Ετικέτες

Δευτέρα 5 Δεκεμβρίου 2011

Ερντογκάν: Ο άνθρωπος που μπορεί να προκαλέσει παγκόσμιο πόλεμο!




Δημοσιεύτηκε στο GEOPOLITICS & DAILY NEWS στις 16 Σεπτεμβρίου
Σε άρθρο της η εφημερίδα OTTAWA CITIZEN αναλύει το χαρακτήρα του Τούρκου Πρωθυπουργού, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογκάν και κάνει μία αναδρομή στο παρελθόν του, από τότε που ήταν Δήμαρχος Κωνσταντινούπολης μέχρι και σήμερα. Ωστόσο αίσθηση προκαλεί αφενός ο τίτλος του δημοσιεύματος και αφετέρου οι πρώτες σειρές του άρθρου που επισημαίνουν:
“Η μεγαλύτερη απειλή για την ειρήνη στον κόσμο, αυτή τη στιγμή, προέρχεται από ένα άτομο που ονομάζεται Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογκάν. Είναι ο πρωθυπουργός της Τουρκίας και επικεφαλής του Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (AKP)”. Μετά την ανάλυση περί οικονομικού θαύματος και το πόλεμο μεταξύ Ερντογκάν και Στρατηγών, καταλήσει τονίζοντας πως με τη στάση που κρατά στο θέμα της Μέσης Ανατολής και με το τρόπο τον οποίο προκαλεί το Ισραήλ, είναι πολύ εύκολο να δημιουργήσει ένταση με ανεξέλεγκτες διαστάσεις.
Και αυτό γιατί από τη μία θα βρίσκονται Τουρκία, Ιράν, Χαμάς και Χεζμπολάχ και από την άλλην το Ισραήλ με ολόκληρη η Δύση. Βρισκόμαστε σε κομβικό σημείο και κανείς δεν πρέπει να ξεχάσει πως η Δύση δεν θα αφήσει το Ισραήλ να βιώσει ένα νέο …ολοκαύτωμα. Και ο άνθρωπος που θέλει να το προκαλέσει αυτό, δεν είναι άλλος από τον Τούρκο Πρωθυπουργό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου