Ετικέτες

Παρασκευή 27 Απριλίου 2012

27 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 1864, ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΟΥ ΜΑΚΡΥΓΙΑΝΝΗ

27 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 1864, ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΟΥ ΜΑΚΡΥΓΙΑΝΝΗ

Αναρτήθηκε από τον/την olympiada στο Απριλίου 27, 2012
Γράφει ο Μίσα
Σαν σήμερα…
27 Απρίλη 1864 , ο μπαρμπα Γιαννης Μακρυγιάννης έφυγε από τα πρόσκαιρα για τα αιώνια…
Ίδια ημερομηνία με αυτήν που έφυγαν ο Κωνσταντίνος Κουκίδης και η Πηνελόπη Δέλτα….
Στην άγια μνήμη του , το απόσπασμα κειμένου του Γ.Σεφέρη :
«…έτσι όπως μας φανερώνεται ο Μακρυγιάννης, βλέπουμε ολοκάθαρα πως αν και αγράμματος, δεν ήταν διόλου ένας ορεσίβιος ακαλλιέργητος βάρβαρος.

Όλη η Ευρώπη καταρρέει και η Μέρκελ τον .. «χαβά» της!

Όλη η Ευρώπη καταρρέει και η Μέρκελ τον .. «χαβά» της!

Αναρτήθηκε από τον/την economikos στο Απριλίου 27, 2012
*Γράφει ο δημοσιογράφος Βασίλης Τσεκούρας

Επιμένει η Μέρκελ στο δημοσιονομικό σύμφωνο που έχει φέρει η ίδια και έχει ταρακουνήσει όλη την Ευρώπη.

Τα σκληρά μέτρα λιτότητας «γονατίζουν» την μια κυβέρνηση μετά την άλλη και παρόλα αυτά η Μέρκελ επιμένει στο «δημιούργημά» της.

Όπως είπε σε συνέντευξή της, το δημοσιονομικό σύμφωνο «δεν τελεί υπό επαναδιαπραγμάτευση», απαντώντας έτσι, στις φήμες που θέλουν χώρες της Ευρώπης να ζητούν αλλαγές στο δημοσιονομικό σύμφωνο, που τελεί υπό τη στενή επιτήρηση της Γερμανίας, με ακόμα πιο στενά χρονικά περιθώρια.

«Οι Έλληνες»: Μεγάλη έκθεση φωτογραφίας στην Αυστρία

«Οι Έλληνες»: Μεγάλη έκθεση φωτογραφίας στην Αυστρία

Αναρτήθηκε από τον/την arch στο Απριλίου 27, 2012
Σε γνωστή γκαλερί της Βιέννης θα παρουσιαστεί μια μεγάλη έκθεση φωτογραφίας με τίτλο «Οι Έλληνες». Οι φωτογράφοι Γιάννης Δήμου, Κωνσταντίνος Μάνος και Νίκος Οικονομόπουλος θα παρουσιάσουν μια άλλη Ελλάδα, όχι τη στερεότυπη εικόνα των τουριστικών προβολών, αλλά αυτή της κουλτούρας, που έχει ρίζες και βάθος, αυτήν των τεσσάρων εντελώς διαφορετικών, αλλά και τόσο ίδιων συγχρόνως δεκαετιών (1960, 1970, 1980 και 1990).

Ως το 2013 θα αποκατασταθεί πλήρως ο Παρθενώνας

Ως το 2013 θα αποκατασταθεί πλήρως ο Παρθενώνας

Αναρτήθηκε από τον/την arch στο Απριλίου 27, 2012
Ως το 2013 θα αποκατασταθεί πλήρως ο Παρθενώνας : Σε εξέλιξη είναι τα τελευταία χρόνια τα αναστηλωτικά έργα στην Ακρόπολη, τα οποία μάλιστα αναμένεται να ολοκληρωθούν το 2013, όπως ανέφερε η Μαίρη Ιωαννίδου, επίτιμη Σε εξέλιξη είναι τα τελευταία χρόνια τα αναστηλωτικά έργα στην Ακρόπολη, τα οποία μάλιστα αναμένεται να ολοκληρωθούν το 2013, όπως ανέφερε η Μαίρη Ιωαννίδου, επίτιμη διευθύντρια της υπηρεσίας μνημείων Ακροπόλεως.

ΥΠΕΡ ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΠΡΟΣΕΥΧΗΣ

Αναρτήθηκε από τον/την olympiada στο Απριλίου 27, 2012

Γράφει η Χριστιάνα.
Ξέρω….το θέμα είναι λεπτό. Εμπλέκεται η θρησκεία. Το αναφαίρετο δικαίωμα του καθενός μας να πιστεύει σε ΟΠΟΙΟΝ Θεό ή Θεούς θέλει. Και αν θέλει. Μπορεί και να μην θέλει ρε αδερφέ…..ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΤΟΥ!!!
Λεπτό το θέμα και δεν το έχω θίξει ποτέ εδώ μέσα. Ποτέ μου δεν σχολιάζω σε αναρτήσεις θρησκευτικού περιεχομένου. Θέμα Αρχής. ΔΕΝ το αγγίζω.
Τώρα όμως, όχι μόνο θα το αγγίξω, αλλά θα τους ΚΡΑΞΩ με όλη μου την δύναμη. Ευγένεις κομμένες, ψευτοαριστερίζουσες προοδευτικές ιδεοληψίες πεθαμένες και θα ανοίξω το στόμα μου, γιατί το θέμα ΔΕΝ είναι θρησκευτικό στην ουσία, αλλά βαθύτατα ΕΛΛΗΝΙΚΟ.  Και το ανελέητο ροκάνισμα του ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ, πρέπει πια να έχει ένα όριο και ένα ΤΕΛΟΣ.

ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ ΣΤΙΣ ΑΛΒΑΝΙΚΕΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ Η ΕΠΙΘΕΣΗ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΧΑΚΙΝΓΚ ΣΚΗΝΗΣ ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΤΗΣ ΑΛΒΑΝΙΑΣ – ΠΑΝΙΚΟΒΛΗΤΟ ΤΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΜΠΕΡΙΣΑ!

ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ ΣΤΙΣ ΑΛΒΑΝΙΚΕΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ Η ΕΠΙΘΕΣΗ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΧΑΚΙΝΓΚ ΣΚΗΝΗΣ ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΤΗΣ ΑΛΒΑΝΙΑΣ – ΠΑΝΙΚΟΒΛΗΤΟ ΤΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΜΠΕΡΙΣΑ!

Αναρτήθηκε από τον/την olympiada στο Απριλίου 26, 2012
ΕΠΙΜΕΝΟΥΝ ΟΤΙ ΟΙ ΑΛΒΑΝΟΙ “ΧΑΚΕΡΣ” ΧΤΥΠΗΣΑΝ ΤΗΝ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΤΟΥ ΠΑΝΟΥ ΚΑΜΜΕΝΟΥ ΕΝΩ ΕΚΑΝΑΝ ΓΚΑΦΑ ΚΑΙ ΕΡΙΞΑΝ ΛΑΘΟΣ ΣΕΛΙΔΑ! ΑΝΑΦΕΡΟΥΝ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΑΝ ΑΙΤΙΑ ΤΟΥ ΑΣΥΜΜΕΤΡΟΥ ΧΤΥΠΗΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΕΧΟΥΝ ΣΗΜΑΝΕΙ ΚΟΚΚΙΝΟ ΣΥΝΑΓΕΡΜΟ.
Η Gazeta Shqiptare φιλοξενεί σήμερα στο πρωτοσέλιδό της, την “επίθεση” της Ελληνικής Χάκινγ Σκηνής (GHS) στην ιστοσελίδα του Υπουργείου Οικονομίας, Εμπορίου και Ενέργειας της Αλβανίας.

Οι φίλοι μας οι γερμανοί μας …προτείνουν!!!

Απρ 27 2012

Οι φίλοι μας οι γερμανοί μας …προτείνουν!!!


To συγκεκριμένο “Ape” είναι σχεδιασμένο από τον Γερμανό βιομηχανικό designer Cornelius Comanns και πρόκειται για ένα μικρό τροχόσπιτο, που καλείται να ικανοποιήσει τις βασικές – εκδρομικές – ανάγκες ενός ατόμου.
σσ: Η αλήθεια όμως είναι ότι για κάθε κατάσχεση, σε Ελληνικό ακίνητο οι γερμανοί θα δίνουν “δώρο” μια ….. φωτογραφία από το ανωτέρο τρίκυκλο….

ΔΕΙΤΕ: Η Google τιμά τον Θεόδωρο Αγγελόπουλο!

ΔΕΙΤΕ: Η Google τιμά τον Θεόδωρο Αγγελόπουλο!

Αναρτήθηκε από τον/την docimastikos στο Απριλίου 27, 2012

Σήμερα 27 Απριλίου 2012, η Google με το σημερινό της Google τιμά τον Θεόδωρο Αγγελόπουλο, έναν από τους μεγαλύτερους Ελληνες σκηνοθέτες. 
Ο Θόδωρος Αγγελόπουλος γεννήθηκε στην Αθήνα στις 27 Απριλίου του 1935 και σήμερα θα γιόρταζε τα 77α γενέθλιά του, αν στις 24 Ιανουαρίου του 2012 δεν κόβονταν τόσο «άδοξα» το νήμα της ζωής του.
Το ατύχημα που είχε, τραυματισμός από διερχόμενη μοτοσικλέτα στη Δραπετσώνα, την ώρα του γυρίσματος, αποδείχθηκε μοιραίο.

Μαύρη επέτειος: Σαν σήμερα έγινε η γερμανική εισβολή στη χώρα μας!

VIDEO – Μαύρη επέτειος: Σαν σήμερα έγινε η γερμανική εισβολή στη χώρα μας!

Αναρτήθηκε από τον/την docimastikos στο Απριλίου 27, 2012
Το ημερολόγιο έγραφε 27 Απριλίου 1941, Κυριακή του Θωμά. Τα γερμανικά στρατεύματα παρελαύνουν στην πρωτεύουσα, με τα «κατάκλειστα σπίτια», όπως έλεγε λίγες ώρες πριν το τελευταίο ραδιοφωνικό μήνυμα της «ελεύθερης ακόμη Αθήνας».
Ήδη, από τις 6 Απριλίου 1941, οι Ναζί είχαν εισβάλει στο ελληνικό έδαφος από τα Σκόπια της Γιουγκοσλαβίας.
Παρέκαμψαν τη «Γραμμή Μεταξά», περικυκλώνοντας τους Έλληνες υπερασπιστές των οχυρών.
Τα μεσάνυχτα της ίδιας μέρας τα γερμανικά στρατεύματα μπαίνουν στην ανοχύρωτη Θεσσαλονίκη και την καταλαμβάνουν.
Η γερμανική εισβολή στην Ελλάδα (γνωστή και με την κωδική ονομασία «Επιχείρηση Μαρίτα»), ήταν πολεμική επιχείρηση του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου που έλαβε χώρα στην ηπειρωτική Ελλάδα και την νότια Αλβανία.
Η μάχη διεξήχθη μεταξύ των συμμαχικών δυνάμεων (Ελλάδα και Βρετανική Κοινοπολιτεία) και των δυνάμεων του Άξονα (Ναζιστική Γερμανία, Φασιστική Ιταλία και Βουλγαρία).
Η Μάχη της Ελλάδας θεωρείται συνέχεια του ελληνοϊταλικού πολέμου, ο οποίος ξεκίνησε με την εισβολή ιταλικών στρατευμάτων στην Ελλάδα στις 28 Οκτωβρίου 1940. Μέσα σε μερικές εβδομάδες οι Ιταλοί είχαν εκδιωχθεί από την Ελλάδα και οι ελληνικές δυνάμεις προωθήθηκαν και κατέλαβαν μεγάλο τμήμα της νότιας Αλβανίας.
Η Αθήνα έπεσε στις 27 Απριλίου. Παρόλα αυτά οι Βρετανοί κατόρθωσαν να εκκενώσουν περίπου 50.000 στρατιώτες.
Ο Ραδιοφωνικός Σταθμός Αθηνών κάθε πέντε λεπτά μετέδιδε διαταγή της μόνης κυβερνητικής αρχής που παρέμενε στην ελληνική πρωτεύουσα, του Ανώτερου Στρατιωτικού Διοικητή Αττικοβοιωτίας υποστράτηγου Χρ. Καβράκου.
Λόγω επιτακτικής ανάγκης ζητούσε με τη διαταγή του ο στρατηγός να σταματήσει κάθε κίνηση στην Αθήνα, τον Πειραιά και τα προάστια, όλα τα καταστήματα να είναι κλειστά και οι κάτοικοι στα σπίτια τους, να σταματήσει η αντιαεροπορική άμυνα, οι στρατιωτικές και αστυνομικές δυνάμεις της περιοχής να παραμείνουν στις θέσεις τους και, πρόσθετε στη διαταγή, δεδομένου ότι «η πόλις είναι ανοχύρωτος και ουδεμία θα προβληθή αντίστασις, αξιώ όπως μη ακουσθή ουδέ εις πυροβολισμός».
Η ελληνική εκστρατεία τελείωσε με μία γρήγορη και καθολική γερμανική νίκη με την πτώση της Καλαμάτας στην Πελοπόννησο, μέσα σε ακριβώς είκοσι τέσσερις μέρες.
Τόσο Γερμανοί όσο και Σύμμαχοι αξιωματούχοι εξέφρασαν το θαυμασμό τους για την ισχυρή αντίσταση που προέβαλαν οι έλληνες στρατιώτες.
Το ραδιοφωνικό μήνυμα που έστελνε σε όλους τους Έλληνες ο εκφωνητής Κωνσταντίνος Σπυρόπουλος φαντάζει πιο επίκαιρο από ποτέ!
«Έλληνες ψηλά τις καρδιές!»

