Ετικέτες

Σάββατο 5 Μαρτίου 2011

Τουρκια -ΕΕ 3


Συνήθεις βρετανικές "αστειότητες" άνευ λογικής και σοβαροτητάς οπως π.χ. "Αλλά ακόμα, γνωρίζοντας μόνο τις γενικές γραμμές της τουρκικής ιστορίας, αντιλαμβανόμαστε ότι η χώρα έχει ένα ευρωπαϊκό πεπρωμένο τόσο όσο και η Μεγάλη Βρετανία." δηλαδή με αυτήν την" λογική" θα έπρεπε να προταθεί η αποβολή της Βρετάνιας  άπο την ΕΕ;Επιπλέον δεν θυμάμαι ποτε η Βρετάνια να έχει κάνει εισβολή στην Ευρώπη ενώ  η Τουρκία εχει εξασκήσει το "άθλημα" ουκ ολιγές φορές.Βέβαια από ένα έντυπο που υποστήριζε τον Μπλέρ τι να περιμένει κανείς...
 Επισης "Όμως, ποιος θα επιθυμούσε να μοιράζει την τύχη των 15 εκατομμυρίων Κούρδων της Τουρκίας;"ειναι με όλο το σεβασμό κλασσικό παράδειγμα των παγίδων της "κατά λέξει" μετάφρασης καθότι το "share the fate"καλυτέρα θα ήταν να μεταφραστεί ως "συμεριστεί την μοίρα" καθότι ας μου επιτραπεί να πιστεύω οτι η φράση "μοιράζει την τύχη" δεν μοιάζει να`έχει νόημα στα ελληνικά χώρις αυτο να σημαίνει οτι η μοίρα των Κούρδων δεν είναι τραγική εξαιτιάς της "πολιτισμένης" και "ανεκτικής" τουρκίας...

Αμφορείς και μαίανδροι σε αρχαία πόλη της Κίνας


Αμφορείς και μαίανδροι σε αρχαία πόλη της Κίνας



Greek culture in ancient city of China
A publication of Australian newspaper upset historical waters, the first years of decade 1990. The publication said for Greek culture in ancient city of China. Thus we have paradoxical that Great Alexandros did reach up to the Ganges river that do exist Greek cities in China?
Alexandros did reach up to the interior of China? Or at least, reached there his troops? Unanswered historical questions...

Το πιο επικίνδυνο όπλο του Καντάφι


Το πιο επικίνδυνο όπλο του Καντάφι

Λιβυκά αεροσκάφη Mirage F.1: Κατάλληλα εκπαιδευμένο και άρτια εξοπλισμένο αεροπορικό Όπλο (Getty Images)Σύγχρονος εξοπλισμός, πιστοί στρατιώτες: Η αεροπορική δύναμη είναι η ελίτ των στρατιωτικών δυνάμεων του Καντάφι. Μαζί της θα μπορούσε να κερδίσει έναν αγώνα κατά των επαναστατών εύκολα. Οι αεροπορικές επιθέσεις στην πόλη-λιμάνι του Μπρέγκα ήταν μόνο μια πρώτη γεύση του τι θα μπορούσε να απειλήσει τους αντιπάλους του δεσπότη της Λιβύης.
Μεγάλα τμήματα των ενόπλων δυνάμεων της Λιβύης τάχθηκαν με το πλευρό των επαναστατών. Όμως, η πολεμική αεροπορία της Λιβύης φαίνεται σχεδόν να βρίκεται στο σύνολό της κοντά στον δικτάτορα Μουαμάρ αλ-Καντάφι. Αυτό την κάνει ως τον ακρογωνιαίο λίθο του καθεστώτος - και την μεγαλύτερη απειλή για τους επαναστάτες που ελέγχουν το ανατολικό τμήμα της χώρας.

Οι ένοπλες δυνάμεις της Κίνας: Εκσυγχρονισμός εν τάχει


Κινέζικα μαχητικά αεροσκάφη και πολεμικά πλοία στις 1η Οκτωβρίου 2009: Ο Λαϊκός Απελευθερωτικός Στρατός αναζητά νέους στόχους πέρα από την αμιγώς εθνική άμυνα. Οι αεροναυτικές δυνάμεις παίζουν ... (Getty Images)Η Κίνα θέλει να είναι εκτός από μια σύγχρονη οικονομική υπερδύνμαη, και μία υπερδύναμη στον στρατιωτικό τομέα - και αυξάνει τις αμυντικές δαπάνες της και πάλι θεαματικά. Με διψήφιο αριθμό αυξάνεται ο αμυντικός προϋπολογισμός και η Ιαπωνία αντέδρασε νευρικά. Στις ΗΠΑ είναι σίγουροι: οι αριθμοί που κατανομάζει το Πεκίνο, είναι μόνο η μισή αλήθεια.
Πεκίνο – Η Κίνα είναι μια αναδυόμενη στρατιωτική δύναμη, μεγάλες ήταν οι ένοπλες δυνάμεις πάντα, τα τελευταία χρόνια ο εξοπλισμός είναι πάντα καλύτερος - και το 2011 επιστρέφει με θεματικά χρηματικά ποσά για την επέκταση και τον εκσυγχρονισμό των ενόπλων δυάμεων. Οι αμυντικές δαπάνες θα αυξηθούν κατά 12,7 % ανέφερε εκπρόσωπος της Λαϊκής Εθνοσυνέλευσης. Ο προϋπολογισμός για το το 2011 ανέρχεται σε 601,1 δισεκατομμύρια γιουάν (65,6 δισ. ευρώ), δήλωσε σήμερα Παρασκευή στο Πεκίνο ο Li Zhaoxing Ο προϋπολογισμός θα εγκριθεί το Σάββατο κατά την έναρξη της συνεδρίασης της Λαϊκής Εθνοσυνέλευσης. Ο αμυντικός προϋπολογισμός είναι το 6 %. του συνολικού προϋπολογισμού της δεύτερης μεγαλύτερης οικονομίας στον κόσμο

Μεγάλες απώλειες της Ρωσίας από την κρίση στην Λιβύη


Μεγάλες απώλειες της Ρωσίας από την κρίση στην Λιβύη

Τουλάχιστον 4 δις δολάρια υπολογίζεται ότι θα είναι η απώλεια της ρωσικής πολεμικής βιομηχανίας από την κρίση στην Λιβύη από την μη εκτέλεση συμβολαίων που έχουν ήδη υπογραφεί τα τελευταία χρόνια.
Η ζημιά όμως θα είναι μακροχρόνια πολύ μεγαλύτερη, καθώς η Λιβύη μετά το άνοιγμα που έκανε στην διεθνή σκηνή πριν από τρία περίπου χρόνια είχε «υποσχεθεί» δουλειές στην Μόσχα, ύψους πολλών δισεκατομμυρίων δολαρίων, είτε με τον εκσυγχρονισμό παλαιότερων σοβιετικών συστημάτων ή την αγορά νέων.

M2A2 Bradley και αμφίβια AAV7A1 ζητάει το ΓΕΣ


M2A2 Bradley και αμφίβια AAV7A1 ζητάει το ΓΕΣ


undefinedTεθωρακισμένα οχήματα μάχης M2A2 Bradley και οχήματα αμφίβιας εφόδου AAV7A1 περιλαμβάνονται στα αιτήματα του ΓΕΣ προς του Αμερικανούς σύμφωνα με την ιστοσελίδα hellenicdefense.gr, όπως αναφέρεται σε σχετικό σημερινό δημοσίευμα :

Από τον Σεπτέμβριο του 2010 το ΓΕΣ ζήτησε πληροφορίες διαθεσιμότητας οχημάτων μάχης σε πλήρως λειτουργική κατάσταση, για δωρεάν παραχώρηση ως Πλεονάζοντα Αμυντικά Υλικά (Excess Defense Articles: EDA) από τις ΗΠΑ. Η απάντηση ήταν θετική για μεγάλους αριθμούς Μ1Α1, Μ113Α2 και Μ901Α2, ενώυπό διερεύνηση από τις υπηρεσίες των ΗΠΑ εξακολουθεί να βρίσκεται το αίτημα του ΓΕΣ για τεθωρακισμένα οχήματα μάχης πεζικού M2A2 Bradley και οχήματα αμφίβιας εφόδου AAV7A1. Οι δύο τελευταίοι τύποι χρησιμοποιούνται εντατικά από τον Στρατό και το Σώμα Πεζοναυτών των ΗΠΑ αντίστοιχα, με αποτέλεσμα η κήρυξη λειτουργικών οχημάτων ως EDA να είναι δυσχερής.

“Μια φορά κι έναν καιρό ήταν…ένα τουρκικό υποβρύχιο στη Τζιά”!


“Μια φορά κι έναν καιρό ήταν…ένα τουρκικό υποβρύχιο στη Τζιά”!

Το …θρυλικό πλέον τουρκικό υποβρύχιο που δήθεν έφθασε μέχρι τη Τζιά έγινε θέμα συζήτησης στη συνεδρίαση της Επιτροπής Εξωτερικών και Άμυνας ,όπου ο υπουργός Άμυνας απάντησε στον πρόεδρο του ΛΑΟΣ,ότι παρουσία υποβρυχίου δεν εντοπίστηκε.
“Δεν υπήρχε υποβρύχιο εν καταδύσει.
Πρόκειται για ένα σήμα που έδινε την εντύπωση ενός αντικειμένου που θα μπορούσε να είναι υποβρύχιο, ελέγχθηκε το σήμα αυτό και δια θαλάσσης και από αέρος, το σήμα αυτό ήταν ακίνητο, παρέμεινε ακίνητο και δεν οφείλεται σε κανένα υποβρύχιο,θα έπρεπε το υποβρύχιο αυτό να είναι εν καταδύσει στην Κέα ενάμιση μήνα.

Τελέσιλλα: η γυναίκα που νίκησε την Σπαρτιατική φάλαγγα (5ος αιώνας π. Χ.)


Τελέσιλλα: η γυναίκα που νίκησε την Σπαρτιατική φάλαγγα (5ος αιώνας π. Χ.)


undefined
Άργος

(Σημ Φιλίστωρος: αφιερωμένο με αγάπη στην πανέμορφη νεογέννητη κόρη μου με την ευχή να έχει υγεία, να είναι καλότυχη, καλότροπη και να καταφέρνει να στέκεται πάντα με γενναιότητα στο ύψος των περιστάσεων στους δύσκολους καιρούς που έρχονται)
Στα τέλη του 5ου αιώνα π.Χ. κυρίαρχη στον Ελλαδικό χώρο ήταν η Πελοποννησιακή συμμαχία με κύριους ισχυρότερους  εταίρους της την Σπάρτη του Βασιλιά Κλεομένη Α΄ και την Κόρινθο. Η ισχυρότερη πόλη εκτός της συμμαχίας αυτής ήταν το Άργος, ο μεγάλος ανταγωνιστής της Σπάρτης γιαπάνω από 2 αιώνες. Το 495 π.Χ. περίπου ο Κλεομένης αποφάσισε να επιτεθεί κατά του Άργους μετά από σχετικούς θετικούς χρησμούς που έλαβε από το μαντείο των Δελφών. Μετέφερε με πλοία το άνθος των Σπαρτιατών οπλιτών στο Ναύπλιο και από εκεί βάδισε προς το Άργος. Στην θέση Σήπεια νίκησε τους Αργίτες με ένα τέχνασμα και σκότωσε πολλούς.

«Αξιολόγηση οπλικών συστημάτων: Ξεχωρίζοντας τα καλά από τα κακά»


«Αξιολόγηση οπλικών συστημάτων: Ξεχωρίζοντας τα καλά από τα κακά»

undefined
Το παρακάτω είναι ένα άρθρο του Πιέρ Σπρέυ σχετικά με την αξιολόγηση οπλικών συστημάτων.
Σχετικά με το ποιος είναι ο Πιερ Σπρέυ(και, άρα, τι βαρύτητα έχουν τα γραφόμενά του, ένα σύντομο βιογραφικό του:
Ο Pierre Sprey διετέλεσε σύμβουλος του ερευνητικού τμήματος της Grumman Aircraft από το 1958 μέχρι το 1965. Εν συνεχεία, απετέλεσε ένα από τα «Τζίνια» (“Whiz Kids”) του Υπουργού Αμύνης McNamara στο Πεντάγωνο. Εκεί, το 1967, συνάντησε τον ιδιοφυή και δημιουργικό ειδικό σε θέματα τακτικής Σμήναρχο John Boyd, της αμερικανικής αεροπορίας, και γρήγορα έγινε μαθητής του και συνεργάτης του. Μαζί με έναν άλλο καινοτόμο χειριστή μαχητικών, τον Σμήναρχο Everest Riccioni ξεκίνησαν και έφεραν σε πέρας τον βασικό σχεδιασμό (conceptual design) του μαχητικού F-16, κι εν συνεχεία οδήγησαν το πρόγραμμα σε καρποφορία, μετά από πέντε έτη συνεχούς γραφειοκρατικού ανταρτοπολέμου. Σχεδόν ταυτόχρονα, ο Sprey ηγήθηκε της τεχνικής πλευράς της ομάδας βασικού σχεδιασμού (conceptual design) της Αμερικανικής Πολεμικής Αεροπορίας για το μαχητικό εγγύς υποστηρίξεως Α-10. Μετά, απέναντι σε ακόμη εντονότερη αντίδραση απ‘ ότι είχε αντιμετωπίσει το F-16, βοήθησε στην υλοποίηση του καινοτόμου συγκριτικού ελέγχου των πρωτοτύπων παραγωγής με πραγματικά πυρά, κι εν συνεχεία την παραγωγή του αεροσκάφους.

Απειλεί ο Καντάφι


Απειλεί ο Καντάφι

Του ΑΝΔΡΕΑ ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΥ
Χιλιάδες πολίτες της Λιβύης θα πεθάνουν αν υπάρξει ξένη στρατιωτική επέμβαση στη χώρα, προειδοποίησε ο Μουάμαρ Καντάφι, τη στιγμή που δυνάμεις πιστές στον Λίβυο ηγέτη επιτέθηκαν χθες, για πρώτη φορά, στις ελεγχόμενες από τους εξεγερμένους ανατολικές περιοχές, αλλά απέτυχαν να ανακαταλάβουν την πετρελαϊκή πόλη Μπρέγκα.
«Θέλουν να γίνουμε πάλι σκλάβοι όπως τότε με τους Ιταλούς;» διερωτήθηκε ο Καντάφι, αναφερόμενος στην πρώην αποικιοκρατική δύναμη στη Λιβύη. «Δεν θα το δεχθούμε ποτέ», διεμήνυσε ο Καντάφι, τονίζοντας πως «θα εισέλθουμε σε έναν αιματηρό πόλεμο και χιλιάδες Λίβυοι θα πεθάνουν, αν οι ΗΠΑ ή το ΝΑΤΟ εισβάλουν στη χώρα».

Παραιτήθηκε ο πρύτανης του LSE λόγω σχέσεων με την οικογένεια Καντάφι

Παραιτήθηκε ο πρύτανης του LSE λόγω σχέσεων με την οικογένεια Καντάφι

Ο πρύτανης του London School of Economics (LSE) υπέβαλε χθες την παραίτησή του εν μέσω σκανδάλου για τις σχέσεις του υψηλού κύρους βρετανικού πανεπιστημίου με την οικογένεια του Μουαμάρ Καντάφι. Ο Χάουαρντ Ντέιβις παραιτήθηκε, λέγοντας ότι η φήμη του πανεπιστημίου επλήγη λόγω των διασυνδέσεών του με το καθεστώς της Λιβύης, επειδή έλαβε, μεταξύ άλλων, χρήματα από ένα ίδρυμα που διοικεί ο Σαΐφ αλ-Ισλάμ Καντάφι, γιος του Λίβυου ηγέτη και απόφοιτος του LSE.

Πέθανε ο “πατέρας” του Sukhoi!


Πέθανε ο “πατέρας” του Sukhoi!


Ο άνθρωπος που επινόησε τα καταδιωκτικά αεροπλάνα Soukhoi, τα οποία έφεραν δισεκατομμύρια δολάρια στη ρωσική βιομηχανία, πέθανε στη Μόσχα σε ηλικία 81 ετών.
«Ο Μιχαήλ Σιμόνοφ είναι νεκρός», δήλωσε ο διευθυντής του Ινστιτούτου Στρατηγικών και Τεχνολογικών Αναλύσεων Ρουσλάν Πούχοφ στο ραδιοσταθμό Ηχώ της Μόσχας. Πτυχιούχος του Ινστιτούτου Αεροπορίας του Καζάν (Βόλγας), ο Μιχαήλ Σιμόνοφ άρχισε τη σταδιοδρομία του στις αρχές της δεκαετίας του 1960 σε μια εταιρεία που κατασκεύαζε μικρά τουριστικά αεροπλάνα, πριν γίνει το 1983 γενικός διευθυντής του γραφείου σχεδιασμού του Soukhoi, το οποίο τελειοποίησε το θρυλικό μαχητικό αεροπλάνο Su-27. Το Su-27 έχει αναγνωριστεί ως ένα από τα καλύτερα καταδιωκτικά του 20ου αιώνα.