Ετικέτες

Δευτέρα 7 Φεβρουαρίου 2011

Διαδηλωσεις Τουρκοκυπριων


 Ειναι ενδιαφερον το γεγονος οτι απο πλευρας απισημης τουρκιας επεσαν οι μασκες κατα πανυγηρικο τροπο.
  Συγνωμμη αλλα ο αξιοτομος απελλης θα μπορουσε να πει μια γορα που η Κυπριακη κυβερνηση "φερθηκε σκαρτα" συους τουρκοκυπριους; Η καλη θεληση της νομιμης Κυπριακης κυβερνησης προς ολους τους πολιτες της ανεξαρτητως προελευσης ειναι δεδομενη και πολλαπλως αποδεδειμενη η οπως ελεγε και ο Λινκολν το 1865 "με κακια εναντι ουδενος" (with malice towards none)Αρα η Κυπριακη κυβερνηση δεν εχει να αποδειξει τιποτα , απο την αλλη οι τουρκοκυριοι πρεπει να αποδειξουν αν ειλικρινα εχουν μετανιωσει και θελουν να γυρισουν στην γκαλια της Κυπριακης Δημοκρατιας

"λευκοι ταλιμπαν"


Ας μου επιτραπει μια παρατηρηση:στις περισσοτερες περιπτωσεις οι "Ευρωπαιοι" υποψηφια μελη  ειναι παιδια μουσουλμανων οι οποιοι την μονη σχεση που εχοθμ νε την Ευρωπη ειναι οτι ειναι ο τοπος γεννησης τους αρα ειναι "Ευρωπαιοι" μονο κατ΄ονομα οπως π.χ. οι "βρεττανοι" που εβαλαν τις βομβες στο Λονδινο στις 7 Ιουλιου 2007.Απο την αλλη οι περιπτωσεις ΑΡΝΗΣΗΘΡΗΣΚΩΝ-ΕΞΩΜΟΤΩΝ Ευρωπαιων η οπως ειχαν ονομαμστει απο εναν αξιωματικο της Γαλλικης αντικατασκοπιας  πριν απο μερικα χρονια "λευκοι ταλιμπαν" ειναι ευτηχως περιορισμενες....

Ραμσφειλντ 2 (Λάμπρος Ε.Π.-εν Η.Π.Α. μετανάστης)



Και να μην ξεχνάμε τις μελέτες που έγιναν από έγκυρες οικονομικές υπηρεσίες της ομοσπονδιακής κυβ. των Η.Π.Α., π.χ., Γενικό Λογιστικό Γραφείο (U.S. General Accountability Office - GAO) και άλλες, όπου το κόστος του πολέμου του Ιράκ για τον Αμερικανό φορολογούμενο θα συνεχισθεί για δεκαετίες. Ο Κος. Ράμσφελντ και η παρέα του (Paul Wolfowitz, Douglas Feith, John Bolton κ.ά) χρηματοδότησαν τον πόλεμο στο Ιράκ με ποσά εκτός του τακτικού ετησίου προϋπολογισμού των Η.Π.Α., κρύβοντας έτσι πρόσκαιρα το αληθινό χρηματο-οικονομικό κόστος. Μονάχα έτρεχαν στο Αμερικανικό Κονγκρέσσο γιά έκτακτες επιδοτήσεις εκτός του τακτικού ετησίου ομοσπονδιακού προϋπολογισμού. Άν θυμάμαι καλά, καίγαμε φανταστικά ποσά κάθε εβδομάδα στον πόλεμο του Ιράκ. Εδώ μιλάμε για τρισεκατομμύρια δολάρια κόστος το οποίον συμπεριλαμβάνει και το κόστος της συνεχούς θεραπείας και φροντίδας όλων εκείνων των αναπήρων ανδρών και γυναικών των ΕΔ Η.Π.Α. που μας ήλθαν πίσω με φυσιολογικά, νοηματικά και ψυχολογικά τραύματα, κι αυτό το κόστος θα συνεχισθεί για δεκαετίες. Αλλά πέρα βρέχει για τον Κο. Ράμσφελντ και την παρέα των νεοσυντηρητικών (neoconservatives) που ήθελαν να επαναχαράξουν τον χάρτη της Μέσης Ανατολής όταν ακόμα ήταν εκτός κυβ. Η.Π.Α. αλλά σύμβουλοι στον τότε Ισραηλινό Πρωθυπ. Νετανυάχου στην δεκαετία του 1990. Ακόμα και η Ισραηλινή κυβ. δεν υιοθέτησε τις φανταστικά ριζοσπαστικές τους απόψεις που αγνόησαν τελείως το τότε αναδυόμενο φαινόμενο της Άλ Κάϊντα. Τέτοιες σχεδιαστικές παραλείψεις τις πληρώσαμε κι εξακολουθούμε να τις πληρώνουμε ακριβά σε αίμα και σε χρήμα.Ο ίδιος ο Μπίν Λάντιν χαρακτήρισε τον Οκτώβριο 2004 την Αμερικανική εισβολή του Ιράκ τον Μάρτιο 2003 ως ΘΕΙΟ ΔΩΡΟ. Το ΤΡΑΓΙΚΟ ΛΑΘΟΣ των Κων. Rumsfeld, Wolfowitz, Feith, Bolton, κ.λ.π., είναι ότι ΠΟΤΕ δεν έλαβαν υπ' όψη ότι η εισβολή θα δημιουργούσε τις κατάλληλες συνθήκες για την ΕΙΣΟΔΟ μαχητών Άλ Κάϊντα στο Ιράκ και την δημιουργία ανταρτοπολέμου που κόστισε ακριβά για τους Ιρακινούς πρώτα και μετά για τους υπόλοιπους εμπλεκόμενους. Μέχρις της εισβολής του 2003 ΔΕΝ υπήρχε παρουσία Άλ Κάϊντα στο Ιράκ.

Όταν η ίδια παρέα νεοσυντηρητικών στην δεκαετία του 1990 ήταν ακόμη εκτός κυβ. Η.Π.Α. αλλά δούλευαν ως σύμβουλοι για τον Ισραηλινό Πρωθυπ. Νετανυάχου, και τότε είχαν αγνοήσει το αναδυόμενο φαινόμενο Άλ Κάϊντα στην Μέση Ανατολή. Με ασύστολο ψεύδος χρησιμοποίησαν την ΔΗΘΕΝ παρουσία της Άλ Κάϊντα στο Ιράκ το 2001-2002 για να ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΣΟΥΝ την εισβολή του Ιράκ το 2003, π.χ., ψευδολογίες ότι ο τακτικός αρχηγός της επίθεσης στους Πύργους της Ν. Υόρκης στις 11-9-2001 Μοχάμετ Άτα είχε δήθεν συναντηθεί με τις Ιρακινές υπηρ. πληροφοριών στην Πράγα, κ.λ.π.

Φυσικά, ακόμα υποφέρουμε τις οικονομικές και πολιτικές συνέπειες αυτής της καταστροφικής ανάμιξης στην Μέση Ανατολή. Άν δεν είχαν ξοδευτεί τα τεράστια αυτά ποσά στον πόλεμο του Ιράκ, η δημοσιοοικονομική μας κατάσταση εδώ στις Η.Π.Α. θα ήταν πολύ καλλίτερη και πολλά προβλήματα προϋπολογισμού θα επιλύονταν, ιδιαίτερα στο πολιτειακό επίπεδο. Τώρα, απλώς εκδίδουμε ομόλογα και δανειζόμαστε λεφτά από τους Κινέζους.