ακόμα και εάν είχαν την πρόθεση οι Αμερικανοί- λόγω της συμμετοχής της χώρας μας στην Ευρωζώνη.

Έρχεται το τέλος της πολιτικής του «Στρατηγικού βάθους» της Τουρκίας; Η μικρή Κύπρος συνέβαλε…


Έρχεται το τέλος της πολιτικής του «Στρατηγικού βάθους» της Τουρκίας; Η μικρή Κύπρος συνέβαλε…


Γράφει ο Ιωάννης Μπαλτζώης*
Και να λοιπόν που φθάσαμε στην εποχή που ο θαυμασμός των εγχώριων «γενίτσαρων» κονδυλοφόρων και όχι μόνο, προς την μεγαλόπνοη νέο Οθωμανική πολιτική της Τουρκίας, του μάγου της εξωτερικής πολιτικής καθηγητή Νταβούτογλου, αρχίζει να μετατρέπεται σε προβληματισμό και αμφισβήτηση, ασχέτως αν δεν εκδηλώνεται προς το παρόν φανερά. Όλοι θυμόμαστε την, μόλις πριν λίγους μήνες, υπέρμετρη αυτοπεποίθηση του υπουργού Εξωτερικών της Τουρκίας Αχμέτ Νταβούτογλου, για την εφαρμοζόμενη τουρκική εξωτερική πολιτική.

Εξισλαμισμένοι Έλληνες και κρυπτοχριστιανοί στην Τουρκία!


Εξισλαμισμένοι Έλληνες και κρυπτοχριστιανοί στην Τουρκία!


OΙ ΕΞΙΣΛΑΜΙΣΜΕΝΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΣΤΗ ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΤΟΥΡΚΙΑ
του Βλάση Αγτζίδη

Η οριστική διαμόρφωση των πληθυσμών στην Ελλάδα και την Τουρκία καθορίστηκε από τη συνθήκη της Λωζάννης τον Ιoύλιο του 1923. Η συνθήκη πρόβλεπε την ανταλλαγή των πληθυσμών με βασικό κριτήριο κατάταξης τη θρησκευτική πίστη. Έτσι οι χριστιανοί θα έπρεπε να εκδιωχθούν από την Τουρκία και οι μουσουλμάνοι από την Ελλάδα. Η επιλογή με βάση το θρήσκευμα οδήγησε αφενός στην εξαίρεση των ελληνικών πληθυσμών που είχαν εξισλαμιστεί ή βρισκόταν σε κρυπτοχριστιανική κατάσταση στην Τουρκία, ενώ εκδιώχθηκαν από την Ελλάδα οι ελληνογενείς και ελληνόφωνοι μουσουλμάνοι. Έτσι διαμορφώθηκε στη σημερινή Τουρκία ένας πολύμορφος μουσουλμανικός ελληνικός πληθυσμός που αποτελείται αφ’ ενός από τους γηγενείς εξισλαμισμένους και κρυπτοχριστανούς του Πόντου και αφ’ ετέρου από αυτούς που εκδιώχθηκαν από την Ελλάδα.

Μια μυστική αντιπαράθεση στην ευρύτερη περιοχή της Κύπρου




ΚΥΡΙΑΚΉ, 4 ΔΕΚΕΜΒΡΊΟΥ 2011


Μια μυστική αντιπαράθεση στην ευρύτερη περιοχή της Κύπρου

Του Νίκου Στέλγια
Λίγα χιλιόμετρα δυτικά της Κωνσταντινούπολης, πάνω στην εθνική οδό που ενώνει την Τουρκία με την Ελλάδα και τη Βουλγαρία, βρίσκεται η μεγάλη φυλακή της Σιλιβρίας. Εκεί κρατούνται όλοι οι πολιτικοί κρατούμενοι, το όνομα των οποίων εμπλέκεται στην πολυσυζητημένη υπόθεση Εργκενεκόν. Για την τουρκική αντιπολίτευση, η φυλακή της Σιλιβρίας δεν είναι τίποτε άλλο παρά ένα μεγάλο στρατόπεδο συγκέντρωσης όπου είναι φυλακισμένοι οι αντιφρονούντες. Για το κυβερνών Κόμμα Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (ΑΚΡ), οι δίκες της Σιλιβρίας θα φέρουν τον πολυπόθητο εκδημοκρατισμό της χώρας και θα απαλλάξουν την Τουρκία από την πολιτική ηγεμονία των ενόπλων δυνάμεων.

Τουρκία πολλαπλών προβλημάτων




ΚΥΡΙΑΚΉ, 4 ΔΕΚΕΜΒΡΊΟΥ 2011



Του Σάββα Ιακωβίδη

Καταρρέει ως χάρτινος πύργος το δόγμα Νταβούτογλου.Σοβαρή κρίση στις σχέσεις της με όλες τις γειτονικές χώρες. Η υβριστική ρητορική της εναντίον της ΕΕ και της Κυπριακής Δημοκρατίας

Επιβάλλεται στενότατη συνεργασία Ελλάδας, Κύπρου, Ισραήλ ως το ισχυρό ανάχωμα της Ευρώπης και της Δύσης στην Αν. Μεσόγειο

Η απόφαση του Διεθνούς Δικαστηρίου της Χάγης (συνεχής ανανέωση)


Η απόφαση του Διεθνούς Δικαστηρίου της Χάγης (συνεχής ανανέωση)






Συλλογική απόφαση που ελήφθη ομοφώνως και όχι μονομερής απόφαση της Ελλάδας, η μη ένταξη των Σκοπίων στο ΝΑΤΟ τον Απρίλιο του 2008 λέει ο πρόεδρος του Διεθνούς Δικαστηρίου της Χάγης Χισάσι Οβάντα
Η Ελλάδα κατάφερε να αποδείξει μόνο ότι τα Σκόπια παραβιάζουν την παράγραφο 2 του άρθρου 7 της Ενδιάμεσης Συμφωνίας του 1995 δηλαδή χρησιμοποιούν καταχρηστικά τον Ήλιο της Βεργίνας, λέει ο πρόεδρος του ΔΔΧ.
“Η ΠΓΔΜ θα πάψει να χρησιμοποιεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο το σύμβολο σε όλες του τις μορφές που απεικονίζεται, στην εθνική του σημαία”, αναφέρεται στη σχετική παράγραφο της Ενδιάμεσης Συμφωνίας.