Ολόκληρο αφιέρωμα των βρετανικών Times στους “Ανεξάρτητους Έλληνες” και τον Πάνο Καμμένο

Ολόκληρο αφιέρωμα των βρετανικών Times στους “Ανεξάρτητους Έλληνες” και τον Πάνο Καμμένο

Αναρτήθηκε από τον/την economikos στο Απριλίου 27, 2012

“Πολιτικός επαναστάτης οδηγεί σε εκλογική εξέγερση κατά των μέτρων λιτότητας στην Ελλάδα”, είναι ο τίτλος που φέρει το άρθρο των Times για τους Ανεξάρτητους Έλληνες.

Περιγράφουν τον Πάνο Καμμένο ως τον πολιτικό που οδηγεί το κόμμα σε εξέγερση κατά των αυστηρών μέτρων λιτότητας που επιβάλλεται από τις Βρυξέλλες και ιδιαίτερα από τη Γερμανία.

Το άδοξο τέλος του Πύρρου.

Το άδοξο τέλος του Πύρρου.

Αναρτήθηκε από τον/την olympiada στο Απριλίου 26, 2012

Ο Πύρρος ο Μολοσσός, ο ένδοξος βασιλιάς της Ηπείρου, γεννήθηκε γύρω στο 318π.Χ. Πέντε χρόνια μετά το θάνατο του ξαδέλφου του, Μ. Αλεξάνδρου. Πατέρας του ήταν ο Αιακίδης και μητέρα του η Φθία. Είχε και δύο αδελφές, την Δηιδάμεια και την Τρωάδα. Όταν ήταν δύο ετών, επαναστάτες ανέτρεψαν τον πατέρα του, και σκότωσαν την μητέρα του και την αδελφή του, Τρωάδα.

Ευρωπαϊκή ισότητα

Ευρωπαϊκή ισότητα

Αναρτήθηκε από τον/την economikos στο Απριλίου 26, 2012
20120426-125049.jpgΑν οι χώρες του Νότου με τα ελλείμματα διαπραγματευθούν με τις χώρες το βορρά με τα πλεονασματα, τότε θα έχουμε ..”ισοσκελισμενη” ισότητα στην ΕΕ.
Ήδη στην Ευρώπη πληθαίνουν τα δημοσιεύματα που θέλουν την Γερμανία να οδηγείται σε πολιτική απομόνωση, λόγω Μέρκελ.
Τα μέτρα λιτότητας δεν οδηγούν πουθενά και αυτό παρατηρείται καθημερινά.