Ετικέτες

Σάββατο 5 Μαρτίου 2011

“Μια φορά κι έναν καιρό ήταν…ένα τουρκικό υποβρύχιο στη Τζιά”!


“Μια φορά κι έναν καιρό ήταν…ένα τουρκικό υποβρύχιο στη Τζιά”!

Το …θρυλικό πλέον τουρκικό υποβρύχιο που δήθεν έφθασε μέχρι τη Τζιά έγινε θέμα συζήτησης στη συνεδρίαση της Επιτροπής Εξωτερικών και Άμυνας ,όπου ο υπουργός Άμυνας απάντησε στον πρόεδρο του ΛΑΟΣ,ότι παρουσία υποβρυχίου δεν εντοπίστηκε.
“Δεν υπήρχε υποβρύχιο εν καταδύσει.
Πρόκειται για ένα σήμα που έδινε την εντύπωση ενός αντικειμένου που θα μπορούσε να είναι υποβρύχιο, ελέγχθηκε το σήμα αυτό και δια θαλάσσης και από αέρος, το σήμα αυτό ήταν ακίνητο, παρέμεινε ακίνητο και δεν οφείλεται σε κανένα υποβρύχιο,θα έπρεπε το υποβρύχιο αυτό να είναι εν καταδύσει στην Κέα ενάμιση μήνα.

Πρόκειται για μία εντύπωση που καλώς ελέγχθηκε, αλλά κακώς δημιουργήθηκε η δημοσιογραφική εντύπωση ότι υπήρχε εκεί υποβρύχιο εν καταδύσει. Τέτοιου είδους σήματα έχουμε πολύ συχνά. Το σήμα είναι μια ένδειξη, την οποία πρέπει να ελέγξεις, ιδίως το ηχητικό.
Αλίμονο αν κάθε ηχητικό σήμα που δημιουργεί την υπόνοια υποβρυχίων εν καταδύσει, οδηγεί στο συμπέρασμα ότι υπήρχε υποβρύχιο εν καταδύσει.
Αν κάποιοι κακοί αξιωματικοί, ελάχιστοι, αμελητέα μειοψηφία σπεύδει να διοχετεύσει σε μία μερίδα του Τύπου ή του διαδικτύου ανεπεξέργαστες πληροφορίες, τις οποίες δεν αντιλαμβάνεται η ίδια γιατί δεν έχει την πλήρη εικόνα, τότε πρέπει να πω ότι βλάπτει τα συμφέροντα και του Πολεμικού Ναυτικού και της χώρας. θα παρακαλέσω και τα ΜΜΕ και την πολιτική ηγεσία της χώρας και το πολιτικό προσωπικό, τους συναδέλφους στη Βουλή, να μη δίνουν σημασία σε αυτού του είδους την κακή εκδοχή που δυστυχώς σε ελαχιστότατο ποσοστό υπάρχει και στις ένοπλες δυνάμεις της χώρας και αμαυρώνουν την εικόνα του λαμπρού Πολεμικού μας Ναυτικού και των δύο άλλων λαμπρών κλάδων που έχουμε και στελεχώνονται από αρίστης ποιότητας επαγγελματίες αφοσιωμένους στο καθήκον τους”.
Το μόνο που μένει να διαβάσουμε τώρα είναι ότι τελικά το υποβρυχιο είναι επί ενάμιση μήνα στη Τζια! Καμία έκπληξη…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου