Ετικέτες

Σάββατο 5 Μαρτίου 2011

Μεγάλες απώλειες της Ρωσίας από την κρίση στην Λιβύη


Μεγάλες απώλειες της Ρωσίας από την κρίση στην Λιβύη

Τουλάχιστον 4 δις δολάρια υπολογίζεται ότι θα είναι η απώλεια της ρωσικής πολεμικής βιομηχανίας από την κρίση στην Λιβύη από την μη εκτέλεση συμβολαίων που έχουν ήδη υπογραφεί τα τελευταία χρόνια.
Η ζημιά όμως θα είναι μακροχρόνια πολύ μεγαλύτερη, καθώς η Λιβύη μετά το άνοιγμα που έκανε στην διεθνή σκηνή πριν από τρία περίπου χρόνια είχε «υποσχεθεί» δουλειές στην Μόσχα, ύψους πολλών δισεκατομμυρίων δολαρίων, είτε με τον εκσυγχρονισμό παλαιότερων σοβιετικών συστημάτων ή την αγορά νέων.


Πιο συγκεκριμένα η Τρίπολι είχε υπογράψει τον Ιανουάριο του 2010 συμφωνία ύψους 2,6 δις ευρώ για την αγορά Su-35 (θα ήταν μάλιστα ο πρώτος εξαγωγικός πελάτης του τύπου) αλλά και εκπαιδευτικών Yak-130.
Επιπλέον συμφωνίες υπήρχαν για ρωσικά ελικόπτερα και συστήματα κατευθυνομένων  βλημάτων, ενώ η Μόσχα ήλπιζε να αποσπάσει συμβόλαια για τον εκσυγχρονισμό αρμάτων μάχης και πλοίων.
Απώλειες όμως θα έχει και η ιταλική πολεμική βιομηχανία, όπου υπήρχε συμφωνία για την πώληση ελικοπτέρων (για τις δυνάμεις εσωτερικής ασφάλειας) αλλά και την δημιουργία ενός γιγάντιου «φράκτη» ασφαλείας μήκους 300 περίπου χιλιομέτρων στα νοτιοανατολικά της χώρας, αξίας 300 εκατομμυρίων δολαρίων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου