Ετικέτες

Δευτέρα 5 Δεκεμβρίου 2011

Εχούντ Μπαράκ: Καθυστερούμε χαρακτηριστικά με το Ιράν!


Εχούντ Μπαράκ: Καθυστερούμε χαρακτηριστικά με το Ιράν!


Παρά τις επανειλημμένες προειδοποιήσεις υψηλόβαθμων Αμερικανών αξιωματούχων προς το Ισραήλ να μην προχωρήσει σε οποιαδήποτε ενέργεια εναντίον του Ιράν, σήμερα ο ίδιος ο Ισραηλινός υπουργός Άμυνας, Εχούντ Μπαράκ, τόνισε ότι ο χρόνος περνάει εις βάρος του Ισραήλ που πρέπει επειγόντως να καταστρέψει τις πυρηνικές εγκαταστάσεις του Ιράν πριν κατασκευάσει πυρηνική βόμβα.

Σύμφωνα με πληροφορίες που διαρρέουν στο ξένο τύπο, στο Αμερικανικό Πεντάγωνο έχουν φτάσει πληροφορίες από αξιόπιστες πηγές σύμφωνα με τις οποίες το Ισραήλ εξετάζει σοβαρά το ενδεχόμενο να επιτεθεί αιφνιδιαστικά στο Ιράν, χωρίς τη συγκατάθεση των ΗΠΑ χρησιμοποιώντας μάλιστα μέχρι και πυρηνικά όπλα. Στην περίπτωση που το Ισραήλ επιτεθεί αιφνιδιαστικά στο Ιράν θα βάλει σε κίνδυνο όσους Αμερικανούς στρατιώτες δεν έχουν ακόμη αποχωρήσει από το Ιράκ, ενώ θα προκαλέσει γενικότερη ανάφλεξη στη Μέση Ανατολή με απρόβλεπτες εξελίξεις.
Σε συνέντευξή του στις 19 Νοεμβρίου στο Αμερικανικό CNN με τίτλο: “Fareed Zakaria GPS”, ο υπουργός Άμυνας του Ισραήλ, Εχούντ Μπαράκ προειδοποίησε πως η αντίστροφη μέτρηση ώστε τα πυρηνικά όπλα να φτάσουν στα χέρια των τρομοκρατών έχει ήδη ξεκινήσει. Και όχι μόνο αυτό, όπως χαρακτηριστικά τόνισε, αλλά οι τρομοκράτες θα χρησιμοποιήσουν την πυρηνική τους ομπρέλα ως μέσο εκβιασμού στις γειτονικές τους χώρες ώστε αυτές να χρηματοδοτήσουν την τρομοκρατία.
“Σε περίπτωση που αφήσουμε το Ιράν να κατασκευάσει πυρηνικές βόμβες, το ίδιο θα κάνουν η Τουρκία, η Σαουδική Αραβία και η Αίγυπτος”, επισήμανε τότε!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου