Ετικέτες

Παρασκευή 27 Απριλίου 2012

«Οι Έλληνες»: Μεγάλη έκθεση φωτογραφίας στην Αυστρία

«Οι Έλληνες»: Μεγάλη έκθεση φωτογραφίας στην Αυστρία

Αναρτήθηκε από τον/την arch στο Απριλίου 27, 2012
Σε γνωστή γκαλερί της Βιέννης θα παρουσιαστεί μια μεγάλη έκθεση φωτογραφίας με τίτλο «Οι Έλληνες». Οι φωτογράφοι Γιάννης Δήμου, Κωνσταντίνος Μάνος και Νίκος Οικονομόπουλος θα παρουσιάσουν μια άλλη Ελλάδα, όχι τη στερεότυπη εικόνα των τουριστικών προβολών, αλλά αυτή της κουλτούρας, που έχει ρίζες και βάθος, αυτήν των τεσσάρων εντελώς διαφορετικών, αλλά και τόσο ίδιων συγχρόνως δεκαετιών (1960, 1970, 1980 και 1990).
 
Η μεγάλη αυτή έκθεση θα διαρκέσει μέχρι τις 26 Ιουνίου. Προβάλλονται τρεις διαφορετικές προσεγγίσεις για την Ελλάδα, μέσα από δεκάδες κλασικές ασπρόμαυρες φωτογραφίες, που σημαδεύονται ταυτόχρονα, από ευθυμία, περηφάνια, τραγικότητα και θλίψη. 
 
Η έκθεση που επιμελήθηκε ο γιος του Γιάννη Δήμου, Ιάσων, συμπληρώνεται και από μια σειρά φωτογραφιών από τα γυρίσματα της ιστορικής ταινίας του Μιχάλη Κακογιάννη «Αλέξης Ζορμπάς» το 1964, που είχε καταγράψει τότε, ο διάσημος Αυστριακός φωτογράφος και φίλος των τριών Ελλήνων δημιουργών, Εριχ Λέσινγκ.
 
Τα εγκαίνια της έκθεσης πλαισιώθηκαν από διάλεξη του Γιάννη Δήμου στην Αυστριακή Ακαδημία Εικαστικών Τεχνών, στην οποία παρουσίασε τη διαδρομή του στη φωτογραφία, με πρώτο σημαντικό σταθμό της το πρώτο του βιβλίο με τίτλο «Η Ελλάδα που χάνεται» και πρόσφατα έναν άλλο σημαντικό σταθμό με το «Σκιές».

protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου