Ετικέτες

Δευτέρα 5 Δεκεμβρίου 2011

Σημαντική πολιτική απόφαση της Ομόνοιας: Το 2012 έτος απογραφής του Βορειοηπειρωτικού Ελληνισμού



ΚΥΡΙΑΚΉ, 4 ΔΕΚΕΜΒΡΊΟΥ 2011

Σημαντική πολιτική απόφαση της Ομόνοιας: Το 2012 έτος απογραφής του Βορειοηπειρωτικού Ελληνισμού

undefined
Συνεδρίασε χθες το μεσημέρι στους Αγίους Σαράντα το Γενικό Συμβούλιο της Ομόνοιας. Βασικό θέμα συζήτησης στην χθεσινή συνεδρίαση ήταν η απογραφή που έγινε τον περασμένο Οκτώβριο καθώς και η υλοποίηση της δέσμευσης της Ομόνοιας για τη διοργάνωση απογραφής του συνόλου του Β.Ελληνισμού.

Ως προς το θέμα της απογραφής-φάρσα του περασμένου Οκτωβρίου όσοι έλαβαν το λόγο  επεσήμαναν την ορθότητα της απόφασης της ΔΕΕΕΜ Ομόνοιας για αποχή, πράγμα που επετεύχθη, ανεξάρτητα από τις  προσπάθειες του καθεστώτος Μπερίσα και  των νεο-μπερισικών στο χώρο της Μειονότητας «να απογραψουν» χωρίς καν να επισκεφθούν τον κόσμο στα σπίτια τους.
Το σημαντικό όμως που προέκυψε από αυτό το Συμβούλιο είναι η  απόφαση για τη διεξαγωγή δικής μας απογραφής κατά το έτος 2012. Για τις λεπτομέρειες, τα διαδικαστικά, τον τρόπο και τις μεθοδεύσεις  που θα ακολουθηθούν, ορίστηκε εφταμελής επιτροπή  υπό τον πρόεδρο της Ομόνοιας κ. Βασίλη Μπολάνο.


Αξίζει ως προς αυτό να σημειώσουμε πως η διαδικασία που προτείνει η Ομόνοια θα συμπεριλάβει όχι μόνο όσους διαμένουν τώρα στο χώρο ή στην Ελλάδα, αλλά και εκείνους που διαμένουν και σε άλλες χώρες του κόσμου. Ως προς αυτό η Ομόνοια θα συνεργαστεί με όλους τους φορείς , στην Ελλάδα και τις άλλες χώρες του εξωτερικού και κατά το προκαταρκτικό στάδιο, το πρώτο εξάμηνο του 2012, με προτάσεις και εισηγήσεις, αλλά και κατά το δεύτερο εξάμηνο κατά το οποίο πιθανότερον να διεξαχθεί η διαδικασία απογραφής.

Να σημειώσουμε τέλος πως η απόφαση για την πραγματοποίηση της απογραφής του συνόλου του Β. Ελληνισμού ήταν παμψηφεί, εκτός από το μέλος. του Γ.Συμβουλίου κ. Λεωνίδα Παπά ο οποίος δεν υπερψήφισε δηλώνοντας απλά παρόν. Ο κ. Παπάς επίσης  διαφώνησε και με την προηγούμενη απόφαση για αποχή, θεωρώντας πως δεν είναι σωστό από πλευρά μας να γίνει έκκληση για αποχή.
http://www.deropoli.com/?p=7800 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου