Ετικέτες

Τετάρτη 13 Νοεμβρίου 2013

Όταν μια μαύρη έφηβη έσωσε τον λευκό άντρα με το τατουάζ των SS…




Το 1996, μια μαύρη έφηβη προστάτευσε έναν φερόμενο ως υποστηρικτή της Κου Κλουξ Κλαν από ένα εξαγριωμένο πλήθος βάζοντας ως ασπίδα το σώμα της. Στο Μίσιγκαν η πράξη της θεωρήθηκε παράδειγμα εξαιρετικού θάρρους και ευγένειας και εξακολουθεί να εμπνέει και να συζητείται ακόμη και σήμερα.
Η Keshia Thomas ήταν μόλις18 όταν η ρατσιστική οργάνωση Κου Κλουξ Κλανπραγματοποίησε συγκέντρωση στην γενέτειρα της το Μίσιγκαν. Η φιλελεύθερη, προοδευτική και πολυπολιτισμική πόλη Αν Άρμπορ ήταν μια μάλλον ασυνήθιστη επιλογή για την ΚΚΚ. Εκατοντάδες άνθρωποι συγκεντρώθηκαν για να δείξουν στα μέλη της ότι δεν ήταν ευπρόσδεκτοι.

Ω Της Φρίκης Και Του Φόβου!


                                                                            «The Horror!»
Σίγουρα θα έχετε δει την κορυφαία (κατά τη γνώμη μου) αντιπολεμική ταινία, το «Αποκάλυψη, Τώρα», του Κόπολα.
Ίσως και να θυμάστε τη σκηνή όπου ο ημίθεος Μάρλον Μπράντο, στο ρόλο του συνταγματάρχη Κουρτς, χαϊδεύει το ξυρισμένο του κρανίο στο ημίφως και κραυγάζει ψιθυρίζοντας: «…TheHorror!»
Η φρίκη του Κουρτς ήταν υπαρξιακή –διαβάστε και το «Η καρδιά του σκότους», του Κόνραντ, απ’ όπου προέρχεται το σενάριο της ταινίας, για να το καταλάβετε καλύτερα.
Ο Κουρτς βρέθηκε στο μέσο ενός παράλογου πολέμου (και ποιος πόλεμος δεν είναι παράλογος;). Δοξάστηκε ως θεός από τους ιθαγενείς που είχε εντολή να εξοντώσει και έμεινε στη ζούγκλα, όπου βυθίστηκε στον εαυτό του και αντιλήφθηκε ότι το μεγαλείο του ανθρώπινου πολιτισμού, η υποτιθέμενη πρωτοκαθεδρία του ανθρώπου, δεν είναι παρά ένα άδειο κέλυφος, ένα τσόφλι εύθραυστο χωρίς κανένα περιεχόμενο (όταν η θέαση είναι sub specie aeternatis, υπό το πρίσμα της αιωνιότητας).

O Άγιος Ιωάννης ο Χρυσόστομος, Αρχιεπίσκοπος Κωνσταντινουπόλεως (347-407)


Ο Άγιος Ιωάννης ο Χρυσόστομος γεννήθηκε στην Αντιόχεια της Συρίας το 347μ.Χ. Ο πατέρας του ονομαζόταν Σεκούνδος και η μητέρα του Ανθούσα. Οι γονείς του βαπτίσθηκαν Χριστιανοί, όταν γεννήθηκε ο Άγιος Ιωάννης. Ο Άγιος έμεινε ορφανός από πατέρα λίγο καιρό μετά την γέννηση του. Η μητέρα του δεν ξαναπαντρεύτηκε, θέλοντας να αφιερώσει όλες τις φροντίδες της στην ανατροφή του γιου της.

Το γεγονός ότι η οικογένεια του Αγίου ήταν πολύ πλούσια, επέτρεψε στον Άγιο να διδαχθεί από τους καλύτερους δασκάλους της Αντιόχειας. Από μικρός έδειξε την αγάπη του τόσο για τα γράμματα όσο και για την Χριστιανική πίστη. Το 363μ.Χ., βαπτίσθηκε Χριστιανός. Σε ηλικία 20 ετών, το 367μ.Χ., ξεκίνησε να εργάζεται ως δικανικός ρήτορας (δικηγόρος δηλαδή) στην Αντιόχεια, με μεγάλη επιτυχία. Δεν εξάσκησε πολύ καιρό το επάγγελμα αυτό αφού όνειρο του ήταν να μονάσει και να αφιερωθεί στον Χριστό.

Τραπεζοκρατία: Από τη Δημοκρατία της Βενετίας στον Mario Draghi και στη Goldman Sachs



Ερίκ Τουσέν (EricToussaint)[1]  (μτφ. Κριστιάν, από το πρωτότυπο άρθρο του συγγραφέα)
Repubblica di Venezia
Από τον 12ο αιώνα έως τις αρχές του 14ου, το Τάγμα των Ναϊτών Ιπποτών, παρόν σε μεγάλο μέρος της Ευρώπης, μετατράπηκε σε τραπεζίτη των ισχυρών και συμμετείχε στη χρηματοδότηση ορισμένων σταυροφοριών.
Στις αρχές του 14 ου αιώνα, έγινε ο μεγαλύτερος πιστωτής του βασιλιά της Γαλλίας, Φιλίππου Δ’ του Ωραίου(Philippe le Bel).

Οι φονταμενταλιστές του Καυκάσου και η Χειμερινή Ολυμπιάδα στο Σότσι


του Σωτήρη Δημόπουλου
undefined
Η συμμετοχή Τσετσένων μαχητών στο συριακό εμφύλιο πόλεμο φαίνεται ότι είναι εντυπωσιακή. Οι πληροφορίες τούς περιγράφουν ως τους πλέον αξιόμαχους και σκληρούς, ανάμεσα στους χιλιάδες ισλαμιστές, που πολεμούν στο όνομα της τζιχάντ. Λέγεται μάλιστα ότι οι δύο απαχθέντες Μητροπολίτες Χαλεπίου, των οποίων τα ίχνη αγνοούνται από τον περασμένο Απρίλιο, έπεσαν θύματα Τσετσένων ανταρτών. Στις τάξεις τους, εκτός από τους βετεράνους, βρίσκονται και αρκετοί νεώτεροι, που στρατολογήθηκαν στους «μεντρεσέδες» του ρωσικού βορείου Καυκάσου. Εάν στα παραπάνω προστεθούν γεγονότα, όπως η τρομοκρατική επίθεση στη Βοστώνη, από τους Τσετσένους αδελφούς Τσαρνάεφ, και οι πρόσφατες βομβιστικές επιθέσεις στο Νταγκεστάν, διαπιστώνεται ότι στον Καύκασο το πρόβλημα με την επιρροή του εξτρεμιστικού Ισλάμ είναι εξαιρετικά ανησυχητικό.

Μηχανικό «αυτόματο» ηλικίας 240 ετών θεωρείται ο πρόγονος του ηλεκτρονικού υπολογιστή (video)

Μηχανικό «αυτόματο» ηλικίας 240 ετών θεωρείται ο πρόγονος του ηλεκτρονικού υπολογιστή (video)

O «Γραφέας» είναι ένα μηχανικό αυτόματο, το οποίο δημιουργήθηκε τη δεκαετία του 1770 από τον ελβετικής καταγωγής ωρολογοποιό Pierre Jaquet-Droz.
Το αυτόματο σχεδιάστηκε ώστε να γράφει λέξεις και προτάσεις μέχρι 40 χαρακτήρες και εξακολουθεί να λειτουργεί άψογα ακόμη και σήμερα.

Το site που εντοπίζει τους προγόνους σας


Το θέμα των προγόνων και της καταγωγής, απασχολεί αρκετούς ανθρώπους οι οποίοι επιθυμούν να βρουν τις ρίζες τους, καθώς και ποιους πιθανούς μακρινούς συγγενείς μπορεί να έχουν διάσπαρτους σε όλο τον κόσμο.

Το νεοναζιστικό δέντρο της Χρυσής Αυγής και το δάσος της φασιστικοποίησης


12/11/13 | 1 σχόλια | 0 απαντήσεις | 37 εμφανίσεις
AxelosΛουκάς Αξελός
Τα πρόσφατα γεγονότα δίνουν λαβή στην ενίσχυση της προβληματικής εκείνης που εδώ και καιρό θέτει το ζήτημα μιας ουσιαστικής επανεξέτασης της μεταπολιτευτικής περιόδου.
  • Η δική μας απάντηση οφείλει να είναι ο Δημοκρατικός Πατριωτισμός από τον Ρήγα και τη Φιλική μέχρι το ΕΑΜ και το Πολυτεχνείο. Πατριωτισμός που προτάσσει πάνω απ’ όλα τις αξίες της δημοκρατίας και της εθνικής ανεξαρτησίας

Εβαλαν 11χρονο κορίτσι να μιλήσει για δικτάτορες και φασιστική Δημόσια Τηλεόραση- Εντονες αντιδράσεις


12/11/13 | 0 σχόλια | 0 απαντήσεις | 49 εμφανίσεις

ert_19Σε κάποιους προκάλεσε συγκίνηση σε άλλους όμως εύλογες απορίες ακόμη και θυμό: Πρόκειται για το βίντεο της 11χρονης Θεοδώρας από την Πάτρα που στήθηκε μπροστά σε κάμερα έξω από την Αγία Παρασκευή και διάβασε ένα μήνυμα-έκθεση που φέρεται να έγραψε, αναφερόμενη «στο κοινό υφάδι που υφαίναμε σε γειτονιές εργοστάσια και σχολεία».

Ταραχές και επεισόδια στη Βαρσοβία, στην επέτειο για τα 95 χρόνια ανεξαρτησίας


12/11/13 | 0 σχόλια | 0 απαντήσεις | 55 εμφανίσεις

8AC425998B028BF4B42555C1E2088C89
Η αστυνομία της Πολωνίας διέλυσε, κάνοντας χρήση πλαστικών σφαιρών, ομάδες των κουκουλοφόρων ακροδεξιών νεαρών που πυρπόλησαν αυτοκίνητα και ένα αστυνομικό φυλάκιο κοντά στη ρωσική πρεσβεία, στη Βαρσοβία, στο πλαίσιο των κινητοποιήσεών τους για τον εορτασμό της Ημέρας της Ανεξαρτησίας της χώρας.
Η πορεία αυτή οργανώνεται κάθε χρόνο, ωστόσο για τρίτη συνεχόμενη χρονιά εξελίχθηκε σε ένα «κυνηγητό» μεταξύ αστυνομικών και ταραξιών στο κέντρο της πρωτεύουσας.
Σύμφωνα με τους οργανωτές, περίπου 50.000 άνθρωποι συμμετείχαν στη διαδήλωση. Οι αρχές δεν έδωσαν στη δημοσιότητα την εκτίμησή τους για τον αριθμό των συγκεντρωμένων.

Turkish envoy summoned to Egyptian Foreign Ministry


12/11/13 | 0 σχόλια | 0 απαντήσεις | 13 εμφανίσεις
 72B17833717034D41F766CECD9C6BAFE
Turkish Ambassador to Egypt Hüseyin Avni Botsalı was summoned to Egypt’s Foreign Ministry on Sunday over Cairo’s discomfort about statements made by Turkish officials on Egypt.
Egyptian Foreign Ministry officials expressed their discomfort about remarks made by some top Turkish officials about the Cairo administration to Botsalı, according to the information the Anadolu news agency received from sources at the Turkish Embassy in Cairo.

ΜΑΞΙΜΟΥ, ΔΑΠΑΝΗ 14,600 ΕΥΡΩ ΓΙΑ ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ ΚΑΘΕ ΜΗΝΑ…

Posted: 11 Nov 2013 11:59 PM PST
11. Την ανάγκη πραγματοποίησης της δαπάνης ύψους 14.600,00 € για την προμήθεια ελληνικού τύπου, για την ενημέρωση της πολιτικής ηγεσίας της χώρας και την κάλυψη υπηρεσιακής ανάγκης της Γενικής Γραμματείας Μέσων Ενημέρωσης και Γενικής Γραμματείας Ενημέρωσης και Επικοινωνίας, για το χρονικό διάστημα 1/11/2013 έως 30/11/2013.

ΕΠΙΠΛΕΟΝ 7,200 ΕΥΡΩ ΓΙΑ ΥΠΕΡΩΡΙΕΣ ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2013 ΣΤΟΥ ΜΑΞΙΜΟΥ…


Posted: 12 Nov 2013 12:36 AM PST
Την Παρασκευή 8 Νοεμβρίου 2013, την ημέρα που ξεκινούσαν οι διαδικασίες για την πρότασης μομφής, ανέβασα στο blog τις υπερωρίες του Σεπτεμβρίου 2013 στο Μέγαρο Μαξίμου.
Στην ανάρτηση με τίτλο “ΟΙ ΥΠΕΡΩΡΙΕΣ ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ ΤΟΥ ΜΕΓΑΡΟΥ ΜΑΞΙΜΟΥ…26,400 ΕΥΡΩ ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΣΤΑ ΚΟΜΜΑΤΟΣΚΥΛΑ ΧΩΡΙΣ ΑΣΕΠ.προσθέστε άλλα 7,200 ευρώ.
Αυτές οι υπερωρίες, του Μπαλτάκου και των υποτακτικών του, υπεγράφησαν 1/11/2013 και ανέβηκαν στη διαύγεια 5/11/2013.

Υ.Γ. Αυτές οι υπερωρίες αφορούν τα πολιτικά γραφεία και τους υπαλλήλους που λόγω θέσης είναι κοντά στον Πρωθυπουργό( ΓΓ Κυβέρνησης, ΓΓ Πρωθυπουργού). 
Επιπλέον, υπάρχουν υπερωρίες στη ΓΓ Μέσων κ Ενημέρωσης που βγαίνουν συνήθως ανά τρίμηνο και στην περιττή ΓΓ Συντονισμού του Βαρτζόπουλου.

http://static.diavgeia.gov.gr/doc/%CE%92%CE%9B176%CE%94%CE%9B-7%CE%930
http://static.diavgeia.gov.gr/doc/%CE%92%CE%9B176%CE%94%CE%9B-%CE%95%CE%9B6
by ago

Νέα ναυαρχίδα του Ρωσικού Στόλου στην Ανατολική Μεσόγειο



12.11.13
Το πυρηνοκίνητο καταδρομικό Pyotr Veliky του ρωσικού στόλου ορίστηκε χθες Δευτέρα επικεφαλής της μόνιμης ναυτικής δύναμης της Ρωσίας που εκτελεί αποστολή στη Μεσόγειο μετέδωσε το πρακτορείο RIA Novosti. Το Moskva, που ήταν η ναυαρχίδα μέχρι τώρα, έχει ολοκληρώσει την αποστολή του στη Μεσόγειο και αναμένεται να επιστρέψει στην βάση της στη Σεβαστούπολη στις 15 Νοεμβρίου.

Το πυρηνοκίνητο καταδρομικό Veliky έχει ήδη ενταχθεί στην ναυτική ομάδα της Ρωσίας στην Ανατολική Μεσόγειο και ηγείται από σήμερα της ομάδας , ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος του Βορείου Στόλου , στους δημοσιογράφους .
Σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση η έδρα της επιχειρησιακής διοίκησης της αρμάδας, η οποία περιλαμβάνει τα πολεμικά πλοία από τους 4 ρωσικούς στόλους , μεταφέρθηκε στο Pyotr Veliky από το καταδρομικό του στόλου της Μαύρης Θάλασσας Moskva την Κυριακή .

Η ρωσική αρμάδα στη Μεσόγειο περιλαμβάνει το Varyag , τη φρεγάτα Smetlivy , αρκετά αμφίβια σκάφη καθώς και δύο πλοία αναγνώρισης .
Η Ρωσία άρχισε την αυξημένη στρατιωτική παρουσία της στη Μεσόγειο Θάλασσα πέρυσι για να προστατεύσει τα συμφέροντά της στην περιοχή, όπως είχε ανακοινωθεί . Το Κρεμλίνο αργότερα είπε ότι η ανάπτυξη της ναυτικής δύναμης στην περιοχή οφείλεται εν μέρει στην κρίση της Συρίας. Εκτιμάται όμως ότι ο ρωσικός Στόλος ήρθε για να μείνει!


Πηγή: οn alert

Η Αίγυπτος, η χειρότερη αραβική χώρα για να ζει μια γυναίκα.


Posted: 12 Nov 2013 03:16 AM PST
12.11.13

Σεξουαλική παρενόχληση, υψηλά ποσοστά ακρωτηριασμού των γυναικείων γεννητικών οργάνων, αύξηση της βίας και του ισλαμιστικού αισθήματος μετά τις εξεγέρσεις της Αραβικής Άνοιξης συνθέτουν το σκηνικό στην Αίγυπτο δίνοντάς της τον τίτλο της χειρότερης χώρας του αραβικού κόσμου για μία γυναίκα, όπως προκύπτει από δημοσκόπηση του Ιδρύματος Thomson Reuters που δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα.


Οι μεροληπτικοί νόμοι εις βάρος των γυναικών και η αύξηση των κρουσμάτων διακίνησης ανθρώπων επίσης συμβάλλουν στο να εξασφαλίσει η Αίγυπτος την τελευταία θέση στη λίστα με τις 22 αραβικές χώρες, διαπιστώνει η έρευνα.